Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


چگونه آی پد کلاس های درس را متحول می کند

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[09 Sep 2012]   [ ]


استیو جابز و اپل اهداف بسیار بزرگتر و بیشتری از عرضه یک گجت سرگرم کننده برای آی پد در سر داشتند.


چگونه آی پد کلاس های درس را متحول می کند


زمانی که استیو جابز آی پد را معرفی کرد بسیاری آن را یک آی پاد تاچ بسیار بزرگ می دیدند که به جز صفحه نمایش بزرگتر برای مرور وب و تماشای فیلم ها مزیت دیگری ندارد و بسیاری هم از نبود سیستم عامل Mac OS X بر روی آن ناراضی بودند.

اما استیو جابز و اپل اهداف بسیار بزرگتر و بیشتری از عرضه یک گجت سرگرم کننده برای آیپد در سر داشتند. در مراسم معرفی این تبلت تصاویری از بچه ها و نوجوانانی به چشم می خورد که در کلاس های درس مشغول استفاده از آیپد برای آموزش و یادگیری بودند.

در کنفرانس آموزشی ژانویه اپل، این شرکت کلاس های مدرنی را به معرض نمایش گذاشت که در آن آیپد، کتاب های الکترونیکی و نسخه جدید iTunes U با پشتیبانی از محتوای آموزشی نقش اصلی را ایفا می کرد و همچنین دانش آموزان، دانشجویان و اساتید می توانستند با iBooks Author محتوای الکترونیکی را خودشان ایجاد کنند.

پس از آن مدارس مختلفی در کشور های مختلف جهان به ویژه امریکا بر روی آیپد سرمایه گذاری کردند که نمونه بارز آن مدرسه سن دیگو بود که با ۱۵ میلیون دلار هزینه ۲۶۰۰۰ آیپد را برای دانش آموزانش خریداری کرد.

در این مطلب قصد داریم بررسی کنیم که تبلت ها و مخصوصاً آیپد چگونه می توانند بر روی کلاس های درس تأثیر بگذارد و بسیاری از مشکلات کنونی را مرتفع کرده و آموزش را برای مدرسین آسان تر و برای دانش آموزان لذت بخش کند.

● درگیر کردن و هیجان زده کردن دانش آموز

مهم ترین تأثیری که آیپد می تواند روی آموزش داشته باشد درگیر کردن دانش آموز با محتوای درسی است. تکنولوژی همواره در این زمینه موفق بوده است و از زمان عرضه کامپیوترها در دهه های ۷۰ و ۸۰ میلادی کم و بیش شاهد رابطه تکنولوژی و آموزش بوده ایم تا اینکه حالا اکثر دانش آموزان در خانه های خود کامپیوترهای خانگی دارند و بعضی مواقع برای استفاده از سی دی های آموزشی و یا تحقیق محول شده از آن استفاده می کنند.

اما این به هیچ عنوان کافی نیست و آیپد قصد دارد به طور کل جایگزین کتاب های سنگین درسی شود و به عنوان یک گجت واحد در کلاس درس، خانه و یا هرجای دیگری برای آموزش و استفاده آماده باشد.


یکی از ویژگی های خوب آیپد این است که تجربه کاملاً متفاوت و بهتری از یک کتاب قطور چاپی را در اختیار دانش آموز قرار می دهد و علاوه بر آموزش می تواند با قابلیت هایی نظیر شبکه های اجتماعی، گرفتن عکس، ساخت فیلم، مرور اینترنت و انجام بازی یک وسیله تمام عیار برای برطرف کردن نیاز های کودک، نوجوان و یا جوان باشد. به این ترتیب آیپد طوری دانش آموز را درگیر می کند که هیچ گجت دیگری تاکنون این کار را نکرده است.

● کتاب های الکترونیک؛ مزایا و معایب

یکی از زمینه هایی که اپل امیدوار است آیپد آموزش را متحول کند فراگیری استفاده از کتاب های الکترونیک یا همان E Book هاست. چیزی که کم کم در بسیاری مدارس کشورهای پیشرفته در حال اجراست اما هنوز راه زیادی در پیش دارد.

اما کتاب های الکترونیک چه مزایا و چه معایبی نسبت به کتاب های سنتی دارند؟ در زیر به برخی از مهم ترین مزایا و معایب آن ها اشاره می کنیم:

● مزایا:

جلوگیری از تخریب محیط زیست با عدم نیاز به تولید کاغذ: به این ترتیب سالانه میلیون ها درخت در سراسر جهان به خاطر تولید کاغذ قطع نمی شوند و آلودگی ها و گرم شدن جهانی نیز تا حدودی کاهش می یابد.

کتاب های الکترونیک قابلیت سفارشی شدن دارند؛ می توانید بر روی هر قسمت از آن زوم کنید، نوع قلم (فونت) آن را تغییر دهید و یا اندازه قلم را مناسب با خودتان تغییر دهید. اگر قصد دارید در نور کم مطالعه کنید نیازی به استفاده از چراغ مطالعه نیست و می توانید با کم کردن نور صفحه و قرار دادن در حالت Night Mode با کمترین آسیب به چشم به راحتی مطالعه کنید.

قابلیت حمل آسان؛ احتمالاً به یاد دارید که در دوران کودکی و نوجوانی هر ساله با دریافت کتاب های نو با بی صبری و هیجان زدگی به سراغ آن ها می رفتیم و آن ها را ورق می زدیم و از بوی تازگی کتاب ها نیز هیجان زده می شدیم؛ اما حتماً این موضوع را هم به یاد دارید که پس از مدتی نه تنها جذابیت کتاب ها تمام می شد بلکه حمل چندین کتاب و دفتر برای روزهای شلوغ تحصیلی کاری بسیار سخت و دشوار بود. با کتاب های الکترونیکی با حمل یک گجت نیم کیلویی می توانید همه جا به تمامی کتاب های خود دسترسی داشته باشید و از این بابت هم نگرانی نداشته باشید.

هزینه پایین تر؛ اگر یارانه کتاب های وزارتی مدارس را فاکتور بگیریم خرید کتاب های غیردرسی یا علمی هزینه بالایی در برخواهد داشت حال آنکه خرید یک کتاب الکترونیکی ارزان تر، سریع تر و آسان تر از مراجعه به کتاب فروشی است.

قابلیت تعامل؛ یکی از مهم ترین مزایای کتاب های الکترونیکی قابلیت تعامل با متن و تصاویر کتاب است. اگر کلمه ای برایتان نامفهوم است کافیست آن را انتخاب کنید و با یک لمس ساده در گوگل به جستجو در مورد آن بپردازید. پس از هر درس به جای خودآزمایی های تکراری و خسته کننده یک تست الکترونیک می تواند بسیار مؤثر تر باشد و امکان قرار دادن ویدئو در متن درس نیز علاوه بر جذابیت و کمک به فهم مطلب آموزگار را از استفاده از وسایل پرخرج کمک آموزشی بی نیاز می کند.

● معایب:

خستگی چشم ها؛ اگر صفحه نمایش های E Ink کتابخوان ها را کنار بگذاریم و در مورد آیپد و تبلت های دیگر صحبت کنیم حتماً می دانید که صفحه نمایش ها با نور های مختلفی که از خود ساطع می کنند بر روی چشم تأثیر گذاشته و باعث خستگی چشم می شوند، هرچند که طبق تحقیقات اخیر صفحه نمایش های جدید تر با سرعت آپدیت بالاتر تا حدود زیادی این مشکل را مرتفع نموده اند.

در دسترس نبودن محتوا؛ شاید بزرگترین عیب کتاب های الکترونیکی در ایران در دسترس نبودن محتوای مختلف و یک فروشگاه جامع برای خرید کتاب باشد. بارها پیش آمده که به طور مثال برای پیدا کردن کتاب مقاومت مصالح تیموشنکو ساعاتی در سایت های مختلف به دنبال مکانی برای خرید و دانلود آن جستجو کرده ام اما چیزی پیدا نکرده ام. این موضوع را با این که نمی توان ضعف ذاتی کتاب های الکترونیکی دانست باید پیش از حرکت به سوی چنین تحولاتی در کلاس های درس درنظر داشت.

● یادداشت برداری الکترونیکی

یادداشت برداری بدون شک یک جزء جدانشدنی از سیستم آموزشی است و نقش بسیار تعیین کننده ای در یادگیری دارد. تایپ کردن به جای یادداشت برداری آن هم روی یک صفحه کلید مجازی چندان جالب نیست و اگر قصد استفاده از آیپد را داشته باشید باید از یک قلم (استایلوس) قابل استفاده بر روی صفحات لمسی خازنی استفاده کنید. اما اگر دوست ندارید یک وسیله اضافه را حمل کنید سامسونگ با گلکسی نوت های خودش امکانات بی شماری را در این زمینه در اختیارتان می گذارد.

با معرفی تبلت گلکسی نوت ۱۰٫۱ سامسونگ علاوه بر این که استایلوس را جزیی از تبلت قرار داده است با امکانات مختلفی مانند نوشتن روی صفحات وب، کتاب های الکترونیکی و همچنین جداکردن قسمتی از تصاویر و استفاده از آن در جای دیگری حس بسیار طبیعی تری را به دانش آموز القا می کند. همچنین با تکنولوژی Wacom Digitizer تبلت می تواند میزان فشار روی صفحه را اندازه گیری کند و مناسب با آن خطوط را رسم کند و همچنین هیچگاه مچ دست شما را با استایلوس اشتباه نمی گیرد.

چه از آی پد، چه گلکسی نوت و چه تبلت دیگری استفاده کنید چندین مزیت در یادداشت برداری نسبت به روش سنتی خواهید داشت. اول اینکه دیگر نیازی نیست از دوستانتان جزوه هایشان را قرض بگیرید، کافیست آنها یادداشت هایشان را با شما و شما با آنها به اشتراک بگذارید. همچنین دیگر یادداشت برداری به شیوه سنتی نیازی نیست و می توانید با آیپد از تخته عکس بگیرید، صدای معلم یا استاد را ضبط کنید و یا از قسمت های مهم درسی فیلمبرداری کنید.

● کلاس های آنلاین

احتمالاً شما هم با من در این مورد هم عقیده هستید که هیچ چیز جای کلاس های درس را نمی گیرد اما برای کلاس های کمک آموزشی می توان به کمک کلاس های آنلاین تا حد زیادی از هزینه های کلاس و جابجایی را کاهش داد.

در نسخه جدید iTunes U اپل که شامل دوره های کلاس آنلاین برای مقاطع مختلف کودکان، نوجوانان، جوانان و حتی بزرگسال می شود؛ اپل سعی کرده که با کنفرانس های درسی و واگذاری تکالیف و پروژه های مختلف سهم خود را در دگرگونی کلاس های درس سنتی انجام دهد.

همچنین در آکادمی های آنلاینی مانند Khan Academy بیش از ۳۰۰۰ ویدئوی آموزشی در موضوعاتی مانند ریاضیات، زیست شناسی، شیمی، فیزیک، اقتصاد، علوم کامپیوتر، تاریخ و … وجود دارد که می تواند برای دانش آموزان بسیار مفید باشد. همچنین این کلاس ها و منابع آنلاین به رشته های درسی فعلی محدود نمی شود و موضوعاتی مانند حسابداری، طراحی گرافیکی، فیلم سازی، ویرایش موسیقی و … نیز در سایت هایی مانند Lynda.com ارائه شده است.

● بازی و سرگرمی

حتماً موافقید که در هنگام درس دادن استاد بازی کردن آن هم به صورت چندنفره با دیگر دانش آموزان و دانشجویان بسیار جذاب و دوست داشتنی است! اما منظور ما از بازی و سرگرمی در این بخش، آموزش به سبک بازی هاست کاری که با آیپد می تواند خیلی راحت تر از گذشته انجام پذیرد.

شاید با بازی های "وسیع چندنفره آنلاین نقش آفرینی” یا همان MMORPG ها آشنایی داشته باشید؛ در این بازی ها یک سری اهداف با نام Achievement وجود دارد که با انجام کارهای دشوار و گذشتن از مراحل طاقت فرسا به دست می آید و بازیکن ها دائماً در حال مقایسه Achievement های خود با دیگران هستند.

حالا اگر ۲۰ گرفتن در یک امتحان دشوار، بهترین پروژه در یک موضوع خاص و یا فعالیت در سر کلاس درس را چنین اهدافی در نظر گرفته و یک مدال یا نشان آنلاین روی یک اپلیکیشن خاص در آیپد به دانش آموز اهدا شود . در پایان هفته پاداشی برای بهترین فرد در نظر گرفته شود حس رقابت بسیار بیشتر خواهد شد چرا که تمام دانش آموزان دنیا می توانند خود را با دوستانشان مقایسه کنند.


● آنالیز و بررسی

یکی دیگر از فواید فراگیر شدن آیپد در کلاس درس این است که معلم یا استاد می تواند به راحتی و از هر جایی میزان فعالیت دانش آموزانش را بسنجد و با نمایش نمودار ها و جداول مختلف دید خوبی نسبت به بازدهی دانش آموزان به استاد بدهد.


● یافتن پاسخ درمقابل به خاطرسپردن آن

نسل امروزه یک تفاوت اصلی با نسل های قبلی دارد و آن توانایی یافتن پاسخ ها از منابع مختلف اینترنتی مانند گوگل، ویکی پدیا، ولفرام آلفا و … است؛ در حالی که نسل های قبلی مجبور بودند در دایرة المعارف های سنگین و قطور و از میان کتاب های بی شمار یک کتابخانه آن را بیابند.
چه خوب است که به جای وادارکردن دانش آموز برای به خاطر سپردن مطالب درسی به آن ها آموزش داده شود که چگونه پاسخ سؤالات خود را از سایت ها و منابع معتبر اینترنتی جستجو کنند. هر چه باشد در بیست سال آینده کمتر کسی تمامی مفاهیم تاریخ، جغرافیا یا زمین شناسی را به خاطر دارد حال آنکه با یک جستجوی ساده در صورت نیاز می تواند در هر زمان به اطلاعات مورد نیازش دسترسی پیدا کند. با اینکه آیپد آغازگر چنین تحولی نیست اما به طور قطع می تواند در این راه سرعت دهنده و کمک کننده باشد.

● Flipped Classroom: شیوه ای کاملاً جدید در آموزش

با اینکه سعی شده کلاس های درس کشور ما به سمت دانش آموز و دانشجو محوری پیش برود اما به نظر می رسد در کشورهای پیش رفته روش دیگری اخیراً مدنظر قرار گرفته است که به Flipped Classroom مشهور است.

در این نوع کلاس ها به جای اینکه مخاطبان به کنفرانس ها و مفاهیم درسی در سرکلاس گوش دهند و یادداشت برداری کنند، و سپس در خانه تکالیف محول شده را انجام دهند؛ اساتید و معلمان در کلاس محتوای ویدئویی و صوتی در اختیارشان می گذارند تا در بیرون از کلاس آن ها را مطالعه کنند و سپس در کلاس در مورد آن ها بحث کنند، مشکلاتشان را مطرح کنند و به این ترتیب بیشتر خود را درگیر محتوای درسی کنند.

لازم به ذکر نیست که در این روش آیپد می تواند نقش بسیار مفیدی ایفا کند و به راحتی در هرجایی امکان فراگیری محتوای جدید را برای دانش آموزان فراهم کند.

۱پزشک


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



يكشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۸ آوریل ۲۰۲۴

دانش نو

+ ۹ نکته که باید درباره هوش مصنوعی بدانید bbv

+ مطالعه دانشگاه استنفورد: با تغییرات هوش مصنوعی انسان‌ها نگران موقعیت خود هستند یسنا امان‌پور

+ دستور کار انسانى جديد / مقالا ای از کتاب انسان خداگونه يووال نوح

+ پلورالیسم چیست؟ قیصر کللی

+ اعضای مصنوعی رباتیک نرم مبتنی بر میکروسیالات، به کمک بیماران دیابتی می‌آیند ´-

+ مهارت تصمیم‌گیری چیست؟ هرمز پوررستمی

+ هوش مصنوعی توزیعی و تجمیعی چیست؟ 

+ تاثیر ابزارهای هوشمند بر کنترل شیوع بیماری‌های فراگیر. 

+ موانع خلاقیت کدامند؟ هرمز پوررستمی

+ نیازی بدون پاسخ! نوآوری اجتماعی را وارد کنیم!  سعید قاسمی زاده تمر

+ مهارت بهتر است یا مدرک دانشگاهی حمیدرضا تائبی

+ علم و اخلاق در گفت‌وگو با دکتر موسی اکرمی؛ دکتر موسی اکرمی

+ مدیریت آینده نگر در ICT 

+ چرا هوش و مهارت، برای داشتن یک شغل کافی نیستند؟ هرمز پوررستمی

+ شرایط اجتماعی چگونه است؟ از منظر چند جامعه شناس ساناز عباس زاده

+ بازگشت به دنیای هنرهای دیجیتال  مهدی صنعت‌جو

+ 2019 

+ مشتری رسانه است فرنود حسنی

+ چه چیزی ترقی بشریت را توجیه می‎کند؟1 یووال نوح هراری

+ تغییر پرشتاب الگو‌های سنتی را منسوخ خواهند کرد 

+ مهارت های مورد نیاز انسان آینده 

+ بازگشت به دوران دولت-شهر برگردان: سپیده جدیری

+ انسان آینده، تسخیر سیر تکامل به دست بشر 

+ نویسنده «انسان خردمند» از کتاب تازه خود گفت  یووال نوح هراری

+ مرد «شپشو» یا منادی عقلانیت؟ دکتر موسی اکرمی

+ رسالت فلسفه آسمان است یا زمین؟ دکتر محسن رنانی

+ جامعه شناسی و فردیت دکتر منیژه نویدنیا

+ تمام قدرت به کجا منتقل شد؟  یووال نوح هراری

+ دفاعم از جامعه‌شناسی مرتبط با واقعیت‌هاست تا مبتنی بر ایدئولوژی! 

+ آنچه مرا نکُشد هرمز پوررستمی

+ جامعه شناسی آموزش و پرورش- رضا جوان

+ پیامدهای مدرنیت -  آنتونی گیدنز

+ اتاق شیشه ای و هنر هشتم زندگی در واقعیت موازی  دکتر مهدی مطهرنیا

+ آزمون های انديشه ورزی در بارۀ خود انديشه حسین کاشفی امیری

+ جامعه شناسی آموزش و پرورش. 

+ گوگل و پایان آزادی اراده یووال نوح هراری

+ انسان از کجا آمد به کجا می رود؟ محمد طبیبیان

+ بازگشت به خانه میثاق محمدی‌زاده

+ هک کردن مغز، کلیدی برای موفقیت مهسا قنبری

+ چهار راهکار برای هک مغز به‌منظور افزایش موفقیت و بهره‌وری مهسا قنبری

+ نوآوری در عصر دیجیتال ؛ چشم‌اندازی جدید برای خدمات 

+ لیدرهای انقلاب صنعتی چهارم 

+ چطور می‌توانیم برای دریافت حقوق بیشتر چانه‌زنی کنیم؟ حمیدرضا تائبی

+ سرمایه اجتماعی دانش آموزان مهدی ولی نژاد

+ جامعه شناسی آموزش و پرورش 

+ ابرها دگرگون می‌شوند، دگرگون می‌کنند و دنیای فناوری را سیراب می‌کنند حمیدرضا تائبی

+ چه چیزی ترقی بشریت را توجیه می‎کند؟ یووال نوح هراری

+ چشم را باید شست…. جور دیگر باید دید دکتر سید کمال الدین موسوی

+ جنبش روش های آمیخته 

+ جامعه شناسی فرهنگی؛ انسان های جامانده دکتر منیژه نویدنیا

+ انگیزه پیشرفت پایین ‌تر از متوسط عثمان آچاک

+ جامعه شناسی شهری و حس زندگی؟ دکتر منیژه نویدنیا

+ چرا ناهنجاری؟ 

+ سخنرانی حسین پاینده در نشست روانکاوی و تحلیل‌های کلان اجتماعی (۲)؛ 

+ چرا کسب‌ و کارهای نوپای موفق به‌سادگی ممکن است شکست بخورند؟ حمیدرضا تائبی

+ بنیان‌های نابرابری اجتماعی دکتر محسن رنانی

+ روانکاوی درمان فرد یا اجتماع 

+ مقدمه‌ای بر تاریخ زیبایی‌شناسی مدرن؛  پُل گایر، ترجمه سیدجواد فندرسکی

+ ظرفیت آموزشی بازی های رایانه  

+ افراد معمولی چگونه به افرادی خارق‌العاده تبدیل می‌شوند مهسا قنبری

+ چپ و راست مرده‌اند، زمین را می‌خواهی یا آسمان را؟ 

+ مهم‌ترین فنآوری‌ها در سال ۲۰۱۸ 

+ هوش مصنوعی می تواند طی بیست سال آینده تهدیدی برای ۴۷ درصد از مشاغل باشد 

+ در حسرت توسعه رضا داوری اردکانی

+ آزادی علمی مقصود فراستخواه

+ سازماندهي گروههاي مشارکتي در سازمانهاي يادگيرنده 

+ مديريت دانش، نياز سازمان هاي امروز 

+ مديريت استرس مجيد يوسفي

+ رقابت بزرگان بر سر تراشه‌های هوش مصنوعی و خیزش آرام تکینگی به‌سمت ما! حمیدرضا تائبی

+ تغییر اجتناب ناپذیر است و باید به منظور ایجاد تحولات مدیریت شود. 

+ ⁠دانشگاه اصفهان برگزار می کند: ⁠دانشگاه اصفهان

+ به فرزندانمان رحم کنیم دکتر محسن رنانی

+ زلزله در سیارات دیگر چگونه رخ می‌دهد؟ 

+ ساختمان‌های هوشمند فرشته نجات انسان‌ها می‌شوند حمیدرضا تائبی

+ استفاده از سیل تصاویری که در زلزله به راه می‌افتد مهدی صنعت‌جو

+ توانمند باشید، تا عرصه را به سایرین واگذار نکنید. حمیدرضا مازندرانی

+ انواع سازمانها Organization Types از دیدگاه برنامه ریزی هدف ها و وسیله ها راسل ایکا ف

+ هوش سازمانیم ‌تجاری است، پس موفق می‌شوم! حمیدرضا تائبی

+ درک اشارات دست با تصویربرداری صوتی مهدی صنعت‌جو

+ نقش بی بدیل هوش مصنوعی بر شهرها و شهروندان آنها محسن راعی

+ مزایای سواد اطلاعاتی 

+ هوش مصنوعی انویدیا، هوای آفتابی را برای ماشین های خودران شبیه سازی می کند! علیرضا فرجی علیرضا فرجی

+ فراگیری: نیازی پایه ای 

+ قلسفه و زندگی روزمره. موسی اکرمی

+ خلاقیت نمادین دهه هشتادی ها 

+ فهم سواد اطلاعاتی 

+ نظریه سواد رسانه ای در گفتگو با دکتر هاشمی 

+ در سال جدید مهندسی نرم‌افزار را جدی‌تر دنبال کنیم حمیدرضا تائبی

+ باید که لذت آموختن را دوباره بیاموزیم پوریا ناظمی

+ انقلاب هوش مصنوعی و تاثیر آن بر جامعه و شرکت ها 

+ توانمند باشید، تا عرصه را به سایرین واگذار نکنید حمیدرضا مازندرانی

+ وجود یخ در مدار استوای مریخ 

+ ظهور «ابر انسان‌ها» طی ۲۰ سال آینده 

+ دانشمندان به استقبال مهمترین پرسش های بشر می روند! 

+ آینده پژوهی و انواع آینده. محسن گرامی طیبی

+ ضریب رشد استارتاپ‌های ایرانی، بالاترین در منطقه نزدیک به متوسط جهانی 

+ نگاه تان به آینده است یا اکنون؟ 

+ اینجا همه آدم‌ها این‌جوری نیستند* مهدی صنعت‌جو

+ بدرود سیارۀ زمین؟ لورین رابینسون

+ تهدیدات اینترنت اشیا 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995