Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


علی مطهری:باید می‌گذاشتیم معترضان 88 حرفشان را بزنند

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[03 Nov 2013]   [ ]


گروه سیاسی: گفت‌وگوی فارس با «علی مطهری» یک‌بار دیگر حافظه جمعی را به حوادث پس از انتخابات سال 88 می‌برد. این نماینده اصولگرا که در برهه انتخابات 92 حمایت قاطعی از هاشمی‌رفسنجانی و حسن روحانی داشت، به سوال‌های فارس پاسخ داده. او تاکید دارد: «معترضان امکان اینکه حرفشان را به‌راحتی بزنند نداشتند. حکومت و نظام، صداوسیما و روزنامه‌ها و سایت‌ها دستش بود و آن طرف چند سایت فیلترشده داشت.» نماینده مردم تهران در مجلس همچنین با وجود اصرار فارس بر اینکه معترضان سال 88 در مقابل نظام ایستاده بودند، تاکید کرده: «آنها در آن انتخابات منتقد نظام بودند.»  علی مطهری در این گفت‌وگو پیرامون مسایل متنوعی سخن گفته، از ارتباط و نسبت سیاسی‌اش با جریان‌های اصولگرا و اصلاح‌طلب گرفته تا دولت یازدهم و حوادث پس از انتخابات سال 88. او تاکید دارد که «در مسایل سیاسی بر مقوله‌هایی مثل آزادی بیان، آزادی تفکر، حفظ حقوق شهروندی و احترام به حقوق ملت تاکید دارد اما در مسایل فرهنگی بر اجرای احکام اسلام». برداشت مطهری از اصل ولایت‌فقیه، آزادی بیان و حفظ نظام با برداشت بسیاری از اصولگرایان متفاوت است: «برداشتم از آزادی‌های اجتماعی با برخی اصلاح‌طلبان متفاوت است. به‌هرحال این لیبرالیسم، داخل اسلام است و خارج از اسلام نیست. تاکید بر آزادی تفکر و آزادی بیان و حقوق ملت، اسلامی است.» این فعال سیاسی درباره اتاق فکر میرحسین موسوی که با این روش در سال 88 فعال بود، گفت: «بعد از آن حوادث و خشونت‌هایی که رخ داد، آنها تشکیلاتی درست کردند و شاید خود آقای موسوی مطلع و حتی راضی نبود. ما نمی‌دانیم.» او درباره اینکه بنابر این حرف شما چرا موسوی هیچ‌گاه اعلام‌نظر نکرد؟ یادآور شد: «او که آزاد نبود که بخواهد حرف بزند.»

 

موسوی و کروبی و احمدی‌نژاد باید همزمان محاکمه علنی می‌شدن

مطهری درباره اینکه میرحسین تا یک‌سال‌ونیم بعد از انتخابات آزاد بود و بیانیه می‌داد و همه رسانه‌های ضدانقلاب در دست آنها بود و روزنامه کلمه هم فعالیت می‌کرد، تصریح کرد: «با فیلترشکن بود و این آزادی نیست.» نماینده مردم تهران تاکید دارد: «معتقدم اگر آقای موسوی و کروبی و احمدی‌نژاد همان ماه‌های اول به‌طور همزمان محاکمه علنی می‌شدند، فتنه‌ همان‌روزها تمام شده بود.» او درخصوص اینکه آیا معترضان نباید به راه‌های قانونی تمکین می‌کردند؟ گفت: «بله، آنها هم خطا کردند اما باید آنها را آزاد می‌گذاشتیم که حرفشان‌را بزنند.»

 

نباید بحث درباره انقلاب نارنجی را به بحران 88 بچسبانیم

این نماینده مردم تهران در پاسخ به این سوال که آنها در 25 خرداد آزادانه حرف خود را زدند و هیچ مشکلی هم به وجود نیامد تا اینکه برخی از افراطی‌ها به پایگاه بسیج حمله کردند، افزود: «آن که معلوم نبود چه بود. راهپیمایی تمام شد و راهپیمایی بسیار خوبی بود و خون هم از دماغ کسی نیامد، اما آخرش معلوم نشد که چه اتفاقی افتاد. هردو طرف می‌گویند طرف دیگر شروع کرده.» او با اشاره به اینکه من وقایع سال 88 را برنامه‌ریزی‌شده و ازپیش‌طراحی‌شده نمی‌دانم، درباره جلسات جلایی‌پور با گروهی از اصلاح‌طلبان درباره بررسی انقلاب‌های نارنجی تصریح کرد: «این یک بحث علمی است و دارند بحث می‌کنند حالا ما بخواهیم آن را به بحران 88 بچسبانیم.»

 

یک‌طرفه می‌گویید فتنه‌گر هستند

مطهری با اشاره به شهادت و کشته‌شدن افراد بسیجی و غیربسیجی در حوادث سال 88 و در عین حال تاکید بر اینکه ابهاماتی در حوادث آن‌روزها وجود دارد، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه واقعا نمی‌دانید چه کسانی به پایگاه بسیج حمله کردند، گفت: «برای من مشخص نیست؛ باید اجازه حرف‌زدن به آنها بدهید. یک‌طرفه می‌گویید فتنه‌گر هستند.» این فعال سیاسی در واکنش به اینکه اما آنها آمدند و حرفشان را هم زدند و فقط یک نمونه آن نیز اظهارات زهرا رهنورد بود که گفت موسوی داماد لرستان و پسر آذربایجان است، متذکر شد: «حالا یک اظهارنظر کرده، این هم یک نظری است.»

مطهری در پاسخ به این پرسش که بالاخره هرچه باشد استدلال آنها این بوده و آنها حرفشان را به‌راحتی زدند، گفت: «خیر؛ آنها امکان اینکه حرفشان را به‌راحتی بزنند نداشتند. این طرف صداوسیما و روزنامه‌ها و سایت‌ها دستش بود و آن طرف چند سایت فیلترشده قرار داشت.»

نماینده مردم تهران در پاسخ به این سوال که منظور شما از «این طرف» چه کسی است، تصریح کرد: «حکومت و نظام.»

او درباره اینکه پس قبول دارید آنها در مقابل نظام قرار داشتند، گفت: «در آن انتخابات منتقد نظام بودند.»

 

برخی ناظران بر صندوق‌های 88 می‌خواهند حرف بزنند و اسنادی دارند

مطهری درباره اینکه موسوی 20هزار ناظر بر سر صندوق‌ها داشت که اگر هرکدام از آنها یک صفحه می‌نوشتند نیاز به این‌همه حاشیه‌سازی نبود، تصریح کرد: «درباره همان ناظران هم حرف دارند؛ ما الان افرادی داریم که می‌گویند حاضر هستیم حرف بزنیم و اسناد کافی هم در اختیار داریم.»

نماینده مردم تهران در پاسخ به این سوال که این افرادی که می‌گویید در سال 88 کجا بودند، گفت: «البته از نظر من بهتر بود که مدارک را ارایه می‌کردند.»

 

احمدی‌نژاد همه را به جان یکدیگر انداخت

او درباره اینکه آیا فکر نمی‌کنید مشکل ما مبنایی‌تر از اختلاف سلیقه است، متذکر شد: «خیر، آنها اصل انقلاب و نظام را قبول دارند، رهبری را هم قبول دارند فقط این وسط آقای احمدی‌نژاد آمد و کشور را به‌هم ریخت و همه را به جان یکدیگر انداخت.»

مطهری در پاسخ به این سوال که موارد متعددی از عدم قبول داشتن امام از سوی این جریان وجود دارد، افزود: «ممکن است کسی در جایی نظر امام را قبول نداشته باشد.»

 

در مبادی آرای آقای احمدی‌نژاد بحث‏‌هایی هست

این فعال سیاسی اصولگرا درباره تاکید وزرای دولت روحانی در روز رای اعتماد بر عدم تقلب در فتنه 88 گفت: «مقصودشان این است که در شمارش آرا در حوزه‌های رای‌گیری امکان تقلب ضعیف است ولی در مراحل بالاتر و در مبادی آرای آقای احمدی‌نژاد بحث‏هایی هست که امکان بازگویی آن در جلسه رای اعتماد و به‌طور کلی در فضای کنونی جامعه نیست.»

او در پاسخ به اینکه آنها تمام حرف‌هایشان را در این چهارسال زده‌اند، حالا شما می‌گویید نمی‌توانند حرف بزنند؟ تصریح کرد: «نمی‌گویم حرف آنها درست است اما اینکه در شمارش آرا تقلب نشده یک بحث است و اینکه در مبادی آرای آقای احمدی‌نژاد مشکل وجود داشته بحث دیگری است.»

 

دستگاه اطلاعات به‌دنبال انتقامگیری از حوادث سال 78 بود

فرزند شهید مطهری درباره اینکه این گروهک و سازمان چه کاری انجام داده بود که شهید مطهری مخالف آن بود، گفت: «ایشان بر اساس اخباری که از داخل سازمان به ایشان می‌رسید و به‌ویژه جزوه‌هایی که آنها بیرون می‌دادند، ‌موضع گرفتند.» او درباره اینکه پس موضع‌گیری ایشان بر اساس اخبار و اطلاعات کار درستی بود، تصریح کرد: «بر اساس اخبار و اطلاعات و بر اساس افکار آنها که به‌صورت کتاب منتشر می‌کردند، بود.» مطهری در پاسخ به این سوال که چطور وقتی دستگاه اطلاعات بر اساس اخبار و اطلاعات در سال 88، با کسانی که قصد برهم‌زدن نظم کشور را دارند برخورد کرد آن را زیر سوال می‌برید اظهار کرد: «کسی قصد برهم‌زدن نظم کشور را نداشت. دستگاه اطلاعات به‌دنبال انتقامگیری از حوادث سال 78 بود.»

 

تاج‌زاده و نبوی فرصت پیدا نکردند که بگویند تقلب شده است

این فعال اصولگرا درخصوص اینکه جرم فتنه‌گران مطرح‌کردن دروغ تقلب 88 و به آشوب‌کشیدن کشور و زمینه‌سازی برای رفتارهای هنجارشکنانه بود، تصریح کرد: «نه، قبول ندارم. آنها به نتیجه انتخابات اعتراض داشتند و با آنها بد برخورد شد و طرف مقابل هم دیده نشد. تا زمانی که دو طرف قضیه دیده نشود این بحران قابل حل نیست.»

وی درباره اینکه آیا فکر نمی‌کنید مشکل، عدم قبول‌داشتن نهادهای مرجع و نوعی خودمرجعی است؟ متذکر شد: «این اتفاقات قبل از اعلام نظر نهاد مرجع بوده؛ اصلا تاج‌زاده و نبوی فرصت پیدا نکردند که بگویند تقلب شده است.» مطهری درخصوص اینکه این افراد از اعضای اصلی ستاد موسوی بودند که تقلب را مطرح کردند؛ درباره موضع رهبری مبنی بر اینکه «ظلم بزرگ» در سال 88 زیرسوال‌بردن 40میلیون رای مردم بود، گفت: «نه، ایشان ظلم بزرگ را عدم تمکین به قانون می‌دانند. ادعای تقلب که اشکال ندارد.»

فرزند شهید مطهری در پاسخ به اینکه اما رهبری گفتند زیرسوال‌بردن 40میلیون رای مردم، ظلم بزرگ بود، خاطرنشان کرد: «منظور ایشان عدم تمکین به قانون بوده. اگر کسی بگوید تقلب شده، گناه نیست.»

 

حمایتم از هاشمی ارتجاع نبود

او همچنین درباره دلایل حمایتش از هاشمی‌رفسنجانی گفت: «هاشمی مظلوم واقع شده است. هشت‌سال ایشان تحت تبلیغات تخریبی و فشار بود. همیشه وظیفه داریم از مظلوم دفاع کنیم. به‌علاوه احساس کردم تفکر ایشان در مسایل اجتماعی و سیاسی، تفکری درست و راه نجات کشور است؛ به همین خاطر از ایشان حمایت کردیم.»

مطهری در پاسخ به این پرسش فارس مبنی بر اینکه آیا بازگشت شما به هاشمی ارتجاع نبود؟ گفت: «بازگشت نبود، مگر ما جدا شده بودیم؟ انتقاد داشتیم.»

 

در هر کشوری یک‌جا اعتراض می‌شود که مثلا تقلب شده است

 نماینده مردم تهران در واکنش به اینکه برخورد آقای هاشمی کشور را در سال 88 تا لبه پرتگاه برد، خاطرنشان کرد: «مقصر خودمان بودیم. در هر کشوری یک‌جا اعتراض پیدا می‌شود که مثلا تقلب شده است. باید بنشینیم آن را حل کنیم و با مردم صحبت کنیم و اجازه تجمع بدهیم.»او درباره اینکه اما شورای نگهبان که گفت بیایید مدارکتان را بدهید چرا آن زمان نرفتند؟ تصریح کرد: «بهتر است از خودشان بپرسید. در عین حال بهتر بود مدارک را می‌دادند.»

 

کیهان بیاید با من مصاحبه کند من حرفی ندارم

مطهری در پاسخ به اینکه چرا آنجایی که به مواضع آنها انتقاد می‌شود، می‌گویید از خودشان بپرسید؟ گفت: «من از مواضع آنها دفاع نمی‌کنم.»

فرزند شهید مطهری درباره اینکه انتقادی که از علی مطهری وجود دارد این است که شما در میدانی بازی می‌کنید و در تریبونی حرف می‌زنید که کلیتش مشکل‌دار است، گفت: «شما فضای آزاد ایجاد کنید ما هم از تریبون شما استفاده می‌کنیم، مثل همین مصاحبه. کیهان بیاید با من مصاحبه کند من حرفی ندارم.»

 

کاری ندارم که اصلاح‌طلبان مرا تحویل می‏گیرند

وی درباره اینکه شما می‌توانید یک اصولگرایی با شاقول امام و رهبری و اندیشه‌های شهید مطهری باشید، در حالی که جریان اصلاحات شما را تحویل می‌گیرد، دلیل این امر چیست؟ تصریح کرد: «من حرف خودم را می‌گویم و کاری به این ندارم که چه کسی مرا تحویل می‌گیرد.»

مطهری با اشاره به اینکه برخی اصلاح‌طلبان کبریت بی‌خطر هستند، درباره استمرار تفکر‌ مجلس ششمی‌ها خاطرنشان کرد: «خیلی از آنها هستند اما تغییر موضع دادند و بعضی‌ به خارج رفتند، بعضی هم در زندان هستند؛ البته خیلی‌ از آنها رو به اعتدال آوردند و فهمیدند آن راه به نتیجه نمی‌رسد.»

این فعال اصولگرا در پاسخ به این سوال که اصلاح‌طلبان کدام راه را فهمیدند که به نتیجه نمی‌رسد؟ گفت: «اینکه تغییر در ساختار نظام ایجاد کنند.»

او درباره اینکه پس قبول دارید آنها دنبال تغییر در ساختار نظام بودند؟ اظهار کرد: «بله. این هم یک عقیده‌ای است.»

 

هیچکس به اندازه من به خاتمی انتقاد نداشت

این فعال سیاسی درباره اینکه خیلی‌ها معتقدند انتقادهایی که شما به احمدی‌نژاد داشتید یک بازی سیاسی بود به‌ویژه با توجه به این بازگشتی که به آقای هاشمی داشتید؟ گفت: «ما از اول نرفته بودیم که بازگشت کنیم. آن زمان هم ما انتقاد فرهنگی داشتیم. یک وقت خانم فائزه هاشمی در مجلس پنجم برای کسی که فوت کرده بود گفت یک دقیقه سکوت کنید، ما انتقاد کردیم که یک دقیقه سکوت روش غربی‌هاست، ما حمد و سوره داریم نه یک دقیقه سکوت. بنابراین به وضعیت فرهنگی آن دوره انتقاد داشتم. همین‌طور در دوره اصلاحات. شما کسی را نمی‌توانید پیدا کنید که در دوره اصلاحات به اندازه من به آقای خاتمی انتقاد کرده باشد. در دوره آقای احمدی‌نژاد هم فکر می‌کردیم ایشان مورد خوبی است ولی بعد از یک سال متوجه شدم ایشان نگاه فرهنگی خاصی دارد. اولین انتقاد من در سال 85 به ایشان بود.»اوباما قدری با روسای جمهوری سابق آمریکا متفاوت است در ادامه این گفت‌وگو مطهری در پاسخ به اینکه در آستانه 13 آبان هستیم، نظرتان درباره بحث‌هایی درخصوص رابطه با آمریکا چیست؟ یادآور شد: «الان بحث رابطه با آمریکا مطرح نیست، الان بحث مذاکره بر سر حل مساله هسته‌ای مطرح است. با توجه به اینکه در مساله انرژی هسته‌ای تا حد خوبی پیش رفته‌ایم و در منطقه خاورمیانه هم الان موثر هستیم و آمریکایی‌ها به ما نیاز دارند و از طرفی اوباما هم قدری با روسای جمهور سابق آمریکا متفاوت است، فرصت خوبی است که مذاکرات هسته‌ای انجام شود و به این وسیله بعضی از تحریم‌های ظالمانه‌ای که بر ما شده از بین برود. در مجموع کار مفیدی است. چه به نتیجه برسد و چه نرسد به سود ماست.»

او درباره تاکید اوباما مبنی بر روی میزبودن گزینه نظامی یادآور شد: «او بالاخره برای اینکه اسراییل را هم راضی کند یک چیزهایی می‌گوید، این خیلی مهم نیست؛ آمریکا بین اسراییل و ایران ‌گیرکرده. یک طوری می‌گوید که دو طرف راضی شوند. خیلی نباید آن را جدی گرفت.»

 

مساله فلسطین نبود مطمئن باشید مساله هسته‌ای هم نبود

مطهری درباره اینکه آیا فکر نمی‌کنید این حرف خوشبینی بیش از حد به آمریکاست؟ تاکید کرد: «ما خوشبین نیستیم ولی می‌رویم جلو، با بدبینی هم می‌رویم جلو. ما حسن‌نیت خود را نشان می‌دهیم، هم برای مردم ما خوب است که می‌گویند اینها رفتند و انعطاف نشان دادند، در نتیجه آن مقاومت بعدی بهتر انجام می‌شود.» نماینده مردم تهران درخصوص نگاه خود پیرامون رژیم صهیونیستی متذکر شد: «دیدگاه ما مشخص است. اصلا اختلاف اساسی ما با آمریکا و غرب همین مساله فلسطین است. یعنی اگر مساله فلسطین نبود مطمئن باشید مساله هسته‌ای هم نبود.»

 

احساس انحراف کنیم سوال از رییس‌جمهور کلید می‌خورد

مطهری در توصیه خود به دولت اظهار کرد: «همین که از افراط و تفریط بپرهیزد، همان راهی که آقای روحانی همیشه توصیه می‌کند که اعتدال باشد، این راه را برود خوب است. ولی معتقدم نسبت به مسایل فرهنگی بی‌تفاوت نباشد. دولت در این زمینه خیلی روشنفکری نکند، خیلی باز فکر نکند که جامعه آسیب ببیند. اگر قرار باشد احساس انحراف بکنیم، صددرصد حرف خودمان را می‌زنیم و با کسی رودربایستی نداریم و ابزارمان هم تذکر، سوال از وزیر، استیضاح و اگر لازم باشد سوال از رییس‌جمهور است.»

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



يكشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۸ آوریل ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی

+ آتش افروزی در قفقاذ فرهاد یزدی

+ اندیشه چپ ، خادم غرب مهندس صلاح الدین همایون

+ تنگ تر شدن حلقه فشار فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995