Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


سکوت موقت

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[13 Jan 2018]   [ فرهاد یزدی]

- دوازدهم ژانویه 2018

اگر براین باوریم که ماندگاری و حفظ سرزمینی، اولویت نخست ایران و ایرنیان است، به ناچار با این دو باید روبرو می گردیم: براندازی نظام اسلامی و همزمان انجام این مهم در حالی که قدرت مرکزی حفظ گردد. باید نخست، براین واقعیت بنا شده که بالاترین تهدید کننده امنیت ملی ایران، نظام اسلامی ست و دیگر نه مشروعیت و نه قابلیت حل هیچیک از مسایل کشور را ندارد. به سخن دیگر نظام اسلامی مرده و باید تنها زهرهای بجامانده آن از تن اجتماع ایران پاک گردد.
بازتاب رستاخیز سراسری ملت، با سخنان قالبی سنتی نظام اسلامی روبرو گردید. متهمین همیشگی از آمریکا گرفته تا اسرائیل و عربستان همراه با جیره خواران داخلی، توانستند تظاهراتی با چنین گستردگی در سراسر کشور ایجاد کنند. این اتهامات، بیش از هر چیز نشان دهنده ضعف رژیمی است که خود را حکومت خدا بر زمین می داند و نزدیک به چهل سال براین کشور با خشونت هرچه تمامتر فرمان رانده است. با تمام تلاشی که نظام اسلامی برای ایجاد اغتشاش و سرنگونی حکومت سعودی در این مدت انجام داد، نتوانست تظاهراتی در این ابعاد در آن واحد سیاسی که به طور طبیعی بی ثبات و در خطر دایم تجزیه است به وجود آورد. حال چگونه است که با دگرگونی اخیر در رهبری سیاسی عربستان که به طور سنتی محافظه کار است، توانستند دست آوردی چنین مهم را فراهم آورند؟ آیا نظام اسلامی یکی از موثرین در ایجاد شرایط لازم برای زایش رژیمی تندرو مهاجم در آن سرزمین نبوده است؟ وارد کردن خانواده صدام حسین به تظاهرات اخیر نشانه ی تحقیر خود رژیم است که پاهای مرده او هنوز قادر است نخستین حکومت خدا روی زمین را به لرزه در آورد. برخی از سردمداران، اقرار به خیانت های خود که زمینه چنین اعتراضی را فراهم آورد، کرده اند. همه و از آن میان "رهبر" به نوعی مسئولیت خود را پذیرفته اند ولی هیچیک آماده کنار رفتن از کرسی قدرت نیستند. پس مسئولم یعنی چه، اگر حتا کم ترین تنبیه یعنی کناره گیری از قدرت را پذیرا نمی باشند؟ رئیس حکومت با اشاره به کمبودهای اقتصادی، از نبود آزادی و امنیت فردی و اجتماعی در کشور سخن می راند، اما نه تنها راه حلی ارایه نکرد، بلکه اشاره ای هم به کناره گیری ننمود. پاسخ به رستاخیز ملت به صورت "خودکشی" دستکم 5 نفر از معترضین در اسارت رژیم، افزون بر کشتار دستکم 22 نفر دیگر در تظاهرات، داده شده است. اگر به طور مستقیم نمی توانند در برابر تظاهرات بایستند، با ایجاد چنین سناریوئی، تلاش می کنند که با اتکا به ترس، بر حکومت خود چند روزی بیش تر ادامه دهند. چنین اقداماتی محکوم به شکست است و تنها هزینه ی سقوط رژیم را، برای ملت و ایران افزایش می دهد.
راهی برای نجات رژیم چه به صورت کنونی و یا چهره بزک کرده، چنانچه خواسته به اصطلاح "اصلاح طلبان" است وجود ندارد. نباید از نظر دور داشت و یا انکار کرد که دگردیسی رژیم سیاسی در ایران از مسیر اصلاح طلبان می توانست با آرامش بیش تر و کشتار، خرابی و بی ثباتی ملایم تر در دوره ای میسر باشد. اما اقدامات رژیم در چند سال گذشته، چنین گذیداری را از میان برداشت. "اصلاح طلبان" نه برنامه و نه قدرت حل مسایل ایران را ندارند، زیرا ملت ایران از این مرحله که در قبل ممکن بود، گذر کرده است. تمامی رژیم و شاخه های آن، مشروعیت خود را به طور کامل از دست داده است. ملت در حالی که در تمام دوران رژیم اسلامی، از امنیت ملی به صورت جنگ با قدرت های خارجی و تلاش در راه تجزیه ایران، همیشه احساس خطر شدید می کرد و هنوز هم می کند، بالاخره اکنون به این نتیجه رسیده است که برای ماندگاری ایران و همزمان حل مسایل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، راهی بجز کنار گذاردن کامل نظام اسلامی در پیش ندارد. بدون شرکت موثر و همه جانبه ملت، مسایل ایران قابل حل نخواهند بود. نه مساله امنیت ایران و تهدید خارجی و نه سیاسی، اجتماعی و به ویژه اقتصادی نمی تواند در خلاء و سخنان تکراری، بهبود نشان دهند. مساله اقتصادی ایران در دورانی که ملت با نظارت مستقیم بر فعالیت های بخش دولتی و خصوصی که شرایط پیش گیری از فساد، و قدرت رانی بی لیاقتان را فراهم می آورد و همزمان آمادگی ریاضت اقتصادی برای چندین سال را به دست می آورد، قابل چالش خواهد بود. نظام بانکی ایران در حال سقوط کامل است که می تواند تمامی کشور را به پای ورشکستگی هدایت کند. پول ملی چاره ای ندارد بجز از دست دادن ارزش خود. از سرمایه گذاری در کشور دیگر اثری نیست و بی ثباتی های اخیر، همزمان شتاب افزایش بی کاری و تورم را افزایش خواهند داد.
سکوت در خیابان ها، نمی تواند و نباید ما را به این نتیجه رساند که خیزش ملت در این برهه به پایان رسیده است. این تنها یک سکوت موقت پیش از آغاذ توفانی بزرگ و گسترده تر خواهد بود. اداره امور جاری کشور با سردرگمی بیش تر هر روزی همراه می باشد. هنوز هیچ دگرگونی ملموسی به وجود نیامده و هنوز هیچ راه حلی برای برون رفت از بحران ارایه نشده است. نظام اسلامی چون قادر به حل مساله ای نیست، وضعیت کشور را وخیم تر خواهد کرد. پس دلیلی در دست نیست که فرض کنیم، نظام توانسته یکبار دیگر از خطر درهم پاشی خود را نجات دهد. بلکه می توان انتظار داشت که سکوت، مقدمه ایجاد شرایط برای توفان شدید می باشد. شاید هم سکوت کنونی، فرصت برای ظهور رهبرانی که باور دارند که فرآیند دگردیسی در سیاست و اجتماع ایران به پرده آخر رسیده، را فراهم نماید.
باید دوم، پیش گیری از فروپاشی قدرت مرکزی می باشد. در تمام دوران مبارزات ملت برعلیه این رژیم ایران ویران کن، امکان حمله ی خارجی و آسیب بر تمامیت سرزمینی ایران از نظرها به دور نبوده است. برهه کنونی یکی از پر خطرترین دوران این مبارزه نزدیک به چهل سال می باشد. بسیاری از قدرت های ناحیه از ایران با قدو قواره کنونی احساس خطر کرده و همزمان بازده اقدامات رژیم، ایران را بیش از هر زمان دیگر از هم گسیخته کرده است، که اشتهای قدرت های خارجی برای اقدامی موثر را تحریک نکند. بدون تردید در ایران دمکراتیک در آینده که همبستگی ملت باردیگر تثبت شده و شرایط برای ایجاد متحد خارجی فراهم گشته، هر گامی برای تجزیه ایران در مقایسه با موقعیت کنونی، بسیار پر هزینه تر خواهد بود. از این رو، پیوستن نیروهای مسلح به رستاخیز ملت، هرچند شاید شتاب دمکراسی در ایران را با تاخیر روبرو کند، از گذیدارهای دیگر سریع تر و به سود منافع درازمدت ایران خواهد بود. همزمان نیاز است که تاکید گردد که ایران، پاکستان، مصر و ترکیه نیست که جامعه پذیرای حکومت نظامی باشد. حتا در سال 1299 و سال 1332، حکومت نظامی در ایران به آن صورت که تمامی مناصب کلیدی وسیله ی نظامیان اشغال شود، شکل نگرفت. گنجینه ی انسانی ایران بیش از آن غنی است که کارآئی تنها در رخت نظامی خود را نشان دهد. در هر حال، اگر نظامیان خواهان موفقیت هستند و می خواهند به عنوان عاملی مثبت در تاریخ ثبت گردند، باید در دراز مدت دنباله رو ملت بوده و نه خود را به عنوان رهبر جنبش فرض کنند. بدون داشتن برنامه ای روشن و صریح برای انتقال قدرت به صاحب اصلی آن، یعنی ملت نیروهای مسلح نیز بختی برای موفقیت نخواهند داشت. با این حال ایران بخاطر برخورداری از همبستگی ملی، حتا بدون پیوستن نیروهای مسلح به ملت، مشگل بتواند مانند سوریه، لیبی و عراق وارد جنگ داخلی گردد. اما توفان ایجاد شده، شرایط دخالت نیروهای خارجی را تسهیل می کند که خطریست بسیار جدی.
------------------------------
۱ - ویدئوی مراسم انتخاب خامنه ای به عنوان رهبر نظام، آسیب جدی دیگری بر مشروعیت اندک او وارد می کند. جالب است که چنین روشنگری پس از بیست و اندی سال اکنون که رستاخیز ملت آغاز گردیده، آشکار می گردد. آیا افرادی از داخل رژیم جاده را برای برکناری او صاف می کنند و یا کرده اند؟
۲ - شباهت با ونزوئلا، باور کردنی نیست.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع: 376


بنیاد آینده‌نگری ایران



سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۳ آوریل ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی

+ آتش افروزی در قفقاذ فرهاد یزدی

+ اندیشه چپ ، خادم غرب مهندس صلاح الدین همایون

+ تنگ تر شدن حلقه فشار فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995