Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


مسوولیت اجتماعی جایگزین تامین اجتماعی ؟

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[22 Jun 2010]   [ ]

منصوره شجاعی /عکس ها: مریم آموسا-1 تیر

مدرسه فمینیستی- پنجشنبه 27 خرداد، مراسم رونمایی دوکتاب " گیل گمش در پی جاودانگی " سروده ملیح جودت آندای شاعر ترک زبان با ترجمه شهرام شیدایی ، و " آدم های بیرون از صحنه" رمانی از احمد حمدی تان پنار. ترجمه ارسلان فصیحی و ویراسته شهرام برگزارشد. روحی افسر مسول نشر "کلاغ سفید" و همکار و همراه همیشه شهرام ،به این بهانه مراسمی برگزارکرد تا ضمن معرفی این دو کتاب که پس از مرگ شیدایی شاعر ، نویسنده و مترجم که در پاییز گذشته در اثر سرطان مری درگذ شت به چاپ رسیده است ، از یکایک هنرمندان و اهل قلم و دوستانی که در زمستان 87 در حرکتی به یاد ماندنی با برپایی نمایشگاهی از آثار خویش در تامین هزینه های عمل جراحی شهرام یاری رسانده بودند، سپاس به عمل آورد.



در این مراسم که با خوشامد گویی و سپاس روحی افسر از همراهی و همکاری هنرمندان تجسمی ، اهل قلم و دوستان دیگرآغاز شد، عنایت سمیعی به بررسی دقیق و ادیبانه مجموعه شعر " گیل گمش ..." وترجمه شهرام شیدایی و ویژگی های آن پرداخت. سپس ویدیوی کوتاه و زیبای یادمان شهرام ساخته مسعود ناصری پخش شد. فرخ امیرفریار، به عنوان کتابشناس و منتقد، نگاهی اجمالی به روند ترجمه ادبیات وشعر ترکی در ایران کرد و از بی نیازی و بی توجهی شهرام به حضور در دنیای شهرت و تبلیغات یادکرد. ارسلان فصیحی مترجم رمان آدم های بیرون صحنه ضمن عزیزداشتن یادو خاطره شهرام که ویراستار این رمان نیز بوده ، به معرفی کوتاهی از این کتاب پرداخت.



پس از آن اسفندیار پورمقدم ، شعر کوتاهی را که تحت تاثیر حرکت سال گذشته هنرمندان در همراهی با شهرام شیدایی سروده بود، قرائت کرد. پخش صدای شاعر در بخشی از برنامه یادآورحضورجاودان اوبود.


سرانجام ، منصوره شجاعی ضمن سپاس از هنرمندانی که با حضور متعهدانه خویش سعی برجبران نبودو کمبود تامین اجتماعی داشته اند با ارائه متنی کوتاه نگاهی تحلیل گرانه به این حرکت داشت. در پایان مراسم روحی افسر با اهدای دوکتاب مذکور به هنرمندان (1) ، سپاسگذار یاری هایشان شد. در زیر متن سخنان منصوره شجاعی رادر مراسم یادشده می خوانیم.


ابتدا یاد میکنم از تمام کسانی که در زمستان سرد سال 87 درنبردی که شهرام ومرگ را دیگر نه فقط در قلمروشعرو ادبیات که درمیدانی به مساحت فاصله دونفس به هماوردخواهی واداشته بود در کنارش بودند و در کنارمان بودند.


یاد میکنم از دوستان دل نزدیک و غایب ازنظری همچون مهدی سحابی ، رضا سید حسینی ، علی محمد حق شناس ، فخری پرندشب ، مهشید محدود که یکی پس از دیگری در سالی که گذشت و بد و خوب اش را جایی دیگر حکایت کرده ایم ، از دست رفتند و تنهایمان گذاشتند.


ویاد میکنم از شوری که در آن سالٍ بیم و امید برای ماندگاری و حیات شهرام شعر و شرافت وطن ، برفضای هر حرکت کوچک و خرد اجتماعی ، فرهنگی ، هنری وحقوقی حاکم بود. وهم بدان شورو امید ما نیز درمیدان هایی صعب و سخت پای گذاشتیم و هرچند یارانی نه چندان کم را به هزاررنگ و درنگ از دست دادیم ،لیکن همچنان به یاد شیرین آن امید پا برچا مانده ایم. وسرانجام عزیز میدارم ، حضور یاران هنرمند نقاش، عکاس و دوستان اهل قلم را که بی ذره ای دریغ ، آمدند ورشته کار دست گرفتند و قدرت سبز ٍمهر و همدلی را به رخ زرد اهریمن و عناد کوبیدند و ُمهرخویش بر پای این حرکت بدیع و نهادین فرهنگی ، هنری ، ادبی و اجتماعی کوبیدند و هنوز گوش به زنگ فراخوان هرگونه یاری و همدلی در همین گوشه و کنار بی هیچ چشمداشتی آماده و استوار ایستاده اند.


اما این حرکت را چه نامیدیم و تعریف مان از آن چه بود ؟؟


ابتدا به زمین و زمان لعن ونفرین فرستادیم ، سپس از فقدان نهادهای حمایتی و تامین اجتماعی نالیدیم ، یکی دو شب در ضرورت ایجاد اتحادیه ها و انجمن های صنفی واقعی و نه بدلی به گپ و گفتی بی انتها پرداختیم و از نقش مهمی که این نهادها می بایست طی این سال های کبیسه در حمایت از تمام مطرودان و منع شدگان و تهدید شدگان و اخراج شدگان هر صنف داشته باشند که نداشتند سخن گفتیم و به شمارش و بررسی نمونه های گوناگون فربه کردن و تقویت پایه های مالی و اعتبارهای باسمه ای تکنوکراسی بی خاصیت و خنثای این مرزوبوم پرداختیم . و بالاخره بعد از اینکه فقط کمی دلمان خنک شد ، به ارزیابی نیروهای خود پرداختیم و بی درنگ به شیوه های مشارکتی و مدنی متوسل شدیم که طی سالها آموخته بودیم. چه باید میکردیم که این حرکت مسولانه و این نمایش قدرت مهر و همدلی تبدیل به آه و ناله های جانسوز و قربانی نمایی و جلب ترحم های جریان های خیریه نشود ( و البته بی انصافی نکنیم که به هرحال موثربوده است) و چه باید می کردیم که کرامت انسانی و هنری شاعر جوان وآن"جواهر" قدیمی که همیشه درکنارش بود لطمه نمی خورد ؟


به هر روی ، آن کسان که همیشه در کنارمان بودند و هنوز هم ،... ازبرگزاری نمایشگاه های زنان تا کمک به برگزاری کنسرت جوانان، موسیقی اعتراضی و تکریم هنر متعهد و نگاه به حق- کشتگانی که می بایست به آنان نگاه می شدهیچ گاه روی برنتافتند رزیتا شرف جهان بود و آزیتا شرف ، محسن و محمود نبی زاده ، لقمان جوان ،ساکنان خانه کوچک طراحان آزاد که خود شرف جهان شدند.


کلاژی از ، تجربه های اجتماعی به دست آمده در نهادهای مدنی ، تجربه های هنری در گالری ها و مدرسه های خاطره انگیز، تجربه های نقش بسته درتاریخ هنر و ادب متعهدوعاری از مناسبات قدرت ، و تجربه های عاطفی نشسته در سینه های پر تپش و عشق پرور به سرعتی باور نکردنی شکل گرفت : نمایشگاه آثارهنرمندان تجسمی درکنار آثارادبی شهرام شیدایی و دیگر نویسندگان درگالری طراحان آزاد . کلاژی رنگارنگ ، چل تکه ای برای کمک به تامین هزینه های عمل جراحی شاعر جوان و جسور شعرتکه تکه شده زندگی.


تلاش یکایک مان از خود شهرام تا بقیه این بود که این حرکت را به عنوان تلاشی برای نهادسازی و ایجاد جریانی اجتماعی ، مشارکتی و عادتی بشری قلمداد کنیم . تلاش یکایک مان این بود که ضمن احترام به همه جریان های خیریه سنتی خوشنام و معتبر ، مرزمیان نهاد سازی و نمایش قدرتمند هنر و ادب را از حرکت های مالی خیریه متمایز کنیم ،حرکت هایی که گاه از سوی گروهی صورت می پذیرد که دغدغه خاطرشان تامین آخرت پربار خویش و حضور روحانی و پرآواره در دنیای امن خویش است. تلاش یکایک مان این بود که این حرکت اولین و آخرین تجمع و همدلی گروهی نباشد و این عادت نه فقط برای بیماری ومرگ که درسلامت و شادخواری نیز ادامه یابد.


اما دوستان ،خودمانیم و از اغیار نشانی در میان مان نیست ؛راستش را بخواهید ،سالهای سال در محاصره و تهاجم تحجرو جزم اندیشی بدین مفتخر بودیم که در تلاشیم تا مدرن بیاندیشیم ، مدرن رفتار کنیم و مدرن زندگی کنیم . سال های سال گفتیم و نوشتیم که انسان مدرن انسان تنهاست. انزوا ،عادت انسان مدرن است . تنهایی، کودک دردانه مدرنیته است وچنین وچنان ....ولی هربار درتنگناها و بحران های شورواشور این روزگار سگی ، به ویژه در همین یک سال اخیر در می یابیم که همچنان و هنوز در فقدان ساز وکارها وابزارلازم برای اداره جامعه ای مدرن و اداره و گذران زندگی و پیش بردن حیات اجتماعی، مالی و فرهنگی افراد جامعه ، اکثر اوقات با بهره گیری از همان شیوه های سنتی – عاطفی – خانوادگی – رفیق بازی و حتی قبیله ای است که ادامه حیات مان میسر می گردد. گویا بدون تجربه کردن و از سرگذراندن و بهره مند شدن ازساز وکارهای جامعه ای مدرن ، دفعتا پست مدرن شده ایم !!



1.اسامی هنرمندان و اهل قلم که در این حرکت ماندگار مشارکت داشتند: رزیتا شرف جهان . آزیتا شرف جهان . محسن نبی زاده .. علی اتحاد . محمد احمدزاده . سمیرا اسکندرفر . سیامک اسکندری . معصومه بختیاری .سعید بهروزی .لیلا پازوکی . ژینوس تقی زاده .فرید جعفری . وحید چمانی . حسین حسنی زاده . احمد خلیلی فرد .بهرام دبیری . محمود دولت آبادی . لیلی درخشانی . کتایون ده چمنی . علی ذاکری . اردشیر رستمی . مهشید رحیم تبریزی . سعید رفیعی منفرد . کورش رنجبر . مهدی سحابی . منیژه ثابت سروستانی . جلال الدین سلطان کاشفی . همایون سلیمی . سحر سیدی . حسن سربخشیان . مهشید شریف . عربعلی شروه . ترانه صادقیان . رضوان صادق زاده . حامد صحیحی . صمدزادگان . تهمینه طاهباز . محمدمهدی طباطبایی . کیوان عسکری . فریده فرزانه . امیرعلی قاسمی . مینا غازیانی . مرضیه قره چه داغی . نصرت الله کریمی . نصرالله کسراییان . رضا کیانیان . بابک گرمچی . حسن موریزی نژاد . احمد مرشدلو . معصومه مظفری. داود منطق . مهران مهاجر . طاهر نیکخواه ابیانه . احمد وکیلی . فریبا وفی 0 رضا هدایت .

1389

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



يكشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۸ آوریل ۲۰۲۴

حقوق‌بشر

+ پیام نرگس محمدی از زندان اوین به پارلمان اروپا  نرگس محمدی

+ زمانه چه بازی ها که ندارد کیومرث صابغی

+ معترضان قم پس از شکستن درهای حضرت معصومه با شعار 

+ ... 

+ مردی که گناهش پرخاش به خرافات بود--به یاد سالگرد کشتن احمد کسروی در بیستم اسفند۱۳۲۴* محمد امینی

+ فراخوان برای شرکت در تظاهرات اعتراضی به نقض گسترده حقوق بشر در ایران 

+ جک ما از دنیای تجارت خداحدافظی می‌کند حمیدرضا تائبی

+ حمایت بیش از ۳۶۰۰ نفر در حمایت از رامین حسین پناهی و نسرین ستوده 

+ آموزش رایگان حق همه‌ی کودکان است؛ 

+ اتحادیه اروپا از عربستان خواست در مورد کنشگران بازداشتی اطلاعات ارائه کند 

+ تاکید کانادا بر «حقوق بشر» پس از واکنش شدید عربستان به درخواست آزادی فعالان 

+ پیکر عباس امیرانتظام به خاک سپرده شد 

+ اطلاعیه جبهه ملی ایران 

+ انتقاد دیده‌بان حقوق بشر از دستگیری رقصندگان اینستاگرامی ایران 

+ بازداشت چند نفر در سیستان و بلوچستان به اتهام ارتباط با رسانه‌های خارجی رادیو فردا

+ دومین تجمع در برازجان؛ صدها تن به قطعی و جیره‌بندی آب اعتراض کردند 

+ شصت وكيل دادگستري از ريس جمهور ایران درخواست فوري توقف اجراي حكم اعدام رامين حسين پناهي كردند 

+ اعتراض در محل نماز جمعه خرمشهر: «به نام دین، ما را غارت کردند» 

+ هجوم مأموران امنیتی به منزل کاووس سیدامامی 

+ «اعتصاب غذای» ده درویش زن در زندان قرچک ورامین 

+ گزارش پزشکی قانونی از وجود «محل تزریق و کبودی» در بدن کاووس سید امامی‎‎ 

+ در خواست شکستن اعتصاب غذای گلرخ ایریایی 

+ . 

+ ایران ما و روز جهانی زنان 

+ رامین سیدامامی: مادرم را تهدید کردند که درباره مرگ پدرم با رسانه‌ها حرف نزند 

+ گزارشی از یک بازدید میدانی از جنگل‌ها و منابع طبیعی در غرب مازندران کوروش برارپور

+ پلیس تهران ۲۹ شهروند معترض به حجاب اجباری را بازداشت کرد 

+ اعتراضی دیگر به حجاب اجباری در تهران؛ نسرین ستوده: دختر خیابان انقلاب آزاد شد 

+ اعتراض کانون صنفی معلمان استان تهران به ادامه بازداشت معترضان 

+ دختر_خیابان_انقلاب_کجاست؟ سوالی که هزاران بار در توییتر پرسیده شد‌ 

+ ادامه بی‌خبری و نگرانی خانواده‌های چهار دانشجوی زندانی 

+ جنازه سارو قهرمانی به خانواده‌اش تحویل داده شد 

+ عفو بین‌الملل خواستار تحقیقات فوری درباره موارد «خودکشی» در زندان‌های ایران شد 

+ ۲۲ شورای صنفی دانشگاه‌های سراسر کشور خواستار آزادی دانشجویان بازداشتی شدند 

+ بازتاب اعتراضات ایران در رسانه‌های خارجی و بین‌المللی 

+ اعتراضات در شهرهای ایران ادامه یافت - مرگ بر خامنه ای 

+ «تجمع اعتراضی در کرمانشاه» 

+ بازار دست دلال‌هاست مسلم تقوی

+ مردم با هشتگ به جنگ گرانی می‌روند مینا شهنی

+ وقتی نه مسکن مهر، مهر داشت؛ نه فکری به حال آینده کردیم 

+ تظاهرات اعتراضی علیه حکم اعدام  

+ اطلاعیه مطبوعاتی همبستگی جمهوریخواهان ایران در نیویورک 

+ گزارشی از سفر امدادی به استان کرمانشاه برای کمک به هم میهنان زلزله زده. کوروش برارپور

+ گزارشی از سفر امدادی به استان کرمانشاه برای کمک به هم میهنان زلزله زده کوروش برارپور

+ وقتی زن بی پناه است رضارخشان

+ شادمان چون مرگ ناصر فكوهي

+ هیولای درون*  ناصر فکوهی

+ در سفر به مناطق زلزله زده، هویت قومی و غرور ملی هم میهنان کوردمان را «نادیده انگاشته شده» و «سرکوب شده» دیدم!‎ ×  کوروش برارپور

+ ابر‌ بحران‌ها و آینده ترسناک ایران 

+ جنبش بازنشستگان: 

+ خطاب به فولادگران به پاخاستۀ اهواز 

+ بغض‌های موسیقی و کفن‌پوشان/ 

+ آنجلینا جولی برای دانش آموزان پیام داد/ برای حقوق بشر تلاش کنید 

+ نامه آتنا دائمی به مناسب پایان ۵۴ روز اعتصاب: اعتصاب غذا کردم که صدای بی صدایان باشم 

+ آقا تا حالا شده با یک زن خشونت کنید آیدین پورخامنه

+ دو گونه انسانی، دو جهان مریم رضایی

+ خشونت‌های واقعی در فضای مجازی شکوفه احمدی

+ خشونت‌های فرساینده روزمره سمیه قدوسی

+ نامه‌ی آتنا دائمی زندانی در اعتصاب غذا در زندان اوین آتنا دائمی

+ تحلیلی آسیب شناختی بر موقعیت بحران های کالبدی شهر در تهران با نگاهی به آتش سوزی و تخریب ساختمان پلاسکو  ناصر فکوهی

+ بحران نوجوانی و جوانی در ایران امروز در گفتگو با ناصر فکوهی ناصر فکوهی

+ ابراز بی‌اطلاعی نماینده مجلس از بازداشت معترضان به پارازیت در شیراز رادیو فردا

+ حامیان آرش صادقی مقابل زندان اوین تجمع کردند رادیو فردا

+ جهانی بدون جنگ  سایت آینده نگر

+ واکنش وزیر کشور به گورخوابی: از ترس بازداشت به گورستان پناه می‌برند رادیو فردا

+ گورخواب‌ها زنده‌اند، انكار بس است 

+ نامه سرگشاده فرهادی به روحانی: سراسر وجودم شرم است و بغض 

+ ٥٠ زن، مرد و کودک، شب‌ها در گور می‌خوابند در هر گور یک تا ٤ نفر زندگی می‌کنند 

+ انتقادات مسعود شجاعی از فساد مالی و اخلاقی در فوتبال و جامعه رادیو فردا

+ حمایت ستاره‌های فوتبال ایران از مسعود شجاعی رادیو فردا

+ ثبت نزدیک به دو هزار شکایت در مورد تنبیه بندی دانش‌آموزان در سال‌های ۹۳ و ۹۴ 

+ در این مدرسه اگر شهریه پرداخت نکنید، شلاق می خورید و اخراج می شوید 

+ ویکی‌لیکس در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اسناد جدیدی منتشر می‌کند 

+ بی‌عدالتی اقتصادی امروز ایران در تاریخ معاصر بی‌سابقه است دکتر محمد مالجو

+ ایران در معرض بحران حذف جنین دختر  دکتر سیمین کاظمی

+ وقتی زنان در محیط کار کمرنگ می‌شوند مترجم رویا پاک سرشت

+ دور کردن زنان از بازار کار به‌ نام حمایت 

+ کشف مواد منفجره و پرچم داعش در عملیات جستجوی یک خانه در بروکسل 

+ فقر؛ مهم ترین عامل تن فروشی در جامعه ایران 

+ کمپین تغییر چهره مردانه مجلس، گامی بلند برای مشارکت سیاسی زنان  شیرین فامیلی

+ نگاهی به سیمرغ عطار با پرسش از حقوق برابر جواد موسوی خوزستانی

+ شیوع «عروس – کودکان» سوری در یک نسل از دست رفته به روایت تصویر ترجمه رایحه مظفریان

+ کاندیداهای زن و موضوع «نظارت» بر انتخابات آمنه رضایی

+ مبارزه زنان برای راه یافتن به صندوق های رأی  دکتر فائنه حنیفه اوا

+ فروش دیوار برلین ترجمه فرانک فرید

+ تجربه حضور در نشست های زنان کاندیدا شهلا فروزانفر

+ درباره‌ «زبان زنان» شیرین کریمی

+ رد صلاحیت زنان: استراتژی حذف یا مقاومت برای تغییر؟  آزاده دواچی

+ بررسی نقش فناوری اطلاعات در حقوق زنان /فضای اینترنت جنسیتی نیست ثمین چراغی

+ ناسیونالیسم عربی و جنبش زنان عرب ترجمه و تلخیص مهسا پناه شاهی

+ کمپین تغییر چهره مردانه مجلس - درباره رد صلاحیت گسترده کاندیداهای زن مجلس دهم کمیته من کاندیدا می شوم

+ کمپین تغییر چهره مردانه مجلس، تلاشی برای بازگرداندن تغییر به زندگی واقعی منصوره شجاعی

+ نشست پرسش و پاسخ با چهار تن از داوطلبان زن نمایندگی مجلس دهم گزارش: مریم جوادی – عکس ها: تینا سپاس

+ مداخله در انتخابات مجلس و خروج جامعه مدنی زنان از انفعال  آمنه کرمی

+ زیبایی‌شناسی در پروانگی مرضیه جعفری

+ ختنه دختران در میان اهل تشیع پاکستان و هند  سمیره حنایی- رایحه مظفریان

+ لغو حکم بخشداران زن خوزستان، با کدام مجوز شرعی؟ یاسمن الف

+ تجارب منحصر به فرد زنان در چالش برای تغییر چهره مردانه سیاست  صبا شعردوست

+ رفع تبعیض در ساختار مردانه سیاست؟ مریم مهیمنی

+ تبعیض جنسیتی در ساختارهای اجتماعی افغانستان ابراهیم داریوش



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995