Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


در ارتباط با سیاست خارجی جمهوری اسلامی

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[28 Jan 2020]   [ مجید / ایران]



جناب دکتر محیط عزیز با تشکر از برنامه های پر بارتان ، خوشوقتم که در برنامه گذشته هنگامیکه از برنامه ملاقات عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق و سردار سلیمانی صحبت میکردید ، اشاره فرمودید که عربستان ، عراق و ایران در منطقه آرامش می خواهند و نامه عربستان در جواب نامه جمهوری اسلامی که بنا بود آقای سلیمانی آنرا از عادل عبدالمهدی دریافت کند دقیقا در همین رابطه بود. فرمودید که امریکا هرگز خواهان این صلح در منطقه نیست و شاید سردار سلیمانی را در همین رابطه ترور کردند. جان کلام در همین جاست. صلح در خاور میانه یعنی کساد مالی در آمریکا. یعنی تعطیلی کارخانه های اسلحه سازی و طیف وسیعی از بنگاههای اقتصادی آمریکا ، و این به معنی لطمه شدید به اقتصادی جمهوری خواهان در امریکاست.
منافع آمریکا را در خاورمیانه بحران و احتمال جنگ میان کشور های منطقه و نه با امریکا تامین میکند. این جاست که ما باید سیاست خارجی ایران را برسی و تحلیل کنیم. آیا ما به معنی جمهوری اسلامی ، دقیقا این وظیفه تاریخی را انجام نمیدهیم؟ آیا بدون تهدید بودن ما برای کشورهای منطقه ، امریکا میتواند به این حد در منطقه اسلحه بفروشد و ژاندارمی کند وکشور های ثروتمند منطقه را بخود متکی کند و از این طریق چپاول کند و دلار خود را به همه جهان تحمیل کند.
سیاست خارجی ما یک فرم دارد و یک محتوا. فرم آن دشمنی با آمریکاست ، شعار آن مرگ بر آمریکاست ، ولی محتوای آن چطور ؟ آیا غیر از ایجاد شرایط بحران و ادامه آن در منطقه است که امریکا خود بذر آنرا می پاشد. آیا امریکا مدام این تهدید بودن ایران برای کشور های منطقه را بزرگتر و قوی تر جلوه نمیدهد. آیا اظهار نظر رهبران و فرماندهان نظامی آمریکا در بزرگ داشت مواردی مثل سقوط پهباد آمریکائی و انفجار آرامکو و موشک باران پایگاه نظامی آمریکا در عین الاسد گواه این حقیقت نیست که با چه آب و تابی از قدرت موشکی ایران صحبت میکنند. عربها تا نترسند و وحشت نکنند که نیروئی بسیار قدرتمند تر از خودشان انها را در منطقه تهدید میکند ، به نوکری و دوشیده شدن و خرید اسلحه تن نمیدهند. این محتوای سیاست خارجی ماست که این شرایط را برای امریکا تامین میکند و آب به آسیاب او میریزد. آیا شما این اقدامات را ضد امپریالیستی قلمداد میکنید؟ اگر استراتژی آمریکا ، ایجاد رعب وحشت در منطقه باشد و عمل ما هم دقیقا در خدمت این استراتژی باشد ، آیا اینها کسی را ضد امپریالیست میکند ، حتی اگر به حزب اله و نهضت فلستین کمک کندو در عراق و سوریه مستقیما بجنگد و در یمن با جانیان صعودی و آمریکائی بطور نیابتی مصاف کند. ما از همه این نهضت ها پشتیبانی میکنیم ولی عمل جمهوری اسلامی را هم توجیه نمیکنیم . به اضافه استراتژی سیاسی جمهوری اسلامی ایجاد هژمونی شیعه است و نه حمایت ازجنبش های آزادی بخش منطقه که بتوان پس وند ضد امپریالیستی به آن اضافه کرد.
ایرانی که از حمایت کامل مردم برخوردار باشد ، صنعتی باشد ، قدرت تولیدی مناسب داشته باشد و مردمش درآزادی نسبی و رفاه اقتصادی زندگی کنند ، میتواند خیلی موئثر تر عمل کند و برای کشورهای اطراف سمبل و نمونه باشد نه لولوی سر خرمن . تعقیب تضاد اصلی جامعه هم همین را بما دیکته میکند. از ما نمیخواهد که در، مثلا سوریه سرباز پیاده کنیم و درگیر جنگ نیابتی شویم. حقیقتش من این مسئله را که اگر ما در جنگ سوریه شرکت نکنیم امریکا پیروز میشود و سپس نوبت لبنان و ایران است را قبول ندارم. این منطق درستی ندارد. برعکس اینرا تصور کنید. اگر دمکراسی نسبی ( بدون نظارت استثوابی ) در کشور حاکم باشد و اقتصاد تولیدی نفس راحتی بکشید، آیا هیچ کشوری یارائی تجاوز به مرز و بوم مارا دارد ؟ در صو شرتیکه اکنون دارد ،فقط به نفعشان نیست. بنا براین با این منطق نمیتوانیم سیاست عبور از مرزها را توجیه کنیم.
اقتدار طلبان گرچه موافق و پشتیبان کشورگشائی و گسترش در خارج از مرزهای ایران هستند ولی مردم انها را تائید نمیکنند. و اتفاقا این باعث میشود که شعارهای ارتجاعی نه فلسطین نه لبنان ........ در ذهن مردم مصداق پیدا کند. مردم ایران به سر نوشت فلستین سمپاتی دارند ولی نمیخواهند کاسه گرم تر از آش باشند.
ولی اینکه فرمودید شرکت وسیع مردم در سوگ سردار سلیمانی دو چیز را ثابت کرد و اولین آن اینبود که مردم رای مثبت به سیاست خارجی رژیم دادند، اصلا اینطور نیست. مردم و همه ما از کسی تشکر کردیم که جان و زندگی خود را فدای وطنش کرد و نه جیبش. مردم بین خادم و خائن فرق میگذارند وهمین را میخواستند به رخ چپاولگران بکشند. همین مردمی که ابان شعار مخالف میدادند، اینگونه از خادم خود تشکر کردند و نتیجه گیری شما در اینمورد صحیح نیست و این عمل مردم ، ارتباطی به تائید سیاست خارجی ندارد.
بهر حال ، بجای عمده کردن محتوای استراتژیک سیاست جمهوری اسلامی که همانا ایجاد بحران و تضاد در منطقه است ، و فقط فرم آنرا عمده کردن که همانا مخالفت با آمریکا و اشاعه شعار مرگ بر آمریکاست ، منطق درستی نیست . و تازه مسئله به اینجا ختم نمیشود . بعد دیگر قضیه اینست که ما با عمده کردن خطر حمله خارجی ، خط بین دوست و دشمن را به انحراف میکشیم و دوست و دشمن را جابجا میکنیم. تضاد خارجی را عمده میکنیم و در این میان اصلاح طلبان دشمن اصلی میشوند چون مخالف سیاست خارجی اقتدار طلبانند. چون اکثرا مخالف دخالت نظامی ایران در کشورهای همسایه اند. درست است که آقای رفسنجانی درب کشور را بروی کالای خارجی گشود و با این کار لطمات مهلکی به صنعت ایران زد ، ولی این همه حقیقت نیست . همین آدم با همین موضع طبقاطی در سالهای 76 تا 88 در مقابل استبداد حاکم و در کنار ملت ایستادو آخر هم ترورش کردند. این حقیقت چه چیزی را بما نشان میدهد. این بما نشان میدهد که علی رغم تضاد عمده ای که ما با فردی مثل رفسنجانی داریم ، فعلا در مواردی میتوانیم از نیروی هم استفاده کنیم و قویتر شویم و اگر اینکار را نکنیم با مردم دشمنی کرده ایم. همه میدانند که بزرگترین واقعه که جامعه ایران را متحول کرد انتخابات سال 76 بود که با ایستادگیهای رفسنجانی ها در انتخابات ، که جلوی تقلب را گرفتتد ، خاتمی پیروز شد. و نتیجه این پیروزی تحولات عظیم اجتماعی دهه هفتاد و هشتاد ایران بود. تازه ما هرگز رفسنجانی و روحانی و امثالهم را در جرگه اصلاح طلبان قرار نمیدهیم. یعنی اینها در جرگه اصلاح طلبان نیستند و من نمیدانم چرا ما انقدر اصرار داریم که انها را ، برای مضمهل کردن اصلاحات ، در این جرگه قرار دهیم.
ناکنون سالهاست که عمده ترین مسئله و مشکل مردم در راه دمکراسی ، نظارت استصوابی بوده است و نه سوریه. و این انتخاب است که خط میان دوست و دشمن را تعین میکند.و ما با نفی کامل اصلاح طلبان که خواهان نفی نظارت استطوابی هستند ، خود را در مقام دشمن قرار میدهیم. به نظر من توافق یا عدم توافق با نظارت استثوابی ، اکنون عمده ترین انتخاب سیاسی در مقابل مردم است . مخالفین و موافقین نظارت استثوابی دوستان و دشمنان کشورند.
شعاع استراتژی سیاسی نه جنگ و نه صلح امریکا ابعاد بسیار وسیعتری در منطقه دارد و باز همانطور که فرمودید پاکستان سلاح اتمی دارد ولی در مقابل تجاوزات مستمر امریکا هیچ کاری نمیتواند بکند. پس امریکا از مجهز شدن ایران اسلامی به سلاح اتمی هیچ واهمه ای ندارد بلکه برعکس ا ین از اهداف بلند مدت استراتژیک سیاست جمهوریخواهان امریکا در خاورمیانه است. بی علت نبود که پرزیدنت اوباما تمام نیروی خود را، علی رغم موانعی که جمهوریخواهان بر سر راهش میگذاشتند، بکار برد که برجام امضا شود و ایران نتواند تا سالهای سال به سلاح اتمی مجهز شود برای انکه او کاملا به این برنامه جمهوری خواهان مبنی بر اتمی کردن خاورمیانه از طریق ایران ، اشراف نظر کامل داشت. حکومت امریکا مثل همه جریانات دیگر یک خط سیاسی واحد نیست. و این جناح ها شاید بعضی اوقات تا سرحد مرگ، یک دیگر را نفی کنند. زیراکه ممکن است تضاد منافع داشته باشند بخصوص بر سر لقمه چرب و نرمی مثل ایران. چنانچه رفتن شاه در درجه اول ، از تضاهرات همین سیاست بود و نه کمربند سبز. شاید کمر بند سبز بدنبال این سیاست بود
ترامپ آمد که برجام را تعطیل کند. و از آن مهمتر، آمد که با بیرون رفتن از برجام جمهوری اسلامی را مجبور به خروج از برجام کند. جمهوری اسلامی را وسوسه کند که فتوای امام را نادیده بگیرد و بدنبال تسلیحات اتمی برود. و بدین ترتیب علی رغم میل اسرائیل و اروپا و تمام دنیا ، ایران و منطقه مجهز به سلاح اتمی بشود. اگر برنامه جمهوری خواهان آمریکا این باشد ، با وجود مخالفت اروپا واسرائیل ، ترامپ جز از طریق جمهوری اسلامی ، برای شکل دادن این هدف، راه دیگری ندارد.
بنابراین آمریکا دیگر در خاورمیانه طالب جنگی که خود مستقیما یک طرف آن باشد نیست ولی میخواهد ساکنین این منطقه را بجان هم بیندازد و سود سرشار ببرد. این برنامه را از طریق استراتژی نه جنگ و نه صلح و بکمک برنامه هژمونی شیعه مداری جمهوری اسلامی در منطقه پیش میبرد. پس همه ما وظیفه داریم که این سیاست را بدون تعصب بشناسیم و بشناسیم، زیرا نجات ما در جهان چند قطبی بوجود آمده امروز، از این طریق است.
.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



چهارشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ -  ۸ مه ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی

+ آتش افروزی در قفقاذ فرهاد یزدی

+ اندیشه چپ ، خادم غرب مهندس صلاح الدین همایون

+ تنگ تر شدن حلقه فشار فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995