Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


برنامه‌های سوئیس برای توسعه دیپلماسی علمی (۱)

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[02 Feb 2015]   [ ]


متن زیر گزارشی است که به قلم فلاویا شلگل در سایت دیپلماسی علم منتشر شده است. دراین گزارش ساختار دیپلماسی علم و فناوری سوئیس به خوبی نشان داده شده است. سیاست‌های کلان و ترکیب بخش خصوصی و دولتی در این ساختار قابل توجه است. سایت دیپلماسی علم و فناوری این مقاله در سه بخش منتشر می‌کند. در ادامه بخش اول این مقاله امده است.

سوئیس

در سال ۱۹۵۸ سوئیس اولین وابسته علمی‌اش، اورس هاچستراسر[۱]را به آمریکا فرستاد. وظیفه اصلی او رصد و گزارش فعالیت‌های هسته‌ای ایالات متحده به برن بود. در طول پنجاه و پنج سال گذشته، دولت فدرال سوئیس هجده مشاور علم و شش سوئیس نکس[۲](یک مشارکت دولتی و خصوصی در توسعه همکاری‌‌های علم، فن آوری و نوآوری) اضافه کرده است و می‌توان گفت سوئیس یک شبکه دیپلماسی علم گسترده ایجاد کرده است.

اگر به سال ۱۹۵۸برگردیم، دیپلماسی سنتی سیاست، تجارت و اقتصاد را در بر می‌گرفت، اما امروز موضوعات جدید مانند هنر، علم، فن‌آوری و نوآوری به جعبه ابزار دیپلماتیک اضافه شده‌اند. “قدرت نرم”، “دیپلماسی عمومی” و “دیپلماسی شهروندی” به عبارات متداولی تبدیل شده‌اند. تغییرات ژئوپولیتیک، تغییرات در قدرت اقتصادی، و انقلاب در ابزار‌های ارتباطی، جهان را به دنیایی بسیار متفاوت از آنچه که هاچستراسر در آن زندگی می‌کرد، تبدیل کرده است.

سوئیس امروز به بی‌طرفی شناخته می‌شود و طیف متنوعی از محصولات و خدمات با کیفیت بالا را تولید می‌کند، همچنین به عنوان میزبان سازمان‌های بین‌المللی در ژنو و یا به عنوان میانجی وضعیت‌های پیچیده دولت‌ها خدمت می‌کند. بسیاری از این چالش‌ها با علوم مرتبط هستند. علم می‌تواند به عنوان یک ابزار کارآمد برای گفت و گو در زمانی که فاصله و یا اختلافات وجود دارد خدمت کند، و همچنین می‌تواند چارچوبی برای اشکال جدیدی از تعاملات باشد و همچنین راه حلی برای بسیاری از موضوعات که از نظر سیاسی بیش از حد حساس هستند باشد.

زمینه اصلی نشست ۲۰۱۴ داووس، “باز‌آرایی جهان: پیامدها برای جامعه، سیاست و کسب و کار”، دنیای جهانی شده و به هم وابسته معاصر را بازتاب داد، که تحولات سریع فناوری، پیامدهای جهانی شدن، ابزارهای مناسب حکومتداری و همکاری تلاش‌های چند ملیتی برای کاهش پیامدهای منفی آن، در ایجادش موثر هستند. هر موضوع مهمی- همچون مصرف انرژی، تغییرات آب و هوایی، سلامت، و یا کاهش فقر – یک امر ملی و جهانی است و در برخی از جهات به علم مربوط می‌شود. و علم، اگر به عنوان یک کالای عمومی جهانی و نه به عنوان یک گنجینه ملی درک شود، نقش مهمی در تعریف اقدام مشترک در ارتباط با اهداف توسعه پایدار ایفا می‌کند. علم یک مولفه میان‌بر برای دستاوردهای موفقیت‌آمیز در این اهداف است و یک ذینفع بالقوه است. علاوه بر این شرایط و ویژگی‌های همکاری‌های شمال-جنوب به طور چشمگیری تغییر کرده است، و شمال رقابت رو به رشدی را با اتحادهای علمی و اقتصادی جنوب –جنوب که به خصوص توسط اقتصادهای در حال ظهور در چین، هند و برزیل هدایت می‌شود احساس می‌کند.

دیپلماسی علم سوئیس، توسط دبیرخانه ایالتی آموزش، پژوهش و نوآوری و وزارت فدرال امور‌خارجه به طور مشترک رهبری می‌شود، و از هر زمان دیگری بیشتر تحت حمایت رهبری اقتصادی و فناورانه سوئیس است. فعالیت‌های دو جانبه سوئیس در ایالات متحده و چین به عنوان نمونه‌هایی از این رویکرد هستند.

شرکت‌های علمی سوئیس، اموری بین‌المللی‌ شده

موفقیت سوئیس به عنوان رهبری جهانی، در رقابت‌های اقتصادی و ظرفیت نوآوری و در نتیجه یک اقتصاد پیشرفته بوده و مبتنی بر دانش و نزدیکی بین تحقیقات دانشگاهی (به عوان عنصر اساسی) و تحقیق و توسعه بخش خصوصی است.

سوئیس هر چند با کوه‌های زیبا، مراتع سرسبز و دریاچه‌های بلورین مزین شده است، اما منابع طبیعی دیگری ندارد تا از آن سخن بگوید. بنابراین، سعادت کشور بستگی به قدرت تفکر ملت آن دارد که البته این یک قدرت بسیار بین‌المللی‌شده است. سوئیس به‌عنوان یک کشور کوچک با هشت میلیون نفر جمعیت (حدود جمعیت شهر نیویورک)، روابط بسیار نزدیکی با شبکه‌های درجه اول دانش در سراسر جهان، با تمرکز خاص بر اقتصادهای در حال ظهور ایجاد کرده است.

سوئیس، همراه با فنلاند، بیشترین تعداد مقالات علمی را به ازای هر هزار نفر از ساکنینش تولید می‌کند (۳٫۲). نمایه استنادی آن رتبه دوم را پس از ایالات متحده آمریکا (۱۱۶) دارد، و ۷۰ درصد از موسسات و محققان سوئیسی در شبکه‌های بین‌المللی شرکت می‌کنند. در دانشگاه‌های سوئیس، حدود ۴۵ درصد از اساتید و ۳۰ درصد از دانشجویان و همچنین بیش از ۵۰ درصد دانشجویان دکترا از خارج از کشور حضور دارند.

سیاست‌های سوئیس به طور کلی بر اساس ثبات و تداوم تعیین می‌شود. اهداف اصلی این کشور برای علم، اطمینان از مشارکت نهادها و محققان سوئیسی در شبکه‌های جهانی عالی رتبه و طرح‌های تامین بودجه بین‌المللی است.

منافع علمی سوئیس ناشی از سرمایه‌گذاری عمومی زیاد و ثابت برای تحقیقات بنیادی رقابتی و کارشناسی شده است که عمدتا در ردیف بودجه دانشگاه‌ها، و نقش پررنگ بخش خصوصی (و دانشگاه‌های علوم کاربردی) است که حدود ۷۰ درصد از هزینه‌های تحقیق و توسعه را پوشش می‌دهد (که در مجموع حدود ۲٫۹ درصد از تولید ناخالص داخلی سوئیس است). این بافت درهم تنیده تحقیق و توسعه پایه و کاربردی توسط بخش عمومی (بنیاد ملی علوم سوئیس، کمیسیون فناوری و نوآوری) و بخش خصوصی تامین مالی می‌شود. این سرمایه‌گذاری‌ها به طور جداگانه و یا مشترک انجام می‌گیرد.

با نگاه به آینده، پیش‌بینی می‌شود سوئیس در بخش‌های نوظهور که در آنها مزیت نسبی دارد در صدر باقی بماند. هرچند وابستگی بالا به تحقیقات بخش خصوصی، حقوق بالا، و فرانک قوی سوئیس برخی از فشار‌ها را به سیستم وارد می‌کند.

موضوع جاری دیگر رابطه سوئیس با اتحادیه اروپا است. سوئیس قاطعانه در حوزه پژوهشی اروپا حضور دارد. میزبانی پروژه‌های بین‌المللی بزرگ و زیرساخت‌هایی مانند پروژه مغز انسان در EPFL (مؤسسه پلیتکنیک فدرال لوزان) و یا CERN- که به عنوان سازمان تحقیقات هسته‌ای اروپا شناخته شده است- در ژنو، نقش بین‌‌المللی قوی سوئیس را به طور گسترده‌ای شناسانده است. از سال ۲۰۰۴، سوئیس به طور کامل در چارچوب برنامه اروپا و مکانیزم‌های مالی آن به عنوان یک دولت شریک شرکت کرده است، هر چند این رابطه با توجه به افق ۲۰۲۰، برنامه چارچوب فعلی، و طرح‌های دیگر همکاریهای علمی در معرض خطر است.

کمیته دولتی سوئیس برای علوم بین‌المللی، علم برای توسعه و دیپلماسی علم

دولت سوئیس در علم، سیاست و دیپلماسی از طریق بین‌المللی کردن بخش‌های فنی‌اش فعالیت می‌کند. آنها از کشورهای در حال ظهور و در حال توسعه و از شبکه رسمی دیپلماسی علم‌شان حمایت می‌کند.

بر اساس این فرض که ما در یک دنیای جهانی شده و به هم وابسته زندگی می‌کنیم، و این که تمام مسائل عمده داخلی از جنس فراملی هستند و به طریقی به علم مربوط می‌شوند، تمام بخش‌های فنی در دولت سوئیس کارکنان علمی آموزش دیده و بین‌المللی فعالی در خود دارند. آنها تحقیقاتشان را انجام می‌دهند و یا برون سپاری می‌کنند و در مذاکرات بین‌المللی دو جانبه یا چند جانبه و شبکه‌های مربوط به حوزه خاص خود، از جمله سلامت، انرژی، مدیریت آب، و سایر موضوعات شرکت می‌کنند.

علاوه بر این، سوئیس به شدت متعهد به همکاری تحقیقاتی شمال-جنوب برای توسعه است. آژانس سوئیس برای توسعه و همکاری- به عنوان بازیگر اصلی دولتی- به منظور توانمندسازی، ظرفیت‌سازی محلی، و طرح‌های پژوهشی- راه‌حل‌گرا فعالیت می‌کند. به عنوان یک نمونه از طرح بلند مدت در این دامنه، این آژانس به همراه بنیاد ملی علوم، برنامه سوئیس برای تحقیق در مسائل جهانی توسعه را تامین مالی می‌کند.

کمیسیون سوئیس برای همکاری تحقیقاتی با کشورهای در حال توسعه[۳] به دنبال ترتیبات همکاری عادلانه و برابر برای طرح‌های تحقیقاتی این چنینی و ارائه مشاوره به سازمان‌‌های سرمایه‌گذار، سیاست‌گذاران و سازمان‌های توسعه‌ای است.(به عنوان مثال، “راهنمایی برای مشارکت درتحقیقات فرمرزی”[۴]). این برنامه‌های خاص به دستور کار توسعه سوئیس مربوط می‌شود و هدفش رسیدن به اهداف بشر دوستانه از طریق تحقیقات عالی و ارتقاء آموزش، پژوهش و نوآوری به عنوان بخش جدایی ناپذیر از برنامه‌های توسعه جهانی است.

در نهایت، سوئیس یک شبکه دیپلماسی علم را برای همکاری‌های علمی و فناوری دوجانبه، در بیست و پنج مکان در نوزده کشور پشتیبانی می‌کند. سوئیس دارای نمایندگی رسمی در زمینه‌های آموزش، پژوهش و نوآوری است. این نمایندگان، شامل نوزده مستشار علمی است که در پایتخت کشورهای میزبان حضور دارند و شش مشاور سوئیس نکس که در نقاط حساس علم و نوآوری جهان حضور دارند.

هر مشاور علوم و یا سوئیس‌نکس تحت پوشش سفارت سوئیس و یا کنسولگری سوئیس در آن کشور است. در نمایندگی دیپلماتیک آنها با دفاتر تجاری (سازمانی جهانی سوئیس)، پرو هلوتیا[۵] (شورای هنر سوئیس)، و دیگر شرکایشان در آن کشور همکاری می‌کنند.

[۱] Urs Hochstrasser

[۲] swissnex

[۳] The Swiss Commission for Research Partnerships with Developing Countries

[۴] , “A Guide for Transboundary Research Partnerships

[۵] Pro Helvetia

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۴ آوریل ۲۰۲۴

تکنولوژی

+ راهنمای جامع آشنایی با مدل هوش مصنوعی مولد، کاربردها و انواع آن مترجم: حمیدرضا تائبی

+ تولید متن یا Text Generation چیست؟  حمیدرضا تائبی

+ چه تکنولوژی‌هایی باعث تحول دیجیتال در صنعت کشاورزی می‌شوند؟ -

+ ارتباط انقلاب صنعتی چهارم با تحول دیجیتال چیست؟ -

+ هوش مصنوعی در خدمت دموکراسی /

+ انقلاب صنعتی چهارم چیست و چگونه بر زندگی ما تاثیر می گذارد؟ فاطمه حسینی

+ یادگیری ماشین آنلاین چیست و چرا نقش مهمی در دنیای هوش مصنوعی دارد؟  حمیدرضا تائبی

+ خودیابی فرهنگی در جهان دیجیتال  فرهنگ امروز/ عیسی عبدی

+ انقلاب بزرگ فین‌تک‌ها در یک دهه آینده مترجم: مهسا قنبری

+ راهکار محققان برای مجهز شدن IoT به شبکه‌های عصبی بهینه  مهدی صنعت‌جو

+ ۱۰ شغلی که هوش مصنوعی تصاحب نخواهد کرد  مهدی صنعت‌جو

+ پیوند کامپیوتر و مغز انسان محسن آقاجانی

+ فناوری‌های نوظهور 

+ قدرت‌نمایی هوش مصنوعی در دنیای داروسازی حمیدرضا تائبی

+ تاثیر ابزارهای هوشمند بر کنترل شیوع بیماری‌های فراگیر 

+ فناوری تشخیص چهره در یک قدمی زندگی ما حمیدرضا تائبی

+ آیا تلفن هوشمند، بخشی از وجود ماست؟ 

+ انقلاب عاشقانه در زمانه تکنولوژی 

+ آیا تکنولوژی باعث خوشبختی بشر می‌شود؟ محمدحسین آشنا

+ آیا فناوری تشخیص چهره نگران کننده است؟  مهدی زارع سریزدی

+ روبات‌هایی که می‌بینند و از انسان می‌آموزند- مهدی صنعت‌جو

+ یک راهکار عالی برای آنکه بدانید اینترنت شما چه زمانی قطع شده است حمیدرضا تائبی

+ آیا ماشین‌ها ما را از کار برکنار خواهند کرد؟ حمیدرضا مازندرانی

+ پیامدهای نسل چهارم فناوری رسانه‌های اجتماعی  دکتر محمود سریع‌القلم

+ طبقه‌ای به نام علوم انسانی دیجیتال 

+ تکنولوژی و آینده جامعه 

+ گشايش اولین فروشگاه بدون فروشنده و صف توسط آمازون 

+ فناوری‌هایی که در سال ۲۰۱۸ رشد می‌کنند مهدی مطلبی

+ صوفیا، ربات شهروند تمایل به تشکیل خانواده دارد! 

+ روبات عصیانگر در شهر بی‌قانون؛ آغاز عصر وحشت حمیدرضا تائبی

+ اسکلت‌ پوشیدنی شنوا برای معلولین مهدی صنعت‌جو

+ سازمان ملل، هوش مصنوعی را زیر نظر می‌گیرد مهدی صنعت‌جو

+ عطش ساختن فردا  سید کامران باقری

+ کارخانه های آینده | کسب و کاری با فناوری چاپ سه بعدی 

+ تكنولوژى‌آموزشى‌ يا‌تكنولوژى‌يادگيرى 

+ با این لباس هوشمند گرم می‌شوید 

+ خطر هک‌شدن خودروهای هوشمند جدی است 

+ آیا هوش مصنوعی بزرگترین تهدید برای تمدن بشری است؟ مهدی صنعت‌جو

+ انسان یا محصول، نسل‌های آینده کدامند؟ حمیدرضا تائبی

+ این روبات 500 برابر سریع‌تر از انسان کار می‌کند حمید نیک‌روش

+ جلوگیری از تصادفات منجر به مرگ خودران‌ها با تصمیم‌گیری به سبک انسان حمید نیک‌روش

+ کدام شغل‌ها تا ۱۰ سال آینده نابود می‌شوند؟ حمیدرضا تائبی

+ از این پس هوش مصنوعی مصدومیت‌های ورزشکاران را پیش‌بینی می‌کند حمیدرضا تائبی

+ هوش مصنوعی خودسر!/ آیا ترس دانشمندان به واقعیت بدل می‌شود؟ 

+ آیا در نهایت ماشین ها میتوانند پیش داوری و تعصب داشته باشند؟ 

+ تجاری‌سازی فناوری رابط مغز و کامپیوتر 5 دستاورد مهم دارد 

+ این ربات خیلی راحت و سریع خودروی شما را پارک می کند! +تصاویر 

+ استفاده از ربات‌ها در صنعت بیمه 

+ پایان عصر نفت! بهزاد احمدی نیا

+ چاپ 3 بعدی استخوان مصنوعی 

+ تولید دست مصنوعی 15 دلاری 

+ انسان‌ها و هوش مصنوعی همزیستی مستقل را تجربه خواهند کرد حمیدرضا تائبی

+ روبات‌ها به یکدیگر مهارت‌های جدید را یاد می‌دهند حمید نیک‌روش

+ دختر یازده ساله در نشست سالانه سهامدارن مایکروسافت چه سوالی مطرح کرد؟ حمیدرضا تائبی

+ بیشتر از ۸۰ درصد مشاغل امروزی تا چند سال آینده از بین می‌روند! حمید نیک‌روش

+ انقلاب الکترونیک , یا چگونه قاره آسیا زباله دان جهان شد 

+ فناوری های تشخیص هویت. صالح سپهری‌فر

+ رانندگی در واقعیت افزوده فرانک فراهانی جم

+ با بمب الکترومغناطیسی آشنا شویم 

+ ساخت جوهر از آلودگی هوا! 

+ خانه‌ای که در باد می‌رقصد+تصاویر 

+ مرکز تخصصی بازی‌های رایانه‌ای به حوزه درمان و امنیت وارد می‌شود 

+ ویژگی‌های بایسته معلمان در بهبود فرآیند یاددهی-یادگیری مدارس هوشمند 

+ جهان در 150 سال آینده چگونه خواهد بود؟. 

+ آینده نگری در مدیران IT 

+ بازی پیامکی و محتوای آموزشی - سرگرمی برای آینده پژوهی وحید وحیدی مطلق

+ ماشین هایی هوشمند تر از انسان 

+ مجازی بودگی و قدرت «دولت موبایل» داود زارعیان

+ تکنولوژی های آینده چگونه خواهند بود؟ عرفان کسرایی

+ انقلاب صنعتی چهارم در راه است احمد علوی

+ بررسی رابطه ی بین سناریو های تکنولوژی با داستان های علمی- تخیلی با نگاهی به چرخه ی روبوت آسیموف و فضای سایبری گیبسون مریم اخوی

+ آیا حضور ربات‌ها را در زندگی‌مان خواهیم پذیرفت؟ جین ویکفیلد - بی‌بی‌سی

+ ﺗﻌﺎرض دو ﻧﮕﺮش در ﻓﻠﺴﻔﮥ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی و ﭘﮋواک آن در ﻓﻀﺎی ﻓﮑﺮی اﯾﺮان رهبر محمودزاده

+ روبات های پرستار در راه اند...مزایا ، معایب و خطرات صالح سپهری فر

+ سیر تحولی علم و تکنولوژي بعد از جنگ جهانی دوم الکساندر کینگ

+ ضرورت ارزیابی اخلاقی تکنولوژی های نوین ارتباطی وحیده علی پور

+ فیسبوک چگونه با استفاده از هوش مصنوعی تصاویر را برای نابینایان قابل درک می کند؟  مریم موسوی

+ چيني ها آيفون توليد مي کنند نه استيو جابز جوزف ناي

+ بهبود الگوی زندگی در مساله انرژی و تکنولوژی جلال نبهانی‌زاده

+ برای زندگی درکنار ربات ها آماده اید؟ شهرام یزدان پناه

+ دوران رباتی میترا بهاری

+ دسترسی ۵۰ درصدی کشورهای در حال توسعه به اینترنت باندپهن 

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي در ﻛﺸﻮرﻫﺎي در ﺣﺎل ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ فناوری اطلاعات در سازمان ها و ادارات شهاب وهابزاده

+ جنگ‌‌‌ بر ‌‌پایه ‌‌فناوری ‌‌اطلاعات‌ فریبا فرهادیان‌

+ تأملی دوباره در مفهوم اطلاعات و دانش: با تأکید بر حوزۀ علم اطلاعات و دانش شناسی مریم صابری

+ فهم سواد اطلاعاتي Barbara Humes

+ فناوری اطلاعات در حال ایجاد تحولی انقلابی در محصولات است روشنگری مدیریت اینترنت اشیاء

+ سبقت کتابهای الکترونیکی از کتابهای چاپی تا ۲۰۱۸ 

+ انقلاب اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۰ 

+ نقش فناوری اطلاعات در سازمان‌های امروزی 

+ نابرابری دیجیتالی 

+ آینده پژوهی و چالشهای صنعت نساجی  فاطمه رئيسي 1 ، احسان قرباني 2 ، محمد قانع، فاطمه معدني

+ فناوری نسل آینده مترجم: فرناز رجبی مهر

+ نسل جديد خانه‌هاي خورشيدي 

+ خانه‌هایی که از صاحبان‌شان باهوش‌ترند 

+ افزایش شدت حملات سایبری در دهه آینده 

+ هرآنچه که درباره اینترنت اشیا می‌دانیم  زومیت

+ سفری به دنیای آینده 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995