Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


بلیط الکترونیک،فصلی نو در حمل و نقل شهری پایتخت

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[09 Jan 2011]   [ ]


بلیت الکترونیک، یک کارت هوشمند الکترونیکی است که قابلیت خواندن و ثبت اطلاعات را در هنگام استفاده از سیستم حمل و نقل فراهم می کند. هر بلیط الکترونیک امکان ذخیره سازی پول را دارد. با هر بار استفاده مسافرین از اتوبوس و گذر از مقابل دستگاه کارتخوان که قبلاً در ورودی اتوبوس ها نصب شده است ، هزینه بلیت از مبلغ ذخیره شده در کارت مسافر کسر و در حافظه دستگاه کارتخوان ذخیره می گردد. محتویات دستگاه کارتخوان در پایان هر روز به حساب شرکت واحد اتوبوسرانی نزد بانک واریز می گردد. بلیت الکترونیک در سیستم حمل و نقل شهری از سال های گذشته در جهان مورد استفاده قرار گرفته و امروزه از پرداخت نقدی یا بلیت های کاغذی در اتوبوس ها، مترو و حتی تاکسی در کشورهای پیشرفته خبری نیست.

شهرداری تهران از سال ۸۶ به فکر استفاده از این ابزار در اتوبوسرانی افتاد و شهردار تهران هدف از این اقدام را از بین بردن نیاز به پول خرد و جلوگیری از اتلاف وقت، اتلاف کاغذ و... سرعت بخشیدن به امور و مهمتر از همه کنترل دقیق تر سفرها جهت برنامه ریزی بهتر عنوان کرد. وی همچنین معتقد است با اجرای سیستم بلیت های الکترونیک می توان نرخ کرایه ها را کنترل کرد. ضمن آن که به بهترین شکل ممکن زمینه ایجاد عدالت و کرامت انسانی را مهیا ساخت. بلیت الکترونیک امکان مدیریت بر نقدینگی جاری و برنامه ریزی به منظور ارائه سرویس برحسب نیاز شهروندان را فراهم می کند. شفاف سازی، تکریم ارباب رجوع، افزایش رضایتمندی شهروندی، مدیریت هوشمند مبتنی بر تقاضا و ارائه طرح های تشویقی از دیگر مزیت های استفاده از بلیت الکترونیکی است. از نظر اجتماعی نیز، به شخصیت شهروندی افراد احترام گذاشته می شود. ضمن آنکه افراد تحت پوشش نهادهای کمک رسانی مانند کمیته امداد و ... نیز بدون هیچ گونه وجه تمایزی با سایرین می توانند با استفاده از این کارتها از حمل و نقل سفری استفاده کنند بدون اینکه شخصی متوجه آن بشود که این مسافر تحت حمایت است یا خیر.



● نگاهی مختصر به اجرای طرح بلیت الکترونیک

پروژه بلیت الکترونیک با انتخاب شرکت فناوری اطلاعات سرمایه گذاری ایران (فناسا) از طریق فراخوان عمومی به عنوان مجری طرح در هفتم بهمن ماه سال ۱۳۸۷آغاز شد. استفاده از بلیت های الکترونیک سبب می شود تا شهروندان در سفرهای درون شهری درهنگام استفاده از اتوبوس های عمومی، متناسب با مسافت های طی شده و میزان جابه جایی خود درداخل شهر، هزینه های مختلفی را پرداخت کنند. براساس مصوبه شورای شهر در صورتیکه مسافران از بلیت الکترونیکی استفاده کنند، برای مسیرهای تا ۷ کیلومتر ، یک بلیت یعنی ۲۵ تومان ، برای مسیرهای ۷ تا ۱۲ کیلومتر دو بلیت یا به عبارتی ۵۰ تومان ، برای مسیرهای ۱۲ تا ۱۶ کیلومتر سه بلیت یا به عبارتی ۷۵ تومان و برای مسیرهای ۱۶ کیلومتر به بالا ۴ بلیط یعنی ۱۰۰ تومان، دریافت می شود. از طریق ارتباط بلیت های الکترونیک با دستگاه کارتخوان موجود دراتوبوس، یک تراکنش انجام می شود. این تراکنش شامل اطلاعات کارت، اطلاعات اتوبوس، اطلاعات خط زمان تاریخ مبلغ کسر شده و چند آیتم مهم دیگر می باشد. این اطلاعات که مربوط به این تراکنش است در دستگاه کنسول راننده ذخیره می شود، دستگاه کنسول راننده دارای یک آنتن WiFi است که به طور بی سیم با WiFi access point نصب شده در دپوها ارتباط برقرار می کند و اطلاعات آن تخلیه می شود. اگر این اطلاعات تا چندین روز روی کنسول راننده تخلیه نشود این دستگاه قابلیت ذخیره سازی اطلاعات را دارد. در دپوها اطلاعات به کامپیوتر مستقر در دپو که Concentrator نامیده شده، منتقل شده را جمع آوری و از آنجا به کمک بستر مخابراتی که توسط شهرداری تهران تهیه شده است Datacenter شهرداری تهران منتقل می نماید. به این شکل امکان محاسبه تعداد سفرهای انجام شده میسر می شود.

به طور متوسط در مترو مسافرانی که از بلیت الکترونیک استفاده می کنند، کارت های خود هر یک و نیم تا دو ماه یک بار شارژ می کنند که این کار هر دفعه بیش از ۳۰ ثانیه زمان آن ها را نمی گیرد. به عبارتی مسافرانی که از بلیت های اعتباری استفاده می کنند به طور معمول طی یک سال ۹ تا۱۰ بار بلیت های اعتباری خود را شارژ کرده که مجموعا ۴ تا ۵ دقیقه بیشتر زمان برای آنها گرفته نمی شود، در حالی که برای تهیه هر بار بلیت کاغذی باید این زمان را صرف می نمود.



● مزایای استفاده از بلیت الکترونیک

به دست آوردن اطلاعات آماری دقیق از بارترافیکی در مناطق مختلف شهر یکی از امتیازاتی است که به کارشناسان ترافیکی این امکان را می دهد که بتوانند مدل حرکتی و ترافیکی شهروندان را در ساعات اوج ترافیکی تهیه کنند .به این شکل می توان ضمن کنترل ترافیک، خدمات حمل و نقل عمومی بهتری را در اختیار شهروندان قرار داد. از سوی دیگر با اجرای این سیستم می توان به این آمار رسید که به ازای هر اتوبوس چند مسافر در بار ترافیکی جا مانده اند و نوع خدمات رسانی به این مناطق در ساعات اوج سفرباید بسیار متفاوت تر از سایر ساعات روز باشد.

قرار است بلیت الکترونیک تبدیل به کارت شهروندی شود. به این صورت که شهروندان با استفاده از این کارت می توانند از تمامی خدمات شهری مانند خدمات سینماها، فرهنگسراها و.... به راحتی استفاده کنند و این بزرگ ترین امتیاز اجرای این طرح در ایران است که آن را در کشورهای دیگر متمایز می کند. از نظر بهداشت و سلامت شهروندان، بلیت الکترونیک به عنوان یک وسیله شخصی تنها در دست شهروندان است در صورتی که بلیت های کاغذی دست به دست شده و این امر خود می توانست در انتقال بسیاری از میکروب ها و ویروس ها در بین افراد تاثیر گذار باشد. استفاده ۷۰ درصدی مسافران از بلیت الکترونیک در مترو تهران با عمری ۱۱ ساله، رکورد خوب و قابل توجه ای است، اما انتظار می رود که میزان استفاده مسافران از بلیت های الکترونیک اعتباری به ۸۵ درصد برسد.

سهولت و تسریع در ارائه سرویس به شهروندان، مدیریت بر پول خرد شهری در حمل و نقل، مدیریت بر ناوگان حمل ونقل، بالا بردن سطح نظارتی درحمل و نقل شهری، صرفه جویی درمصرف کاغذ، صرفه جویی در زمان و.... از دیگر مزایای استفاده از بلیت الکترونیک است. علی اصغر قائمی مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران معتقد به استفاده از این کارت ها در سیستم های مختلف حمل ونقل مانند مترو، اتوبوس، پارکینگ ها، پارکومترها، تله کابین کوهستانی، خرده فروشی ها، مراکز تفریحی و ورزشی و همچنین کنترل دانش آموزان (مدارس) برای حضور و غیاب و کنترل مسیر رفت و آمد آن ها و... است.

وی با اشاره به سابقه تاریخی استفاده از بلیت الکترونیک گفت: بیش از دو دهه است که سیستم کارت های حمل و نقل شهری در کشورهای بزرگ و پیشرفته دنیا راه اندازی شده و خدمات بسیاری از طریق این کارت ها ارائه می شود. به عنوان مثال، هنگ کنگ یکی از شهرهای پیش گام در این زمینه است که از نظر جمعیت و ظرفیت های حمل و نقل شهری به تهران شباهت دارد. جمعیت این شهر که فعالیت خود را از سال ۱۹۷۹ آغاز کرد، نزدیک به ۷میلیون نفر است. در این شهر ۱۷میلیون کارت فعال شده است که در مترو و خطوط اتوبوس برقی استفاده می شود. سال ۲۰۰۸، ۵۰هزار دستگاه سرویس دهنده و پذیرش کارت در هنگ کنگ راه اندازی شده است.

قائمی همچنین صرفه جویی در مصرف کاغذ و فراهم شدن امکان لازم برای مدیریت قیمت بلیت را از مزایای بلیت الکترونیک دانست و افزود: استفاده از بلیت الکترونیکی باعث می شود، بلیت های کاغذی از دسترس شهروندان خارج و همچنین به تدریج فرهنگ استفاده از بلیت به عنوان پول افزایش یافته و به تدریج جایگزین آن شود. علاوه بر این، آن مساله در افزایش کارایی در مدیریت بر حمل و نقل متناسب با تراکنش ها، منطبق بر زمان و ایستگاه ها نیز مؤثر خواهد بود. بلیت الکترونیک به صورت از پیش تعیین شده و بی نام در اختیار شهروندان قرار می گیرد. اما در صورتی که شهروندی متقاضی شخصی سازی کارت خود باشد، می تواند با مراجعه به محل های فروش بلیت الکترونیک، کارت خود را با نام و عکس دار کند. ربیعی مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران با اشاره به سیستم یکپارچه بلیط الکترونیک گفت: اگر طرح بلیط های الکترونیک به درستی انجام شود حدود ۷۰ درصد ناوگان حمل و نقلی تهران را تحت پوشش قرار می دهد. معمولا در بین بخش های مختلف سیستم حمل و نقل عمومی شاهدیم که تبادل سفر رخ می دهد. مثل تبادلی که بین مترو و اتوبوس یا بالعکس رخ می دهد. یعنی مسافران بخشی از مسیر را با مترو و بخش دیگری را با وسیله دیگری مثل اتوبوس طی می کنند. بنابراین لازم است برای راحتی مسافران، سیستم یکپارچه ای بین همه شیوه های حمل و نقل عمومی به ویژه وسائل انبوه مثل مترو و اتوبوس وجود داشته باشد که مردم به راحتی بتوانند در هر دو سیستم از یک نوع بلیط استفاده کنند.

علی کدخدا مدیرعامل شرکت فن آسا با ذکر این مطلب که بلیت الکترونیک در سایر شهرها نیز قابل استفاده است گفت: طراحی این کارت به گونه ای انجام شده که قابلیت استفاده در بخش های دیگر را نیز دارد. به عنوان مثال قرار است از این کارت در تاکسیرانی استفاده شده و این امکان را برای شهروندان ایجاد کند که سایر خریدهای خود را توسط این کارت انجام دهند.

ضمنا چون شهرداری تهران دبیر خانه کلان شهرهاست قابلیت رومینگ در این پروژه دیده شده است. به نحوی که شهروندان می توانند بلیت را خریداری کرده و در سایر شهرها نیز از آن استفاده کنند. این درحالی است که تعداد اتوبوس های درون شهری کشور ۱۸ تا ۲۰ هزار دستگاه برآورد شده است. این تعداد در تهران به حدود هفت هزار دستگاه می رسد درنتیجه می توان گفت که ناوگان حمل ونقل تهران ویژگی های خاص خود را دارد. چرا که پروژه بلیت الکترونیک دروازه ای خواهد بود برای اجرای این طرح در سایر شهر های کشور و شهرداری تهران توانسته با برون سپاری این طرح تاکنون به موفقیت های قابل قبولی دست یابد. از نظر رضا سمیع زاده رئیس هیات مدیره فن آسا برنامه ریزی های آتی حمل ونقل عمومی مهمترین موضوعی است که باید دراین زمینه برای آن تدابیری اندیشیده شود، چرا که با توجه به وضعیت هزینه سوخت وبنزین که با هدفمند کردن یارانه ها اتفاق می افتد به ناچار مردم مجبور هستند از سیستم حمل ونقل عمومی بیشتر استفاده کنند. در همین حال این طرح زمینه کمک به اقشار آسیب پذیر را بدون اینکه منزلت اجتماعی آنها خدشه ای وارد شود، فراهم می کند. از سوی دیگر بلیت الکترونیک این امکان را ایجاد می کند تا با برنامه ریزی های صورت گرفته کمبودهای موجود در حوزه حمل و نقل عمومی پوشش داده شود.

اما علیرضا دبیر، عضو شواری شهر تهران بر وظائف مسئولان تاکید کرده و گفت: با ارائه تسهیلاتی به مردم می توان زمینه را برای استفاده همگانی از فناوری اطلاعات و ابزاهای تکتولوژی مهیا کرد. بدون شک در این بین باید کارایی ها و قابلیت بلیت الکترونیک افزایش یافته و این کارت تنها برای پرداخت هزینه رفت وآمد درمترو و اتوبوس مورد استفاده شهروندان قرار نگیرد، بلکه به عنوان کارتی چند منظوره در بسیاری از کارهای روزمره افراد همچون عملیات بانکی، تجاری و اعتباری مورد بهره برداری قرار گیرد. چراکه این تجربه ای است طی سال های گذشته در بسیاری از کشورهای توسعه یافته اروپایی و آسیایی پیاده شده و با موفقیت مورد بهره برداری قرار گرفته است.

مهندس سانیانی نماینده سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران در این پروژه دو نکته را از مهمترین و ارزنده ترین بخش های این پروژه می داند. نکته اول اینکه شهروند تهرانی با داشتن این کارت بتواند از ناوگان حمل و نقل عمومی شامل مترو، اتوبوسرانی (بخش عمومی و دولتی)، خطوط BRT و همچنین تاکسی استفاده نماید. همچنین شهروند بتواند در بخش خریدهای خرد(که طبق تعریف بانک مرکزی سقف آن مشخص شده است) برای تهیه روزنامه، بلیت سینما، خرید کتاب و استفاده از ورزشگاه ها و غرفه های میادین میوه و تره بار نیز از این کات ها استفاده نماید و در صورت مسافرت به کلانشهرهای ایران شامل مشهد، اصفهان، شیراز، تبریز، اهواز، کرج و قم نیز نیازی به تهیه کارت یا بلیت در آن شهر نداشته باشد و به راحتی با کارت خود بتواند در آن شهرها از ناوگان حمل و نقل شهری آن شهر استفاده کند.

نکته دوم اینکه با توجه به سیاست های کشور مبنی بر رعایت اصل ۴۴ قانون اساسی در مورد خصوصی سازی، شهرداری تهران در اجرای این پروژه هیچ گونه سرمایه گذاری نقدی انجام نداده است و تمامی مراحل اجرایی کار را از طریق فراخوان عمومی به بخش خصوصی واگذار نموده است. در واقع شهرداری تهران فقط به عنوان بهره بردار و سیاست گذار بر نحوه اجرای مطلوب طرح، نظارت کرده و کلیه امور اجرایی توسط سرمایه گذاران بخش خصوصی انجام می شود.



مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



يكشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۸ آوریل ۲۰۲۴

اندیشمندان آینده‌نگر

+ جعبه ابزاری برای پیشبینی تام استندیج

+ ملافات با اَبر فن آوری  دانیل فراکلین

+ مشاغل آینده تا افق ۲۰۳۰ --

+ دغدغه زندگي خوب دکتر شهیندخت خوارزمی

+ نگاهی به جنبش روسری­ سوزان یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ فکر کردن به آینده، آینده نگری نیست! رضاش

+ آن سوی سرمایه‌داری و سوسیالیسم الوین تافلر

+ هندبوک آینده پژوهی و جمع آوری کمک مالی برای موسسه آینده پژوهی در واشنگتن دی سی وحید وحیدی مطلق

+ آیا دموکراسی آینده ای دارد؟ ترجمه ویکتور وحیدی

+ بیانیه ماموریت و هواداری اندیشکده آینده های سیاره ای https://www.apfi.us

+ نقد کتاب فراسوی دانش: چگونه فنآوری، عصر آگاهی را به پیش می برد  وحید وحیدی مطلق

+ آینده ممکن و مطلوب سال 2050 وحید وحیدی مطلق

+ عقب ماندگی اجتماعی ایرانیان، دلایل و مسائل فرنود حسنی

+ جنگ اوکراین و آینده مشترک ما وحید وحیدی مطلق

+ مدل سازی ریاضی آینده تمدنی به طور کلی و بویژه انسان شناسی پیش نگر‎‎ وحید وحیدی مطلق

+ مهارت‎ های آینده و ضروری که باید داشته باشیم 

+ مقدمه ای بر آینده نگری مهندسین مشاور

+ شناسایی و درک نیروهای کلیدی تعیین کننده در مسیر رویدادهای آینده وحید وحیدی مطلق

+ نقد کتاب هلال، ویلیام،2021 ، فراسوی دانش چگونه فنآوری، عصر آگاهی را پیش می برد. وحید وحیدی مطلق

+ حکایت گربه‌ و سوسیس و سازمان‌های نوآور فرنود حسنی

+ برای مراسم روز جهانی آینده رضا داوری اردکانی؛

+ انسان خردمندتر می‌شود، پوپولیست‌ها بازندۀ اصلی بحران کرونا خواهند بود ماتیاس هورکس

+ سیاست در هیچ جای جهان مبتنی بر علم نیست  رضا داوری اردکانی

+ جامعه شناس دنیای جدید 

+ تکنولوژی‌های نوین و سرنوشت بشر دکتر شهیندخت خوارزمی

+ آینده پژوهی چیست و آینده های متفاوت کدام اند؟ وحید وحیدی مطلق

+ تحلیل محتوا و آینده نگری 

+ نگاهی به سوداگری با تاریخ محمد امینی دکتر شیرزاد کلهری

+ غربت علوم انسانی شاه کلید توسعه نیافتگی. دکتر شهیندخت خوارزمی

+ ماهیت و میراث فکری «آلوین تافلر» در گفت‌وگو با دکتر شهیندخت خوارزمی دکتر شهیندخت خوارزمی

+ دانایی به مثابه قدرت .خرد آینده‌نگری 

+ زیرفشارهای تمدن جدید له نمی‌شویم: گفتگو با شهیندخت خوارزمی  شهیندخت خوارزمی

+ انقلاب چهارم و کار ما هرمز پوررستمی

+ خوارزمی: تافلر کمک می‌کند در دنیای پرخشونت مأیوس نشویم دکتر شهیندخت خوارزمی

+ فناوری راهی برای رهایی از جنسیت؟ مریم یوسفیان

+ آشتی دادن جامعه با آینده، رسالت اصلی آینده پژوهی دکتر محسن طاهري

+ چهارمین موج تغییر  علی اکبر جلالی

+ در جست‌وجوی یحیی-- پیشگفتاری از دکتر شهیندخت خوارزمی 

+ برنامه حزب مدرن و آینده نگر – بخش دوم احمد تقوائی

+ ⁠⁠⁠به بهانه ی قاعدگی دکتر محسن طاهری

+ مهم ترین مولفه های برنامه یک حزب سیاسی مدرن کدامند ؟  احمد تقوائی

+ علت‌های اجتماعیِ استبداد و فساد نازنین صالحی

+ سخنراني پروفسور شهرياري و دكتر شهين دخت خوارزمي 

+ ظهور جامعه پساصنعتی دانیل بل

+ زیرفشارهای تمدن جدید له نمی‌شویم 

+ خردِ پیشرفت و توسعه رضا داوری اردکانی

+ آینده پژوهی و دغدغه هایش دکتر طاهری دمنه

+ تافلر:نگاه تازه به آينده 

+ سرمایه‌گذاری 80 میلیون دلاری بیل گیتس برای ساخت شهر هوشمند حمید نیک‌روش

+ آینده پژوهی و انواع آینده محسن گرامی طیبی

+ کتاب آینده پژوهی، پارادایمی نوین در برنامه ریزی، با تاکید بر برنامه ریزی شهری و منطقه ای علی زارع میرک آباد

+ اجتماع علمی قدرتمند مهمترین نیاز آینده پزوهی در ایران است احد رضایان قیه باشی

+ ایرانی‌ها و فقدان وجدان آینده‌نگر اجتماعی احد رضایان قیه‌باشی

+ ديدگاه‌های سه گانه درباره محركهای آينده نگاری. حسن کریمی فرد

+ استانداردهاي سواد اطلاعاتي. دكتر عشرت زماني

+ آینده نگری استر اتژی فناوری اطلاعات. دکتر امین گلستانی

+ خرد آینده نگری 

+ آینده نگری, برترین مزیت انسانی عباس سید کریمی

+ روش پس نگری در آینده پژوهی دکتر محسن طاهری دمنه

+ جان نقّاد و چشم باز مردم رضا داوری اردکانی

+ واقعیت مجازی و آینده آموزش دکتر محسن طاهری دمنه

+ اقتصاد به مثابه قلب تپنده مریم یوسفیان

+ قدرت تکنیک؛ آینده هم منم رضا داوری اردکانی

+ میل ذاتی تجدد به زمان آینده رضا داوری اردکانی

+ درگاه تخصصی آینده 

+ نسل جدید با بی وزنی مواجه است/ پیاده راه شهر رشت با نگاه آینده پژوهی ساخته شده است 

+ اساتيد ارتباطات:دكتر علي اسدي /بنيادگذاري سنجش افكار در رسانه ملي  

+ در عید نوروز، آینده را هدیه دهید  Vahid Think Tank

+ بسترهای فراگیر شدن طراحی صنعتی در ایران بر پایه الگوهای الوین تافلر 

+ روش‌های پیش‌بینی فناوری.  اندیشکده وحید

+ تاریخ تکرار نمی شود. الوین تافلر

+ آینده کسب و کار در سال 2030 - کتاب صوتی فارسی وحید وحیدی مطلق

+ سندروم یخچال فرنود حسني

+ هفت سازمان آینده پژوه ایرانی در سال 2016 

+ آينده‌پژوهي برآيند پيش‌بيني‌ناپذيري محيط است گفت‌وگو با دکتر سعید خزایی آینده‌پژوه و مدرس دانشگاه

+ آينده پژوهي: از قابليت فردي تا اجتماعي ياورزاده محمدرضا,رضايي كلج فاطمه

+ مبانی نظری و مورد کاوی های مختلف و متنوع  

+ اخذ مدرک حرفه ای آینده پژوهی به صورت حضوری و غیر حضوری از معتبرترین سازمان بین المللی  

+ آزمون های اندیشه ورزی در جهان حسین کاشفی امیری

+ دمینگ و ما صلاح الدین همایون

+ روش آﯾﻨﺪه ﭘﮋوه ﺷﺪن  ﺳﻌﯿﺪ رﻫﻨﻤﺎ

+ نقش هنر در آینده پژوهی الهام سهامی

+ الوین تافلر را بهتر بشناسیم دکتر شهیندخت خوارزمی

+ آیند هنگاری ملی جانشین برنامه های توسعه پنج ساله در علم، فناوری و نوآوری امیر ناظمی

+ پیشگفتار شوک آینده دکتر شهیندخت خوارزمی

+ آینده پژوهی کلید تحول درنقش های توسعه محور و راهبردی مدیریت منابع انسانی دکتر سید اکبر نیلی پور

+ نشست اندیشه 

+ آیا فناوری‌های همگرا آینده را تضمین می‌کنند؟ دکترمحسن رنانی

+ جامعه ای می‌تواند بحران‌هارا پشت سر بگذارد که دو وزیر آینده نگر «آموزش و پرورش» و «ارتباطات» آنرا اداره می‌کنند/ امروز «دانایی» است که قدرت می‌آفریند. جامعه شناسی هنر

+ گزارش برگزاری نشست «تاملی در ایده‌های آینده‌نگرانه تافلر» در گروه افواج 

+ دانایی به مثابه قدرت عاطفه شمس

+ فهم جامعه به کمک ژورنالیسم/ آثار تافلر نوعی جامعه‌شناسی مترویی‌ست 

+ خانیکی: نگاه تافلر نگرانی از آینده را کم کرد 

+ ‍ خلاصه سخنرانی جدید وحیدی مطلق درباره آینده قدرت ایران مدرس بین المللی فدراسیون جهانی آینده‌پژوهی  وحیدی مطلق

+ «آینده نگری» مهارتی سودمند برای مدیران 

+ پیش‌بینی‌های درست و نادرست آلوین تافلر کدام‌ بودند؟ BBC

+ الوین تافلر،آینده‌پژوه و نویسنده سرشناس آمریکایی در سن ۸۸ «‌۸۷»سالگی در گذشت. BBC

+ آینده جهان ، آینده زنان « مجله زنان امروز » مریم یوسفیان

+ آن سوی سرمایه داری و سوسیالیسم الوین تاقلر

+ سیر تحول مطالعات و تحقیقات ارتباطات و توسعه درایران دکتر کاظم معتمد نژاد



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995