Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


آیا ایران و غرب در رویارویی با داعش ناتوان است ؟

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[02 Sep 2014]   [ رضا علوی ]

 

داعش / یا دولت اسلامی /  بی پروا می تازد  و بر  زمین  های پر خون مارش می رود و در دستانشان سرهای بی تن آویخته است .  آیا  خاور میانه تا کنون این چنین گروه تبهکاری را در خود دیده است ؟  آیا اروپا و آمریکا توان نابودی داعش را دارند ؟  آیا بدون همکاری با کشورهای منطقه / همچون عربستان , ایران و سوریه / کارزار رویارویی با دا عش کارایی خواهد داشت ؟ آیا اگر آمریکا در عراق دخالت نمی کرد و در جنگ داخلی سوریه دخالت می کرد نسل سومی ها ی القاعده / داعش / از زهدان القاعده زاده می شد ؟  دهها هزا پیشمرگان کرد  به گونه جدی جنگ تمام عیار را بر علیه داعش آغاز کرده اند . آمریکا و اروپا چه هراسی ازپشتیبانی نظامی به کردان دارند ؟ 



بحران در نقشه سیاسی و ژئوپلیتیک منطقه و جهان

نتنگنای  کنونی خاورمیانه بزرگترین جدال ژئوپلیتیکی در  منطقه پس از جنگ جهانی دوم می باشد . گویا ساختار دیگری در حال شکل گیری است . غافلگیری , نبود هماهنگی  در تصمیم گیری و سر در گمی , سرا پای غرب به رهبری آمریکا را فرا گرفته است . برخورد نرم و دوگانه واشنگتن با داعش در سوریه و عراق بی سابقه است .

عوامل اصلی که  سازنده  تردید و مانع حرکت قاطع اروپا و آمریکا در تقابل با داعش  می باشد عبارت است از  :

١- دست آوردهای ناگوار از مداخلات نابجا  و نا هنگام  نیو کا ن ها ی آمریکا در عراق در دوران بوش .

٢- بینش و استراتژی  "گریز از باتلاق خاورمیانه " , که بر دولت اوباما چیره شده است .

٣- حضور کار ا ی احزاب لیبرال و سوسیال دموکرات در فرمان روایی سه کشور اصلی اروپا / آلمان - فرانسه - انگلستان / .

٤-هراس  از اقداما ت تلافی جویانه داعش در آمریکا و اروپا .

٥- پاره ای از مشاوران کاخ سفید بر این باورند که در صورت جنگ تمام عیار بر علیه دا عش ,  گروه ها و نیروهای دیگر القاعده ای به داعش می پیوندند (همچون الشباب- الجهاد - النصریه و ....)  و تفرق و ناگسستگی در بین شبکه های تروریستی منطقه کاهش می یابد و سبب استواری و استحکام آنان می شود .

٦- حضور عادی و گسترده داعشیان در بیشتر کشور های خاور میانه .  و ......

هر چند که در سال های اخیر برخی از  قدرت های منطقه ( ایران و عربستان ) از معمآران اصلی باتلاق خاورمیانه بوده اند و  به شکل آشکار آتش جنگ خاورمیانه را شلعه ور کرده اند. , اما پیروزی و پیشروی های داعش یعنی نابودی ایران و عربستان . در روزهای پیشین شاهد بودیم که مواضع ایران و عربستان در قبال نخست وزیر جدید عراق و مبارزه  با داعش تقریبا یکسان بوده است . وجود منافع مشترک میان بازیگران اصلی منطقه نشان دهنده لزوم یک اتحاد منطقی  منطقه ایی بین عربستان و ایران برعلیه  داعش است. بدون تردید حضور آمریکا در  این "اتحاد " , سبب  پایداری اتحاد  ایران و عربستان خوا هد شد .



ایران و داعش 

گمان بر این است که داعش به زودی یورش خود را به ایران آغاز کرد . چرا ؟ :

١- "عبد الفرج " مفتی اعظم داعشیان می باشد . وی در رساله خو  د  تاکید می کند که شیعیان رافضی اند و مرتدو تکفیری . و مرتدین را از کافران بدتردانسته  و مرگ آنان را واجب و ضروری می بیند . در هلال شعیه ( عراق - سوریه - ایران ) در دو جبهه عراق - سوریه جدال جدی وجود دارد . تنها جبهه  آرام , ایران است .  داعشیان بر این گمان اند که برای نابودی رافضی ها باید به ایران یورش برد .

٢- از منظر جغرافیایی , ایران , پلی بین این سوی خاورمیانه و پاکستان می باشد . به سبب پتانسیل فرقه ای و سیاسی , پاکستان آمادگی برای جذب شدن به داعش را دارد .  پاکستان میعاد گاه پسین داعش می باشد . نفوذ در پاکستان یعنی تضیف القاعده در افغانستان . یعنی نیرو گیری از طا لبان و القاعده به سود داعش . یعنی جایگزینی القاعده به نفع داعش . سهل ترین راه حرکت و انتقال نیرو به سوی پاکستان از طریق فتح دروازه های ایران یا حد اقل تسلط بر باریکه و گذرگاهی از غرب به شرق در ایران  به منظور پیشروی به سوی جبهه پاکستان می باشد . آیا سپاهیان ایران توان ایستادگی در مقابل یورش آنان را دارند ؟  براستی واکنش ایرانیان  از منظر ملی گرایی چه گونه خواهد بود ؟

٣- اسناد موجود شهادت می دهد که در سال پیش , ابوبکر البغدادی , رهبر داعش , به الظواهری نامه ای نوشته و تاکید تهاجم به ایران را کرده , و به سبب حمله نکردن به ایران  اورا رهبری نا شایست و بی خرد خوا نده است .



آمریکا و داعش :

شواهد نشان می دهد که آمریکا در حال باز نگری به استر ا تژ ی خود در رابطه با خاور میانه است .  چک هیگل، وزیر دفاع آمریکا  از برنامه طولانی مدت پنتاگون برای مبارزه با داعش خبر داده است. وی اخیرا اظهار داشت: "داعش اکنون تهدید جدی محسوب می شود. آنها بسیار فراتر از یک گروه تروریستی هستند. بسیار خوب تجهیز و حمایت می شوند و هوشمندانه از تاکتیک های جنگی استفاده می کنند. آنها ورای همه گروه های پیکارجویی هستند که تاکنون دیده ایم. از این رو، ما باید برای مقابله با آنها یک برنامه طولانی مدت داشته باشیم." 

مشاوران اوباما پی به این واقعیت برده اند که با پشتیبانی نیم بند از کردان و حملات هوایی به پایگاه های داعش حریف این گروه "  بسیار فراتر از یک گروه تروریستی  " نیستند .

هرچند که تاکید برژینسکی بر استفاده" به طور خاص استفاده از نیروی هوایی خواهد بود.» . نظرات آقای  برژینسکی در گفتگو ی  اخیرش با سی ان ان ,تاثیر زیادی در تصمیمات اوباما نخوا هد داشت .روش عاقلانه برای آمریکاییان ,  همانا مشآرکت با ایران , عربستان و حتی سوریه می باشد و نیز  تجهیز تسلیحاتی نیروهای محلی ( پیشمرگ های کرد )  و همچنین سازماندهی دو باره ارتش بهم ریخته عراق هست  . برای  سازماندهی ارتش  عراق , گمان بر این است که همکاری هایی بین سپاه قدس و عربستان و آمریکا صورت گیرد . نگرانی  برژینسکی از " مساله جنگ شیعه و سنی " کاملن به جا است .

گویا حضور مرگبار داعش سبب خوهد شد که ایران و عربستان متحد شوند و آمریکا از بشار درجبهه جنگ داخلی سوریه پشتیبانی نماید .



اروپا و داعش 

حدود ٥تا ٦ هزار دارنده تابعیت اروپایی در کنارداعش و سایر گروه ها  د ر سوریه و عراق می جنگند.  برای دولت هات اروپایی این افراد امروز تبدیل به مشکلی شده و ایجاد ترس و وحشت می کند. ترس عمده مقامات دولتی و امنیتی این است که   در زمانی که این افراد با گذرنامه های معتبر و به عنوان شهروند اروپایی به کشورشان بازگردند باید چه برخوردی در برابر آنها نشان دهند و اگر خواستند دست به فعالیت هایی بزنند چگونه آنها را مهار کنند.

امروزه جناح قدرتمندی از تندروهای اسلامی   اعم از بازماندگان القاعده و یا نسل سوم القاعده ( داعش ) در کشورهای اروپا یی  ساکن هستند . کشورهای اروپایی عمدتاً ترس و نگرانی زیادی از این گروههای تندرو دارند و همین مسئله خود واهمۀ زیادی در میان افکار عمومی اروپا و شهروندان ایجاد کرده است. تعداد زیادی از همین سلفی ها به سوریه و عراق آمده اند و در کنارگروه های تروریستی  در حال جنگیدن هستند؛ ممکن است گفته شود که اروپایی ها بدشان نمی آید که سلفی های اروپایی در آنجا ماندگار شوند و به نوعی نابود شوند. اما شاید این اتفاق نیفتد و تعداد زیادی از اینان  زنده بمانند و با تجربۀ بیشتری به اروپا بازگردند و امنیت کشورها را تهدید کنند. مقامات آمریکایی نیز از طرحهای گروههای تروریستی مرتبط با القاعده در سوریه نگرانند زیرا بیم آن وجود دارد که القاعده از اتباع آمریکایی و اروپایی برای اجرای حملات در این کشورها استفاده کند و به یارگیری از میان آنها و آموزش آنها بپردازد.

تا کنون موضع کشورهای عضو اتحادیه اروپایی عمدتا موضع بسیار احتیاط آمیز و ضعیفی در برخورد با گروه داعش بوده است. در این میان فرانسه از موقعیت متمایزتری در مواجهه با تحولات عراق و گروه داعش برخوردار می باشد. بنظر می رسد تحولات عراق از منظر ژئوپلیتیکی نیز برای فرانسه اهمیت دارد و چه بسا این اهمیت بسیار بیشتر از سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپایی و حتی انگلیس باشد. موضع فرانسه تاکنون قویترین موضع علیه داعش در بین کشورهای اروپایی بوده است. فرانسه اولین کشور اروپایی بود که آمادگی خود برای کمک نظامی به دولت عراق و پیشمرگه های کرد را اعلام کرد که در زمان خود موضع بسیار مهمی بوده است. چندی بعد فرانسه خواستار تشکیل جلسه وزرای خارجه اتحادیه اروپایی برای اعلام یک موضع قاطع علیه گروه داعش شد. 

هر چند که  لندن هرگونه تقاضا از سوی اکراد عراق جهت تجهیز نظامی جهت نبرد علیه داعش را مثبت ارزیابی می کند, اما غرب هنوز از مسلح کردن کامل پیشمرگ ها هراسناک است نگرانی غرب  بدین سبب است که ان همه تسلیحات می تواند در آینده کردا ن مسلح را بر  علیه آنان بشوراند .

اکنون  انگلیس به عنوان یکی از پنج عضو دایم شورای امنیت در تلاش است که راهکار مناسب و استراتژی جدیدی برای مقابله با تهدیدات داعش بیابد و بازیگران اصلی منطقه ( ایرا ن و عربستا ن ) را  در این زمینه مشارکت دهد .

هر آینه , به نظر می رسد باز نگری جدیدی از سوی اروپاییان ( انگلیس , فرانسه و المان )   و اقدامات مناسبی از سمت آمریکا و کشور های  منطقه / ایران و عربستان / در حال شکل گیری است .



یکم سپتامبر ٢٠١٤ 

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۹ آوریل ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی

+ آتش افروزی در قفقاذ فرهاد یزدی

+ اندیشه چپ ، خادم غرب مهندس صلاح الدین همایون

+ تنگ تر شدن حلقه فشار فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995