Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


ابزاری برای کاشتن در بدن انسان

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[16 Jul 2012]   [ ]


پیشرفت تجهیزات الکترونیک آنها را به بخشی از پیکر ما تبدیل خواهد کرد.


ابزاری برای کاشتن در بدن انسان


آیا زمانش فرارسیده که در برنامه هفتگی خودمان در کنار اموری مثل وقت دندانپزشکی و معاینات پزشکی و نظایر آن، چنین یادداشتی را بگنجانیم: «نوبت متخصص برای تعمیر حسگر مادون قرمز چشم چپم.» آیا باز هم تلفن تان را در منزل جا گذاشته اید؟ اگر راه حل این قضیه به دست خودتان باشد و خیالتان را برای همیشه از بابت همراه داشتن تلفن همراه تان جمع کند، چه نظری دارید؟

براستی راه حل در دست های شماست که همیشه همراه آدم است؛ بله لازم نیست راه دوری برویم چرا که کلید طلایی زیر پوست دست تان است: یک تلفن کاشتنی زیر ناخن و به همین ترتیب نسخه کاشتنی طیف متنوعی از سایر ادوات و وسایل فناورانه ای که جزئی از سبک زندگی و کار روزمره ما هستند یا خواهند بود. با جایگذاری آنها در نزدیک ترین جای ممکن که بدن خودمان باشد می توانیم همیشه همراه شان داشته باشیم یا چه بسا ما به همراهان آنها بدل شویم.

اما به فرض که چنین فرصت وسوسه انگیزی پیش روی ما قرار گیرد، آیا ما مایلیم که لوازم الکترونیکی دلخواه مان به جزئی دائمی از خودمان بدل شوند؟ از قرار معلوم این پرسش باید زودتر از آنچه فکر می کنیم جواب داده شود. چرا که ماجرای کاشت تجهیزات الکترونیک در بدن انسان دیگر از آن چشم انداز علمی تخیلی سال های پیش خود و قهرمانان سایبری آشنای ما فاصله گرفته و فراتر از تصورمان در حال درنوردیدن مرزهای واقعیت هستند. به نظر می رسد که بهتر است قبل از فرا رسیدن موج تجهیزات الکترونیک کاشتنی در بدن، به فکر ساز و کار تعامل و ارتباط با آنها باشیم.

● ارتباط انسانی با ماشین

جریان از این قرار است که ما برای برقراری ارتباط و بهره برداری از دنیای الکترونیک، به کمک رابط هایی احتیاج داریم تا به عنوان فصل مشترک میان انسان و ماشین مورد استفاده قرار گیرند.

بدیهی است هر چه روش های تعامل بین انسان و ماشین پیشرفته تر و هوشمندتر شود، زمینه ارتباط عالی تری میان ما و ابزارهای الکترونیکی رقم خواهد خورد. این روزها مفهوم ماشین افزایی یا همان سایبرنتیک بیش از پیش دارد با واقعیت گره می خورد. اما قبل از هر چیز و به عنوان حداقل فناوری آمیزش الکترونیک با بدن انسان، باید دید که اصلا جایگذاری ادوات الکترونیکی در بدن انسان با همین روش های رایج ارتباط دستگاه ها با هم، در بدن انسان هم جواب می دهد یا باید به فکر تغییرات باشیم. به بیان ساده تر باید دید می توان وسیله ای الکترونیکی که در بدن مان کاشته شده را شخصا فعال کرده و متناسب کارکردهایش از آن بهره برداری کنیم. بتازگی محققان یک شرکت نرم افزاری در تورنتوی کانادا به بررسی همین چالش جالب توجه پرداخته اند و کارکرد متدهای واسطه ای فعلی را در شرایطی که همان افزارها در بافت انسانی کاشته شوند مورد آزمایش قرار داده اند. از قرار معلوم جواب این پرسش مثبت بوده و ارتباط کاری با قطعات الکترونیکی کاشته شده در بدن جواب داده است.

محققان در آزمایش های تجربی دریافتند زمانی که یک دکمه، یک LED و یک حسگر تماسی در زیر پوست دست یک انسان کار گذاشته شدند، همگی بنحو مناسبی عملیاتی بوده و کار کرده اند. نکته جالب توجه تر آنجا بود که محققان با استفاده از ارتباط بلوتوثی و شارژ رادیویی (بیسیم) تجهیزات الکترونیکی، حتی موفق به برقراری ارتباط و مخابره ماورای پوستی با ادوات کاشته شده در زیر پوست شده بودند.

گروه تحقیقاتی که بتازگی و طی «کنفرانس فاکتورهای انسانی در سامانه های رایانه ای» در آستین تگزاس کارشان را معرفی کرده اند، فناوری ارتباط فراپوستی را در حکم خط مبنای رابط های انسانی ـ الکترونیکی دانسته و معتقدند میانجی های کمکی متداول از طریق پوست انسان عمل می کنند.





● ترس از فناوری

از تعارف که بگذریم آیا همه مایلند قطعه ای از لوازم الکترونیک مصرفی را درون بدن شان با خود یدک بکشند؟ پاسخ این پرسش حتی برای نسل حاضر که خود را موج سوار جریان خروشان پیشرفت ها و دستاوردهای حیرت انگیز دانش و فناوری بحساب می آورند آنقدرها کار راحت و ساده ای به نظر نمی رسد. واقعیت این است که وضعیت فی نفسه غیرعادی و حتی مورمورکننده ای پیرامون ایده حضور قطعه ای الکترونیکی در جایی از بدن مان وجود دارد.

نکته: کاشتن ابزار الکترونیکی در بدن همان قدر که کارگشا و مفید است، می تواند ترسناک و منزجرکنده هم باشد. اما پژوهشگران انسان شناسی اعتقاد دارند که چنین حسی در اوایل کار واکنشی عادی محسوب می شود

حتی خیلی افراد نسبت به لوازم ارتوپدیک و تعویضی درون بدن شان که بعضا از جنس آلیاژهای فلزی هستند احساس خوشایندی ندارند، چه برسد به این که بخواهند حضور و تعامل با وسیله ای الکترونیکی را تحمل کنند که دارد یک جایی کنار سایر اعضای بدنشان کار می کند. ضمن این که سایه ریسک بالقوه ای نیز بر سر ماجرای کاشتن یک قطعه الکترونیک در بدن احساس می شود؛ امکان این که چنین قطعه و وسیله ای دچار بدکاری شده و نیاز به برداشتنش باشد، یا این که اصلا ممکن است موجب آلودگی و عفونت بافت پیرامونش شود از جمله مشکلات مربوطه به شمار می روند. این عواقب و پیامدها سوای لحاظ کردن برخی بدبینی های رایج دنیای امروزی نسبت به رسوخ فناوری در بطن جامعه است که مثال های آن دستمایه سناریوی فیلم هایی شده اند که کیفیت اسارت آدم در چنگال فناوری را بازگو می کنند.

جامعه پیشرفته ای را در نظر بگیریم که افرادش از طریق همان تلفن هایی ردیابی می شوند که جزئی از بدن شان شده و نمی توانند مثل تلفن یا ردیاب های معمولی با آنها برخورد کنند و با دور انداختن از شرشان خلاص شوند.

با این اوصاف هنوز هم دلایلی برای اندیشیدن به این موضوع وجود دارد که آینده سایبرگ و انسان ماشین افزاری دور از دسترس نیست و می توان از راه رسیدنش را با لمس پوست مان احساس کنیم.

این تیم تحقیقاتی که از قضا از همکاری متخصصان تشریح و آناتومی دانشگاه تورنتو نیز سود می جویند در خصوص ریسک های پزشکی نظیر عفونت ایمپلنت های الکترونیکی معتقدند قبل از آن که وسیله ای در بدن فرد زنده کاشته شوند لازم است که شناخت و درک کامل تری از آسیب شناسی های فیزیولوژیکی حضور آن در بافت واقعی و زنده انسانی بعمل آورده شود. البته این بخش قضیه مشکلی است که تولیدکنندگان ایمپلنت های موجود و پر استفاده ای نظیر قالب های نگاهدارنده و لگن های تعویضی توانسته اند در خصوص مصنوعات خودشان با موفقیت برطرف سازند.

کاشتن ابزار الکترونیکی در بدن همان قدر که کارگشا و مفید است، می تواند ترسناک و منزجرکنده هم باشد. اما پژوهشگران انسان شناسی اعتقاد دارند که چنین حسی در اوایل کار واکنشی عادی محسوب می شود، ولی ممکن است به موازات آشنایی و مانوس شدن جامعه با این فناوری، رفته رفته کمرنگ خواهد شد. به عنوان مثال می توان به ایده استفاده از یک ماشین برای کمک به قلب انسان اشاره کرد که سابق بر این امری غیرعادی و غریب پنداشته می شد، ولی امروز تعبیه یک دستگاه تنظیم گر ضربان قلب عملی معمول و رایج محسوب می شود.

در همین رابطه ذکر اظهار نظر یک جامعه شناس موسسه فناوری ماساچوست (ام.آی.تی) خالی از لطف نیست که معتقد است: «به طور کلی این روند و گرایش در افراد وجود داشته است که آنها را پیوسته و هر چه بیشتر آرزومند و خواهان الحاق بخش هایی از جهان ماشینی به خودشان نشان می دهد». به اعتقاد محققان، ادراک و آگاهی ۱۰ سال قبل نسبت به این فناوری با درک و استنباط کنونی و همچنین با آنچه ظرف این دوره ۱۰ ساله کسب کرده ایم فرق کرده است و نگاه به فناوری ماشین افزایی انسان به طور عام و فناوری ایمپلنت های الکترونیکی به طور خاص نیازمند بینش تازه تری است.



● لزوم تحقیق بیشتر

در این بین اما برخی منتقدان نیز خواهان تحقیق جدی تر نسبت به جنبه های منفی تجهیزات الکترونیک کاشتنی از جمله رهگیری و نظارت هستند. این نگرش در حالی مطرح می شود که طی سال های اخیر تحقیقات متعددی پیرامون طرز تعامل انسان معاصر نسبت به همزیستی با ماشین و بخصوص گرایشات پررنگ ماشین افزایی وی صورت پذیرفته اند. به طور نمونه تحقیقی از گروه جامعه شناسی ام.ای.تی پیرامون چگونگی وابستگی افراد نسبت به تلفن های همراه شان، گویای این واقعیت است که برخی افراد جوری درباره تلفن های همراه شان صحبت می کنند که انگار آنها نه یک وسیله و افزار الکترونیکی معمولی بلکه خویشاوندان سایبرگ شان (موجود ادغام شده از ماشین و انسان) هستند. نتایح تحقیقات متعددی نشان داده است که افراد به معنای واقعی کلمه نمی توانند بدون دستگاه تلفن همراه وجود داشته باشند.

به بیان دیگر حس و حال افراد موقعی که به اصطلاح متصل هستند با زمانی که فاقد ارتباط هستند یکسان نیست. اگر واقعیت را بخواهیم امروز ما همراه و با تلفن هایمان زندگی می کنیم، انگار که آنها بخشی از پیکر ما به حساب می آیند. پس اگر ما چنین حس و برداشتی داریم، شاید داشتن یک تلفن از نوع ایمپلنتی اش به هیچ وجه امری غیرعادی و غریب جلوه نکند. روایت جالب و بدیهی قضیه می تواند به این صورت نیز تعریف شود که قرار است وسیله ای به ما بچسبد که ما خودمان مدت هاست به آن چسبیده ایم.


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



يكشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۸ آوریل ۲۰۲۴

خبرهای علمی

+ چرا باید تهدید زلزله در تهران را جدی گرفت؟ فرهاد یگانه

+ مدلي براي عناصرتوليد كنندۀ انديشه درمغز Kurzweil

+ ذهن آگاهی چیست؟ فرامرز کوثری

+ یافته هایی عجیب درباره سوخت و ساز بدن مترجم : مهدی پیرگزی

+ هوشمندانه ورزش کنید مترجم: ندا اظهری

+ فناوری چگونه مغز ما را تغییر می دهد؟ مترجم: مهدی پیرگزی

+ علمی به نام «کار تیمی» مترجم: مهدی پیرگزی

+ قرن مهندسی ژنتیک 

+ انواع دنیاهای موازی 

+ ورود به دنیاهای موازی 

+ نگاهی علمی به ذهن انسان حمیدرضا مازندرانی

+ پایانی با شکوه کاسینی و درس هایی برای ساکنان شهری دور پوریا ناظمی

+ چه کسی انرژی را درمان می‌کند؟ هرمز پوررستمی

+ پژوهشگران برای اولین بار مغز انسان را به اینترنت متصل کردند حمیدرضا تائبی

+ هوش مصنوعی ده سال زودتر از بروز نشانه‌ها، آلزایمر را تشخیص می‌دهد حمیدرضا تائبی

+ افزایش توانایی ذهن با نرمش مغزی 

+ تاریکی جهان یا تاریکی خرد پوریا ناظمی

+ رابطه بین هوش افراد و طول عمر آنها چگونه است؟ 

+ میرزاخانی: خوش‌شانس بودم و در زمان درستی به دنیا آمدم حمیدرضا تائبی

+ چرا خوشحالی مانع خلاقیت می‌شود؟ مهسا قنبری

+ سری شبکه عصبی: انواع شبکه عصبی 1 

+ سلول‌های بنیادی به کمک درمان ناباروری می‌آیند 

+ آیا جسدی که به روش سرمازیستی منجمد شده است دوباره به زندگی بازخواهد گشت؟ 

+ آیا انسان به حداکثر طول عمر خود رسیده است؟ 

+ چرا بچه‌ها تلویزیون را بیشتر از کتاب دوست دارند؟ روح‌الله کریمی

+ ملاحظات فنی چالش ساخت کیسه‌ آفرزیس برای جداسازی سلول‌ها 

+ انقلابی که اتفاق نیفتاد! دکتر شیرزاد کلهری

+ حافظه‌های مصنوعی؛ رویـای واقعـی حمیدرضا تائبی

+ چرا افراد باهوش از چند وظیفه‌گی اجتناب می‌کنند؟ مهسا قنبری

+ اظهارنظر جنجالی ایلان ماسک: رابط مغز و کامپیوتر ضامن بقای انسان‌ها حمیدرضا تائبی

+ افسردگی اختلال ذهنی نیست؛ راه‌کار مغز برای حل مشکل است! حمید نیک‌روش

+ کامپیوتر کشف کرد انسان‌ها چگونه چهره‌ها را تشخیص می‌دهند حمیدرضا تائبی

+ محاسبات مقاوتی: برمبنای مغز انسان 

+ نور، این «ذره – موج» پُر از زیبایی و راز همنشین بهار

+ بهره‎برداری از هوش‎اجتماعی نیروی‎کار آینده به کمک فناوری  مترجم: فریبا ولیزاده

+ بازگشت از آن دنیا محمدرضا تجلی

+ شبيه‌سازي مغز در 2015. 

+ کاربرد فناوری اطلاعات در پزشکی 

+ DNA روش آینده ذخیره اطلاعات خواهد بود؟ 

+ چرا علم با بحران مشروعیت و بی‌اعتمادی روبرو است؟ 

+ علم رهایی بخش 

+ مغز و اسرار آن (جهش غول‌آسای بعدی علم – بخش نخست) پوریا ناظمی

+ چرا سفر به مریخ مهم است؟ پوریا ناظمی

+ آشکارشدن امواج جاذبه؛ لحظه‌ای مهّم در تاریخ علم  همنشین بهار

+ ذهن زیبا یا متوهم ؟ فاطمه سیارپور

+ پیش به سوي یک استراتژي دموکراتیکی براي علم ویلیام کري

+ در آینده ای نزدیک دندان ها با شیشه ترمیم می شوند 

+ کبدچرب؛ بیماری آینده 

+ توربینی که پرواز می‌کند و چند برابر توربین‌های زمینی برق تولید می‌کند. 

+ خودرو‌هایی که با هم حرف می‌زنند جواد عسگری

+ شیوه‌های نوین درمان آسیب‌های مغزی 

+ کم‌آبی؛ هشداری برای 14 کشور خاورمیانه فرناز حیدری

+ چرا مخالف شبيه سازي انساني هستم؟ جرمي ريفکين

+ تبدیل بافت سرطانی به بافت سالم در آزمایشگاه bbc

+ دانشمندان در آزمایشگاه یک مغر انسان پرورش دادند 

+ طول عمر انسان محدودیت ندارد 

+ ويتامين‌هاي کاهش و افزايش وزن 

+ ناسا از کشف شبیه‌ترین سیاره به زمین خبر داد 

+ مغزهای متصل شده موش ها، کامپیوتر ارگانیک تولید می کند رضا مولوی

+ چگونه هوش هیجانی (EQ) خود را از 6 راه افزایش دهیم ؟  شیما عنایت فرد

+ ترکیب اپتوژنتیک و MRI برای مطالعه بیماری‌های مغزی 

+ دیدن با زبان امکانپذیر شد 

+ دستم را بفشار تا بگویم چقدر زنده می‌مانی بی بی سی

+ ناسا: رسیدن به سرعتی بیش از سرعت نور هنوز در حد رویا است بی بی سی

+ پیوند قلب مُرده به انسان برای اولین بار در جهان 

+ تاثیر درآمد والدین بر آناتومی مغزی کودکان 

+ چشم مصنوعی مجهز به وای – فای ساخته شد 

+ قدرتمندترین خودروی تمام برقی جهان ساخته شد 

+ کشف ارتباط سریع فکر کردن با عملکرد نوعی ژن 

+ استفاده از سفیده‌ تخم مرغ در فرآیند تولید نانوذرات 

+ نخستین قدم برای دستیابی به شهر هوشمند 

+ ساخت نوعی نانودارو برای درمان عفونت باکتریایی مقاوم به آنتی بیوتیک‌ها 

+ «بهبود وضعیت اخلاقی مرهون خرد و دانش است و نه فقط ادیان»  کامبیز توانا

+ تصویربرداری فوق پیشرفته از میکروب‌ها و ذرات نانو با دستاورد ساخت داخل 

+ کشف راز مهمترین ژن استخوان ساز توسط محقق ایرانی دانشگاه آلاباما 

+ کاشت حافظه مصنوعی در مغز برای به یاد آوردن خاطرات 

+ زمین آن‌قدرها هم به ماه وابسته نیست  Space

+ رمزگشایی از اسرارآمیزترین ذرات بنیادی حامد الطافی مهربانی

+ پیش‌بینی زمان مرگ با کاهش قدرت بویایی 

+ برنامه‌های سوئیس برای توسعه دیپلماسی علم (۳) 

+ شروع به کار نیروگاه تولید برق از انرژی امواج دریا 

+ مصرف شکر را به «پنج تا ده درصد» رژیم غذایی روزانه کاهش دهید 

+ آیا نظریه «بیگ‌بنگ» به چالش گرفته شده است؟ بکتاش خمسه پور

+ پروفسور سرکار آرانی : “چرا” شروع یادگیری است 

+ روزنامه نگار ی علم پوریا ناظمی

+ ویژگی های فلسفی هوش مصنوعی چیست؟  

+ پیش بینی فناوری ها و رویدادهای علمی آینده  تحریریه‌ی بیگ بنگ

+ جهانی برخاسته از هیچ! میچیو کاکو

+ یادگیری چگونه رخ می دهد؟ 

+ هوش مصنوعی و آینده ترسناک بشر 

+ ۱۱ دلیلی که شیر دیگر یک غذای جادویی نیست  نسیبه خانلرزاده

+ چگونه به ناممکن ها دست پیدا کنیم؟  

+ اختراعات تصادفی که جهان را تغییر داد جواد ارشادی

+ این درد می تواند از علایم افسردگی باشد 

+ خالکوبی هپاتیت می آورد؟ 

+ چگونه به وسیله اینترنت تحقیق کنیم؟  ربابه نصیرزاده

+ طراحی دیش‌هایی برای تولید برق، آب پاکیزه و تهویه مطبوع از خورشید 

+ ۱۴۸ فناوری و راهکار برای مدیریت بحران کم‌آبی 

+ شیمی درمانی تا ۲۰ سال دیگر منسوخ می‌شود 

+ برقراری اولین ارتباط تله‌پاتی مغز به مغز در جهان 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995