Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


مولوی عبدالحمید: ریشه های ناامنی در تبعیض و نابرابری های مذهبی است

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[06 Feb 2011]   [ ]

به گزارش سنی آنلاین، مولانا عبدالحمید با بیان اینکه این طبیعت انسان است که در زمان قدرت و توانایی خود را مستغنی دانسته و حلال و حرام خدا را نادیده می گیرد، خاطرنشان کرد: انسانی که تزکیه و اصلاح نشده و بر اریکه قدرت نشسته است، به این فکر نمی کند که روزی این پست و مقام از او گرفته خواهد شد و قدرتش به زوال خواهد گرایید. اینگونه انسانها از آن دسته از صاحبان قدرتی که در یک چشم بهم زدن قدرتشان را از دست داده و سرنگون شده اند، درس نمی گیرند.
مولانا عبدالحمید در ادامه سخنان خود به ایام دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: مردم ایران علیه رژیم شاه قیام کردند و این رژیم را سرنگون نمودند؛ اما باید دید که مردم ایران برای چه علیه رژیم شاه قیام کردند؟ چیزی که در دوران شاه سبب قیام مردم ایران شد وجود جوّ اختناق و خفقان و نبود آزادی و جو رعب و وحشت در آن رژیم بود؛ در دوران شاه وقتی اسم «ساواک» و اسم «ژاندارمری» آن روز گرفته می شد، مردم می لرزیدند، هیچ کس حق نداشت که اسم «شاه» را بگیرد و یا از او انتقاد نماید. گرفتن نام شاه به عنوان خط قرمز بود و کسی حق گرفتن نام او را نداشت. آزادی بیان و قلم واندیشه وجود نداشت، هیچ صاحب قلمی حق نداشت که از سیستم ظلم و جور انتقاد کند، هر کس که انتقاد می کرد با سخت ترین حالت شکنجه می شد.
امام جمعه اهل سنت زاهدان ادامه داد: یکی دیگر از اوضاعی که در دوران شاه بر کشور حاکم بود، جو تک حزبی بود؛ شاه و طرفدران وی معتقد بودند که حزب فقط حزب شاه است و بس، اگر انتخاباتی برگزار می‏شد، یک انتخابات ساختگی و جعلی و دروغ بود. از طرف دیگر، با وجود عدم آزادی، گرسنگی و فقر و فاصله طبقاتی هم در کشور بیداد می کرد؛ مردم ایران با وجود دارا بودن نفت و سرمایه های ملی، باز هم از فقر و گرسنگی در کشور رنج می بردند.
مولانا عبدالحمید هدف از قیام مردم ایران را به دست آوردن آزادی، عنوان کرد و گفت: در چنین شرایطی که جو استبداد و دیکتاتوری و ظلم و نابرابری در کشور حاکم بود، ملت ایران برای آزادی قیام کردند، اگر گفته شود که ملت ایران تنها برای اقتصاد و مشکلات گرسنگی قیام کردند، این نوعی توهین به ملت ایران است، بلکه قیام مردم به خاطر آزادی بود، نه برای اقتصاد؛ اقتصاد در مرحله بعدی است و مهمترین مسأله، مسأله آزادیهای سیاسی است و دشمن هر انسان، همان کسی است که جلوی آزادی او را بگیرد. مهترین شرف انسان در برخورداری از آزادی است؛ در این است که بتواند آن چیزی را که می اندیشد، بیان بکند. لذا مردم ایران قیام کردند و چنان قدرتی که از طرف شرق و غرب حمایت می شد را از کشور بیرون کردند.


خطیب جمعه اهل سنت زاهدان در ادامه به قیام‏ها و تظاهرات مردم مصر و تونس اشاره کرد و گفت: دلیل اینکه این ملتها علیه حکام خود قیام کرده‏ا ند این است که مردم از آزادی بیان و اندیشه برخوردار نیستند، جلوی انتقاد سازنده و آزادی بیان گرفته شده است، حکام همه صداها را می خواهند خاموش کنند، لذا دلیل قیامهای مردم مصر و تونس که الان در جریان است و هیچ قدرتی نمی تواند جلوی آنان را بگیرد، نتیجه همین عدم آزادی بیان و قلم و اندیشه است؛ نتیجه این است که هیچ کسی حق انتقاد و اعتراض را نداشته است. وقتی جلوی انتقاد گرفته بشود و هیچ کسی حق انتقاد به کسی که در رأس قدرت نشسته است را نداشته باشد و آن را خط قرمز بدانند، در این موقع زندگی هیچ ارزشی ندارد. انتخابات در مصر و تونس و یمن و عراق و خیلی دیگر از کشورهای دیگر هم برگزار می شود، اما این انتخاباتها یک انتخابات صوری و جعلی و دروغ بوده است.
مولانا عبدالحمید در ادامه خطاب به «بن علی»، «مبارک» و دیگر سران کشورهای اسلامی خاطرنشان کرد: جناب آقای مبارک و بن علی و دیگر حاکمان کشورهای اسلامی! چرا وقتی انتخابات را برگزار کردید، به رأی مردم حرمت نگذاشتید، بلکه قانون را به نفع خودتان تغییر می دهید و هر کسی را که مدنظر خودتان است را انتخاب می کنید؟


امروزه یکی از بدبختی‏هایی که مردم در بلاد اسلامی با آن مواجه هستند این است که اکثر بلاد اسلامی گرفتار دیکتاتوری هستند، و چیزی که بیشتر مایه تأسف است این است که این وضعیت در کشورهای اسلامی است و در کشورهای غربی اینگونه نیست؛ در کشورهای غربی هر کسی را که مردم انتخاب می کنند، منتخب می‏شود. رؤسای جمهور و دیگر مسئولین دولتی مورد انتقاد قرار می گیرند. لذا آزادی بیان و قلم باید باشد تا مردم بتوانند اظهار نظر بکنند، و اگر آزدای بیان و اندیشه مراعات نشود، همان جریانی که در مصر و تونس به وجود آمده است، به و جود می آید.
ایشان ادامه داد: یکی از عواملی که باعث قیام مردم ایران شد، به دست آوردن آزادی بیان و به وجود آوردن فضای آزادی سیاسی بود، ملت ایران برای گرسنگی و فقر قیام نکرد. بلکه رژیم شاه در آن روز، و رئیس جمهور تونس و مصر در این زمان، حرف ملت را نشنیدند و نسبت به خواسته های ملت بی توجهی کردند که این مسائل به وجود آمد، البته بن علی در آخرین لحظات اعلام کرد که صدای ملت را شنیده است، اما ملت اعلام کردند که اکنون دیر شده است و فایده ای ندارد. لذا اینها مسائلی هستند که همه باید به این مسایل توجه کنند.
مولانا عبدالحمید در ادامه به دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: یکی از دغدغه های مولانا عبدالعزیز این بود که مبادا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، جو مذهبی در کشور حاکم بشود و حقوق اهل سنت نادیده گرفته شود. لذا مولانا عبدالعزیز به ملاقات رهبر فقید انقلاب اسلامی در تهران رفت و در این مورد با ایشان صحبت نمود، رهبر فقید انقلاب اطمینان داد که حقوق اهل سنت ضایع نمی شود، و آزادی آنان به آنان داده می شود و حقوق مذهبی، عرفی، ملی و شرعی اهل سنت به طور کامل مراعات خواهد شد. ایشان به صراحت فرمود: «شیعه و سنی برادرند و در حقوق برابرند.»
لذا اکنون هم انتظار اهل سنت آن است که حقوق و آزادی مذهبی و حقوق شرعی و عرفی اهل سنت که همان مساوات و برابری با دیگر شهروندان ایرانی است، مراعات بشود، زیرا اهل سنت ایران متعلق به همین مملکت هستند و همواره در مقابل مهاجمان و دشمنان انقلاب اسلامی ایستاده اند و در هشت سال دفاع مقدس از کیان میهن دفاع نموده اند.



مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنان خود به مطلبی که از سوی یکی از مسئولین استانی در روزنامه های محلی آمده بود، انتقاد کرد و گفت: بنده در یک روزنامه محلی مطلبی دیدم و تعجب کردم و آن اینکه یکی از مسئولین استان گفته است: "جماعت تبلیغی به مشکلی برای مردم سیستان و بلوچستان تبدیل شده است." در حالی که جماعت‏های تبلیغی نه برای ملت و نه برای نظام هیچ ضرری ندارند و هیچ حرف اختلافی نمی زنند، بلکه خیرخواه و دعاگوی همه انسانها هستند، جماعتهای تبلیغی مایه امنیت هستند، و بخش بزرگی از امنیت و وحدت به حوزه های علمیه و کسانی که در راستای دین حرکت می کنند، بر می گردد.
من به همه مسئولین کشوری و استانی اطمینان می دهم که ناامنی های استانی به هیچ وجه ریشه مذهبی ندارند، بلکه ریشه های ناامنی را در تبعیض و نابرابری بین مذاهب و قومیت‏های استان و در فقر و بیکاری جستجو کنید و اگر این موارد را مورد بررسی قرار دهید، ریشه های ناامنی از بین خواهند رفت، در غیر اینصورت اگر برای پیدا کردن عوامل و اسباب ناامنی آدرس‏های اشتباه برویم، و از ریشه های اصلی غافل بشویم علیرغم خواسته ما، ناامنی ها از بین نخواهند رفت.
مولانا عبدالحمید خاطرنشان کرد: برداشت ما این است که اخیرا بعضی می خواهند جلوی فعالیت‏های مذهبی اهل سنت را بگیرند و آزادی اهل سنت را محدود کنند، و برای این منظور گاهی حوزه های علمیه را متهم می‏کنند و گاهی جماعت‏های تبلیغ را، و در یکی از شهرها اجازه برگزاری نماز را نداده‏اند و گفته اند که اینها اگر نماز بخوانند، تروریست می شوند. این چه استدلالی است؟!!
لذا اهل سنت ایران به استقلال میهنی و تمامیت ارضی و به اسلام حساس اند و تفرقه در بین اهل سنت ایران نیست، اما آزادی مذهبی حقوق اهل سنت است و ما به هیچ وجه از این حقوق خود، که همه آنها قانونی است، نمی گذریم، زیرا اهل سنت ایران در پیروزی انقلاب نقش مهمی داشته اند و اگر حقوق آنها مراعات بشود از این گروه هیچ کسی ضرری نخواهد

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۹ آوریل ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی

+ آتش افروزی در قفقاذ فرهاد یزدی

+ اندیشه چپ ، خادم غرب مهندس صلاح الدین همایون

+ تنگ تر شدن حلقه فشار فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995