Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


ان ال پی چیست؟

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[22 Dec 2015]   [ ]

اصول و فنون ان ال پی کابردهای بسیار متنوع و شگفت انگیزی دارد. در درجه نخست ، اگر به این دانش به عنوان یک الگوی آموزشی نگاه کنیم تصدیق خواهیم کرد که ان ال پی در همه زمینه ها کاربرد دارد.

مشاوره و درمان :

کاربرد های ان ال پی در زمینه مشاوره و روان درمانی بیشتر از زمینه های دیگر شناخته شده است. تکنیک های ان ال پی دو تغییر بنیادین و جدی در فرایند درمان و مشاوره مراجعین به کلینیک های روان شناسی ایجاد می نماید:

1- کوتاه شدن مدت زمان درمان و تغییر

با استفاده از روش ها و تکنیک های ان ال پی درمان نابسامانی های روحی و روانی ، ناهنجاری های رفتاری و عادات منفی در زمان کوتاه تری انجام می گیرد و در بسیاری از موارد ، آن قدر سریع صورت می گیرد که باورنکردنی رخ می نماید. بعضی مشکلات نظیر انواع ترس ها که درمان آن ها گاهی ماه های متمادی به خود اختصاص می داد ، در یکی دو جلسه و بسته به مهارت درمانگر حتی در یک جلسه کوتاه انجام می گیرد.

ترک بسیاری عادت های منفی مانند ترک سیگار ، به سادگی و در زمانی کوتاه قابل انجام است.

2- مشارکت فعال درمان پذیر

گرچه در شیوه های دیگر نیز به مشارکت درمان پذیر در امر درمان تاکید می شود ولی در تکنیک های ان ال پی ، مشارکت درمان پذیر جزء انفکاک ناپذیر و کلیدی محسوب می شود. البته این مشارکت ، مبتنی بر اصول ، ضوابط و شیوه های تخصصی انجام می پذیرد.

ارتباطات و معاشرت ها:

کاربرد ان ال پی در ارتباط مؤثر از معروف ترین کاربردهای این دانش است. ارتباط مؤثر که با واژه “راپورت” شهرت یافته است ، شاید جذاب ترین کاربرد ان ال پی بوده باشد . به طوری که بسیاری از کسانی که اظهار آشنایی با ان ال پی می کنند ، تصور می کنند که این دانش تنها همین کاربرد را دارد. حتی بعضی مدعیان برخورداری از دانش ان ال پی ، فقط در همین زمینه اطلاعات و احتمالا مهارت دارند.

انصافا ، مهارت هایی که در ” راپورت ” آموخته می شود در بهبود روابط افراد تاثیر عمیق و پایداری دارد. مهارت های ارتباطی و تکنیک های آن علاوه بر اینکه در بهبود روابط همسران ، والدین با فرزندان ، کارفرمایان و مدیران با کارکنانشان (مدیریت و رهبری در سازمان) اثر معنادار و انکارناپذیری دارد ، ان ال پی در بازاریابی و فروش ، مذاکرات شغلی ـ حرفه ای ، اقتصادی و حتی دیپلماتیک ( البته با ملاحظات و تکنیک های تکمیلی ) مؤثر بوده و نتایج قابل اعتنایی نشان داده است.

موفقیت و پیشرفت:

یکی دیگر از زمینه های استفاده از دانش ان ال پی ، برنامه ریزی هدفمند برای دستیابی به موفقیت ها و پیشرفت های معنادار در عرصه های گوناگون است. تاثیر تکنیک های ان ال پی در برنامه ریزی اثر بخش برای موفقیت به قدری زیاد بوده است که بعضی ان ال پی را “علم دستیابی به موفقیت” دانسته اند.

مصاحبه بالینی در طب و درمان بیماری:

تشخیص درست نوع و علل یک بیماری بستگی وثیقی به معاینه و مصاحبه دقیق بالینی با بیمار دارد و عدم مهارت پزشک در انجام مصاحبه درست ، حتی شاید مسیر درمان را به بی راهه ببرد. فنون کاربردی ان ال پی این احتمال را ، اگر به صفر نرساند به حد اقل ممکن می رساند.



در ان ال پی همچنین تکنیک هایی برای درمان بعضی بیماری ها ابداع شده است که بسیار مؤثر بوده و در بعضی موارد ، بیمار را در استفاده از دارو بی نیاز می سازد . یکی از این زمینه ها که در آن امتحان خوبی پس داده است، درمان آلرژی است. شاید بیشترین خدمت ان ال پی در این عرصه افزایش چشمگیر آثار پلاسیبویی داروها در بیماران باشد.

آموزش و پرورش:
دانش ان ال پی و تکنیک های اصولی آن قادر است خدمات چشمگیری در عرصه تعلیم و تربیت ارایه کند. والدین با گرفتن آموزش های لازم ، به توفیقات لذت بخشی در تربیت فرزندان خود دست می یابند. معلمین نیز می توانند از دانش ان ال پی برای ایجاد تغییرات اثر بخش و افزایش انعطاف لازم در روش تدریس خود بهره گیرند و بهره وری فرایند تدریس و آموختن را بالا برند.

ان ال پی در ورزش:

کاربرد ان ال پی در ورزش نیز از جمله خدماتی است که امروزه از آن بهره می گیرند. ان ال پی هم در ایجاد هماهنگی کلی یک تیم ورزشی برای دستیابی به هدف کاربرد دارد و هم برای اصلاح رفتار فنی ورزشکار مؤثر واقع می شود. یک مربی آگاه و کاربلد ان ال پی قادر است الگوهای برتر فنی در یک رشته ورزشی را برای اعضای تیم مدل سازی نماید. به کمک ان ال پی، بازیکنان تیم با سرعت بیشتر و زمان کوتاه تری به مهارت های لازم خود دست می یابند.

پاسخ به چند سوال معروف و متداول:

1- آیا ان ال پی همان تلقین نیست که آن را با رنگ و لعاب جدید به مردم قالب می کنند؟

باید دید که تعریف این دوستان از تلقین چیست. اگر تلقین را ” تکرار زیاد و طولانی یک عبارت یا مفهوم مشخص در ذهن باشد تا فرد آن مفهوم یا گزاره را باور کند” بدانیم، باید بگویم که ان ال پی چنین شیوه و روشی ندارد. شاید این تصویر نادرست به خاطر رفتار غیر تخصصی و غلط و گاهی مبانی بر سوء ادراک دانش ان ال پی حاصل شده باشد. با این حال تلقین هم در جای خود و با رعایت ملاحظات دقیق تخصصی کاربردهای اثر بخشی دارد. مهم ترین نکته در تلقین های مثبت که باید رعایت شود ، به قول مارتین سلیگمن ، واقع بینانه بودن آن هاست.

مثلا کسی که گرفتار این نجوای منفی غیر واقعی شده که ” حافظه من خراب است ” با تکرار ” من از حافظه خوبی برخوردارم ” و تلقین این واقعیت به خود از شر نجوای منفی خلاص می شود. به هر حال در مبانی ، اصول و تکنیک های بنیادین ان ال پی بر پایه تلقین بنا نشده اند در عین حالیکه تلقین درست و تخصصی را هم نفی نمی کند.

2- آیا کسی که با روش های ان ال پی عادتی را ترک می کند، دوباره سراغ آن رفتار نمی رود؟

این سوال شاید به این دلیل شکل می گیرد که فرد ، در زمانی کوتاه و سریع موفق به ترک عادت خود می شود . مثلا من در یکی از برنامه های رادیویی ، یکی از تکنیک های ترک سیگار را در مدتی حدود 10 دقیقه اجرا کردم . نمی دانم چند نفر موفق به ترک سیگار شدند ولی همین بس که یک هفته بعد ، شنونده ای از ایرانیان مقیم کشور فرانسه با برنامه تماس گرفته و گفتند که به کمک این روش ، پس از 30 سال ، کشیدن سیگار را ترک کرده اند. خوب اینجا به ذهن خطور می کند کسی که در 10 دقیقه ترک کند حتما دوباره برمی گردد.

اما پاسخ چیست؟ اولا مگر در روش های دیگر ، امکان برگشت وجود ندارد یا امکانش کم است؟ ثانیا این فرد پس از ترک عادت ، مانند روزی می شود که این عادت را نداشته است. حال همان قدر که برای یک فرد احتمال دارد به عادت نادرستی گرفتار شود ، برای این فرد هم همان احتمال متصور است. اگر سوال کننده انتظار دارد که ترک عادت با تکنیک های ان ال پی دارای گارانتی مادام العمر (life time) باشد ، می گوییم خیر ، چنین گارانتی وجود ندارد. ولی روش های ان ال پی از پایداری و ژرفای بسیار بیشتری برخوردار است.

3- آیا ان ال پی که در کشور امریکا ابداع شده و توسعه یافته است ، آمیخته با فرهنگ آن ها نیست؟ آیا به کار گیری آن دین و فرهنگ ما را تهدید نمی کند ؟

دانش ان ال پی در چارچوب اصول و مبانی علمی و تکنیک های اصیل علمی آن کاملا مستقل از فرهنگ می باشد. نظام عصبی انسان که امری مستقل از فرهنگ است و نظام کلامی ان ال پی هم پس از بررسی نظر دانشمندان زبان گشتاری ، بر اساس قواعد و قوانین مستقل از معنا و محتوای عبارات و جمله ها پی ریزی شده اند. اهم قواعد عمومی و کلی زبان شناختی انسانی یعنی خوش ساخت بودن ، ساختار بنیادین جمله و روابط معنایی منطقی ، مبنای الگوی کلامی ان ال پی بوده و در همه زبان ها و فرهنگ ها مشترک می باشد.

شاید این شبهه به خاطر برخورد سوال کننده با بعضی مدعیان برخورداری از این دانش در سایت های جور واجور یا به صورت حضوری ایجاد شده باشد. در ظاهر این مدعیان دروغین ، از نوع لباس و پوشش تا محتوای کلام و واژگانی که به کار می بندند علائمی وجود دارد که این شبهه را ایجاد می کند.

خیالتان را راحت کنم. این مدعیان دروغین می توانند آثار منفی اخلاقی و فرهنگی بر مخاطبین خود بگذارند، چه با استفاده ابزاری از ان ال پی (البته با تجربه ای که دارم ، این گروه به جز ظاهر شنگول و منگولشان دانش قابل توجهی در اختیار ندارند) و چه بدون استفاده از آن.

با آشنایی دقیق و درک عمیق از این دانش (علیرغم سوء استفاده هایی که متاسفانه می شود) ، بی تردید به نکات زیر واقف می شوید:

1- ان ال پی هیچ تهدید آشکار و پنهانی برای اصول و آموزه های دینی ما در خود ندارد. حتی اگر مطالعات علمی در حوزه های دینی و معارف اسلامی داشته باشید گاهی تردید می کنید که گویی بسیاری از این قواعد و اصول را از منابع معرفتی ما استخراج کرده باشند.

2- ان ال پی مروج و مبلغ هیچ فرهنگی نیست و بلکه ابزار نیرومندی است در اختیار شما برای ترویج و تبلیغ فرهنگ غنی دینی و ملی ایران اسلامی. من دوره های آموزشی متعددی را برای صدها تن از روحانیون شریف و گرامی کشور برگزار کرده ام و این عزیزان با به کار گیری این دانش به توفیقات چشمگیری در انجام وظایف خود دست یافته اند.

3- ان ال پی یک نظام سیستمیک با انعطاف بسیار بالا است و متخصصین واقعی آن قادر خواهند بود با ابتکار و نو آوری شخصی خود، ده ها و صدها تکنیک نوین ، مبتنی بر اصول ان ال پی طراحی کنند و به کمک آن ها تغییرات مثبت سریع و پایداری را رقم زنند.

همه کاربردها و آثار انکارناپذیری که در حوزه های گوناگون بر شمردیم مربوط به دانش ان ال پی است. و به این معنا نیست که هر مدعی حتی دوره دیده ای قادر باشد در همه زمینه های فوق الذکر مؤثر واقع شود

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع: 225


بنیاد آینده‌نگری ایران



يكشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۸ آوریل ۲۰۲۴

دانش نو

+ ۹ نکته که باید درباره هوش مصنوعی بدانید bbv

+ مطالعه دانشگاه استنفورد: با تغییرات هوش مصنوعی انسان‌ها نگران موقعیت خود هستند یسنا امان‌پور

+ دستور کار انسانى جديد / مقالا ای از کتاب انسان خداگونه يووال نوح

+ پلورالیسم چیست؟ قیصر کللی

+ اعضای مصنوعی رباتیک نرم مبتنی بر میکروسیالات، به کمک بیماران دیابتی می‌آیند ´-

+ مهارت تصمیم‌گیری چیست؟ هرمز پوررستمی

+ هوش مصنوعی توزیعی و تجمیعی چیست؟ 

+ تاثیر ابزارهای هوشمند بر کنترل شیوع بیماری‌های فراگیر. 

+ موانع خلاقیت کدامند؟ هرمز پوررستمی

+ نیازی بدون پاسخ! نوآوری اجتماعی را وارد کنیم!  سعید قاسمی زاده تمر

+ مهارت بهتر است یا مدرک دانشگاهی حمیدرضا تائبی

+ علم و اخلاق در گفت‌وگو با دکتر موسی اکرمی؛ دکتر موسی اکرمی

+ مدیریت آینده نگر در ICT 

+ چرا هوش و مهارت، برای داشتن یک شغل کافی نیستند؟ هرمز پوررستمی

+ شرایط اجتماعی چگونه است؟ از منظر چند جامعه شناس ساناز عباس زاده

+ بازگشت به دنیای هنرهای دیجیتال  مهدی صنعت‌جو

+ 2019 

+ مشتری رسانه است فرنود حسنی

+ چه چیزی ترقی بشریت را توجیه می‎کند؟1 یووال نوح هراری

+ تغییر پرشتاب الگو‌های سنتی را منسوخ خواهند کرد 

+ مهارت های مورد نیاز انسان آینده 

+ بازگشت به دوران دولت-شهر برگردان: سپیده جدیری

+ انسان آینده، تسخیر سیر تکامل به دست بشر 

+ نویسنده «انسان خردمند» از کتاب تازه خود گفت  یووال نوح هراری

+ مرد «شپشو» یا منادی عقلانیت؟ دکتر موسی اکرمی

+ رسالت فلسفه آسمان است یا زمین؟ دکتر محسن رنانی

+ جامعه شناسی و فردیت دکتر منیژه نویدنیا

+ تمام قدرت به کجا منتقل شد؟  یووال نوح هراری

+ دفاعم از جامعه‌شناسی مرتبط با واقعیت‌هاست تا مبتنی بر ایدئولوژی! 

+ آنچه مرا نکُشد هرمز پوررستمی

+ جامعه شناسی آموزش و پرورش- رضا جوان

+ پیامدهای مدرنیت -  آنتونی گیدنز

+ اتاق شیشه ای و هنر هشتم زندگی در واقعیت موازی  دکتر مهدی مطهرنیا

+ آزمون های انديشه ورزی در بارۀ خود انديشه حسین کاشفی امیری

+ جامعه شناسی آموزش و پرورش. 

+ گوگل و پایان آزادی اراده یووال نوح هراری

+ انسان از کجا آمد به کجا می رود؟ محمد طبیبیان

+ بازگشت به خانه میثاق محمدی‌زاده

+ هک کردن مغز، کلیدی برای موفقیت مهسا قنبری

+ چهار راهکار برای هک مغز به‌منظور افزایش موفقیت و بهره‌وری مهسا قنبری

+ نوآوری در عصر دیجیتال ؛ چشم‌اندازی جدید برای خدمات 

+ لیدرهای انقلاب صنعتی چهارم 

+ چطور می‌توانیم برای دریافت حقوق بیشتر چانه‌زنی کنیم؟ حمیدرضا تائبی

+ سرمایه اجتماعی دانش آموزان مهدی ولی نژاد

+ جامعه شناسی آموزش و پرورش 

+ ابرها دگرگون می‌شوند، دگرگون می‌کنند و دنیای فناوری را سیراب می‌کنند حمیدرضا تائبی

+ چه چیزی ترقی بشریت را توجیه می‎کند؟ یووال نوح هراری

+ چشم را باید شست…. جور دیگر باید دید دکتر سید کمال الدین موسوی

+ جنبش روش های آمیخته 

+ جامعه شناسی فرهنگی؛ انسان های جامانده دکتر منیژه نویدنیا

+ انگیزه پیشرفت پایین ‌تر از متوسط عثمان آچاک

+ جامعه شناسی شهری و حس زندگی؟ دکتر منیژه نویدنیا

+ چرا ناهنجاری؟ 

+ سخنرانی حسین پاینده در نشست روانکاوی و تحلیل‌های کلان اجتماعی (۲)؛ 

+ چرا کسب‌ و کارهای نوپای موفق به‌سادگی ممکن است شکست بخورند؟ حمیدرضا تائبی

+ بنیان‌های نابرابری اجتماعی دکتر محسن رنانی

+ روانکاوی درمان فرد یا اجتماع 

+ مقدمه‌ای بر تاریخ زیبایی‌شناسی مدرن؛  پُل گایر، ترجمه سیدجواد فندرسکی

+ ظرفیت آموزشی بازی های رایانه  

+ افراد معمولی چگونه به افرادی خارق‌العاده تبدیل می‌شوند مهسا قنبری

+ چپ و راست مرده‌اند، زمین را می‌خواهی یا آسمان را؟ 

+ مهم‌ترین فنآوری‌ها در سال ۲۰۱۸ 

+ هوش مصنوعی می تواند طی بیست سال آینده تهدیدی برای ۴۷ درصد از مشاغل باشد 

+ در حسرت توسعه رضا داوری اردکانی

+ آزادی علمی مقصود فراستخواه

+ سازماندهي گروههاي مشارکتي در سازمانهاي يادگيرنده 

+ مديريت دانش، نياز سازمان هاي امروز 

+ مديريت استرس مجيد يوسفي

+ رقابت بزرگان بر سر تراشه‌های هوش مصنوعی و خیزش آرام تکینگی به‌سمت ما! حمیدرضا تائبی

+ تغییر اجتناب ناپذیر است و باید به منظور ایجاد تحولات مدیریت شود. 

+ ⁠دانشگاه اصفهان برگزار می کند: ⁠دانشگاه اصفهان

+ به فرزندانمان رحم کنیم دکتر محسن رنانی

+ زلزله در سیارات دیگر چگونه رخ می‌دهد؟ 

+ ساختمان‌های هوشمند فرشته نجات انسان‌ها می‌شوند حمیدرضا تائبی

+ استفاده از سیل تصاویری که در زلزله به راه می‌افتد مهدی صنعت‌جو

+ توانمند باشید، تا عرصه را به سایرین واگذار نکنید. حمیدرضا مازندرانی

+ انواع سازمانها Organization Types از دیدگاه برنامه ریزی هدف ها و وسیله ها راسل ایکا ف

+ هوش سازمانیم ‌تجاری است، پس موفق می‌شوم! حمیدرضا تائبی

+ درک اشارات دست با تصویربرداری صوتی مهدی صنعت‌جو

+ نقش بی بدیل هوش مصنوعی بر شهرها و شهروندان آنها محسن راعی

+ مزایای سواد اطلاعاتی 

+ هوش مصنوعی انویدیا، هوای آفتابی را برای ماشین های خودران شبیه سازی می کند! علیرضا فرجی علیرضا فرجی

+ فراگیری: نیازی پایه ای 

+ قلسفه و زندگی روزمره. موسی اکرمی

+ خلاقیت نمادین دهه هشتادی ها 

+ فهم سواد اطلاعاتی 

+ نظریه سواد رسانه ای در گفتگو با دکتر هاشمی 

+ در سال جدید مهندسی نرم‌افزار را جدی‌تر دنبال کنیم حمیدرضا تائبی

+ باید که لذت آموختن را دوباره بیاموزیم پوریا ناظمی

+ انقلاب هوش مصنوعی و تاثیر آن بر جامعه و شرکت ها 

+ توانمند باشید، تا عرصه را به سایرین واگذار نکنید حمیدرضا مازندرانی

+ وجود یخ در مدار استوای مریخ 

+ ظهور «ابر انسان‌ها» طی ۲۰ سال آینده 

+ دانشمندان به استقبال مهمترین پرسش های بشر می روند! 

+ آینده پژوهی و انواع آینده. محسن گرامی طیبی

+ ضریب رشد استارتاپ‌های ایرانی، بالاترین در منطقه نزدیک به متوسط جهانی 

+ نگاه تان به آینده است یا اکنون؟ 

+ اینجا همه آدم‌ها این‌جوری نیستند* مهدی صنعت‌جو

+ بدرود سیارۀ زمین؟ لورین رابینسون

+ تهدیدات اینترنت اشیا 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995