Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


حد بردباری ملت

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[24 Feb 2018]   [ فرهاد یزدی]

– بیست و سوم فوریه 2018

درگیری دراویش گنابادی در تهران با ماموران امنیتی را می توان نقطه عطفی در مبارزه ملت بر علیه نظام اسلامی دانست. برای نخستین بار در درگیری خیابانی با مردم غیر مسلح، نیروهای امنیتی نه تنها با واکنش سریع تظاهر کنندگان روبرو شدند، بلکه تعداد کشته شده های مهاجمین (دستکم بر مبنای آمار حکومتی) بیش از تظاهر کنندگان در روز درگیری بوده است. بدون وارد شدن به بحث تائید و یا تکذیب چنین عملیاتی از نظر اخلاقی و یا استراتژی مبارزه، این وقایع هشدار سختی به نیروهای حافظ نظام که در ضمن به عنوان حافظ امنیت نیز عمل می کنند، داده شد که دوران مقاومت منفی بس رسیده و دوره واکنش سخت و خونین، در برابر خشونت نهادینه شده در جمهوری اسلامی آغاذ گردیده. اگر بخش کوچکی از جمعیت کشور که خود را درویش می نامند، و آنهم یکی از شاخه های آن، می توانند همراه با نارضایتی همگانی چنین وقایعی بوجود آورند، نیروهای امنیتی در رویاروئی با رستاخیز عمومی، چه می توانند انجام دهند؟ با هر درگیری ترس ملت ریخته و در برابر رژیم دلیرتر خواهند شد. از یاد نبریم که هنوز خاطره تظاهرات دیماه و قتل ها در زندان های کشور از یاد نرفته که درگیری خونین خیابان گلستان شکل گرفت. تکرار وقایع اعتراضی در حال شتاب گیری هستند. باید انتظار ادامه حوادث تاسف آور را داشته باشیم.
بارها اشاره شده که (الف) گذار فوری از نظام اسلامی پرهیز ناپذیر می باشد. (ب) در فرآیند این گذار، مسابقه ای میان رستاخیز همگانی ملت که بالقوه دارای قابلیت بدل شدن به مبارزه خونین خیابانی از یکسو و یا گذر مسالمت آمیز از نظام اسلامی با پیوستن نیروهای مسلح و بخشی از رژیم به ملت، از سوی دیگر در جریان است. هر روز که می گذرد، زمان باقی مانده برای رسیدن به نتیجه مطلوب بسرعت از دست رفته و امکان درگیری خشونت آمیز افزایش می یابد. شاید درگیری های اخیر، که دیگر گروه های ناامید از امکان دگرگونی از داخل رژیم را نیز بخود جلب خواهد کرد، سرآغاذ فرآیند پایان حل مسالمت آمیز برکناری رژیم بوده و دیگر راه برگشتی باقی نمانده باشد. اگر چنین شود، مسئولیت آن بردوش نیروهای مسلح است که با عدم درک وقایع پیش رو، در پیوستن به ملت که بالاخره روزی از روی ناچاری به آن دست خواهند زد، اقدام لازم را بموقع انجام ندادند. بیانیه تندوتیز اخیر ریاست ستاد نیروهای مسلح که تا امروز بر علیه ملت سخنی به میان نمی آورد، آخرین امیدها را نیز بر باد داد. خشونت از جانب ملت راهی بجز تشدید ندارد. در مقابل افزایش هر روزی ددمنشی و فساد رژیم و در نبود گذیدار دیگر، خشونت ملت به طور طبیعی افزایش خواهد یافت. قتل دکتر سید امامی، فعال محیط زیست و دفن جسد بدون کالبد شکافی وی، دستگیری چندتن دیگر از فعالان و سپس دستگیری محترمانه معاون آن تشکیلات و بالاخره سقوط مشکوک هواپیمای آسمان که چندتن از متخصصان ان دستگاه نیز در میان مسافران بودند، مساله را پیچیده تر کرده و خشم ملت را ژرف تر می کند. افشا شدن هر روزی فساد در ابعادی نجومی انتشار می یابد. حتا دیدارگاه تابناک متعلق به فرمانده اسبق سپاه و فرد همیشه حاظر در صحنه سیاست کشور، فریاد تظلم برمی آورد که چه طور "قاضی" مرتضوی پس از سه ماه که از حکم زندان او گذشته، هنوز آزاد است. در چنین شرایط ملوک الطوایفی، انتظار آرامش بیهوده است.
از کانون رژیم، رئیس جمهور کنونی، با سابقه دراز امنیتی و قرار گرفتن در بالاترین درجات حکومتی در تمامی دوران نظام اسلامی، و رئیس جمهور سابق و در دوره ای دست چین شده رهبر، هریک راه حل خود را برای نجات از وضعیت کنونی، ارایه داده اند. یکی خواستار برگزاری همه پرسی می باشد که در نهایت ملت به چیزی کم تر از تغیر رژیم، قانع نخواهند شد. دیگری خواستار انتخابات آزاد مجلس و ریاست جمهوری بدون دخالت شورای نگهبان و نیروهای امنیتی (در مخالفت با فرایندی که روزی او را بر کرسی قدرت نشاند) و همچنین دگرگونی در قوه قضائیه و "بیت" رهبر می باشد. بهر صورت که نگاه کنیم، هر دو، راهی یکسان یعنی برقراری اراده ملی، برای گذار از رژیم هستند. خمیره نظام اسلامی با آزادی در تضاد می باشد. زمزمه انتخابات آزاد که نوعی از آن همه پرسی می باشد، نمی تواند هدف خود که ازهم پاشی نظام می باشد، را پنهان کند. هر دو رئیس جمهور پایان خط را می بینند و با حاشیه امنی که برای خود فرض می کنند (البته هریک با دلایل مختلف)، برای نجات خود در آینده هم که شده، چنین مطالبی را بیان می کنند. البته همه ی آنان آگاه هستند که در آینده امیدی به دست یابی به قدرت سیاسی نخواهند داشت. اما دستکم می توانند به بخشش ملت امیدوار باشند و نام خود را بیش از این در تاریخ کشور ننگین نکنند.
***
بدون در نظر گرفتن موقعیت منطقه و سیاست خارجی ایران، نمی توان تصویر روشنی از به تنگناه افتادن این رژیم ارایه داد. روشن است که تمام قدرت های جهانی از اثرات منفی تحولات داخلی ایران، به سود خود بهره برداری می کنند. فرمانده سپاه قدس، "چه گوارای" سده بیست و یکم، برمبنای هذیان گوئی های متدوال رژیم، از نابودی اسرائیل سخن به میان می آورد که با پاسخ تند، آنهم نه از جانب اسرائیل بلکه تنها حامی موثر رژیم یعنی روسیه، آنهم در برابر وزیر خارجه خنده روی نظام، روبرو می گردد. هر روز روشن تر می گردد که نفوذ نظام اسلامی در سوریه در حال از دست رفتن است. پس از سقوط هواپیمای اف شانزده اسرائیل با دخالت رژیم، بنا به گزارش هفتنامه معتبر اکونومیست (17 تا 23 فوریه 2018)، بیش از یک سوم پدافند هوائی سوریه از میان برداشته شد. تعداد نامعلومی از مزدوران جنگی روسیه در آن کشور که تاکنون وجود آنان مخفی نگاه داری می شد، نیز از میان رفتند، بدون واکنش در خور توجه از سوی روسیه. روسیه و غرب با رسیدن به خواسته های خود، خواهان فوری خروج نظامیان از منطقه، هستند. هم روسیه، هم غرب و هم ترکیه از تشدید تنش، که سد جدیدی با اثرات غیر قابل پیش بینی، در راه هدف های آنان ایجاد می کند، خوشنود نیستند. ورود بیش تر اسرائیل در جنگ داخلی سوریه، کمکی به تقسیم آن سرزمین به مناطق نفوذ نمی کند. همزمان ترکیه، توانسته دیگر رقبا را با هدف های خود هم در سوریه و هم در عراق، همراه کند. با تمام سروصدا و سردی در باره روابط آمریکا با ترکیه در جبهه های گوناگون، آمریکا نمی تواند برخلاف منافع اساسی ترکیه در این منطقه دست بعمل زند. بیش از هر کشور دیگر، ترکیه توانست نظام اسلامی و نیروی قدس را عقب زند. به احتمال زیاد نیروی قدس جاده صاف کن ترکیه برای گسترش خاک، نفوذ و خرید متحد وسیله آن کشور در منطقه بوده است. هر روز که می گذرد، روشن تر می گردد که ایران از صحنه سوریه کنار گذارده تر می شود و با تمام تبلیغات نظام، سهمی در ایجاد منطقه نفوذ در آن سرزمین نخواهد داشت. ایران که بیش ترین سهم گذار خارجی در آن سرزمین بوده، کم ترین سهم را خواهد برد.
گردان های بیش تر پاکستانی به زودی جهت "آموزش" سربازان سعودی در آن کشور به طور رسمی مستقر خواهند شد. بدین ترتیب، پاکستان، هم از جبهه خاور و هم ازجنوب بر تهدید خود بر ایران می افزاید در حالی که مظلومانه اعلان می کند استقرار سربازان آن کشور در عربستان، تهدیدی بر ایران نیست. چرا تهدید بر ایران در این هنگام افزایش یافته؟ عربستان، اسرائیل و تمامی غرب، باوجود شکست های پی در پی نظام در منطقه، بر تبل تبلیغاتی خود دال بر پیروزی رژیم در برابر غرب، اسرائیل و عربستان می کوبند و نظام نیز در این دام می افتد. افکار عمومی غرب باید آماده باشد تا اگر روزی حمله نظامی به ایران بخواهد صورت گیرد. همزمان وزرای اروپائی با همتای ایرانی خود ملاقات می کنند. فشار برایران، در این مطلب خلاصه شده که اگر نظام اسلامی خواستار زنده ماندن برجام می باشد، آنهم در حالی که پنس معاون رئیس جمهور آمریکا مخالفت خود را بیان می کند، باید از فعالیت موشکی خود دست بر دارد. می توان گمان برد که در مذاکرات برجام، نظام به احتمال با شرط مخفی نگاه داشتن آن به صورت شفاهی، تعهداتی در محدود کردن برنامه موشکی داده است. تهدیدهای دایمی نظامی (از آن میان از جانب اسرائیل، عربستان و پاکستان) و سیاسی، به ویژه از جانب اروپا به نمایندگی فرانسه، برای این منظور می باشد. باید شاهد دادن امتیاز بیش تر موشکی از جانب نظام باشیم. می توان گمان برد که در آینده نزدیک در امور مربوط به سیاست خارجی ایران با این تحولات روبرو گردیم: (1) افزایش تهدید نظامی به ویژه از جانب عربستان و اسرائیل. نخست وزیر اسرائیل بخاطر پرونده مالی، در شرایط سخت داخلی قرار دارد. اگر او بتواند خود را بعنوان فردی که سال ها امنیت ملی اسرائیل را تامین کرده و اکنون نیز صالح ترین فرد برای این ماموریت می باشد، به عموم بشناساند، به احتمال زیاد خواهد توانست از این مخمصه خود را نجات دهد. او از فوری شدن تهدید امنیتی خارجی که همیشه افکار عمومی را به سود حکومت جلب می کند، استقبال خواهد کرد. برای این امر چه نامزدی مناسب تر از نظام مساله آفرین اسلامی و همدستانش، حزب الله و سوریه؟ (2) افزایش فشار سیاسی و مالی غرب برای محدودیت های بیش تر فعالیت موشکی ایران (3) نفوذ ایران در سوریه و عراق رو به سراشیبی گذارده. تمامی قدرت های درگیر از غرب گرفته تا ترکیه، روسیه و عربستان از چنین تحولی استقبال خواهند کرد. در یمن و دیگر سرزمین های عربی، مقاومت در برابر نظام سخت تر خواهد شد. نظام اسلامی در تمام جبهه های خارجی در حال عقب نشینی ست.
تنگناهای نظام یکی و دوتا نیستند که بتواند از آنان رهائی یابد. از سوی دیگر، ظرفیت های نظام بسرعت در حال محدود شدن می باشد. ناظم در کل آن، تمامی قابلیت انعطاف خود را از مدت ها پیش از دست داده است در حالی که مشروعیتی برای آن حتا در میان تندروترین هواداران خود، باقی نمانده. در رویاروئی به افزایش اعتراض و سرپیچی ها مدنی، گرایش رژیم دست زدن به خشونت می باشد. اثرات خشونت در ایران عدم کارآئی خود را به صورت واکنش تند ملت، در چند ماه گذشته نشان داده. از سوی دیگر یک نظام وحشی تمامیت خواه نمی تواند ملایمت در پیش گیرد که تعبیر بر سستی نگردد. هرچه ملایمت از خود نشان دهد، حقارت خود را عریان تر می کند. بدین ترتیب، اگر دگرگونی پایه ای بفوریت شکل نگیرد، فاجعه ایران دارد به مرحله غیر قابل برگشت می رسد. ملت خواهان از همپاشی رژیم از راه خشونت نیست. اما بردباری نیز حدی دارد.
-----------------------------------------------
۱ - سخنان تهدید آمیز که تاکنون تنها از جانب نظام انجام می گرفت، وسیله ی مخالفان نیز استفاده می شود. قطب دراویش که به مسالمت جوئی شهرت دارد، به پیروان خود اعلان کرده که در مقام دفاع هرکاری را می توانید انجام دهید. در مقابل رئیس نیروی انتظامی تهران، مانند فرمانده در کشوری اشغال شده با افتخار می گوید که می توانستیم از آر پی جی استفاده کنیم ولی اینکار را انجام ندادیم. شخنان تکرار شده با فرمان "آتش به اختیار" رهبر نظام بسیار مشابه است.
۲ - حتا پیش از یافتن لاشه هواپیما، اعلان می گردد که "تمامی" سرنشینان که در برگیرنده کارشناسان محیط زیست نیز بوده، کشته شده اند. فعالان محیط زیست به چه اسراری دست یافته بودند که به چنین عقوبتی گرفتار شدند؟
۳ - پنجشنبه بیست و دوم فوریه 2018.
۴ - رحیم صفوی فرمانده پیشین سپاه که هنوز خاطره اعلامیه او برای بریدن زبان و قطع دست، از یاد نرفته، با صراحت اعلان می کند که ایران بدنبال "سهم" خود در آینده سوریه می باشد.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع: 316


بنیاد آینده‌نگری ایران



پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۵ آوریل ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی

+ آتش افروزی در قفقاذ فرهاد یزدی

+ اندیشه چپ ، خادم غرب مهندس صلاح الدین همایون

+ تنگ تر شدن حلقه فشار فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995