زندگی اجتماعی بدون ارتباط غیر قابل تصور است و اصل تعامل و ارتباط در دوره ی حاضر بدون استفاده از فضای مجازی و مظاهر جدید فن آوری تا حدود زیادی امکان پذیر نیست، تصور دنیای بدون اینترنت،موبایل،فکس،ایمیل و سایر ابزارهای ارتباط انفورماتیک در مقیاس زمانی کنونی به کابوس واره ای شبیه است که فی المثل آدمی جهت تعامل در جمعی قرار گیرد و قدرت تکلم و بینایی نداشته باشد.


امروز ارتباط در حوزه مجازی سطح وسیع تری از افراد را پوشش میدهد که این مسئله روز به روز در حال افزایش است که به اعزای گسترش این نوع از ارتباط ،فراهم شدن محیطی امن و حفظ حریم افراد لازمه ضروری این مقال تلقی میشود.


کنجکاوی و اطلاع یافتن از امور دیگر افراد و جوامع،مبحثی است که قدمت آن را می توان در هزارتوی تاریخ مشاهده کرد از آن زمان که چاپارها وظیفه اعلام وضعیت ممالک دیگر، جهت کسب منافع از آنها را، به کشور خود داشته اند تا به امروز که فضای سایبر،کم هزینه تر و البته بسیار کارآمدترعهده دار این نقش است.


با توجه به رشد فزاینده استفاده از فضای مجازی جهت ارتباط و تبادل اطلاعات و زمزمه های گسترش دولت الکترونیک، با وجود نقیصه های سخت افزاری از جمله سیستم عامل های قابل نفوذ وعدم امنیت دیتا سنتر آشنایی و دقت، در شناسایی مکانیزم های سرقت اطلاعات، توسط سرویس های بیگانه و افراد غیر مسئول در این زمینه، میتواند تا حدودی نقیصه های سخت افزاری موجود را پوشش دهد که این امر در مجال فعلی، نقش اساسی را در مباحث مرتبط با پدافند غیرعامل و جنگ نرم سایبری ایفا خواهد کرد.




آژانس امنیت ملی ایالات متحده آمریکا (National Security Agency(NSA


این سازمان دولتی که یکی از اصلی ترین ۱۶ارگان جامعه اطلاعاتی(۱) ایالات متحده آمریکا محسوب میشود در تعریف چگونگی شکل گیری خود می آورد: "آژانس امنیت ملی در تاریخ ۴ نوامبر سال ۱۹۵۲به دستور رئیس جمهور هری ترومن تاسیس شده ،که این تصمیم به دنبال کار مهم سازمان ملل متحد! در شکستن کدهای(شنود) آلمان و ژاپن در طول جنگ جهانی دوم ، که به موفقیت نیروهای متفقین علیه آلمان در اقیانوس اطلس شمالی و پیروزی در نبرد میدوی(۲ ۲) در اقیانوس آرام کمک کرده، بوده است و همچنین ادامه فعالیت این سازمان، به دنبال موفقیت آن در انجام وظایف خود بوده، که تصمیم ترومن را مبنی بر ادامه فعالیت و مطالعات NSA در دوران پس از جنگ را به دنبال داشته است"۲




وظایف و مسئولیت ها


شنود دایم ارتباطات از راه دور، در سراسر جهان (موبایل، فکس، ایمیل و ارتباطات انفورماتیک) و همچنین دریافت و تحلیل تصاویر ماهواره ای، در حوزه وظایف سازمان امنیت ملی آمریکا (NSA) است. این آژانس که مقرّ آن در فورت مید (مریلند، نزدیک واشنگتن) قرار دارد . صدهزار نفر را در استخدام خودش دارد که این افراد در مراکز مختلف در آمریکا و ایستگاه های شنود مستقر در خارج، به کار مشغول اند. این سازمان از بودجه سالانه ای معادل بیش از شانزده میلیارد دلار بهره می برد. به گفته جان پیک، کارشناس آمریکایی مسائل اطلاعاتی، آژانس امنیت ملی ایالات متحده، حدود ۹۵ درصد ارتباطات از راه دور را در سراسر جهان، تحت کنترل دارد. این حجم عظیم اطلاعات به وسیله ابررایانه های مجهز به نرم افزارهای تجزیه و تحلیل، مورد بررسی دقیق قرار می گیرد. البته رقم گفته شده از سوی این کارشناس آمریکایی، مورد قبول همه اهل فن نیست، اما می توان با اطمینان گفت که توانایی آژانس امنیت ملی آمریکا در ره گیری اطلاعاتی بیش از پنجاه درصد ترافیک جهانی را شامل می شود. مدیر این آژانس، به هنگام یکی از معدود مصاحبه هایش با مطبوعات، اعلام کرده بود که او باید هر سه ساعت، اطلاعاتی معادل کل کتابخانه کنگره آمریکا را تحت اداره اش داشته باشد!