Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


نگذارید قربانی شوید!

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[20 Sep 2011]   [ ]

برای بسیاری از ما بارها پیش آمده که خود را ناتوان تر از آنی بدانیم که بگذاریم دیگران برایمان تصمیم بگیرند، کنترل مان کنند، ما را پریشان خاطر کنند و به طور کلی ما را تحت تأثیر خود قرار دهند.


در این حالت باید نگاهی دقیق به شرایط خود بیندازیم و شرایط و عواملی را که در آنها افراد دیگری هستند که سرنوشت زندگی را برایمان رقم می زنند، شناسایی کنیم.اما فراموش نکنیم همیشه امکان گریز از تله هایی که در زندگی بر سرراه مان قرار دارد وجود دارد؛ بدون آنکه مجبور باشیم رفتارهای نادرستی از خود نشان دهیم. برای رسیدن به این هدف نیز باید تعریف تازه ای از خود داشته باشیم. به عنوان نخستین گام نباید از خود انتظارات غیرمعقول داشته باشیم و فکر نکنیم باید به دیگران اجازه دهیم هرگونه که می خواهند با ما رفتار کنند.


هنگامی که فکر می کنید بهار زندگی از دستان شما خارج شده، شما یک قربانی هستید؛ یعنی اگر نتوانید بر شرایط پیرامون خودتان مسلط باشید دیگران این کار را برای شما انجام می دهند.


شما همیشه باید احساس آزاد و رهابودن داشته باشید و این یعنی که بتوانید آنگونه که خودتان دوست دارید زندگی کنید، نه آنگونه که دیگران از شما می خواهند.


البته این به آن معنا نیست که برای رهاشدن از قید و بند ایجادشده توسط دیگران، مسئولیت ها و تعهدات خود را نسبت به اطرافیانمان فراموش کنیم و کنار بگذاریم. در واقع یکی از جنبه های آزادی، مسئولیت پذیری است اما نه به این معنا که شما باید همانی باشید که دیگران می خواهند؛ حتی اگر آنچه می خواهید مخالف نظر دیگران باشد، باز هم می توانید فردی مسئول و در عین حال آزاد باشد. در این میان افرادی که می خواهند به شما لقب خودخواه بدهند، همان افرادی هستند که تلاش دارند در زندگی شما دخالت کنند. برای این منظور بهترین روش این است که خود را به دیگران متکی و وابسته نکنید.




● ارزیابی شرایط


یکی از راه های جلوگیری از قربانی شدن، ارزیابی شرایطی است که در آن قرار دارید. ارزیابی شرایط به معنای هوشیاربودن و داشتن نوع جدیدی از ادراک است که شما را از مورد سوءاستفاده قرارگرفتن محافظت می کند.بنابراین بهتر است قبل از شروع هر ارتباطی ارزیابی درست و کارآمدی از شرایط خود داشته باشید؛ بدین منظور باید عادات جدید خود را جایگزین عادات غلط قبلی تان کنید.


هنگامی که متوجه شدید دیگر مجبور نیستید روش های گذشته تان را ادامه دهید، در واقع متوجه شده اید که نباید در مورد هر اتفاق زندگی، عصبانی، مضطرب و خشمگین شوید. با انتخاب این روش، یکی از عادت های اصلی تان را که شما را به سوی قربانی شدن می کشاند از بین می برید. بنابراین بهتر است به این موارد توجه کنیم:


بیاموزید چگونه موقعیت های زندگی خود را ارزیابی کنید.


عواملی را که باعث می شوند دیگران شما را تحت کنترل خود درآورند شناسایی کنید.


فراموش نکنید شما هیچ گاه نباید قربانی خواسته های دیگران شوید و فلسفه اصلی زندگی نیز بر پایه همین نگرش بنا شده است.


ارزیابی شرایط زندگی فقط به این معناست که برای خود برنامه هایی داشته باشیم تا اگر هر کدام از آنها با شکست مواجه شد، دیگری را به کار ببریم. بسیاری از ما قبل از شروع هر روشی به خود یادآوری می کنیم که حتما شکست می خوریم و نمی توانیم موفق شویم اما اگر واقعا تصمیم بگیرید که پیروز شوید دیگر حتی نمی توانید فکر باختن و شکست خوردن را هم تحمل کنید.


بنابراین هیچ گاه قبل از قرارگرفتن در هر موقعیتی آن را ارزیابی نکنید. فراموش نکنید اگر در ذهن خود منتظر عصبانی شدن باشید، به سختی می توانید خود را کنترل کنید و حتما عصبانی خواهید شد. بنابراین به خودتان یادآوری کنید که اجازه نمی دهید کسی شما را عصبانی و خشمگین کند و خودتان هم تصمیم ندارید باعث خشم و ناراحتی تان شوید.هیچ گاه از بیان احساسات و خواسته های خود نترسید. به راحتی آنچه را می خواهید بگویید و از اینکه دیگران راجع به شما چه فکر می کنند ترسی نداشته باشید.




● انتظارات واقعی


در واقع شما همان شخصی خواهید بود که واقعا انتظار دارید باشید و هنگامی که انتظار ندارید قربانی خواسته های دیگران شوید تبدیل به فردی می شوید که نمی توان او را قربانی خواسته های خود کرد. برای رسیدن به این هدف باید سعی کنید تا دیدگاه ها و نگرش های مثبت مثل شاد، سالم و کارآمدبودن را در خود پرورش دهید و از اینکه مورد سوءاستفاده دیگران واقع شوید جلوگیری کنید. به همین ترتیب اگر فکر می کنید افسرده، مضطرب و عصبی هستید یا در برابر هر رفتاری زود از کوره در می روید و عصبی می شوید به این معناست که این وضعیت را به عنوان بخش طبیعی و عادی از زندگی خود قبول کرده اید، پس با همین گونه تفکرات هم خودتان را با شرایط انطباق می دهید اما اگر راه درست زندگی کردن را بدانید و از دام هایی که دیگران برایتان به وجود می آورند دوری کنید، دیگر دچار چنین نقطه ضعف هایی در زندگی نخواهید بود.


در واقع شما همان کسی هستید که خودتان انتخاب می کنید. اگر تصمیم بگیرید که ثبات داشته باشید و خشم و خشونت را کنار بگذارید، آنگاه از نظر عاطفی و احساسی به یک انسجام روحی خواهید رسید. اگر خود را آدمی بی عرضه، ناتوان و خجالتی می دانید دلیل آن، وجود تفکر اشتباهی است که از گذشته ها در درون خود پرورش داده اید. همچنین اگر فکر کنید همیشه به سختی پول درمی آورید، این نگرش همواره پرده ای در برابر چشمانتان قرارمی دهد تا نتوانید فرصت هایی را که می توانید شرایط مالی خود را بهبود بخشید تشخیص دهید و فقط شاهد پیشرفت مالی دیگران باشید؛ حتی اگر هنگام رانندگی انتظار داشته باشید که جای پارک پیدا نکنید، واقعا هم آن را پیدا نخواهید کرد.


بنابراین نگرش و انتظار شما از اینکه در برابر ساختارهای اجتماعی چه موضعی را اتخاذ کنید، در واقع تعیین کننده نوع زندگی تان خواهد بود. اگر می خواهید پولدار شوید، باید فکر کنید که ثروتمند هستید. به خودتان به عنوان یک فرد با تفکری هدفمند، خلاق یا هرگونه که دوست دارید نگاه کنید و با شکست هایی که برایتان پیش می آید ناامید نشوید و ضعف نشان ندهید و به عنوان یک تجربه از هر کدام از آنها استفاده کنید. شما باید رفتار تازه ای را در پیش بگیرید تا دیگر احساس نکنید قربانی خواسته های دیگران شده اید. اگر بعضی کارها را فقط به دلیل اینکه همیشه اینگونه رفتار کرده اید انجام می دهید، ممکن است بخواهید همچنان به آنها ادامه دهید، در صورتی که بالاخره باید تغییر را از جایی شروع کنید.


اگر سال هاست به انجام کاری مشغول هستید که از آن احساس رضایت نمی کنید یا اگر مدت زیادی است که فکر می کنید در ازدواج تان با شکست مواجه شده اید اما هیچ کاری برای آنها انجام نمی دهید، وقت آن رسیده تا کاری برای بهبود شرایط خود انجام دهید. اما شاید تا قبل از این فکر می کردید اگر بخواهید هرگونه اقدامی در اینگونه مواقع برای تغییر شرایط انجام دهید، بخش بزرگی از هستی و زندگی خود را که مربوط به گذشته تان است از دست می دهید ولی تا امروز هرچه بوده اید دیگر تمام شده. اگر برای تصمیم گیری در اینکه امروز از عهده چه کارهایی برمی آیید یا نه، همچنان به گذشته خود نگاه می کنید، با نادیده گرفتن لحظه های آزادی کنونی تان، خود را قربانی می کنید.


فراموش نکنید شیوه های گوناگونی برای فناکردن و قربانی ساختن خود وجود دارد اما با به کار گرفتن شیوه ای جدید می توانید راه هایی پیدا کنید تا از قربانی شدن تان جلوگیری کنید.




● انتخاب کنید!


معنای قدرتمندبودن و پیروزشدن، اعمال قدرت و زورگویی به دیگران نیست بلکه به این معناست که زندگی خود را برپایه موقعیت های ارزشمند و تأثیرگذار بنا کنید. شما همیشه فردی شایسته، باارزش و محترم هستید، بنابراین دلیلی ندارد که اجازه دهید دیگران زندگی شما را کنترل کنند. همین که اجازه می دهید دیگران به راحتی شما را عصبانی کنند یعنی اجازه می دهید شرایط، شما را کنترل کند. شما در هر شرایطی که باشید حق انتخاب دارید؛ می توانید توانا و مؤثر باشید یا برعکس ناتوان و خود را در تنگنا قرار دهید. باور کردن اینکه شما موجود باارزشی هستید، نخستین گام برای باور این است که دیگر نمی خواهید قربانی شرایط و خواسته های دیگران باشید.


البته ممکن است شرایطی پیش بیاید که نتوانید با آنها کنار بیایید اما در تمام این مواقع می توانید با کنترل خشونت و هیجانات خود، آنها را مهار کنید.اغلب دلایلی که شما برای خود می آورید تا از موضع قدرت عمل نکنید، ریشه در نوعی ترس دارد ولی به خاطر داشته باشید هیچ کس نمی تواند به شما صدمه ای بزند مگر آنکه خودتان اجازه دهید. شما به این دلیل احساس می کنید قربانی شده اید که به این نتیجه رسیده اید که یا کسی شما را دوست ندارد یا دچار مشکلی شده اید یا هزاران بهانه دیگر.اما ترس یک امر درونی است و منشأ آن افکاری هستند که باعث می شوند شما نتوانید احساس قدرت و آرامش داشته باشید.فقط در صورتی که بتوانید با ترس های خود مواجه شوید، خواهید فهمید که رهایی از ترس چه لذتی دارد و برای این کار هم نیاز به شجاعت دارید. شجاعت به معنای مواجه شدن با انتقاد دیگران و تکیه داشتن بر خود است، بنابراین باید به اندازه کافی خود را باور داشته باشید.


برای رسیدن به شجاعت می توانید در شرایط مختلف از خود سؤال کنید؛ «بدترین چیزی که ممکن است اتفاق بیفتد چیست؟» وقتی احتمالات را بررسی می کنید متوجه می شوید چیزی که از آن می ترسید اصلا مهم نیست. مهم آن است که شما بتوانید شرایط را به خوبی کنترل کنید و از چیزی هراس نداشته باشید.




● قدرتمند باشید!


اگر نگاهی به افرادی که در نظر دیگران محترمند بیندازید، می بینید که اگر از موضع ضعف عمل کنید نمی توانید مانند آنها محترم باشید؛ در واقع افراد محترم همیشه افرادی قدرتمند هستند. بنابراین هر وقت با خود بگویید آن قدر به خود اطمینان دارید که می دانید چگونه با دنیا روبه رو شوید، خود را به عنوان یک انسان قدرتمند توصیف کرده اید.


بنابراین هنگامی که قدرتمند عمل کنید و بتوانید بر ترس های خود غلبه کنید دیگران نیز احترام بیشتری برایتان قائل خواهند بود. همچنین می دانید که به جسارت و جرأت بیشتری احتیاج دارید تا بتوانید اشتباهات خود را بپذیرید و آنها را اصلاح کنید.با عمل کردن از موضع قدرت و به کارگیری مؤثر مهارت هایتان می توانید از زخم معده، فشار عصبی، خشم، اضطراب و نظایر آن جلوگیری کنید.




● بپذیرید!


یکی از مهم ترین مسائلی که نمی توانید در آن تغییراتی ایجاد کنید کارهایی هستند که در گذشته انجام داده اید. فراموش نکنید شما نمی توانید همه چیز را تغییر دهید. هرچقدر هم قدرتمند باشید نمی توانید بر همه چیز اعمال نظر کنید. پس سعی کنید آنچه را باید بپذیرید، به راحتی قبول کنید. آنچه در گذشته انجام داده اید دیگر گذشته است و شما می توانید فقط از آنها نکاتی را بیاموزید و حتی از تأثیراتی که می تواند بر زمان حال داشته باشد جلوگیری کنید.بنابراین هرگاه دیدید در حال غبطه خوردن به کارهایی هستید که باید در گذشته انجام می دادید، بهتر است ببینید چطور می توانید از اشتباهات خود درس بگیرید و اکنون چه می توانید بکنید.علاوه بر مسائلی که مربوط به گذشته هستند امور دیگری نیز (مانند وضع آب وهوا، گذر زمان و افزایش سن، بیماری دیگران، حوادث تاریخی و...) هستند که قادر به تغییر آنها نیستید و در نتیجه ناراحتی شما برای آنها فایده ای ندارد. شما باید یاد بگیرید به جای آنکه خود را برای اموری که نمی توانید برآنها سلطه یابید ناراحت و آزرده کنید، آنها را همان طور که هستند بپذیرید.


یکی دیگر از راه های اصلی برای دور شدن از دام هایی که برای قربانی شدن شما وجود دارد این است که قبل از آنکه در آنها گیر بیفتید از آنها فاصله بگیرید. هنگامی که موقعیت را ارزیابی کردید، چیزی که به آن نیاز دارید شجاعت و قدرت ابراز وجود داست.


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



يكشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۸ آوریل ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی

+ آتش افروزی در قفقاذ فرهاد یزدی

+ اندیشه چپ ، خادم غرب مهندس صلاح الدین همایون

+ تنگ تر شدن حلقه فشار فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995