Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


بهره برداری از موقعیت بدست آمده

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[09 Mar 2016]   [ فرهاد یزدی]

– هشتم مارس 2016

مرگ تولیت آستان قدس در غوعای انتخابت، فرصت ویژه ای بودبرای "رهبر" نظام اسلامی. تولیت سابق که با قدرت در دومین استان پرجمعیت ایران حکومت می کرد، هیچگاه تمامی توان خود را به زیان دیگر رقبا، در پشتیبانی از رهبر نظام بکار نگرفت. اکنون با انتصاب تولیت جدید که داماد امام جمعه مشهد می باشد، این استان با تمام جمعیت و ثروتش، بیش از سال های گذشته در حیطه نفوذ رهبر قرار خواهند گرفت. تیم جدید متشکل از قاتل و فاسد در این استان، در غیاب آشوب همگانی، رقیبی پیدا نخواهند کرد. همزمان، همان طور که انتظار می رفت، چنین بنظر می رسد که برنامه ی حذف فیزیکی آگاهان از تاراج دارایی های ملی، با اعلان حکم اعدام بابک زنجانی نیز آغاز گردیده است. به احتمال زیاد دیگر تصفیه ها از راه های "قانونی" و غیر قانونی آگاهان اسرار، باید شکل گیرند. همچنین می توان انتظار داشت که موج فرار (اگر مامنی پیدا شود) همراه با گونه ای افشاگری وسیله ی متخلفین و برخی از همدستان آنان، گسترش یابد. در همین دوران، فرمانده سپاه پاسداران برای تقویت موضع رهبر، حمایت نه چندان پرشوری را از وی به عمل آورد که نشان گسترش چند دستگی در آن نهاد است.
گروه عملگرا که پیروزی بیش از انتظار بدست آورده، باید از ضربه ای که بر گروه رقیب وارد شده، اکثر استفاده را بعمل آورد. نخست باید از مبارزه با فساد آغاز کرد. کابینه ی روحانی را نمی توان پاکدست بشمار آورد و از این رو در نخستین فرصت و به احتمال زیاد در هنگام تشریفات کسب رای اعتماد از مجلس جدید، باید ترمیم گردد. با این وجود، با پیش کشیدن عزم مبارزه با فساد نهادینه شده و به ویژه در دستگاه حکومتی، ضعیف ترین حلقه ی زنجیر قدرت نظام اسلامی، یعنی دادگستری باید مورد حمله قرار گیرد. این حمله ای خواهد بود بر نقطه ای که ملت سال ها انتظار آن را داشته و سال ها بخاطر آن در زجر بوده است. اگر این مبارزه با جدیت و در زمان کوتاه آنجام نگیرد، با روند بد اقتصادی که نمی توان آن را در کوتاه مدت معکوس کرد، گروه برنده انتخابات بسرعت حمایت ملت را از دست خواهند داد. تلاش در دگرگونی دادگستری برای جلب سرمایه گذاری خارجی بسیار مورد نیاز است. همان طور که بارها اشاره شده، بدون وجود دادگستری مستقل که هدف آن تنها اجرای قانون باشد و نه بازیچه ای در دست صاحبان قدرت، امکان جلب سرمایه ی کلان خارجی، منهای رشته نفت و گاز، نزدیک به صفر است. البته برخی از پول های ایران که در خارج بلوکه شده است، می تواند به صورت سرمایه گذاری خارجی باد کرده (چندین برابر قیمت واقعی)، وارد ایران گردد. اما سرمایه گذاری دنباله دار خارجی همراه با ورود تکنولوژی نوین، بدون شرایط مناسب قضایی ممکن نخواهد بود. شرایط سیاسی، اقتصادی و قضایی ایران در حال حاظر، محرک های مورد نیاز برای جذب سرمایه از داخل را ندارد، تا چه رسد از خارج. تنها در رشته نفت و گاز است که به ویژه اروپا و خاوردور، عجله دارند پیش از آنکه بنگاه های آمریکایی بتوانند وارد شوند، بخش قابل ملاحظه ای از منابع ایران را البته با چند برابر قیمت واقعی، بخود اختصاص دهند.
در هر حال امید ورود سرمایه های خارجی و باز شدن فضای ایران برای شرکت در فرآیند جهانگرایی اقتصادی، در گرو اصلاحات سریع در دادگستری می باشد که با اقبال عمومی که با آن روبروست، امکان برداشتن گام های نخستین در کوتاه مدت وجود دارد. دومین هدف که می توان در کوتاه مدت با تاثیر فوری به آن وارد شد، سیاست خارجی است. چند نشانه ی امیدوار کننده دیده می شود. سروصداهای بی مورد در باره عربستان و سوریه تا مقدار زیاد، فروکش کرده است. شاید مهم ترین تحول خارجی در چندماه گذشته سفر رئیس جمهور ترکیه به ایران می باشد. برخلاف سفر پیشین اردوغان به ایران، این سفر با تهدید و خط و نشان کشیدن همراه نبود. گویی برای نخستین بار، نظام اسلامی درک کرد که با همسایه و به ویژه همسایه ای که تا این اندازه منافع مشترک و همزمان برخورد وجود دارد، نیز می توان با نزاکت سخن گفت. البته از یاد نباید برد که سیاست نظام اسلامی در سوریه و عراق به سود منافع ترکیه تمام شد و نیروهای نظامی آن کشور را در موقعیت دیکته کردن منافع ترکیه در آن سرزمین قرار داد. نظام اسلامی همیشه باید با زور و زیر بار شکست، دست به سیاست هایی زند که از روز نخست، منطقی بودن آن روشن بود. این تغییر سیاست به سوی منطق که زیر فشار شکست های پی در پی گرفته شده است، همزمان کاهش نفوذ رهبر و استراتژیست های آخوند همراه او در سپاه را آشکار می کند. البته نمایش توان موشکی سپاه زیر پوشش رزمایش، در دوره ای که ایران نیاز به آرامش دارد، تا اندازه ای از کاربرد سیاست های مسالمت آمیز، می کاهد. نه آمریکا، نه اسراییل و نه ترکیه این آزمایش ها را خطاب به خود نمی دانند. هرچند که به ویژه اسراییل از آن برداشت تبلیغاتی خواهد کرد. روی سخن آزمایش های موشکی به سوی عربستان است که مخالف جهت سیاست آشتی و دور کردن آن سرزمین از محور ترکیه و اسراییل می باشد. این گونه رزمایش نه تنها اعتماد عربستان از توان سیاسی حکومت را در اجرای سیاست آشتی جویانه، به کلی از بین می برد بلکه همزمان دست ترکیه در اتحاد با عربستان را تقویت می کند. به نظر می رسد که انگیزه این رزمایش، پیام به عربستان است که هنوز سیاست خارجی ایران به طور کامل از دست تندروها خارج نشده است.
اروپا زیر فشار شدید پناهندگان و تهدید عملیات تروریستی آنهم در دوران رکود اقتصادی که جامعه با عدم رضایت گسترده روبروست، عزم قاطع برای برقراری نوعی صلح هرچند نیم بند و یا دستکم، آتش بس قابل اجرا، را دارد. مساله ی پناهندگان، برای اقتصادهای کم توان تر اروپا، بسیار مهم و فوری است و مشگل بتوان آن را به تاخیر انداخت. با درهم شکستن کشور کوچکی در اروپا بخاطر فشار اجتماعی – اقتصادی مشگل بتوان همبستگی اتحادیه اروپا را حفظ کرد. همدردی روزهای نخست با پناهندگان در اتحادیه اروپا، با نگرانی جامعه از تاثیرات آن هجوم، جانشین شده است. آمریکا و روسیه هم هریک بنا به دلایل خود، خواستار کاستن از شدت تنش و دستکم حفظ آتش بس منهای داعش، هستند. گزارش مقامات آمریکایی حاکی از خروج بخش بزرگی از نیروهای سپاه قدس از سوریه می باشد. در صورت صحت این گزارش ها، این احتمال قوت می گیرد که سپاه قدس نیز استراتژی جدیدی در سرزمین های عربی انتخاب کرده است که با سیاست هایی که تاکنون در پیش می گرفت، متفاوت است. می توانیم امیدوار باشیم که این بخش از سپاه نیز دچار دگرگونی سیاسی شده است که بدون تردید در راه نزدیک شدن بیش تر به منافع ملت ایران می باشد. اگر برندگان انتخابت یا به سخن درست تر، مخالفان سیاست های ماجراجویانه ی تندروها که بالاترین رای ملت را بدست آورده اند، از موقعیت کنونی با حمله شدید به دادگستری و سیاست خارجی، نتوانند موفقیت های فوری بدست آوردند، با در نظر گرفتن وخیم شدن وضع اقتصادی از آنچه که هست، موقعیت شاید تکرار ناپذیری را از دست داده اند.
.....................................
۱ - یکی از آثار آن را در جسارت وزیر خارجه در دست دادن با وزیر خارجه عربستان می توان دید. سطح دیپلماسی در نظام اسلامی به اندازه ای سقوط کرده که دست دادن با نمایندگان خارجی رقیب نه امری عادی بلکه مستلزم جسارت می باشد. گیر کردن خاتمی در دستشویی در دوران ریاست جمهوری در نیویورک را بخاطر بیاورید.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۹ آوریل ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی

+ آتش افروزی در قفقاذ فرهاد یزدی

+ اندیشه چپ ، خادم غرب مهندس صلاح الدین همایون

+ تنگ تر شدن حلقه فشار فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995