Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


روند تحولات سپاه

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[16 Jan 2017]   [ فرهاد یزدی]

- چهاردهم ژانویه 2017

با موضع گیری سخت رئیس جمهور منتخب آمریکا در برابر احتمال دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهموری آن کشور، روشن می گردد که امکان بهبود در روابط آمریکا با روسیه با خروج اوباما از کاخ سفید، رو به افزایش است. گرچه وزرای منتخب خارجه و دفاع، هردو جبهه گیری سختی در مورد روسیه از خود نشان داده اند و با پیاده شدن سربازان آمریکائی در اروپای خاوری که با اعتراض سخت روسیه روبرو گردید، با این وجود دستکم در ماه های نخستین زمامداری ترامپ می توان انتظار افزایش تلاش برای حل مسایل مورد نظر طرفین را داشت. در صدر این مسایل جنگ داخلی سوریه قرار دارد. با موفقیت نسبی آتش بس سوریه که با ضمانت ترکیه و روسیه همچنان ادامه دارد، انتظار تائید این اقدامات وسیله ی آمریکا پس از بیست ژانویه که ترامپ به طور رسمی بر مسند ریاست جمهوری تکیه خواهد زد، افزایش یافته است. آمریکا مایل نیست این موقعیت که امید کاستن از تعهدات آن کشور در خاورمیانه را همراه می آورد، هدر رود. اتحاد ترکیه و روسیه در شکست داعش تا کنون کارآئی خود را ثابت کرده است. همزمان، ترامپ پیش از دست یافتن به مقام رسمی، روشن کرده است که تنش با چین بالا خواهد گرفت که نیاز به تمرکز منابع برآن منطقه را در دوره ای که چین ناو هواپیما بر خود را نزدیک به کرانه های تایوان به نمایش می گذارد، افزایش خواهد داد که انگیزه دیگری بر کاستن از تعهدات آن کشور در خاورمیانه بدون افزایش خطر تروریسم، خواهد بود.
اگر روند کنونی کاستن از تنش در سوریه موفقیت آمیز باشد که نشانه های خوش بینی آن وجود دارد، بدون تردید ما باید انتظار همکاری بیش تر روسیه و ترکیه در عراق نیز باشیم که در انتها آمریکا، اگر هم با آن موافقت نداشته باشد، مجبور به حمایت از آن خواهد بود. ناتوانی داعش در سوریه، شکست آن سازمان را در عراق تسریع خواهد کرد که در جهت منافع آمریکا و در راستای سیاست کاهش نیروی نظامی خود از خاورمیانه می باشد. روسیه و ترکیه (باوجود بی ثباتی داخلی)، هر روزه دست بالا را در تعیین آینده مرزها و سیاست در خاورمیانه بدست می آورند در حالی که عربستان سعودی و تا اندازه زیاد، اسرائیل نیز به آنان پیوسته اند. در این میان سهم نظام اسلامی با وجودی که بالاترین سهم گذاری را برای حفظ رژیم سوریه کرده، کوچک ترین و حتا نزدیک به هیچ خواهد بود. در همین رابطه، با در نظر گرفتن وضع اسفناک اقتصادی نظام اسلامی، خطر از دست دادن حزب الله که نقش فعالی در سوریه داشت، نیز به امکانی واقعی بدل می گردد. شکست از همه بزرگ تر در عراق انجام خواهد گرفت. چند سال پیش تا دستکم پیش از درگذشت جلال طالبانی، نظام اسلامی می توانست ادعا کند که عراق زیر نفوذ کامل رژیم می باشد. آنچه در افق دیده می شود، پیش گیری از تجزیه عراق امکان ناپذیر بنظر نمی رسد. نفوذ ترکیه بر اقلیم کردستان با اشغال سرزمین های کردنشین در سوریه عراق، بالاتر خواهد رفت و همزمان امکان اینکه بالاترین نفوذ را در میان عرب های سنی نشین آن دو سرزمین کسب کند، به احتمالی با ظریب بالا، نزدیک می شود. نظام اسلامی و به ویژه بازوی عملیاتی آن در خارج از مرزها یعنی نیروی قدس، با ماجراجوئی و کمک به افروختن جنگ داخلی در سوریه و عراق، شاید موثرترین عامل کسب امتیاز ترکیه هم از روسیه و هم از غرب بدل شده است.
پس از سال ها مهار سپاه پاسداران، وسیله ی آخوندها، با پاکسازی های اخیر در آن نهاد، چنین بنظر می رسد که بر اقتدار نظامیان آن نهاد مسلح افزوده شده است. سال ها سفیر ایران در عراق منتخب آخوندهای سپاه بودند. با حذف آنان از مراکز قدرت، سپاه دست بازتری در ادامه فعالیت های خود در خاورمیانه عربی یافته است. سفیر جدید ایران در عراق، مشاور فرمانده نیروی قدس می باشد که تردیدی باقی نمی گذارد که انتصاب او وسیله ی فرمانده نیروی قدس که تنها فرد شناخته شده سپاه است، که از محبوبیت نزد ملت نیز تا اندازه ای برخوردار است، انجام پذیرفته. همان طور که در مقالات پیشین اشاره گردیده، در چند سال گذشته و به ویژه در سال های اخیر، سپاه از خود استقلال عمل بیش تر را در مقایسه با تمتم سال های پس از خمینی از خود نشان داده است. با خروج رفسنجانی از صحنه که تنها فردی بود که قادر به ایجاد ائتلاف در میان برگذیدگان نظام اسلامی بود، هدف های فوری نظام یعنی انتخاب جانشین رهبر و برگذاری انتخابات آینده ریاست جمهوری بدون ایجاد موج اجتماعی در هم کوبنده، بختی نخواهد داشت. با در نظر گرفتن چنین وضعیتی، عملگراهای رژیم و روحانی نامزد آنان برای ریاست جمهوری چاره ای ندارند که 1) هر چه بیش تر به ملت پناه برده و سخن از گسترش دمکراسی و فضای باز سیاسی و حتا اجرای سریع همه پرسی را بر زبان آرند و 2) اتحاد خود را با سپاهیان شاغل و بازنشسته که در رویاروئی با رهبر، بگرد رفسنجانی روی آورده بودند، هر چه محکم تر کنند.
سپاه در حالی که قدرت تاثیر گذاری ملت را بر تحولات آینده سیاسی ایران به مراتب بالاتر از سال 88 می داند ، همچنین با خارج شدن آخوندهای موثر نظام از صحنه ی سیاسی، مسئولیت پرکردن خلاء قدرت وسیله ی خود را نزدیک تر می بیند. با در نظر گرفتن سترونی نظام اسلامی در تولید مدیر، خروج هر مهره موثر از صحنه، به خودی خود افزایش قدرت سپاه می باشد. همزمان سپاه افزون بر نیاز به حمایت ملت و ارتش برای ایفای نقش تاریخی که بنظر می رسد در حال بعهده گرفتن است، به سیاستمداران قدیمی و حاظر در صحنه که کم تر از بقیه مورد نفرت ملت هستند، نیز نیاز خواهد داشت. گروه محافظه کار گرد آمده به دور رهبر، در محاسبه سپاه برای موفقیت، خود بخود حذف خواهند شد. با وجودی که تندروهای بسیاری در سپاه از قدرت برخوردار هستند و از نظر دید سیاسی با گروه محافظه همبستگی دارند، اما حساب می کنند که این گروه نه از نظر ملت و نه از نظر ارتش، دو پدیده ای که برای موفقیت نیاز فراوان به تکیه بر آنان دارند، بهتر است که کنار گذارده شود تا اینکه بخت موفقیت به طور کلی از دست رود. در این مقاله بدون اینکه قصد جانبداری (تنها استثنا ملت است) از یکی از رقبای قدرت داشته باشیم، اما بنظر می رسد که بخت گروهی که به طور کامل خود را از جنبش سبز نبریده اند، در آینده سیاسی ایران رو به فراز باشد. باید انتظار ایفای نقش مهمی در سیاست آینده ایران از جانب گروه سبز که در مقطعی به بلندگوی ملت بدل شده بود، داشته باشیم. البته باید در نظر داشت که جنبش سبز در حالی که ملت امکان دست یابی به تشکیلات سیاسی را نداشت، تنها گذیدار موجود بود. در ایران آینده، افق دید ملت بسیار بالاتر از نظرات جنبش سبز و در راه برقراری دمکراسی عملی در ایران خواهد بود.
///////////////////////////////////
۱ - وزرای منتخب خارجه و دفاع ترامپ بر اهمیت تمرکز بر چین در جلسات تائید صلاحیت خود در مجلس سنا، تاکید کردند.
۲ - چنانچه بارها گفته شده، امکان واحدهائی با مرزهای سوریه و عراق پیشین، امکان بسیار ضعیفی است تا مرزهای جدید در این سرزمین ها: سوریه به دو سرزمین سنی و شیعه نشین در حالی که ترکیه مناطق کردنشین شمالی را سال ها اشغال خواهد کرد و روسیه نیز پایگاه دریائی و هوائی خود را همچنان در اختیار خواهد داشت. عراق به بخش کردی، شیعه و سنی تقسیم خواهد شد و به احتمال بخش سنی نشین عراق و سوریه بیکدیگر خواهند پیوست و درآمد نفت سلیمانیه در اختیار آنان خواهد بود. ترکیه در عراق نیز بخش های اشغالی شمالی را ترک نخواهد کرد.
۳ - حزب الله برای تامین منابع مالی خود چاره ای نخواهد داشت که بتدریج به دایره نفوذ سنی های هوادار عربستان بپیوندد.
۴ - برازنده تر بود که فرمانده نیروی قدس در ترکیه محبوب بود تا ایران. بهر دلیل، او نتوانست موفقیت قابل لمسی برای ایران در عراق و سوریه بدست آورد.
۵ - چون حل مسایل ملت و ایران در توان نظام اسلامی نیست، تنها مسایل داخلی نظام مطرح است.
۶ - کافیست که به شعارهای داده شده در تشیع جنازه ی رفسنجانی توجه شود که تمامی برعلیه کانون قدرت نظام حاکم بوده است.
۷ -با اینکه رهبر نظام به طور آشکار تلاش کرد که مقام رفسنجانی را از نظر پادگان آخوندی کاهش دهد، تمامی فرماندهان سپاه از عنوان بالاتری برای او استفاده کردند.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۹ آوریل ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی

+ آتش افروزی در قفقاذ فرهاد یزدی

+ اندیشه چپ ، خادم غرب مهندس صلاح الدین همایون

+ تنگ تر شدن حلقه فشار فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995