Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


لباس های تمیز، اقیانوس های کثیف

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[20 Nov 2011]   [ مترجم: فرناز حیدری]




بخش بزرگی از الیاف مصنوعی به کار رفته در لباس های امروزی در بستر اقیانوس ها ته نشین و باعث مشکلات زیست محیطی می شود.



تقریبا ۱۸ سال از تاریخی که یک کودک ۱۲ ساله در اجلاس زیست محیطی سازمان ملل متحد در برزیل دنیا را به سکوت فرا خواند، می گذرد. سورن سوزوکی سال ۱۹۹۲ از طرف یک سازمان حفاظت از محیط زیست کودکان در اجلاس زیست محیطی سازمان ملل متحد شرکت کرد و گفت: «من تنها یک کودک هستم و تمام راه حل ها را نمی دانم ولی می خواهم شما هم بدانید که شما نیز تمام راه حل ها را نمی دانید.

اگر نمی دانید که چگونه می توان آسیب هایی را که به محیط وارد کرده اید ترمیم کرد، خواهش می کنم که حداقل از آسیب رساندن بیشتر دست بردارید.» متاسفانه بشر هر روز آلودگی های جدیدی را بر تن زخم خورده سیاره زمین وارد می سازد، شاید در این میان فقط جای الیاف مصنوعی جدا شده از لباس های گرم زمستانی باقی مانده بود تا ضربه ای بر پیکر نحیف محیط زیست وارد کند.

اخیرا نتیجه یک تحقیق نشان داده که هر ماشین لباسشویی طی یک چرخه کامل شستشو تنها از یک پولیور ساده نزدیک به ۲۰۰۰ فیبر پلی استر بسیار کوچک را که با چشم قابل رویت نیستند، جدا می کند. الیاف مصنوعی راهی مسیرهای فاضلاب شده و در اکثر مواقع نهایتا سفر آنها به آب دریاها و اقیانوس ها ختم می شود.

پیامدهای این آلودگی گسترده هنوز مبهم است، اما متخصصان محیط زیست می گویند که فیبرهای پلاستیکی میکروسکوپی قابلیت آن را دارند که به حیات دریایی صدمه وارد کنند. حضور میکروپلاستیک های فوق الذکر در محیط زیست دریاها به تنهایی می تواند یک معضل به حساب آید، اما در این میان تخلیه زباله های پلاستیکی در حجمی وسیع تر نیز وجود دارد که بشدت به چشم می آیند. برای مثال توده ای عظیم از کیلومترها زباله انباشته شده پلاستیکی که در ساحل جنوبی کالیفرنیا پراکنده اند را نباید از نظر دور داشت. مارک براون که یک اکولوژیست از کالج دانشگاهی دوبلین است، می گوید: «فیبرهای پلاستیکی کوچکی که از چرخه تصفیه فاضلاب می گذرند و وارد سواحل می شوند، رفته رفته مساله ساز خواهند شد، اما متاسفانه تاکنون هیچ کس به این موضوع و تاثیراتش در سطح جهانی توجه نکرده است.» به همین دلیل براون و تیمش تصمیم گرفتند که داوطلبانی از سراسر دنیا را برای این پروژه دعوت به همکاری کنند. آنها شروع به برداشت نمونه از ۱۸ ساحل شنی مختلف کردند. در حالی که مجبور بودند هنگام برداشت نمونه، لباس هایی با الیاف کاملا طبیعی بپوشند تا به هیچ وجه کرک، پشم یا حتی نخی از لباس آنها وارد نمونه ها نشود. سپس نمونه ها به آزمایشگاه مرکزی در دانشگاه دوبلین ارسال شد و محققان با دقت زیاد، فرآیند جداسازی الیاف پلاستیکی را از ماسه آغاز کردند. این کار علاوه بر مسائل عدیده ای که به دنبال داشت، مستلزم آن بود که محققان بتوانند با دقت، الیاف پلاستیکی را از الیاف سلولزی و طبیعی جدا کنند. یک آنالیز شیمیایی نشان داد که نزدیک به ۸۰ درصد از این الیاف از جنس پلی استر یا آکرلیک که از ترکیبات عمده تشکیل دهنده منسوجات هستند، تشکیل شده است. این تحقیق نشان داد هیچ یک از سواحل، خالی از الیاف مصنوعی نیستند. اگر چنانچه یک فنجان ماسه (معادل ۲۵۰ میلی لیتر) از ساحل برداشت شود، بین ۲ تا ۳۱ نوع فیبر مختلف در آن یافت خواهد شد. بیشترین نمونه های آلوده به الیاف مصنوعی از سواحلی که در مجاورت مراکز پرجمعیت شهری واقع اند، برداشت شده است. این مساله گویای این است که شهرها منبع مهم آلاینده هایی از این دست هستند.

نکته: هر ماشین لباسشویی طی یک چرخه کامل شستشو تنها از یک پولیور ساده نزدیک به ۲۰۰۰ فیبر پلی استر بسیار کوچک را که با چشم قابل رویت نیستند، جدا می کند. الیاف مصنوعی راهی مسیرهای فاضلاب شده و در اکثر مواقع نهایتا سفر آنها به آب دریاها و اقیانوس ها ختم می شود

سیستم های فاضلاب از شهرها می آیند و تیم آقای بروان عقیده دارد الیاف پلاستیکی ممکن است از طریق فاضلاب وارد اقیانوس ها و دریاها شوند. در مورد نمونه های برداشت شده با قاطعیت می توان گفت که در جاهایی که لجن حاصل از تصفیه فاضلاب را تخلیه می کنند، الیاف مصنوعی را می توان هم در فاضلاب ها و هم در رسوبات دریاها و اقیانوس ها پیدا کرد. در تمامی نمونه های برداشت شده از آب دریاها و اقیانوس ها، جنس الیاف بیشتر از پلی استر و آکرلیک است و در این زمینه نمونه ها کاملا با نمونه های برداشت شده از سواحل مطابقت دارند. در نهایت محققان می خواستند بدانند که چگونه الیاف مصنوعی وارد فاضلاب می شود. ترکیبات پلی استر ـ آکرلیک، آنها را به البسه مشکوک کرد، لذا آنها توده ای از پولیورهای پشمی، لباس ها و پتوها از جنس پلی استر را جمع کردند و از ماشین های لباسشویی ۳ منزلی که به طور داوطلبانه می خواستند در این تحقیق نقشی ایفا کنند، برای چند ماه مطالعه و تحقیق استفاده کردند.

گروه تحقیق، فاضلاب این ماشین ها را جمع آوری و آن را فیلتر کرد تا کرک و پشم شسته شده از لباس ها مجددا مورد آزمایش قرار گیرند. براون می گوید: «پولیورهایی که از جنس پلی استر هستند، ممکن است در یک روز زمستانی به نظر گرم و راحت بیایند، اما واقعیت این است که این لباس های به ظاهر بی گناه می توانند به واسطه جدا شدن الیاف مصنوعی از آنها خبرهای خیلی بدی را برای محیط زیست در دریاها به ارمغان بیاورند».

مطالعات دیگر نشان داد که میکروپلاستیک های وارد شده به دریاها و اقیانوس ها می توانند آلاینده هایی نظیر د.د.ت را به خود جذب کنند. به علاوه تحقیقات بعدی نشان داده است انواع صدف های دوکفه ای، ذرات پلاستیکی ریز موجود در آب را می خورند و این ذرات بعدها وارد سیستم گردش خون و حتی سلول های این موجودات و سایر موجوداتی که از آنها تغذیه می کنند، خواهد شد. آقای بروان هشدار می دهد که اگر این موضوع حقیقتا در طبیعت رخ دهد، باید گفت که الیاف پلاستیکی می توانند به بشقاب های غذای ما هم راه پیدا کنند و حتی حضور خود را در غذاهای دریایی برای همیشه به ثبت برسانند.

هنوز مدرک روشنی مبنی بر تایید آلایندگی الیاف مصنوعی ارائه نشده است، غیر از این حتی تایید هم نشده که الیاف میکروسکوپی می توانند به حیات در دریاها آسیب برسانند، اما آقای بروان می گوید این مساله ارزش آن را دارد که کار بیشتری روی آن انجام شود. او اینچنین به بحث ادامه می دهد که الیاف های مصنوعی، گناهکار هستند مگر این که بی گناهیشان ثابت شود. وی در ادامه افزود: منسوجات و سازندگان ماشین های لباسشویی و حتی کارخانه های تصفیه فاضلاب باید به دنبال راهی باشند که الیاف را از دریاها و اقیانوس ها دور نگه دارند. لباس هایی که کرک و الیاف کمتری از آنها جدا می شود یا فیلترهایی که بتوانند حتی الیاف میکروسکوپی را به دام بیندازند، همه می توانند کمک موثری باشند. سایت علمی «و اکنون علم» یک نسخه از این تحقیق را برای یک لباس فروشی زنجیره ای معروف که یکی از مشهورترین تولیدکنندگان و فروشندگان پولیورهای کرکی است ارسال کرده تا نظر آنها را درباره راه هایی که بتواند مانع پراکندگی بیشتر الیاف مصنوعی شود، بداند. سخنگوی این شرکت گفته که این شرکت قصد دارد به همراه تامین کننده عمده الیاف خود این موضوع را تا پیدا کردن راه حلی معقول دنبال کند. این لباس فروشی در برنامه های زیست محیطی متعددی همکاری داشته است.

کریستوفر ردی، یک شیمیدان متخصص در زمینه مسائل مربوط به محیط زیست که در موسسه اقیانوس شناسی وودزهول مشغول به کار است، می گوید: «هنوز سخت است که بتوان گفت آلودگی ناشی از الیاف ریز دقیقا چه مشکلاتی و با چه طیفی را برای محیط زیست ایجاد خواهد کرد؟» قطعا این مساله نسبت به موضوع گازهای گلخانه ای و تاثیر آنها بر جو از اهمیت کمتری برخوردار است، اما وی نتایج تحقیقات اخیر را محرک مناسبی برای آغاز مطالعه روی این موضوع می داند و معتقد است گروه تحقیق باید مطالعات خود را تا زمان مشخص شدن دقیق اثر الیاف بر حیات دریایی ادامه دهد. به نظر می رسد این موضوع که انسان همیشه درصدد است تا راهی پیدا کند که زندگی راحت تری داشته باشد، اما هیچ وقت به عواقب آن فکر نمی کند، کسی را متعجب نخواهد کرد. واقعا چه چیز دیگری در اطراف انسان وجود دارد که او از آن برای آلوده تر کردن زمین استفاده نکرده است؟




مجله ScienceNOW



مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۹ مارس ۲۰۲۴

+ چرا غرب غلبه کرده است؟ نویسنده: سید محمد طبیبیان مترجم:

+ وابستگی کامل نظام به روسیه فرهاد یزدی

+ انسان آینده‌نگر کیست؟ مارتین ‌ای.پی. سلیگمن و جان تیرنی

+ اثر تصمین حداقل درآمد فردی بر احتمال شکوفائی اقتصادی روستا. فرهاد طالع یزدی

+ سال نو مبارک  

+ بعد از عبور از کرونا، کجا خواهیم بود؟ ماتیاس هورکس

+ یادگیری ماشین، یادنگیری انسان در یک جهان کرونایی هرمز پوررستمی

+ آینده کرونا ویروس  حامد امینی

+ من بسیار امیدوارم: آینده ایران تماشایی است  محمدرضا اسلامی

+ آینده ای بهتر برای مردم جهان 

+ ۱ 

+ آموزش سواد اطلاعاتی. پوریا رفیعی فارسیجانی

+ آیا رژیم دست به مصالحه خارجی خواهد زد؟ فرهاد یزدی

+ آیا احساس خشنودی از بدبختی دیگران غیر اخلاقی است؟ دکتر مصطفی آب روشن

+ ابوالفضل قدیانی چاره رفع مشکلات ایران را برکناری خامنه‌ای از قدرت دانست 

+ درس از تاریخ فرهاد یزدی

+ ورشکستگی بازار ایدئولوژیک (1)  فرانسیس ساندرز

+ دانایی، فلسفه و علم رضا داوری اردکانی

+ «دومین رویارویی» شناورهای سپاه با ناوهای آمریکایی طی یک هفته 

+ از این به بعد ربات‌ها زباله‫ها را جمع می‫کنند شاهراه اطلاعات

+ کتاب قانون اساسی زمینشهر منتشر شد: اکرمی، موسی

+ اعتراف : ۲۲ بهمن روز چیرگی کفر بر ایمان بود. 

+ استفان هاوکینگ: محبوبیت ترامپ غیرقابل توضیح است و برکزیت بوی فاجعه می دهد 

+  

+ ۱۱ نشانه از آینده هیجان انگیز تکنولوژی 

+ پیش‌بینی زندگی انسان در دو قرن آینده. میثم لطفی

+ سنت حقوقی مسلمانان و چالش برابری جنسیتی دکتر زیبا میرحسینی

+ تفاوت آیند ه پژوهی و آینده نگری  

+ سلسله بحثهایی برای خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی(10) 

+ سلسله بحث هایی برای خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی(9) 

+ سلسله بحثهایی برای خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی(8) 

+ سلسله بحث های خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی (7) 

+ آسمان بر ما جفا نکرده است دکترمحسن رنانی

+ زندگی در سیاره اورانوس 

+ جامعه اطلاعاتى: زمينه اقتصاد فراملّى و پيامدهاى آن.  ويليام. اچ. ملودى

+ آینده آزمایی شراره عاضدی تهرانی

+ آسیب شناسی کم جانی علم اقتصاد در آکادمی ایران  دکاتیر محمد فاضلی و محسن رنانی

+ نيروي كار فناوري اطلاعات 

+ فلسفه در محکمه ایدئولوژي دکتر رضا داوری اردکانی

+ بی توجهی به مسؤولیتهای اجتماعی، بر شاخه نشستن و بن بریدن است پروفسور محمدرضا سرکار آرانی

+ تجارت قرن بیست و یکم رابرت تی کیوساکی

+ کتاب «آینده ذهن» منتشر شد 

+ قربانیان عید قربان و چالش قدرت در خاندان ال سعود رضا علوی

+ گیدنز؛ مدرنیسم، پست‌مدرنیسم و راه سوم  فرهاد بذرافکن

+ تبیین خانواده‌ی دموکراتیک در نظریه‌ی راه سوم گیدنز نسرین قوامی

+ آﻳﻨﺪهﭘﮋوﻫﻲ و ﻋﻠﻮم اﻧﺴﺎﻧﻲ: ﺑﺮرﺳﻲ ﻣﺴﺄﻟﺔ ﺳﻨﺎرﻳﻮﻫﺎي ﻫﻨﺠﺎري ﺟﻤﻴﺰ اوﮔﻴﻠﻮي

+ نقش رسانه‌ها در توسعه همه‎جانبه کشور محمدحسن آغاز

+ آینده‌ پژوهی و آینده شناسی نیاز مبرم مدیریت توسعه ملی 

+ آینده در تصرف رسانه‌های مجازی 

+ جهانی شدن و تنوع فرهنگ مترجم: وحیدرضا نعیمی

+ انقلاب فناوری در افغانستان ترجمه: نسترن صائبی

+ قدرت روابط انسانی  کوین جویس، مترجم: سیما مهذب حسينيان

+ چگونه مديري با اعتماد به نفس باشيم؟ ناديا گودمن - مترجم: زهرا آزموده

+ آينده نگري بحران امير محمدي

+ خلاصه کتاب ساختار انقلاب های علمی توماس کوهن حجت غلام زاده

+ دوراندیشی در فناوری 

+ چرا دورانديشي؟ 

+ كارآفريني ديجيتال، روند غالب دهه‌هاي آينده محمد علي آذري نيا

+ تشریح فرآیند تاریخی موضوع درایران 

+ نگاهي ديگر به مديريت زمان مترجمان: حسن قربانی ،حسن خسروی

+ ورود به دنیای دیجیتال جاناتان فیلدز

+ نقش دولت‌ها در قرن ارتباطات و فناوری اطلاعات  ترجمه: نیما کاووسی

+ مهارت‌های قرن بیست و ‌یکم ترجمه دکتر فریده مشایخ

+ نفت، امنیت و سیاست: آیا چین آمریکا را در خلیج فارس به چالش می‌کشد؟ گزارش راهبردی اندیشکده دانمارکی

+ هوش مصنوعی مثل هميشه پيچيده‌ است یوآب جکسون

+ این ژل خون‌ریزی شما را بلافاصله قطع می‌کند جو لاندولینا

+ فلسفه تاريخ و جهاني شدن بن درفمن

+ مدیران شایسته وتحول سازمانی مهشید باستانی پور مقدم

+ نقش مديريت دانش در آموزش عالي فاطمه شعيبي- سيد محمود هاشمي

+  

+ تحولات تکنولوژی و ماهیت مشاغل در عصر اطلاعات و ارتباطات جرمی ریف کین

+ رقص تغییر در عصر نوین 

+ رهبری در عصر فرانوگرایی مترجم: عبدالصمد خدامی

+ جهانی شدن و هویتِ قومی در ایران 

+ جهانی شدن فرهنگ، هویت گل محمدی، احمد

+ ﺟﻬﺎﻧﻲ ﺷﺪﻥ - ﺑﺨﺖ ﺑﺎ ﺷﺠﺎﻋﺎﻥ ﻳﺎﺭ ﺍﺳﺖ ﻟﺴﺘﺮ ﺗﺎﺭﻭ

+ ﺟﻬﺎﻧﻲ ﺷﺪﻥ، ﻓﻨﺎﻭﺭﻱ ﺍﻃﻼﻋﺎﺕ ﻭ ﭼﺎﻟﺸﻬﺎ ﺁﻗﺎﺯﺍﺩﻩ، ﺳﺎﺭﺍ- ﺣﺴﻴﻦ ﻣﺒﺎﺭﻛﻲ

+ مقدمه و فصل اول کتاب جامعه ي دانايي و پرسش هاي پژوهشي آينده ايلكا تومي

+ توسعه پایدار، توسعه انسانی و اشتغال دانش آموختگان جواد پورکریمی

+ آموزش عالی و گذار به جامعه مبتنی بر دانایی 

+ جهانی شدن و چالش های فراروی دولت محمد ندیری

+ انقلاب اطلاعاتي و ساختار نظام دموكراتيك جهاني دونالد – چنفيلد

+  

+ آسیب اجتماعی چیست و با آن چه باید کرد؟  سعید معیدفردر

+ از انقلاب بهمن چه ميتوان آموخت ؟ نشست پالتاکی اتحاد برای پیشبرد سکولار دموکراسی در ایران

+ لباس های تمیز، اقیانوس های کثیف مترجم: فرناز حیدری

+ مخاطرات افزایش تعداد شهرهای بزرگ  جرمی ریفکین

+ کار از راه دور فرصتی نوین در دنیای دیجیتال حوریه سادات برهانی

+ نگاه امنیتی نمي‌گذارد شکاف دیجیتالی از بین رود  محیا برکت

+  

+ جستاری در تاریخچه، مبانی و شاخه‌های علم هوش مصنوعی‌ 

+ گلوبالیسم یا جهانی شدن  

+ دنیای آینده با نانو تکنولوژی  

+ نابرابری اطلاعاتی; مسئله جامعه اطلاعاتی- 3 سیـد عـلی نـاظـم زاده

+ نابرابری اطلاعاتی; مسئله جامعه اطلاعاتی - 2 سیـد عـلی نـاظـم زاده

+ کرمی: رهبری جنبش محدود به خاتمی، موسوی و کروبی نیست  هانا کاویانی

+ افرادی با هوش‌های متفاوت مترجم: رزیتا شاهرخ

+ سرعت و دقت رایانه در راه رسیدن به توان انسانی پارسا ستوده‌نیا

+ جاه‌طلبانه‌ترین نظریه در فیزیک بنیادی ریچارد - دیوید

+ نوآوری؛ کلید توسعه دانایی محور دکتر شهرام یزدانی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995