Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


دور دنیا در هشت ثانیه!

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[10 Jul 2010]   [ ]

مروری بر انواع روش های اتصال به اینترنت و فن آوری های نو



هر روز که می گذرد سرعت دسترسی به اینترنت در سراسر جهان افزایش می یابد. با افزوده شدن خطوط ارتباطی جدید به بستر اصلی اینترنت، این شبکه عظیم ساعت به ساعت گسترش پیدا می کند و انتقال اطلاعات به وسیله آن سهل تر می شود. اما میزان استفاده کاربر از سرعت اصلی اینترنت وابسته به سرعت دسترسی او به این شبکه جهانی است و استفاده بی خطر و آسان از اینترنت وسایل و زیرساخت های خاصی را می طلبد. برای درک چگونگی کارکرد شبکه اینترنت به توضیحاتی کوتاه بسنده کرده و ابتدا به بررسی کلی آن می پردازیم.



● اینترنت چیست؟ سایت ها کجا هستند؟

در واقع شبکه های خانگی را می توان یک نمونه مینیاتوری از اینترنت دانست. سایت ها همانند نرم افزار هایی هستند که بر روی رایانه های پرقدرتی که سرور (Server) نام دارند اجرا می شوند. سرورها در محلی به نام مرکز داده (Data Center) قرار دارند. دیتاسنتر از تجهیزاتی همچون خطوط ارتباطی پرسرعت، لوازم خنک کننده و برق بدون قطعی برخوردار است و امنیت بالایی در آن برقرار است. شما با وارد کردن آدرس یک وب سایت، درخواست خود مبنی بر اجرای نرم افزار مورد نظر از روی سرورش را به مرورگرتان ارائه می نمایید. حال سرعت اجرای نرم افزار در وهله اول به سرعت اتصال شما به سرور و پس از آن به سرعت پردازش سرور بستگی دارد. بدیهی است که سرور از قدرت بالایی برخوردار است و عامل اصلی پرسرعت بودن بارگذاری سایت ها را می توان پرسرعت بودن اتصال شما به شبکه اینترنت دانست. با علم به این قضیه در ذیل به معرفی انواع روش های ارتباط با میلیارد ها انسان در سراسر جهان اشاره می شود:

▪ خطوط آنالوگ جنرال (Dial up): مرسوم ترین نوع اتصال به اینترنت در ایران که به نوعی منسوخ ترین شیوه اتصال محسوب می شود! در این سیستم کاربر با شماره گیری شماره سرویس دهنده توسط مودم از طریق کابل های مخابرات به شبکه سرویس دهنده و در حقیقت به شبکه جهانی وب متصل می شود. ورود به شبکه سرویس دهنده – مانند سایر شبکه ها – منوط به داشتن نام کاربری و کلمه عبور است که این مجوز ورود در قالب کارت هایی به نام «کارت اینترنت» به فروش می رسد. سرعت انتقال اطلاعات در این شبکه حداکثر ۳۶ کیلوبیت بر ثانیه می باشد.

▪ خطوط دیجیتال (T۱): بر خلاف خطوط آنالوگ که در آنها یک جفت سیم مسی صوت را به صورت سیگنال های آنالوگ انتقال می دهند، خطوط دیجیتال همانطور که از اسمشان پیداست به صورت دیجیتال این کار را انجام می دهند و از تمام ظرفیت خط استفاده می کنند. لازم به ذکر است که خطوط «تی وان» عموما بر پایه خطوط فیبر نوری احداث می شوند.

یک خط T۱ میتواند به صورت هم زمان ۲۴ کانال صوتی دیجیتال را حمل نماید و در هر ثانیه نسبت به انتقال ۱.۵۴۴ مگابیت دیتا اقدام کند. T۱ نسبت به خطوط آنالوگ از امنیت بالاتری برخوردار است و سرعتش حدود ۴۲ برابر این خطوط است.

▪ بستر ارتباطاتی (E۱): تفاوت اساسی خطوط E۱ با T۱ در تعداد کانال آنهاست. خطوط «ای وان» از ۳۲ کانال بهره می برند ولی به اصطلاح ۳۰ کاناله نامیده می شوند. دلیل این امر استفاده از دو کانال برای «سیگنالینگ» و همزمان سازی داده هاست. تاریخچه E۱ به کشور های اروپایی باز می گردد ولی در حال حاضر E۱ یکی از مهم ترین راه های ارتباط ما ایرانیان با شبکه وب است. بر روی هر خط E۱ ا ، ۳۰ خط تلفن معمولی شبیه سازی می شود و در صورتی که خط مورد نظر ما در شرایط ایده آل باشد می تواند برای هر کاربر در هر ثانیه ۵۶ کیلوبیت اطلاعات را انتقال دهد. بنا بر این در بهترین شرایط نیز تبلیغ و وعده سرعت های بالاتر از kbps ۵۶ برای این خطوط کذب محض بوده و ارائه امید واهی به کاربران ساده لوح محسوب می شود!

▪ شبکه خدمات جامع دیجیتالی (ISDN): این بستر ارتباطی در اواسط دهه ۸۰ میلادی بر اساس یک شبکه کاملا دیجیتال پی ریزی شده است. ISDN به دو شاخه اصلی تقسیم می شود. یکی از شاخه ها که N یا N-ISDN نام دارد بر پایه فن آوری ATM استوار است و در شبکه هایی که به پهنای باند بالا نیاز دارند استفاده می شود.

گفتنی است که اکثر کشور های جهان برای انتقال اطلاعات در ستون های اصلی اینترنت شان (BackBone) از این نوع شبکه استفاده می کنند. شاخه دیگر که B-ISDN نامیده میشود در انتقال اطلاعات با ترافیک کمتر کاربرد دارد. از این شبکه ها که قابلیت های بی شماری دارند به دو صورت استفاده میشود. حالت اول که به pri معروف است برای ارتباط مراکز تلفن خصوصی با مراکز تلفن محلی استفاده می شود. یکی از استفاده های مرسوم pri خطوط E۱ است که در پاراگراف بالا توضیحات مبسوطی در این خصوص داده شد. حالت دیگر bri است که برای ارتباط کاربران نهایی استفاده میشود و بستر های ارتباطی جدید در کشور ما، همانند بستر ارتباطی جزیره کیش از این نوع است.

استاندارد های ISDN دو کانال با ظرفیت ۶۴ کیلوبیت بر ثانیه به علاوه یک کانال سینگالینگ ۱۶ کیلوبیتی در اختیار مشترک قرار می دهد.

تا زمانی که سرویس ها و پروتکل های امروزی همچون HTTP، Voip، FTP و... به وجود نیامده بود این خطوط پرقدرت کاملا دیجیتال تفاوت خاصی با خطوط آنالوگ نداشتند و کسی حاضر به پرداخت هزینه های گزاف آنها نبود.

در اوایل دهه ۹۰ با پیشرفت فن آوری های مبتنی بر وب، استفاده از این خطوط افزایش یافت تا پس از یک دهه و در اواخر دهه ۹۰ با گسترش تکنولوژی های پرسرعتی همچون ADSL استفاده از بستر ISDN دوباره با کاهش استقبال عمومی رو به رو شد. در واقع ISDN bri زمانی به وجود آمد که نیاز محسوسی به آن نبود و زمانی که مردم به آن روی آوردند خطوط بهتری راهی خانه و محل کار مردم شدند!

▪ خط ارتباط دیجیتال نامتقارن (ADSL :Asymmetric-DSL )شاخه ای از خطوط پر سرعت DSL است و به همین دلیل برای برقراری ارتباط صحیح با مرکز مخابراتی نیازمند قرار گیری مودم مخصوص در در دو سر خط Leased می باشد. این نوع اتصال به اینترنت را می توان شایع ترین روش اتصال پرسرعت به اینترنت در ایران دانست و این امر از سهولت دسترسی به آن و نیز هزینه پایین اشتراک نشأت می گیرد. خطوط مسی از محدود فرکانس صفر تا ۲ مگاهرتز پشتیبانی می کنند و در ارتباطاتی همچون نمابر و تلفن های شهری تنها باند چهار کیلوهرتز مورد استفاده قرار گرفته و بیشتر قدرت خط بلا استفاده باقی می ماند. ADSL بر پایه همین خطوط معمولی کار می کند ولی با بهره گیری از روش خاصی پهنای باند قابل بهره برداری بر روی سیم را به فرکانس های متفاوت تقسیم می کند و سیگنال های صوتی، فکس و دیتاهای شبکه را به مسیر خودشان هدایت می کنند. از این رو در هنگام اتصال به اینترنت کل حجم خط تلفن کاربر اشغال نشده و داده های در حال انتقال بر روی خط در کار یکدیگر تداخلی ایجاد نمی کنند. به صورت تئوریک سرعت ارسال و دریافت اطلاعات در این سیستم یکسان نیست و ADSL از دریافت اطلاعات (Down Stream) تا mbps۸ و ارسال داده تا mbps ۶۴۰ پشتیبانی می کند و به همین دلیل نامتقارن نامیده می شود.

اما یک کاربر خطوط ADSL عملا میتواند انتظار دریافت حداکثر دو مگابیت اطلاعات را در هر ثانیه داشته باشد و برای ارسال نیز می تواند تا ۲۵۶ مگابیت در ثانیه روی خطش حساب باز کند! به رغم هزینه پایین استفاده از خطوط ADSL در این فن آوری مواردی همچون انتظار طولانی برای اتصال به اینترنت، قطعی ارتباط به صورت مکرر، اشغالی خط تلفن و نیاز به خرید تجهیزات گران قیمت وجود ندارد. مسافت بین مودم کاربر و مودم مرکز تلفن ارائه خدمات ADSL با سرعت خط کاربر رابطه عکس دارد و ضمنا میزان فرسوده بودن زیرساخت های مخابراتی تاثیر زیادی در سرعت ارتباط کاربر با اینترنت دارد.

▪ اتصالات بدون سیم: از آنجا که راه های ارتباطی مثل وایرلس، ماهواره ای و... کاربرد چندانی در ایران ندارند به توضیح کوتاهی در مورد آنها بسنده می کنیم:

▪ اینترنت ماهواره ای (Satellite): در حال حاضر برخی از ماهواره ها هم چون تلستار ۱۲، فرانس تله کام و یوروآسیا ست خدمات اتصال به اینترنت ارائه می کنند. سرعت شان سرسام آور و دشمنان شان باد های خورشیدی هستند! برقراری ارتباط با ماهواره توسط دیش های مخصوص انجام می پذیرد و این ارتباط از امنیت نسبتا بالایی بر خوردار است.

▪ ارتباط رادیویی یا بی سیم (Wireless): سیستم های بی سیم به دو شاخه تقسیم می شوند. در حالت اول گیرنده و فرستنده اطلاعات باید رو در روی هم قرار بگیرند و فاصله آنها عموما بین دو تا شش کیلومتر است. اما در صورت بهره گیری از تقویت کننده این فاصله میتواند تا ۲۵ کیلومتر هم افزایش یابد. این شبکه از سرعت بالایی برخوردار است اما اوضاع جوی نامساعد بر این ارتباط مستقیم، تاثیر می گذارد. در حالت دیگر موج ها توسط یک آنتن مرکزی پخش می شوند و تمامی گیرنده هایی که در فاصله مشخصی از آنتن قرار دارند می توانند با آن ارتباط برقرار کنند. شرایط جوی در این ارتباط تاثیر ندارد و داده ها به صورت کدگذاری شده و با ضریب امنیت بالا منتقل می شوند.

خوب است که ما ایرانیان هم در جهت بالا بردن سرعت دسترسی به اینترنت گام های مثبتی برداریم تا در رنکینگ جهانی سرعت اینترنت، شاهد نام کشور عزیزمان در رتبه صد و شصت و هشتم نباشیم.



مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



يكشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۸ آوریل ۲۰۲۴

تکنولوژی

+ راهنمای جامع آشنایی با مدل هوش مصنوعی مولد، کاربردها و انواع آن مترجم: حمیدرضا تائبی

+ تولید متن یا Text Generation چیست؟  حمیدرضا تائبی

+ چه تکنولوژی‌هایی باعث تحول دیجیتال در صنعت کشاورزی می‌شوند؟ -

+ ارتباط انقلاب صنعتی چهارم با تحول دیجیتال چیست؟ -

+ هوش مصنوعی در خدمت دموکراسی /

+ انقلاب صنعتی چهارم چیست و چگونه بر زندگی ما تاثیر می گذارد؟ فاطمه حسینی

+ یادگیری ماشین آنلاین چیست و چرا نقش مهمی در دنیای هوش مصنوعی دارد؟  حمیدرضا تائبی

+ خودیابی فرهنگی در جهان دیجیتال  فرهنگ امروز/ عیسی عبدی

+ انقلاب بزرگ فین‌تک‌ها در یک دهه آینده مترجم: مهسا قنبری

+ راهکار محققان برای مجهز شدن IoT به شبکه‌های عصبی بهینه  مهدی صنعت‌جو

+ ۱۰ شغلی که هوش مصنوعی تصاحب نخواهد کرد  مهدی صنعت‌جو

+ پیوند کامپیوتر و مغز انسان محسن آقاجانی

+ فناوری‌های نوظهور 

+ قدرت‌نمایی هوش مصنوعی در دنیای داروسازی حمیدرضا تائبی

+ تاثیر ابزارهای هوشمند بر کنترل شیوع بیماری‌های فراگیر 

+ فناوری تشخیص چهره در یک قدمی زندگی ما حمیدرضا تائبی

+ آیا تلفن هوشمند، بخشی از وجود ماست؟ 

+ انقلاب عاشقانه در زمانه تکنولوژی 

+ آیا تکنولوژی باعث خوشبختی بشر می‌شود؟ محمدحسین آشنا

+ آیا فناوری تشخیص چهره نگران کننده است؟  مهدی زارع سریزدی

+ روبات‌هایی که می‌بینند و از انسان می‌آموزند- مهدی صنعت‌جو

+ یک راهکار عالی برای آنکه بدانید اینترنت شما چه زمانی قطع شده است حمیدرضا تائبی

+ آیا ماشین‌ها ما را از کار برکنار خواهند کرد؟ حمیدرضا مازندرانی

+ پیامدهای نسل چهارم فناوری رسانه‌های اجتماعی  دکتر محمود سریع‌القلم

+ طبقه‌ای به نام علوم انسانی دیجیتال 

+ تکنولوژی و آینده جامعه 

+ گشايش اولین فروشگاه بدون فروشنده و صف توسط آمازون 

+ فناوری‌هایی که در سال ۲۰۱۸ رشد می‌کنند مهدی مطلبی

+ صوفیا، ربات شهروند تمایل به تشکیل خانواده دارد! 

+ روبات عصیانگر در شهر بی‌قانون؛ آغاز عصر وحشت حمیدرضا تائبی

+ اسکلت‌ پوشیدنی شنوا برای معلولین مهدی صنعت‌جو

+ سازمان ملل، هوش مصنوعی را زیر نظر می‌گیرد مهدی صنعت‌جو

+ عطش ساختن فردا  سید کامران باقری

+ کارخانه های آینده | کسب و کاری با فناوری چاپ سه بعدی 

+ تكنولوژى‌آموزشى‌ يا‌تكنولوژى‌يادگيرى 

+ با این لباس هوشمند گرم می‌شوید 

+ خطر هک‌شدن خودروهای هوشمند جدی است 

+ آیا هوش مصنوعی بزرگترین تهدید برای تمدن بشری است؟ مهدی صنعت‌جو

+ انسان یا محصول، نسل‌های آینده کدامند؟ حمیدرضا تائبی

+ این روبات 500 برابر سریع‌تر از انسان کار می‌کند حمید نیک‌روش

+ جلوگیری از تصادفات منجر به مرگ خودران‌ها با تصمیم‌گیری به سبک انسان حمید نیک‌روش

+ کدام شغل‌ها تا ۱۰ سال آینده نابود می‌شوند؟ حمیدرضا تائبی

+ از این پس هوش مصنوعی مصدومیت‌های ورزشکاران را پیش‌بینی می‌کند حمیدرضا تائبی

+ هوش مصنوعی خودسر!/ آیا ترس دانشمندان به واقعیت بدل می‌شود؟ 

+ آیا در نهایت ماشین ها میتوانند پیش داوری و تعصب داشته باشند؟ 

+ تجاری‌سازی فناوری رابط مغز و کامپیوتر 5 دستاورد مهم دارد 

+ این ربات خیلی راحت و سریع خودروی شما را پارک می کند! +تصاویر 

+ استفاده از ربات‌ها در صنعت بیمه 

+ پایان عصر نفت! بهزاد احمدی نیا

+ چاپ 3 بعدی استخوان مصنوعی 

+ تولید دست مصنوعی 15 دلاری 

+ انسان‌ها و هوش مصنوعی همزیستی مستقل را تجربه خواهند کرد حمیدرضا تائبی

+ روبات‌ها به یکدیگر مهارت‌های جدید را یاد می‌دهند حمید نیک‌روش

+ دختر یازده ساله در نشست سالانه سهامدارن مایکروسافت چه سوالی مطرح کرد؟ حمیدرضا تائبی

+ بیشتر از ۸۰ درصد مشاغل امروزی تا چند سال آینده از بین می‌روند! حمید نیک‌روش

+ انقلاب الکترونیک , یا چگونه قاره آسیا زباله دان جهان شد 

+ فناوری های تشخیص هویت. صالح سپهری‌فر

+ رانندگی در واقعیت افزوده فرانک فراهانی جم

+ با بمب الکترومغناطیسی آشنا شویم 

+ ساخت جوهر از آلودگی هوا! 

+ خانه‌ای که در باد می‌رقصد+تصاویر 

+ مرکز تخصصی بازی‌های رایانه‌ای به حوزه درمان و امنیت وارد می‌شود 

+ ویژگی‌های بایسته معلمان در بهبود فرآیند یاددهی-یادگیری مدارس هوشمند 

+ جهان در 150 سال آینده چگونه خواهد بود؟. 

+ آینده نگری در مدیران IT 

+ بازی پیامکی و محتوای آموزشی - سرگرمی برای آینده پژوهی وحید وحیدی مطلق

+ ماشین هایی هوشمند تر از انسان 

+ مجازی بودگی و قدرت «دولت موبایل» داود زارعیان

+ تکنولوژی های آینده چگونه خواهند بود؟ عرفان کسرایی

+ انقلاب صنعتی چهارم در راه است احمد علوی

+ بررسی رابطه ی بین سناریو های تکنولوژی با داستان های علمی- تخیلی با نگاهی به چرخه ی روبوت آسیموف و فضای سایبری گیبسون مریم اخوی

+ آیا حضور ربات‌ها را در زندگی‌مان خواهیم پذیرفت؟ جین ویکفیلد - بی‌بی‌سی

+ ﺗﻌﺎرض دو ﻧﮕﺮش در ﻓﻠﺴﻔﮥ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی و ﭘﮋواک آن در ﻓﻀﺎی ﻓﮑﺮی اﯾﺮان رهبر محمودزاده

+ روبات های پرستار در راه اند...مزایا ، معایب و خطرات صالح سپهری فر

+ سیر تحولی علم و تکنولوژي بعد از جنگ جهانی دوم الکساندر کینگ

+ ضرورت ارزیابی اخلاقی تکنولوژی های نوین ارتباطی وحیده علی پور

+ فیسبوک چگونه با استفاده از هوش مصنوعی تصاویر را برای نابینایان قابل درک می کند؟  مریم موسوی

+ چيني ها آيفون توليد مي کنند نه استيو جابز جوزف ناي

+ بهبود الگوی زندگی در مساله انرژی و تکنولوژی جلال نبهانی‌زاده

+ برای زندگی درکنار ربات ها آماده اید؟ شهرام یزدان پناه

+ دوران رباتی میترا بهاری

+ دسترسی ۵۰ درصدی کشورهای در حال توسعه به اینترنت باندپهن 

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي در ﻛﺸﻮرﻫﺎي در ﺣﺎل ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ فناوری اطلاعات در سازمان ها و ادارات شهاب وهابزاده

+ جنگ‌‌‌ بر ‌‌پایه ‌‌فناوری ‌‌اطلاعات‌ فریبا فرهادیان‌

+ تأملی دوباره در مفهوم اطلاعات و دانش: با تأکید بر حوزۀ علم اطلاعات و دانش شناسی مریم صابری

+ فهم سواد اطلاعاتي Barbara Humes

+ فناوری اطلاعات در حال ایجاد تحولی انقلابی در محصولات است روشنگری مدیریت اینترنت اشیاء

+ سبقت کتابهای الکترونیکی از کتابهای چاپی تا ۲۰۱۸ 

+ انقلاب اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۰ 

+ نقش فناوری اطلاعات در سازمان‌های امروزی 

+ نابرابری دیجیتالی 

+ آینده پژوهی و چالشهای صنعت نساجی  فاطمه رئيسي 1 ، احسان قرباني 2 ، محمد قانع، فاطمه معدني

+ فناوری نسل آینده مترجم: فرناز رجبی مهر

+ نسل جديد خانه‌هاي خورشيدي 

+ خانه‌هایی که از صاحبان‌شان باهوش‌ترند 

+ افزایش شدت حملات سایبری در دهه آینده 

+ هرآنچه که درباره اینترنت اشیا می‌دانیم  زومیت

+ سفری به دنیای آینده 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995