Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


روبات به جای انسان

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[14 Mar 2015]   [ مترجم : علیرضا سزاوار ]

روبات به جای انسانپنجاه سال پیش از به کارگیری نخستین روبات تجاری ایالات متحده به نقطه اوج استفاده از این آدم های آهنی نزدیک می شود. ناظران می گویند که در مدت یک دهه آینده هر خانواده متوسط امریکایی دارای یک یا دو روبات ساده خواهد بود.
اگرچه این موجودات مانند مواردی که در داستان های علمی- تخیلی به تصویر درمی آیند نیستند اما روبات های ما که بعضی از نمونه های آن در حال حاضر وجود داشته و در دسترس قرار دارد، نقش های مهم و فراگیری را در زندگی کاربران معمولی ایفا خواهند کرد.
این عقیده «لی گوتکیند» نویسنده رمان «تقریباً انسان» است. پس از پیشرفت های تکنولوژیکی مهمی که به ویژه در هفته گذشته صورت گرفت و به دنبال تحقیقات مستمری که انجام شده است، اکنون روبات ها آماده ورود به بازار مصرف شده اند. آقای پائولو پیرجانیان کارشناس ارشد شاغل در شرکت Evolution Robotics Inc واقع در پاسادنا (ایالت کالیفرنیا) می گوید؛ «هنوز مسائل دشواری وجود دارد که باید حل شود، ولی ما موفق شده ایم بعضی از مسائل اساسی را حل کنیم.»
در حالی که دانشمندان روبات شناس آماده آزادسازی خلاقیت و قوه ابتکار خود می شوند، با مانع وحشتناک تر از موانع فنی که قبلاً از پیش رو برداشته اند، مواجه می شوند و آن آماده شدن مصرف کنندگان است. این مورد شامل عواملی از قبیل تردید و بدبینی، انتظارات غیرواقع گرایانه، سردرگمی درباره آنچه که روبات را می سازد و پدیده ای تحت عنوان «عقده فرانکشتین» یا ترس از روبات ها است.
اگرچه ظهور روبات ها احتمالاً بر کل جامعه تاثیر خواهد گذاشت، اما به رغم تصویر مرموز و نامتعارفی که از روبات ها بر فیلم ها و داستان ها ترسیم شده است، خبری از تهاجم روبات های جسور به خانه مردم به این زودی ها نخواهد بود. آقای پیرجانیان با اشاره به آدم نماهای عجیب و غریب فیلم جنگ های ستاره ای (یا به اصطلاح رایج جنگ ستارگان) می گوید؛ «علم روباتیک احتمالاً به شیوه های بسیار ظریف و بدون شکل صریحی راه خود را برای ورود به زندگی روزمره مردم می یابد. این چیزی است که هرگاه به روبات ها فکر می کنیم، به ذهن مان می آید.»
دوربین هایی که چهره انسان را شناسایی کرده و به طور اتوماتیک بر روی آن تمرکز می کنند، اپراتورهای ماشینی تلفن ها و کنترل گشت های ساحلی فقط نمونه کوچکی از فناوری روباتیک موجود در بازار به شمار می آید.اکنون به این پرسش اساسی می رسیم که روبات چیست؟ آقای تاد جوشم رئیس شرکت Applied Perceptions که متخصص تهیه نرم افزار برای وسایل نقلیه هدایت شونده بدون سرنشین است، در پاسخ به سوال مذکور این گونه بیان می کند؛ «در تعریف کلاسیک، روبات چیزی است که محیط اطراف خود را حس می کند، سپس تصمیم می گیرد که چه کاری انجام دهد و نهایتاً بر مبنای تصمیم خود عمل می کند.»
بنابراین تعریف دستگاه ساده ای مانند ماشین فروش کالاهای کوچک (Vending machine) نیز می تواند روبات قلمداد شود.آقای ماتیو میسون مدیر بخش روباتیک در دانشگاه کارنگی ملون شهر ویتسبورگ می گوید؛ «فناوری معمولاً به طور سرزده و به شیوه های نسبتاً سنجیده و به روش گام به گام وارد می شود.» اگرچه بیشتر مردم از روبات ها استفاده کرده و حتی با آنها تعامل نیز می کنند، اما احتمالاً خودشان چنین برداشتی ندارند.
دکتر میسون در این مورد چنین می گوید؛ «هرچند فناوری باعث شده است تا زندگی ما تفاوت زیادی با گذشته داشته باشد، ولی هنوز خیلی از افراد از خود می پرسند؛ «کی می توانم یک روبات در خانه داشته باشم؟»
کاربران شکاک؛ در حالی که به نظر می رسد امریکایی ها مشکل چندانی در زمینه واکنش های نامشخص خود با روبات ها نداشته باشند، اما ارتباط با محصولی که قطعاً یک ماشین محسوب می شود، بعضی از موانع ذهنی را مطرح می کند که ممکن است به کند شدن پذیرش روبات های خدمتگزار در ایالات متحده منجر شود.
به عنوان مثال Roomba را در نظر بگیرید. رومبا یک روبات ساده و شبیه میز تحریر است که وظیفه جاروکشی و تمیزکاری را انجام می دهد و به وسیله شرکت iRobot تولید شده است. با پرداخت قیمت یک جاروبرقی معمولی (بین ۱۲۰ تا ۴۵۰ دلار، بسته به مدل رومبا)، خریدار می تواند یک روبات کف شوی نظافت گر بخرد که به هیچ برنامه ریزی نیاز ندارد و حتی می داند چه زمانی خودش را شارژ کند. مالک رومبا فقط باید دکمه ای را فشار دهد.
بقیه کارها را خود روبات انجام می دهد.با وجود آنکه چهار سال از حضور روبات ها در بازار می گذرد، کمتر از دو درصد خانه داران امریکایی این نیاز را احساس کرده اند که بعضی از کارهای عادی و پیش پاافتاده (از قبیل نظافت) را به روبات واگذار کنند. اگرچه فروش بیش از ۲/۵ میلیون روبات خانگی، موفقیت بزرگی برای شرکت آی روبات به شمار می رود، اما هنوز فاصله زیادی تا اشباع بازار وجود دارد.
مشکل چیست؟ در بسیاری از موارد، وضعیت به قدری خوب به نظر می رسد که بعید است حقیقت داشته باشد. مردم اغلب سوال می کنند که آیا رومبا واقعاً کار می کند یا آنکه صرفاً یک حقه ماهرانه است.
خانم هلن گرینر رئیس و یکی از موسسان شرکت آی روبات در برلینگتون (ایالت ماساچوست) می گوید؛ «رومبا روبات کوچکی است و قیمت آن نیز تقریباً به اندازه یک دستگاه جاروبرقی است. به همین دلیل اکثر مردم می پرسند؛ غچه دستاوردی نصیب ما می شود؟ف من فکر می کنم یک بدبینی طبیعی و بالقوه سالم در این زمینه وجود دارد.»
روبات ها در فرهنگ عامه؛ آقای گوتکیند، نویسنده امریکایی می گوید؛ «از نقطه نظر روانشناسی یا احساسی، جامعه امریکا تا زمانی که بیشتر افراد آن صاحب روبات شوند، بسیار فاصله دارد. مردم آمادگی چندانی ندارند تا بیشتر کارهای روزمره زندگی خود را بر عهده ماشین ها بگذارند.» کارشناسان روباتیک عقیده دارند که در نظر بسیاری از اهالی ایالات متحده، اعتماد به روبات ها برای حفاظت و نگهداری انسان ها، حتی به روش های ساده، ایده وحشتناکی به شمار می رود. کافی است نگاهی به فرهنگ عامه امریکا بیندازیم.
اکثریت وسیع فیلم هایی که موضوع آن درباره روبات ها است، از این الگو پیروی می کنند که انسان روبات را می سازد، روبات باهوش تر از انسان می شود و سرانجام روبات انسان را نابود می کند. به فیلم هایی مانند جهان غرب، ترمیناتور، سه گانه ماتریکس و اقتباس فیلمی «من، روبات » فکر کنید.آقای لوئیس راس، رئیس شرکت Virtus Advanced Sensore شرکتی که در شهر پیتسبورگ واقع شده و حس گرهایی را برای روبات ها می سازد) می گوید؛ «اگر به ژاپن نگاه کنید، می بینید که در آنجا به روبات به عنوان یک دوست نگاه می کنند. اما در امریکا روبات ها به عنوان قاتل انسان ها قلمداد می شوند.»
مانند بسیاری از تغییرات فناوری، ممکن است به تغییر یک نسل نیاز باشد تا پذیرش عمومی نسبت به روبات ها فراهم شود. بچه ها نخستین گروهی هستند که نوآوری های جدید روباتیک را آزمایش می کنند. دانشمندان علم روباتیک غالباً ابداعات خود را در اسباب بازی ها به کار می برند، زیرا دنیای اسباب بازی بازار بزرگ و پولساز محسوب می شود.
اگر فناوری جدید شکست بخورد، عواقب آن دارای شدت بسیار کمتری نسبت به به کارگیری غلط در امور نظامی است. آقای راس می گوید «بچه ها با روبات ها بازی می کنند و هنگامی که بزرگ تر می شوند، احساس وحشت نسبت به آنها ندارند.»
اسباب بازی روباتیک علاوه بر آنکه به عنوان یک کمک دهنده مکانیکی در بخش معمولی تجربه روزمره به کار می رود، می تواند نسل جدید را با انتظارات واقع گرایانه نسبت به آنچه که روبات است و می تواند انجام دهد، آشنا سازد. اقای سارجون اسکاف، یکی از موسسان شرکت اسباب بازی سازی روباتیک Bossa Nova Concepts واقع در پیتسبورگ اینگونه اظهار می کند؛ «تاکنون برداشت ما نسبت به روبات ها به وسیله فیلم های علمی تخیلی شکل گرفته است. توقع مردم از آنچه که روبات ها می توانند و باید انجام دهند، بسیار فراتر از توانایی تکنیکی روبات های امروزی است.»
اینگونه برداشت ها باعث ایجاد حس عدم اعتماد در مردم نسبت به ماشینی مانند رومبا می شود.آقای اسکاف می گوید؛ «اگر تجربه به کارگیری روبات هایی را که ممکن است به اندازه روبات های به نمایش درآمده در فیلم های علمی تخیلی ماهر نباشند، به کودکان خود انتقال دهیم، در واقع انتظارات آنها را نسبت به دانش روباتیک کالیبره کرده ایم.
این کار باعث می شود که روباتیک به وسیله عموم افراد جامعه مورد پذیرش قرار گیرد.»بسیاری از کارشناسان روباتیک تلاش کرده اند تا از بدبینی مردم و درخواست های غیرواقع گرایانه آنها، که نوآوری روباتیک را به عنوان اسباب و ابزار (ونه روبات) می شناسند، جلوگیری کنند.آقای جوشم می گوید؛ «اگر شما در حال انجام یک پروژه روباتیک باشید، هرگز از واژه روبات استفاده نمی کنید.»
اگرچه کمپانی او (Applied Percep - tions) غالباً با علم روباتیک سر و کار دارد، اما این موسسه یک تصمیم آگاهانه اتخاذ کرده است تا از هیچ یک از مشتقات کلمه روباتیک در نام خود استفاده نکند.
روبات ها به زندگی ما راه پیدا می کنند. با راه یافتن تدریجی فناوری روباتیک به زندگی روزمره، آقای جوشم معتقد است که مردم کمتر نسبت به این موضوع حساس خواهند شد که موجودی که در کنارشان زندگی می کند، روبات است و آن را به عنوان یک وسیله مفید قبول می کنند. حتی اگر کارشناسان روباتیک بتوانند بر احساس ناراحتی عمومی جامعه غلبه کنند، هنوز باید در جست وجوی راهی باشند که کاربرد روبات ها را آسان تر کند، به گونه ای که یک فرد معمولی که سعی می کند یک دستگاه DVDپلی یر را به تلویزیون خود وصل کند، بتواند استفاده از روبات را با دستورالعمل های ساده یاد بگیرد.
آقای آرون ادسینگر دانشجوی دوره فوق دکترا در موسسه MIT در کمبریج ایالات ماساچوست می گوید؛ «شما چگونه می خواهید این ابزارهای واقعاً پیچیده را اینگونه آسان کنید که بتوان به آسانی از آن استفاده کرد به گونه ای که حتی به استفاده از کتابچه نیازی نباشد؟» او معتقد است که اگر چنین اتفاقی نیفتد، فقط مردمی که دقیقاً با فناوری جدید آشنایی دارند، از روبات ها استفاده خواهند کرد. پروژه تحقیقاتی دکتر ادسینگر Domo نام داشت.
دمو یک روبات بود که قابلیت سازگاری با محیط را داشت و می توانست اجسام مختلفی را از سر راه کنار بگذارد. این پروژه امکان آن را دارد که تاثیر برجسته ای بر روباتیک مصرفی داشته باشد، مانند روبات هایی که می توانند درهم ریختگی آشپزخانه منازل را سر و سامان دهند.
البته هنوز برای آشپزخانه هایی که خارج از آزمایشگاه های MIT قرار دارند، این فرآیند خیلی زود است.درحالی که کارشناسانی مانند ادسینگر با چالش هایی نظیر موارد فوق روبه رو هستند، اما آقای گوتکیند امیدوار است که این دانشمندان فراموش نکنند که قرار است این روبات ها برای استفاده چه کسانی ساخته شود.
گوتکیند می گوید؛ «افرادی که روبات ها را می سازند باید بنشینند و با مردمی که نهایتاً از آنها برای کارهای روزمره خود استفاده خواهند کرد، گفت وگو کنند.» او ادامه می دهد؛ «این برای علم روباتیک تا حدی غیرمنصفانه است که بخواهد فراگیر شده و در خدمت مردم درآید، بدون آنکه این فرصت را به جامعه بدهد تا خود انتخاب کند که چگونه می خواهد با روبات ها تعامل برقرار کند و چگونه با این موجودات تعامل نداشته باشد.»
CSMonitor,۳۱May.۲۰۰۷

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۸ مارس ۲۰۲۴

تکنولوژی

+ چه تکنولوژی‌هایی باعث تحول دیجیتال در صنعت کشاورزی می‌شوند؟ -

+ ارتباط انقلاب صنعتی چهارم با تحول دیجیتال چیست؟ -

+ هوش مصنوعی در خدمت دموکراسی /

+ انقلاب صنعتی چهارم چیست و چگونه بر زندگی ما تاثیر می گذارد؟ فاطمه حسینی

+ یادگیری ماشین آنلاین چیست و چرا نقش مهمی در دنیای هوش مصنوعی دارد؟  حمیدرضا تائبی

+ خودیابی فرهنگی در جهان دیجیتال  فرهنگ امروز/ عیسی عبدی

+ انقلاب بزرگ فین‌تک‌ها در یک دهه آینده مترجم: مهسا قنبری

+ راهکار محققان برای مجهز شدن IoT به شبکه‌های عصبی بهینه  مهدی صنعت‌جو

+ ۱۰ شغلی که هوش مصنوعی تصاحب نخواهد کرد  مهدی صنعت‌جو

+ پیوند کامپیوتر و مغز انسان محسن آقاجانی

+ فناوری‌های نوظهور 

+ قدرت‌نمایی هوش مصنوعی در دنیای داروسازی حمیدرضا تائبی

+ تاثیر ابزارهای هوشمند بر کنترل شیوع بیماری‌های فراگیر 

+ فناوری تشخیص چهره در یک قدمی زندگی ما حمیدرضا تائبی

+ آیا تلفن هوشمند، بخشی از وجود ماست؟ 

+ انقلاب عاشقانه در زمانه تکنولوژی 

+ آیا تکنولوژی باعث خوشبختی بشر می‌شود؟ محمدحسین آشنا

+ آیا فناوری تشخیص چهره نگران کننده است؟  مهدی زارع سریزدی

+ روبات‌هایی که می‌بینند و از انسان می‌آموزند- مهدی صنعت‌جو

+ یک راهکار عالی برای آنکه بدانید اینترنت شما چه زمانی قطع شده است حمیدرضا تائبی

+ آیا ماشین‌ها ما را از کار برکنار خواهند کرد؟ حمیدرضا مازندرانی

+ پیامدهای نسل چهارم فناوری رسانه‌های اجتماعی  دکتر محمود سریع‌القلم

+ طبقه‌ای به نام علوم انسانی دیجیتال 

+ تکنولوژی و آینده جامعه 

+ گشايش اولین فروشگاه بدون فروشنده و صف توسط آمازون 

+ فناوری‌هایی که در سال ۲۰۱۸ رشد می‌کنند مهدی مطلبی

+ صوفیا، ربات شهروند تمایل به تشکیل خانواده دارد! 

+ روبات عصیانگر در شهر بی‌قانون؛ آغاز عصر وحشت حمیدرضا تائبی

+ اسکلت‌ پوشیدنی شنوا برای معلولین مهدی صنعت‌جو

+ سازمان ملل، هوش مصنوعی را زیر نظر می‌گیرد مهدی صنعت‌جو

+ عطش ساختن فردا  سید کامران باقری

+ کارخانه های آینده | کسب و کاری با فناوری چاپ سه بعدی 

+ تكنولوژى‌آموزشى‌ يا‌تكنولوژى‌يادگيرى 

+ با این لباس هوشمند گرم می‌شوید 

+ خطر هک‌شدن خودروهای هوشمند جدی است 

+ آیا هوش مصنوعی بزرگترین تهدید برای تمدن بشری است؟ مهدی صنعت‌جو

+ انسان یا محصول، نسل‌های آینده کدامند؟ حمیدرضا تائبی

+ این روبات 500 برابر سریع‌تر از انسان کار می‌کند حمید نیک‌روش

+ جلوگیری از تصادفات منجر به مرگ خودران‌ها با تصمیم‌گیری به سبک انسان حمید نیک‌روش

+ کدام شغل‌ها تا ۱۰ سال آینده نابود می‌شوند؟ حمیدرضا تائبی

+ از این پس هوش مصنوعی مصدومیت‌های ورزشکاران را پیش‌بینی می‌کند حمیدرضا تائبی

+ هوش مصنوعی خودسر!/ آیا ترس دانشمندان به واقعیت بدل می‌شود؟ 

+ آیا در نهایت ماشین ها میتوانند پیش داوری و تعصب داشته باشند؟ 

+ تجاری‌سازی فناوری رابط مغز و کامپیوتر 5 دستاورد مهم دارد 

+ این ربات خیلی راحت و سریع خودروی شما را پارک می کند! +تصاویر 

+ استفاده از ربات‌ها در صنعت بیمه 

+ پایان عصر نفت! بهزاد احمدی نیا

+ چاپ 3 بعدی استخوان مصنوعی 

+ تولید دست مصنوعی 15 دلاری 

+ انسان‌ها و هوش مصنوعی همزیستی مستقل را تجربه خواهند کرد حمیدرضا تائبی

+ روبات‌ها به یکدیگر مهارت‌های جدید را یاد می‌دهند حمید نیک‌روش

+ دختر یازده ساله در نشست سالانه سهامدارن مایکروسافت چه سوالی مطرح کرد؟ حمیدرضا تائبی

+ بیشتر از ۸۰ درصد مشاغل امروزی تا چند سال آینده از بین می‌روند! حمید نیک‌روش

+ انقلاب الکترونیک , یا چگونه قاره آسیا زباله دان جهان شد 

+ فناوری های تشخیص هویت. صالح سپهری‌فر

+ رانندگی در واقعیت افزوده فرانک فراهانی جم

+ با بمب الکترومغناطیسی آشنا شویم 

+ ساخت جوهر از آلودگی هوا! 

+ خانه‌ای که در باد می‌رقصد+تصاویر 

+ مرکز تخصصی بازی‌های رایانه‌ای به حوزه درمان و امنیت وارد می‌شود 

+ ویژگی‌های بایسته معلمان در بهبود فرآیند یاددهی-یادگیری مدارس هوشمند 

+ جهان در 150 سال آینده چگونه خواهد بود؟. 

+ آینده نگری در مدیران IT 

+ بازی پیامکی و محتوای آموزشی - سرگرمی برای آینده پژوهی وحید وحیدی مطلق

+ ماشین هایی هوشمند تر از انسان 

+ مجازی بودگی و قدرت «دولت موبایل» داود زارعیان

+ تکنولوژی های آینده چگونه خواهند بود؟ عرفان کسرایی

+ انقلاب صنعتی چهارم در راه است احمد علوی

+ بررسی رابطه ی بین سناریو های تکنولوژی با داستان های علمی- تخیلی با نگاهی به چرخه ی روبوت آسیموف و فضای سایبری گیبسون مریم اخوی

+ آیا حضور ربات‌ها را در زندگی‌مان خواهیم پذیرفت؟ جین ویکفیلد - بی‌بی‌سی

+ ﺗﻌﺎرض دو ﻧﮕﺮش در ﻓﻠﺴﻔﮥ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی و ﭘﮋواک آن در ﻓﻀﺎی ﻓﮑﺮی اﯾﺮان رهبر محمودزاده

+ روبات های پرستار در راه اند...مزایا ، معایب و خطرات صالح سپهری فر

+ سیر تحولی علم و تکنولوژي بعد از جنگ جهانی دوم الکساندر کینگ

+ ضرورت ارزیابی اخلاقی تکنولوژی های نوین ارتباطی وحیده علی پور

+ فیسبوک چگونه با استفاده از هوش مصنوعی تصاویر را برای نابینایان قابل درک می کند؟  مریم موسوی

+ چيني ها آيفون توليد مي کنند نه استيو جابز جوزف ناي

+ بهبود الگوی زندگی در مساله انرژی و تکنولوژی جلال نبهانی‌زاده

+ برای زندگی درکنار ربات ها آماده اید؟ شهرام یزدان پناه

+ دوران رباتی میترا بهاری

+ دسترسی ۵۰ درصدی کشورهای در حال توسعه به اینترنت باندپهن 

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي در ﻛﺸﻮرﻫﺎي در ﺣﺎل ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ فناوری اطلاعات در سازمان ها و ادارات شهاب وهابزاده

+ جنگ‌‌‌ بر ‌‌پایه ‌‌فناوری ‌‌اطلاعات‌ فریبا فرهادیان‌

+ تأملی دوباره در مفهوم اطلاعات و دانش: با تأکید بر حوزۀ علم اطلاعات و دانش شناسی مریم صابری

+ فهم سواد اطلاعاتي Barbara Humes

+ فناوری اطلاعات در حال ایجاد تحولی انقلابی در محصولات است روشنگری مدیریت اینترنت اشیاء

+ سبقت کتابهای الکترونیکی از کتابهای چاپی تا ۲۰۱۸ 

+ انقلاب اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۰ 

+ نقش فناوری اطلاعات در سازمان‌های امروزی 

+ نابرابری دیجیتالی 

+ آینده پژوهی و چالشهای صنعت نساجی  فاطمه رئيسي 1 ، احسان قرباني 2 ، محمد قانع، فاطمه معدني

+ فناوری نسل آینده مترجم: فرناز رجبی مهر

+ نسل جديد خانه‌هاي خورشيدي 

+ خانه‌هایی که از صاحبان‌شان باهوش‌ترند 

+ افزایش شدت حملات سایبری در دهه آینده 

+ هرآنچه که درباره اینترنت اشیا می‌دانیم  زومیت

+ سفری به دنیای آینده 

+ روبات به جای انسان مترجم : علیرضا سزاوار

+ نفی نگاه صرفا اقتصادی برای‌ طرح‌ریزی سیاست صنعتی کشور حمیدرضا رضایی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995