Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


نامه فرمانداری بیاورید، نان ببرید

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[13 Nov 2013]   [ ]

مشکل جدید سراوانی‌ها



 




شرق: نانوایی‌ها از گرانی آرد شکایت می‌کنند؛ مشتری‌ها از صف‌های طولانی 50-40نفره. نانوایی‌ها به کسی بیشتر از 10نان نمی‌فروشند؛ مشتری‌ها به فرمانداری شکایت می‌کنند. حلقه آخر این زنجیر، فرمانداری است که با اما و اگر، درخواست‌های کتبی سراوانی‌ها را تایید می‌کند.
مردم سراوان از یک‌ماه پیش تا به حال با مشکل جدی در خرید نان مواجه شده‌اند. خانواده‌های پرجمعیت سراوانی که اغلب برای مصرف روزانه یا چندروزشان نیاز به خرید نان در حجم بالا دارند، با جواب منفی نانوایی‌هایی مواجه می‌شوند که ساعت پخت نانشان از یک ماه قبل کاهش پیدا کرده. بهانه، کاهش سهمیه آرد از یک سال گذشته و گرانی آرد آزاد است که تنور تعدادی از نانوایی‌ها را خاموش کرده و تعدادی دیگر از آنها ساعت کارشان را کمتر کرده‌اند. نتیجه، روزانه دو، سه‌ساعت در صف ایستادن است و سفر به شهرهای اطراف برای خرید نان؛ تا جایی که برخی از سراوانی‌ها سفارش نان را به اتوبوس‌های بین‌شهری می‌دهند تا از زاهدان نان بیاورند. محمدامین دهواری، عضو شورای شهر محمدی، از توابع سراوان به خبرگزاری مهر، می‌گوید: شهر محمدی هفت‌هزار جمعیت دارد و بنا بر سرانه تعیین‌شده باید 52تن آرد به‌صورت ماهانه دریافت کند اما سهمیه این شهر در حال حاضر 30تن است. این یعنی هرکدام از ساکنان این شهر به جای 5/7کیلوگرم آرد، حدود دوکیلوگرم سرانه دارند.  در روستاهای اطراف این شهر، اوضاع از این هم بدتر است. ساکنان روستای زنگیان به جای دریافت 28تن آرد بر مبنای سرانه تعیین شده، فقط 9تن آرد دریافت می‌کنند؛ یعنی یک‌سوم میزان تعیین‌شده. سراوان هم با جمعیت 200‌هزارنفری‌اش تا پیش از هدفمندی یارانه‌ها به‌ازای هر نفر 10کیلو سرانه آرد در طی ماه دریافت می‌کرد اما این رقم بعد از هدفمندسازی به نفری 5/7کیلو کاهش یافت؛ رقمی که البته با جمعیت 170‌هزارنفری این شهر سنجیده می‌شود و 30‌هزارنفر جمعیت جدید یا غیررسمی شهر را دربرنمی‌گیرد.
از قاچاق سوخت تا قاچاق نان
فرمانداری معتقد است کمبود نان در سراوان، تقصیر اهالی همین شهر است چراکه به گفته مسوولان ناظر، بخشی از نان برای خوراک دام‌ها مصرف می‌شود و بخشی از آن از مرزها خارج می‌شود. قاچاقچیان سوخت، همزمان با خارج‌کردن سوخت از مرزها، نان را هم به آن طرف مرز می‌برند و قرصی دو تا پنج‌هزارتومان می‌فروشند. البته مشکل به همین‌جا ختم نمی‌شود، در استان سیستان‌وبلوچستان اتباع خارجی و خانواده‌های بدون شناسنامه‌ای زندگی می‌کنند که در سهمیه‌بندی‌های استانی به حساب نیامده‌اند اما بخشی از سرانه آرد استان را دریافت می‌کنند. به این جمع، نیروهای انتظامی، افراد شاغل در هنگ مرزی و همچنین دانشجویان هم اضافه می‌شوند که در هیچ‌کدام از آمارهای جمعیتی استان سیستان‌وبلوچستان دیده نشده‌اند.
سیستان‌وبلوچستان با همه‌جا فرق دارد
نوید ملازهی، عضو شورای اسلامی شهر سراوان معتقد است مصرف سیستان‌وبلوچستان با سایر کشور متفاوت است و با وجود اینکه سهمیه آرد در تمام کشور کاهش یافته اما این کمبود به اندازه‌ای که در این شهرستان، زندگی مردم را تحت‌الشعاع خود قرار داده است در دیگر شهر‌های کشور مشهود نیست. او می‌گوید: «در این استان غذای اصلی بسیاری از مردم همراه با نان است و حتی نان به تنهایی وعده غذایی بسیاری از مردم محروم را در بر می‌گیرد بنابراین باید سرانه ویژه‌ای برای سیستان‌وبلوچستان در نظر گرفت.»
احتمال قاچاق آرد دوباره قوت گرفت
در حالی که روز گذشته خبر تشکیل صف‌های طولانی مقابل نانوایی‌ها به دلیل کمبود عرضه نان که در پی کاهش سهمیه آرد اتفاق افتاده است منتشر شده موضوع کاهش سهمیه آرد توسط مقامات مسوول تکذیب شد.
مسوولان شرکت غله و اتحادیه‌ها و انجمن نان‌های صنعتی، سنتی و حجیم کاهش سهمیه نانوایی‌ها که از سوی برخی از نمایندگان مجلس نیز عنوان شده بود را تکذیب کردند.  با وجود آنکه کمبودهای ناشی از کاهش سهمیه آرد تکذیب شده اما احتمال اینکه نانوایی‌ها همانند دوره پیش از هدفمندی به جای پخت نان، آرد فروشی کنند؛ وجود دارد. به رغم آنکه یارانه نان در جریان هدفمندی حذف شد ولی تحت شرایط افزایش نرخ ارز، قیمت گندم از 360تومان به 900‌تومان در سال‌جاری افزایش یافت. دولت برای آنکه این افزایش قیمت بر اقشار ضعیف جامعه فشاری وارد نکند مجددا تصمیم به پرداخت یارانه به این محصول گرفت. به عبارت ساده‌تر دولت در حال حاضر هم یارانه نقدی بابت نان پرداخت می‌کند و هم سوبسید مستقیم به گندم می‌دهد. به این مفهوم که گندم‌های خریداری‌شده که کیلویی 900‌تومان هزینه برمی‌دارد به قیمت 460‌تومان به کارخانجات آردسازی تحویل داده می‌شود. با در نظرگرفتن اینکه مصرف آرد مخصوص نانوایی حدود هشت‌میلیون‌و 300‌هزار تن برآورد می‌شود؛ میزان یارانه‌ای که دولت به این بخش به صورت مستقیم پرداخت می‌کند سه‌هزار و 652میلیارد‌تومان خواهد بود. این رقم به غیر از سوبسیدی است که دولت در قالب یارانه نقدی نان به حساب خانوار واریز می‌کند. همچنین باید در نظر داشت رقم مزبور در صورتی است که تمام گندم‌های خریداری‌شده 900‌تومان برای دولت تمام شود. حال آنکه دولت بسیاری از مواقع گندم‌های خارجی را بسیار بیشتر از این ارقام خریداری کرده است.
کمبودها کذب است
عباس قبادی مدیرعامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران در گفت‌وگو با «شرق» با تکذیب کاهش سهمیه آرد در شهرستان‌های کشور گفت: تاکنون هیچ گزارشی از کمبود آرد از سوی نانوایی‌ها یا تشکل‌های مربوطه به ما نرسیده است.  وی افزود: اینکه گفته می‌شود افراد برای خرید تعداد بیش از 10عدد نان باید از فرمانداری نامه بگیرند کذب محض است و ما هر درخواستی برای تخصیص آرد از استان‌ها داشته باشیم؛ پاسخ خواهیم گرفت.  قبادی به اختلاف دوبرابری قیمت آرد سهمیه‌ای و آزاد اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر آرد کیسه‌ای 22‌تومان به نانوایی‌ها تحویل داده می‌شود در حالی که همین کیسه‌ها در بازار آزاد دو برابر این، قیمت دارند. بر این اساس وی وجود برخی تخلفات در این بازار را محتمل دانست.  علیرضا مروت‌پور دبیر انجمن نان‌های ماشینی و صنعتی نیز به «شرق» گفت: تاکنون با کمبودی در بازار آرد مواجه نبوده‌ایم. او با اشاره به اینکه حتی در زمان جنگ هم برای گرفتن نان نیازی به نامه‌گرفتن از ارگانی نبود خاطرنشان کرد: پس از اجرای هدفمندی یارانه‌ها به دلیل اصلاحاتی که در قیمت این محصول ایجاد شد، مردم خودبه‌خود مصرفشان کاهش یافت و به عبارتی مصرف نان هدفمند و از خرید بیش از نیاز و هدررفت نان جلوگیری شد. او به مصرف سالانه حدود هشت‌میلیون‌و 300‌هزار تن آرد برای مصارف نانوایی اشاره و اذعان کرد: از این میزان 10‌درصد مخصوص نان‌های صنعتی و 90‌درصد مورد استفاده نان‌های سنتی است. مروت‌پور متذکر شد: موضوع کنترل با کاهش سهمیه متفاوت است. ممکن است دولت در جریان تحریم‌هایی که اتفاق افتاده و تغییر شاخص‌های کلان اقتصادی، کنترل‌ها به ویژه در مناطق مرزی را گسترده‌تر کرده باشد اما بحث کاهش سهمیه‌ها به هیچ عنوان مطرح نبوده است. وی با بیان اینکه بحث قاچاق اصلا منتفی نیست اضافه کرد: ذخایر موجود کافی بوده و تصمیمی برای کاهش فرآورده‌های آردی گرفته نشده است.
440‌تومان یارانه هر کیلو گندم
جواد کرمی رییس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه حجیم نیز در گفت‌وگو با «شرق» به موضوع یارانه‌هایی که دولت ناگزیر است پرداخت کند اشاره کرد. او گفت: دولت ابتدا قیمت‌گذاری نان را پس از هدفمندی آزاد کرد اما با رشد قیمت گندم تا 900‌تومان مجبور شد مجددا یارانه پرداخت کرده و 460‌تومان گندم را به کارخانجات آرد تحویل دهد. وی بیان کرد: با این وجود هیچ کمبودی برای تولید نان در کشور وجود نداشته اما باید مصرف کنترل شود.  کرمی تاکید کرد: برای اینکه حضور دلالان در بازار آرد و نان ریشه‌کن شود باید قیمت‌ها نهایتا آزاد شده و بحث دونرخی از بین برود.وی ادامه داد: تا زمانی که دو نرخ در بحث آرد وجود داشته باشد، موضوع قاچاق و فساد هم وجود خواهد داشت.
توزیع آرد به تشکل‌ها واگذار شد
رییس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم همچنین از واگذاری توزیع آرد به تشکل‌ها خبر داد و افزود: از دو ماه گذشته توزیع آرد از کارخانجات گرفته شده و به تشکل‌ها واگذار شده است. این اتفاق از آن جهت که مصرف آرد ساماندهی شود انجام شد اما سهمیه‌ها کاهش نیافت. حتی برخی از اوقات آرد تحویل گرفته‌شده بیش از حد مصرف بوده و به سیستم دولتی بازگردانده شده است.
حسین نظری رییس اتحادیه نان‌های سنتی هم به «شرق» گفت: خبر کاهش سهمیه‌ها غیرموثق و به اندازه کافی آرد در اختیار نانوایی‌ها قرار داده شده است.
وی اظهار کرد: در تهران سهمیه روزانه نانوایی‌ها 400کیلوگرم تعیین شده است. اگر نانوایی‌ها آردی بیش از این میزان هم نیاز داشته باشند می‌توانند با مراجعه به اتحادیه درخواست خود را مطرح کرده و سهمیه مورد نیازشان را دریافت کنند.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



يكشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۸ آوریل ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی

+ آتش افروزی در قفقاذ فرهاد یزدی

+ اندیشه چپ ، خادم غرب مهندس صلاح الدین همایون

+ تنگ تر شدن حلقه فشار فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995