Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


۱۰ طرح انقلابی برای دنیایی بهتر

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[24 Mar 2013]   [ ]



در اینجا به ده آیتمی اشاره کرده ایم که جان انسان ها را نجات می دهند و به زندگی آنها آزادی بیشتری می دهند. اینها فقط طراحی های ساده نیستند، بلکه طراحی هایی در خدمت هدف هستند.

طراحی می تواند چیزی بیشتر از جذابیت ظاهری برای مصرف کنندگان امروزی بیاورد. طراحی می تواند با معنا باشد و به هدفی خدمت کند و دنیای بهتری برای همه افراد جامعه انسانی بیافریند.

علاوه بر آیپد، ساعت مچی های لوکس، خانه های مدرن و کنسول های بازی نسل جدید، طراحی و خلاقیت چگونه می تواند به افرادی که به این چیزها دسترسی ندارند کمک کند؟

در اینجا به ده آیتمی اشاره کرده ایم که جان انسان ها را نجات می دهند و به زندگی آنها آزادی بیشتری می دهند. اینها فقط طراحی های ساده نیستند، بلکه طراحی هایی در خدمت هدف هستند.


اجاق گاز آشپزخانه BioLite با سوخت پاک


آیا اجاقی که با هیزم بسوزد می تواند دنیای بهتری بسازد؟ قطعاً. اجاق گاز BioLite سوخت موجود مانند چوب و هیزم می سوزاند و عملکرد آن آنقدر پاک و مؤثر است که دود حاصل از آن قابل چشم پوشی است. بیش از نیمی از جمعیت دنیا روی شعله و در شرایطی با تهویه نامناسب، غذا درست می کنند و استنشاق دود منجر به بیماری و مرگ بیش از دو میلیون نفر در سال می شود.

برای بهبود روند پخت در جایی که شهروندان جهان سومی بتوانند در منزل خود بدون دودهای مضر غذا بپزند، باید در نحوه غذا پختن نیمی از دنیا انقلابی به وجود آورد. دستگاه BioLite یک شارژر USB دارد. فقط در آفریقا ۵۰۰ میلیون تلفن همراه فعال وجود دارد و تا سال ۲۰۲۰، هر یک از شهروندان این قاره یک دستگاه موبایل خواهد داشت. تعبیه شارژر USB که از این اجاق گاز تغذیه کند، باعث می شود که این اجاق گاز انقلابی برای جهان در حال توسعه باشد.


طراحی گوشی هوشمند بریل


دستگاه های موبایل به ما کمک می کنند که با دنیای اطرافمان تماس بگیریم. آیا یک دستگاه موبایل می تواند کمک کند که فرد آسیب دیده ای با دنیای اطرافش که کاملاً با ما غریبه است، تماس برقرار کند؟ طراحی گوشی هوشمند DrawBraille توسط شیکون سان انجام شده است. این دستگاه صفحه نمایش و صفحه کلیدی از حروف بریل دارد که امکان استفاده از سیستم ها و برنامه های فناوری مدرن موبایل را به افراد نابینا می دهد. آیا می خواهید پیامک بفرستید، جستجوی گوگل انجام دهید یا مسیریابی کنید؟ در این طراحی جالب اثر شیکون سان، افراد نابینا می توانند از این خدمات استفاده کنند.


منبع آب آبیاری AirDrop


در شرایط خشکسالی و در محیط های کم آب، بدون دسترسی به آب، ادامه حیات دشوار می شود. منبع آب آبیاری AirDrop توسط ادوارد لیناکر، برنده جایزه دایسون ۲۰۱۱، آب را از هوا می گیرد و برای آبیاری بذرها بکار می برد. یک توربین هوای مرطوب را به AirDrop می کشد و وقتی این هوا در شبکه ای از لوله ها جریان می یابد تا وارد کولر زیر زمینی شود، متراکم می گردد. یک نمونه دست ساز که لیناکر ساخته است، روزانه یک لیتر آب را جمع می کند که می توان از آن برای آبیاری قطره ای گیاهان اطراف استفاده نمود. هدف پروژه لیناکر تولید AirDrop برای کشاورزان و باغداران در مناطق خشکی که مستعد خشکسالی اند است. بدین ترتیب این کشاورزان می توانند به معیشت خود ادامه دهند و در بدترین و خشک ترین شرایط، خانواده های خود را تأمین کنند.


استخوان های پروتز با چاپ سه بعدی


در تئوری، استخوان های چاپ شده سه بعدی می توانند حوزه پزشکی را دگرگون کنند. زیرا در این حوزه "قطعات جایگزین" سریعاً و با قیمتی ارزان چاپ می شوند و به قربانیان حوادث کمک می کنند. در واقعیت، این اتفاق افتاده است. با اینکه این فناوری که هنوز بسیار نو است، ولی استخوان های چاپ شده سه بعدی اکنون در بدن های بسیاری وجود دارند. در اوایل امسال، به خانمی ۸۰ ساله فک مصنوعی چاپ شده سه بعدی داده شد. در آینده نزدیک، می توان استخوان طراحی کرد، چاپ کرد و با عمل جراحی آن را نصب کرد.

یک لپتاپ برای هر کودک


آیا جهان اول هدیه اطلاعاتی و همه مزایای ناشی از آن را به افرادی که در کشورهای در حال توسعه امیدهای کمی دارند، می دهد؟ این همان سوالی است که افراد گروه "یک لپتاپ برای هر کودک" در سال ۲۰۰۵ از خود پرسیدند و از آن زمان به بعد به کارشان ادامه دادند. هدف این است که خیریه ها لپتاپ های ارزان، قوی و بادوامی تهیه کرده و به کودکان در سراسر دنیا بدهند. با آنکه این هدف والایی است، ولی این گروه به میزان زیادی موفق شده است. از سال ۲۰۱۱، این گروه بیش از ۲.۴ میلیون لپتاپ به دانش آموزان جهان سومی داده است. این پروژه تا همین امروز ادامه یافته و نسخه های جدیدی از OLPC در حال توسعه هستند و این گروه خیریه در حال کار برای تکمیل این پروژه است.

پروژه یک لیتر نور


طراحی های انقلابی نیاز به فناوری پیشرفته ای ندارند. به این پروژه نگاهی بیندازید. در جهان در حال توسعه، که برق برای همه موجود نیست، بطری های پلاستیکی معمولاً در دسترس هستند. پروژه یک لیتر نور نشان می دهد که جوامع چطور این بطری های پلاستیکی را به نور طبیعی آفتاب برای بیغوله ها و خانه های دیگری که به برق دسترسی ندارند، تبدیل می کند. در جایی که پنجره ها همیشه کار نمی کنند، به علت کمبود شیشه یا مواد دیگر، این طراحی موجب تأمین نور برای جاهایی می شود که نور کمی دارند.



انتقال آب هیپو رولر


همه روزه مردم دنیا سفرهای روزانه طولانی انجام می دهند تا آب شیرین برای شرب، پخت و نظافت گیر بیاورند. قبل از هیپو رولر، بدست آوردن و انتقال این آب یک چالش بزرگ بود. مخترعین هیپو رولر لازم نبود از اول چرخ را اختراع کنند، فقط می بایست با الهام به آن نگاه می کردند. هیپو رولر از فرم استوانه ای معمول بشکه های بزرگ استفاده می کند و یک دستگیره هل دادنی دارد که به افراد در کشورهای توسعه نیافته، امکان انتقال مقدار زیادی آب در فواصل طولانی با انرژی کمتر را می دهد. در جایی که باید یک خانواده کوچک مسیری طولانی را با سطل های آب طی می کرد، حالا یک فرد می تواند به تنهایی آب یک خانواده را از منبع آب تا منزل انتقال دهد.


قالب شکسته بندی ارتوپدیک هوشمند


در آینده نحوه درمان می تواند یک پروسه فناورانه بشود. طراحی قالب شکسته بندی ارتوپدیک هوشمند که توسط پدرو ناکازاتو اندراد انجام شده است، یکی از نمونه های آن است. این قالب استخوان شکسته را محکم نگه می دارد و از بهبود و فعالیت های دارنده آن در کل روند درمان،اطلاعات جمع آوری می نماید. وقتی استخوان جوش می خورد و کاربر فعالتر می شود، داده ها جمع آوری شده و به پزشک بیمار داده می شود تا مشخص کند که روند درمان چطور بوده و به دارنده قالب بازخورد می دهد. فعالیت بیش از حد و استراحت بسیار کم توسط پزشک در نظر گرفته می شود و رژیم غذایی بهتری به بیمار داده می شود.


سیستم حرکتی اکسو بایونیکز


این سیستم شبیه پروژه DARPA است که آماده استفاده توسط ارتش است. این سیستم به افرادی که پایشان فلج است، امکان راست راه رفتن و عدم استفاده از ویلچر را می دهد. داخل آن بریس ها، سنسورها و کمک های مکانیکی وجود دارد که به معلولین جسمی گزینه راست ایستادن و حرکت کردن با کمک اندام های مصنوعی را می دهد. از همه چیزهایی که تابحال معرفی کردیم، این وسیله بیش از همه از فناوری استفاده می کند. این نوعی طراحی است که به همه ما در دهه هشتاد وعده داده شد و حالا به بار نشسته است. این سیستم هنوز در حال تحول است و با توسعه و پیشرفت بیشتر، هزینه های آن کاهش می یابد و استفاده از آن برای افراد راحت تر می شود.


تلفن همراه در جهان سوم


در فوق، به حضور مطلق دستگاه های موبایل در کشورهای در حال توسعه اشاره کردیم. ۵ نفر از هر ۶ نفر یک موبایل دارد و این عدد تا سال ۲۰۲۰ فقط در قاره آفریقا به اشباع می رسد. این دستگاه که در دنیای ما متداول شده است، در آفریقا انقلابی بوده است. این به دلایل مختلف صحت دارد، ولی دو دلیل امروز ارزش فراوانی دارد. میلیون ها نفر در کل آفریقا از سیستم پرداخت سیار M Pesa استفاده می کنند که با پول نقد و چک و غیره در رقابت است.

پرداخت های M Pesa ۱۱ درصد از تولید ناخالص ملی کنیا را تشکیل می دهند. گوشی های همراه و کاربردهای اجتماعی آنها، مانند توئیتر و فیسبوک، سلاح فنی صلح برای سازماندهی Arab Spring در تونس، مصر، لیبی و جاهای دیگر بوده است. این فناوری نحوه استفاده از واحد پول توسط آفریقایی ها را دگرگون کرده و حتی انقلاب هایی در دولت ایجاد کرده است. با آنکه افراد کمی هستند که تلفن همراه ابتدائی را مهمترین طراحی سال گذشته می دانند، ولی این طراحی، طراحی آزادی فردی و اجتماعی سال ۲۰۱۱ در آفریقا بود.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۹ آوریل ۲۰۲۴

خبرهای علمی

+ چرا باید تهدید زلزله در تهران را جدی گرفت؟ فرهاد یگانه

+ مدلي براي عناصرتوليد كنندۀ انديشه درمغز Kurzweil

+ ذهن آگاهی چیست؟ فرامرز کوثری

+ یافته هایی عجیب درباره سوخت و ساز بدن مترجم : مهدی پیرگزی

+ هوشمندانه ورزش کنید مترجم: ندا اظهری

+ فناوری چگونه مغز ما را تغییر می دهد؟ مترجم: مهدی پیرگزی

+ علمی به نام «کار تیمی» مترجم: مهدی پیرگزی

+ قرن مهندسی ژنتیک 

+ انواع دنیاهای موازی 

+ ورود به دنیاهای موازی 

+ نگاهی علمی به ذهن انسان حمیدرضا مازندرانی

+ پایانی با شکوه کاسینی و درس هایی برای ساکنان شهری دور پوریا ناظمی

+ چه کسی انرژی را درمان می‌کند؟ هرمز پوررستمی

+ پژوهشگران برای اولین بار مغز انسان را به اینترنت متصل کردند حمیدرضا تائبی

+ هوش مصنوعی ده سال زودتر از بروز نشانه‌ها، آلزایمر را تشخیص می‌دهد حمیدرضا تائبی

+ افزایش توانایی ذهن با نرمش مغزی 

+ تاریکی جهان یا تاریکی خرد پوریا ناظمی

+ رابطه بین هوش افراد و طول عمر آنها چگونه است؟ 

+ میرزاخانی: خوش‌شانس بودم و در زمان درستی به دنیا آمدم حمیدرضا تائبی

+ چرا خوشحالی مانع خلاقیت می‌شود؟ مهسا قنبری

+ سری شبکه عصبی: انواع شبکه عصبی 1 

+ سلول‌های بنیادی به کمک درمان ناباروری می‌آیند 

+ آیا جسدی که به روش سرمازیستی منجمد شده است دوباره به زندگی بازخواهد گشت؟ 

+ آیا انسان به حداکثر طول عمر خود رسیده است؟ 

+ چرا بچه‌ها تلویزیون را بیشتر از کتاب دوست دارند؟ روح‌الله کریمی

+ ملاحظات فنی چالش ساخت کیسه‌ آفرزیس برای جداسازی سلول‌ها 

+ انقلابی که اتفاق نیفتاد! دکتر شیرزاد کلهری

+ حافظه‌های مصنوعی؛ رویـای واقعـی حمیدرضا تائبی

+ چرا افراد باهوش از چند وظیفه‌گی اجتناب می‌کنند؟ مهسا قنبری

+ اظهارنظر جنجالی ایلان ماسک: رابط مغز و کامپیوتر ضامن بقای انسان‌ها حمیدرضا تائبی

+ افسردگی اختلال ذهنی نیست؛ راه‌کار مغز برای حل مشکل است! حمید نیک‌روش

+ کامپیوتر کشف کرد انسان‌ها چگونه چهره‌ها را تشخیص می‌دهند حمیدرضا تائبی

+ محاسبات مقاوتی: برمبنای مغز انسان 

+ نور، این «ذره – موج» پُر از زیبایی و راز همنشین بهار

+ بهره‎برداری از هوش‎اجتماعی نیروی‎کار آینده به کمک فناوری  مترجم: فریبا ولیزاده

+ بازگشت از آن دنیا محمدرضا تجلی

+ شبيه‌سازي مغز در 2015. 

+ کاربرد فناوری اطلاعات در پزشکی 

+ DNA روش آینده ذخیره اطلاعات خواهد بود؟ 

+ چرا علم با بحران مشروعیت و بی‌اعتمادی روبرو است؟ 

+ علم رهایی بخش 

+ مغز و اسرار آن (جهش غول‌آسای بعدی علم – بخش نخست) پوریا ناظمی

+ چرا سفر به مریخ مهم است؟ پوریا ناظمی

+ آشکارشدن امواج جاذبه؛ لحظه‌ای مهّم در تاریخ علم  همنشین بهار

+ ذهن زیبا یا متوهم ؟ فاطمه سیارپور

+ پیش به سوي یک استراتژي دموکراتیکی براي علم ویلیام کري

+ در آینده ای نزدیک دندان ها با شیشه ترمیم می شوند 

+ کبدچرب؛ بیماری آینده 

+ توربینی که پرواز می‌کند و چند برابر توربین‌های زمینی برق تولید می‌کند. 

+ خودرو‌هایی که با هم حرف می‌زنند جواد عسگری

+ شیوه‌های نوین درمان آسیب‌های مغزی 

+ کم‌آبی؛ هشداری برای 14 کشور خاورمیانه فرناز حیدری

+ چرا مخالف شبيه سازي انساني هستم؟ جرمي ريفکين

+ تبدیل بافت سرطانی به بافت سالم در آزمایشگاه bbc

+ دانشمندان در آزمایشگاه یک مغر انسان پرورش دادند 

+ طول عمر انسان محدودیت ندارد 

+ ويتامين‌هاي کاهش و افزايش وزن 

+ ناسا از کشف شبیه‌ترین سیاره به زمین خبر داد 

+ مغزهای متصل شده موش ها، کامپیوتر ارگانیک تولید می کند رضا مولوی

+ چگونه هوش هیجانی (EQ) خود را از 6 راه افزایش دهیم ؟  شیما عنایت فرد

+ ترکیب اپتوژنتیک و MRI برای مطالعه بیماری‌های مغزی 

+ دیدن با زبان امکانپذیر شد 

+ دستم را بفشار تا بگویم چقدر زنده می‌مانی بی بی سی

+ ناسا: رسیدن به سرعتی بیش از سرعت نور هنوز در حد رویا است بی بی سی

+ پیوند قلب مُرده به انسان برای اولین بار در جهان 

+ تاثیر درآمد والدین بر آناتومی مغزی کودکان 

+ چشم مصنوعی مجهز به وای – فای ساخته شد 

+ قدرتمندترین خودروی تمام برقی جهان ساخته شد 

+ کشف ارتباط سریع فکر کردن با عملکرد نوعی ژن 

+ استفاده از سفیده‌ تخم مرغ در فرآیند تولید نانوذرات 

+ نخستین قدم برای دستیابی به شهر هوشمند 

+ ساخت نوعی نانودارو برای درمان عفونت باکتریایی مقاوم به آنتی بیوتیک‌ها 

+ «بهبود وضعیت اخلاقی مرهون خرد و دانش است و نه فقط ادیان»  کامبیز توانا

+ تصویربرداری فوق پیشرفته از میکروب‌ها و ذرات نانو با دستاورد ساخت داخل 

+ کشف راز مهمترین ژن استخوان ساز توسط محقق ایرانی دانشگاه آلاباما 

+ کاشت حافظه مصنوعی در مغز برای به یاد آوردن خاطرات 

+ زمین آن‌قدرها هم به ماه وابسته نیست  Space

+ رمزگشایی از اسرارآمیزترین ذرات بنیادی حامد الطافی مهربانی

+ پیش‌بینی زمان مرگ با کاهش قدرت بویایی 

+ برنامه‌های سوئیس برای توسعه دیپلماسی علم (۳) 

+ شروع به کار نیروگاه تولید برق از انرژی امواج دریا 

+ مصرف شکر را به «پنج تا ده درصد» رژیم غذایی روزانه کاهش دهید 

+ آیا نظریه «بیگ‌بنگ» به چالش گرفته شده است؟ بکتاش خمسه پور

+ پروفسور سرکار آرانی : “چرا” شروع یادگیری است 

+ روزنامه نگار ی علم پوریا ناظمی

+ ویژگی های فلسفی هوش مصنوعی چیست؟  

+ پیش بینی فناوری ها و رویدادهای علمی آینده  تحریریه‌ی بیگ بنگ

+ جهانی برخاسته از هیچ! میچیو کاکو

+ یادگیری چگونه رخ می دهد؟ 

+ هوش مصنوعی و آینده ترسناک بشر 

+ ۱۱ دلیلی که شیر دیگر یک غذای جادویی نیست  نسیبه خانلرزاده

+ چگونه به ناممکن ها دست پیدا کنیم؟  

+ اختراعات تصادفی که جهان را تغییر داد جواد ارشادی

+ این درد می تواند از علایم افسردگی باشد 

+ خالکوبی هپاتیت می آورد؟ 

+ چگونه به وسیله اینترنت تحقیق کنیم؟  ربابه نصیرزاده

+ طراحی دیش‌هایی برای تولید برق، آب پاکیزه و تهویه مطبوع از خورشید 

+ ۱۴۸ فناوری و راهکار برای مدیریت بحران کم‌آبی 

+ شیمی درمانی تا ۲۰ سال دیگر منسوخ می‌شود 

+ برقراری اولین ارتباط تله‌پاتی مغز به مغز در جهان 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995