Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


اينترنت ليزري - ناسا و ابتكار جديد آن براي توسعه اينترنت در فضا

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[03 Oct 2011]   [ ]

 


اينترنت پهن باند سريع تر گويا فقط نياز كره خاكي نيست، زيرا ناسا معتقد است كه اتصال اينترنت به مريخ با سرعت 6 مگابيت در ثانيه بسيار كند است و بايد از طريق پرتوهاي ليزر سرعت پهن باند آن را به 100 مگابيت در ثانيه برساند. ناسا در باغ سبز را روي سيستم ارتباطاتي مبتني بر ليزر كه بطور چشمگيري زمان ارسال اطلاعات به زمين از مريخ و بالعكس را كاهش مي دهد، گشوده و در حال آزمايش آن است. اين در حالي است كه با بهره گيري از فناوري هاي كنوني ارسال يك عكس با كيفيت بالا(HD) 90 دقيقه طول مي كشد كه از مريخ به زمين برسد. ولي اگر اين سيستم جديد كه برپايه ليزر كار مي كند، راه اندازي شود اين ميزان به تنها پنج دقيقه تقليل خواهد يافت.
مدير اين پروژه مي گويد: درست مثل زماني كه روش دايل آپ براي اتصال كاربران اينترنت خانگي به اينترنت كم كم از رده خارج شده و هم اكنون اينترنت بي سيم و پهن باند با سرعتي غيرقابل مقايسه با قبلي كاربران را به دنياي مجازي مي برد، ناسا نيز قصد دارد محدوديت سرعت اتصال شبكه موجود ميان زمين و مريخ را از ميان بردارد و تحولي در اين مسير ايجاد كند.
دقيقا همانند زماني كه كاربران اينترنت زمين مرزي با خريد يك مودم توانستند اتصال خود را ارتقا داده و به اينترنت پهن باند متصل شوند، ناسا نيز قصد دارد با ارسال يك محموله شامل تلسكوپ، ليزر، آينه، آشكارسازها، سيستم هاي رديابي و دو مودم كه به يك ماهواره تجاري وصل مي شوند، اين سيستم فرا زميني را ارتقا دهد. در واقع اين دو مودم به گونه يي كار مي كنند كه يكي از آنها براي ايجاد ارتباط با زمين و ديگري با ايستگاه هاي فضايي خارج از منظومه شمسي شبكه ايجاد مي كند.
سيگنال ها مي توانند از زمين به ماهواره مخابره شوند. اين سيگنال ها زماني كه مي خواهند به زمين برگردند، از طريق دو ايستگاه زميني كه در كاليفرنياي جنوبي و هاوايي واقع شده اند، دوباره به سمت زمين ارسال مي شوند. استفاده از دو منطقه در اين سيستم براي آن است كه اگر سيگنال يكي از اين دو ايستگاه به هر دليلي دچار اختلال شد، دومي به عنوان فايل بك آپ يا پشتيبان مورد استفاده قرار گيرد.
گفته مي شود كه راه اندازي اين سيستم تا سه سال آينده به طول خواهد انجاميد و ناسا هم اكنون در حال آزمايش اين سيستم است. ناسا با رمزگذاري كردن و ارسال سيگنال به يك ماهواره ميزان قدرت و اطمينان اين سيستم را ارزيابي مي كند. به گفته مدير اين پروژه، ناسا اطلاعاتي را كه از طريق اين سيستم به ماهواره مذكور مخابره مي كند، بعدا آنها را از طريق يكي از دو ايستگاه كاليفرنياي جنوبي و هاوايي دريافت مي كند.
اين سيستم جديد طي چند سال آينده تحت آزمايش قرار مي گيرد و قرار است كه اينترنت پر سرعت را به دورترين نقاط كهكشان راه شيري برساند. ناسا اميدوار است سيستم ارتباطي جديد بتواند به بهبود ارتباط بين فضانوردان و زمين و همچنين كنترل روبات هاي مريخ نورد كمك زيادي كند و در عين حال اين يك زيرساخت ارتباطي مهم براي برقراري تماس از فواصل بسيار دور به حساب مي آيد.
از طرف ديگر اينترنت ليزري اگر در عمل كاركرد مناسبي داشته باشد، مي تواند جايگزين اينترنت هاي ماهواره يي فعلي بشود كه در حال حاضر زياد هم پرسرعت به حساب نمي آيند.

ناسا و اينترنت بين سياره يي
«وينت سرف» كه پدر اينترنت لقب گرفته، دانشمند مشهوري است كه از عوامل اصلي ايجاد پروتكل اينترنت است، اما وي چند سال بعد از شكل گيري اين شبكه اجتماعي، بحث اينترنت ميان سياره يي را به ميان كشيد. از آن زمان بود كه دانشمندان ناسا به اين موضوع علاقه نشان داده و سعي كردند كه يك پروتكل ارتباطي اينترنتي بين سياره يي را ايجاد كنند كه البته توانستند با موفقيت نيز آن را آزمايش كنند.
اينترنت زميني ما با يكسري پروتكل هاي اينترنتي كار مي كند، دو تا از مشهورترين آنها، پروتكل كنترل ارتباطي يا TCP و پروتكل اينترنتي يا IP هستند. در فواصل نزديك اين پروتكل ها به خوبي عمل مي كنند، ولي در فضا عوامل مزاحم زيادي وجود دارند، حركت فضاپيماها در مدار سيارات، توفان هاي خورشيدي، سايه كردن سيارات بر سر رسيدن اطلاعات به فضاپيماها و همچنين فواصل بسيار طولاني، اين پروتكل اينترنتي را ناكارآمد مي كنند.
به همين خاطر ناسا يك پروتكل جديد به نامdeveloped Disruption-Tolerant Networking يا DTN را راه انداخت كه براي غلبه از اين مشكلات از «نود»هاي پراكنده براي انتقال اطلاعات استفاده مي كنند. DTN، پيش از اين روي زمين آزمايش شده بود، اما ناسا از اين پروتكل براي انتقال اطلاعات به يك كاوشگر فضايي به نام Deep Impact استفاده كرد كه 4.32ميليون كيلومتر از زمين فاصله دارد.
تا پيش از تكميل اين سيستم روند انتقال اطلاعات در فضا تا حد زيادي دستي بود، براي مثال براي انتقال اطلاعات از «اسپيريت» و «آپورچونيتي» - كاوشگرهاي روي سطح مريخ- بايد عوامل انساني درباره زمان انتقال اطلاعات به مدارگرد مريخ و سپس انتقال اطلاعات از مدارگرد به زمين تصميم مي گرفتند. اما پروتكل جديد نودهاي زيادي تعريف مي كند كه هر يك اطلاعات را به صورت خودكار دريافت مي كنند و زماني كه موفق به يافتن نود ديگر مي شوند، اطلاعات را به صورت خودكار منتقل مي كنند.
بدون شك در آينده يي نزديك، اينترنت تا اعماق دوردست منظومه شمسي نيز نفوذ خواهد كرد تا بر اين اساس، سيستمي ارتباطي براي سفر انسان به ديگر كرات هم پايه ريزي شود. سازمان هاي فضايي به خوبي مطلع هستند كه براي شناخت دقيق تر ديگر كرات منظومه شمسي به سيستم ارتباطي پيشرفته تري براي سفرهاي فضايي آينده نياز است. با وجود سرعت رو به افزايش ارتباطات الكترونيكي در جهان، متاسفانه رشد ارتباطات در فضا با سرعت لاك پشتي پيش مي رود و البته اين مساله داراي دلايل مهمي نيز هست. نخستين دليل آن فاصله است. اطلاعات روي زمين مي تواند حتي با سرعت نور هم حركت كند (به وسيله فيبر نوري) و همين امر ارتباط همزمان اينترنتي با سراسر جهان را نيز ممكن ساخته است. اين در حالي است كه هر چه از زمين فاصله بگيريم با تاخير بيشتري در اين زمينه روبرو خواهيم شد، زيرا نور بايد ميليون ها كيلومتر در فضا حركت كند، در حالي كه فاصله بين گيرنده و فرستنده در زمين از چند هزار كيلومتر بيشتر نيست.
يكي ديگر از مشكلات ارتباطي فضانوردان، موانع فضايي است. يعني ميليون ها مانع ناشناخته در فضا وجود دارد و هر آنچه بين فرستنده و گيرنده سيگنال ها قرار گيرد، مي تواند براحتي كانال ارتباطي بين فضانورد و پايگاه زميني را مسدود كرده و اختلال ايجاد كند. سومين عامل مهم در اين زمينه وزن پايگاه هاي مستقر در فضا است. به عبارت ديگر حمل اشياي سبك وزن به فضا آسان است در حالي كه آنتن هاي قدرتمندي كه بتوانند ارتباط با اعماق فضا را تقويت كرده و به بهترين شكل سيگنال هاي پيام را منتقل كنند، بسيار سنگين و در نتيجه ارسال آنها به فضا غيرممكن است. اگر نگاه دقيقي به فضاپيماي روباتيك مريخ پيما در سال 1997 داشته باشيم، متوجه مي شويم كه فضاپيماها براي ارتباط با زمين از اعماق فضا، به ارتباط ويژه و گسترده يي نياز دارند. در ماموريت مريخ پيماي روباتيك سال 1997، اطلاعات با سرعت 400 بيت در ثانيه به زمين ارسال مي شد، در حالي كه هم اكنون كامپيوترهاي ما مي توانند حداقل با 500 برابر اين سرعت، اطلاعات را منتقل كنند.

آدرس اينترنتي براي فضاپيماها و ماهواره ها
فضاپيماها و ماهواره هاي آژانس فضايي امريكا (ناسا) بزودي از آدرس اينترنتي ويژه خود برخوردار خواهند شد. ناسا از چند ماه پيش در حال انجام پروژه يي است كه در صورت تكميل، بازيابي اطلاعات از وسايل نقليه فضايي كه در مدار زمين مي چرخند يا در عمق فضا قرار دارند آسان مي شود. در اين پروژه از پروتكل هاي مورد استفاده براي جابه جايي اطلاعات در اينترنت استفاده مي شود. اين پروژه همچنين به دانشمندان امكان مي دهد كه با استفاده از يك مرورگر استاندارد وب فضاپيما را كنترل كنند و به تبادل اطلاعات با فضاپيما يا خدمه آن بپردازند. فناوري مرتبط ساختن فضاپيماها با اينترنت، هم اكنون بطور آزمايشي درباره ماموريت فضاپيماي كلمبيا به كار رفته است. هدف ناسا از انجام چنين پروژه يي كاهش هزينه ها و كنترل راحت تر فضاپيماها يا ماهواره ها از زمين است. ناسا در حال حاضر از ملغمه يي از سخت افزارها و نرم افزارهاي كهنه براي ارتباط با فضاپيماها و جابه جايي اطلاعات استفاده مي كند.
براي آزمايش اين فناوري، در فضاپيماي كلمبيا كامپيوتري با سرعت 233 مگاهرتز، 128 مگابايت رم (RAM) و ديسك سخت (هارد ديسك) 144 مگابايت كار گذاشته شد. روي اين كامپيوتر برنامه رد هت (Red Hat)، كه نسخه يي از سيستم عامل لينوكس است نصب شده كه ارتباط فضاپيما را با مركز فضايي «گادارد » در واشنگتن برقرار مي كند. در اين مركز تلاش مي شود تا در طول ماموريت فضاپيما، با كامپيوتر آن بيش از 140 بار تماس برقرار شود.
حفظ ارتباط با فضاپيماهايي كه در مدار حركت مي كنند مشكلات خود را دارد. يكي از مشكلات موجود اين است كه فضاپيما دايم در حال حركت است و مرتب بايد مسيري كه از طريق آن با زمين ارتباط برقرار مي كند را تغيير دهد.


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۹ آوریل ۲۰۲۴

خبرهای علمی

+ چرا باید تهدید زلزله در تهران را جدی گرفت؟ فرهاد یگانه

+ مدلي براي عناصرتوليد كنندۀ انديشه درمغز Kurzweil

+ ذهن آگاهی چیست؟ فرامرز کوثری

+ یافته هایی عجیب درباره سوخت و ساز بدن مترجم : مهدی پیرگزی

+ هوشمندانه ورزش کنید مترجم: ندا اظهری

+ فناوری چگونه مغز ما را تغییر می دهد؟ مترجم: مهدی پیرگزی

+ علمی به نام «کار تیمی» مترجم: مهدی پیرگزی

+ قرن مهندسی ژنتیک 

+ انواع دنیاهای موازی 

+ ورود به دنیاهای موازی 

+ نگاهی علمی به ذهن انسان حمیدرضا مازندرانی

+ پایانی با شکوه کاسینی و درس هایی برای ساکنان شهری دور پوریا ناظمی

+ چه کسی انرژی را درمان می‌کند؟ هرمز پوررستمی

+ پژوهشگران برای اولین بار مغز انسان را به اینترنت متصل کردند حمیدرضا تائبی

+ هوش مصنوعی ده سال زودتر از بروز نشانه‌ها، آلزایمر را تشخیص می‌دهد حمیدرضا تائبی

+ افزایش توانایی ذهن با نرمش مغزی 

+ تاریکی جهان یا تاریکی خرد پوریا ناظمی

+ رابطه بین هوش افراد و طول عمر آنها چگونه است؟ 

+ میرزاخانی: خوش‌شانس بودم و در زمان درستی به دنیا آمدم حمیدرضا تائبی

+ چرا خوشحالی مانع خلاقیت می‌شود؟ مهسا قنبری

+ سری شبکه عصبی: انواع شبکه عصبی 1 

+ سلول‌های بنیادی به کمک درمان ناباروری می‌آیند 

+ آیا جسدی که به روش سرمازیستی منجمد شده است دوباره به زندگی بازخواهد گشت؟ 

+ آیا انسان به حداکثر طول عمر خود رسیده است؟ 

+ چرا بچه‌ها تلویزیون را بیشتر از کتاب دوست دارند؟ روح‌الله کریمی

+ ملاحظات فنی چالش ساخت کیسه‌ آفرزیس برای جداسازی سلول‌ها 

+ انقلابی که اتفاق نیفتاد! دکتر شیرزاد کلهری

+ حافظه‌های مصنوعی؛ رویـای واقعـی حمیدرضا تائبی

+ چرا افراد باهوش از چند وظیفه‌گی اجتناب می‌کنند؟ مهسا قنبری

+ اظهارنظر جنجالی ایلان ماسک: رابط مغز و کامپیوتر ضامن بقای انسان‌ها حمیدرضا تائبی

+ افسردگی اختلال ذهنی نیست؛ راه‌کار مغز برای حل مشکل است! حمید نیک‌روش

+ کامپیوتر کشف کرد انسان‌ها چگونه چهره‌ها را تشخیص می‌دهند حمیدرضا تائبی

+ محاسبات مقاوتی: برمبنای مغز انسان 

+ نور، این «ذره – موج» پُر از زیبایی و راز همنشین بهار

+ بهره‎برداری از هوش‎اجتماعی نیروی‎کار آینده به کمک فناوری  مترجم: فریبا ولیزاده

+ بازگشت از آن دنیا محمدرضا تجلی

+ شبيه‌سازي مغز در 2015. 

+ کاربرد فناوری اطلاعات در پزشکی 

+ DNA روش آینده ذخیره اطلاعات خواهد بود؟ 

+ چرا علم با بحران مشروعیت و بی‌اعتمادی روبرو است؟ 

+ علم رهایی بخش 

+ مغز و اسرار آن (جهش غول‌آسای بعدی علم – بخش نخست) پوریا ناظمی

+ چرا سفر به مریخ مهم است؟ پوریا ناظمی

+ آشکارشدن امواج جاذبه؛ لحظه‌ای مهّم در تاریخ علم  همنشین بهار

+ ذهن زیبا یا متوهم ؟ فاطمه سیارپور

+ پیش به سوي یک استراتژي دموکراتیکی براي علم ویلیام کري

+ در آینده ای نزدیک دندان ها با شیشه ترمیم می شوند 

+ کبدچرب؛ بیماری آینده 

+ توربینی که پرواز می‌کند و چند برابر توربین‌های زمینی برق تولید می‌کند. 

+ خودرو‌هایی که با هم حرف می‌زنند جواد عسگری

+ شیوه‌های نوین درمان آسیب‌های مغزی 

+ کم‌آبی؛ هشداری برای 14 کشور خاورمیانه فرناز حیدری

+ چرا مخالف شبيه سازي انساني هستم؟ جرمي ريفکين

+ تبدیل بافت سرطانی به بافت سالم در آزمایشگاه bbc

+ دانشمندان در آزمایشگاه یک مغر انسان پرورش دادند 

+ طول عمر انسان محدودیت ندارد 

+ ويتامين‌هاي کاهش و افزايش وزن 

+ ناسا از کشف شبیه‌ترین سیاره به زمین خبر داد 

+ مغزهای متصل شده موش ها، کامپیوتر ارگانیک تولید می کند رضا مولوی

+ چگونه هوش هیجانی (EQ) خود را از 6 راه افزایش دهیم ؟  شیما عنایت فرد

+ ترکیب اپتوژنتیک و MRI برای مطالعه بیماری‌های مغزی 

+ دیدن با زبان امکانپذیر شد 

+ دستم را بفشار تا بگویم چقدر زنده می‌مانی بی بی سی

+ ناسا: رسیدن به سرعتی بیش از سرعت نور هنوز در حد رویا است بی بی سی

+ پیوند قلب مُرده به انسان برای اولین بار در جهان 

+ تاثیر درآمد والدین بر آناتومی مغزی کودکان 

+ چشم مصنوعی مجهز به وای – فای ساخته شد 

+ قدرتمندترین خودروی تمام برقی جهان ساخته شد 

+ کشف ارتباط سریع فکر کردن با عملکرد نوعی ژن 

+ استفاده از سفیده‌ تخم مرغ در فرآیند تولید نانوذرات 

+ نخستین قدم برای دستیابی به شهر هوشمند 

+ ساخت نوعی نانودارو برای درمان عفونت باکتریایی مقاوم به آنتی بیوتیک‌ها 

+ «بهبود وضعیت اخلاقی مرهون خرد و دانش است و نه فقط ادیان»  کامبیز توانا

+ تصویربرداری فوق پیشرفته از میکروب‌ها و ذرات نانو با دستاورد ساخت داخل 

+ کشف راز مهمترین ژن استخوان ساز توسط محقق ایرانی دانشگاه آلاباما 

+ کاشت حافظه مصنوعی در مغز برای به یاد آوردن خاطرات 

+ زمین آن‌قدرها هم به ماه وابسته نیست  Space

+ رمزگشایی از اسرارآمیزترین ذرات بنیادی حامد الطافی مهربانی

+ پیش‌بینی زمان مرگ با کاهش قدرت بویایی 

+ برنامه‌های سوئیس برای توسعه دیپلماسی علم (۳) 

+ شروع به کار نیروگاه تولید برق از انرژی امواج دریا 

+ مصرف شکر را به «پنج تا ده درصد» رژیم غذایی روزانه کاهش دهید 

+ آیا نظریه «بیگ‌بنگ» به چالش گرفته شده است؟ بکتاش خمسه پور

+ پروفسور سرکار آرانی : “چرا” شروع یادگیری است 

+ روزنامه نگار ی علم پوریا ناظمی

+ ویژگی های فلسفی هوش مصنوعی چیست؟  

+ پیش بینی فناوری ها و رویدادهای علمی آینده  تحریریه‌ی بیگ بنگ

+ جهانی برخاسته از هیچ! میچیو کاکو

+ یادگیری چگونه رخ می دهد؟ 

+ هوش مصنوعی و آینده ترسناک بشر 

+ ۱۱ دلیلی که شیر دیگر یک غذای جادویی نیست  نسیبه خانلرزاده

+ چگونه به ناممکن ها دست پیدا کنیم؟  

+ اختراعات تصادفی که جهان را تغییر داد جواد ارشادی

+ این درد می تواند از علایم افسردگی باشد 

+ خالکوبی هپاتیت می آورد؟ 

+ چگونه به وسیله اینترنت تحقیق کنیم؟  ربابه نصیرزاده

+ طراحی دیش‌هایی برای تولید برق، آب پاکیزه و تهویه مطبوع از خورشید 

+ ۱۴۸ فناوری و راهکار برای مدیریت بحران کم‌آبی 

+ شیمی درمانی تا ۲۰ سال دیگر منسوخ می‌شود 

+ برقراری اولین ارتباط تله‌پاتی مغز به مغز در جهان 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995