Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


تكنولوژى آموزشى و توسعه علمي (2)

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[17 Sep 2011]   [ ]




*بازده

بر اساس استفاده از اين الگو، معلم و يا تكنولوژيست آموزشى براى تدريس طراحى مى كند و تدريس بر اساس آن اجرا مى شود و سرانجام بازده آموزشى مورد ارزيابى قرار مى گيرد. بالاخره با استفاده از داده ها ارز يابى اصلاحات لازم به منظور بازدهى بيشتر طرح به عمل مى آيد.

اصول انتخاب رسانه هاى آموزشي



يكى از نگرانى هاى معلمان و آموزشگران در حيطه تكنولوژى آموزشى نحوه معيار انتخاب رسانه آموزشى مناسب مى باشد. به هنگام انتخاب وسايل كمك آموزشي، معلمان با چنان توده اى از امكانات و رسانه هاى آموزشى مواجه مى باشند كه اغلب انتخاب بهترين آنها چه از نظر اثر بخشى بر يادگيرى و پيشرفت تحصيلى فراگيران و چه از نظر هزينه-اثر بخشى آنها، كارى واقعاً دشوار مى باشد.براون و لوايز به طور خلاصه چند اصل عمومى را براى راهنمايى در انتخاب و استفاده از رسانه ها معرفى كرده اند كه عبارتند از:



1-هيچ رسانه،رويه،يا تجربه خاصى نمى تواند براى يادگيرى به تنهايى بهترين باشد.



2-در موقع انتخاب رسانه بايستى اطمينان يافت كه رسانه ى منتخب ، با اهداف رفتارى آموزشى هماهنگى دارد.



3-به خاطر داشته باشيد كه استفاده مؤثر از يك رسانه در امر آموزش يك موضوع مستلزم شناخت كافى آن رسانه و داشتن مهارت هاى لازم براى كار با آن مى باشد.



4-متناسب بودن رسانه انتخابى با روش تدريس مورد استفاده نيز بايد موقع انتخاب رسانه هاى آموزشى مد نظر باشد.



5-ترجيح ها و علاقه هاى شخصى نبايد در امر انتخاب رسانه آموزشى ، مؤثر اعمال شود.



6-بايد آگاه بود كه يك رسانه عالى ممكن است نتيجه خوبى ندهد، اگر در محيط آموزشى ضعيفى استفاده شود.



دكتر هاشم فر دانش موارد زير را در انتخاب رسانه آموزشى مناسب مؤثر دانسته است:



1-از آنجا كه رسانه ها به دليل رسانه بودنشان ، يعنى انتقال محتواى آموزشى از فرستنده به گيرنده، با هم تفاوتى ندارد ، بايد ساده ترين و ارزان ترين آنها را براى هر آموزشى انتخاب كرد.



2-گاهى خصوصيات ويژه ى محتوا، نوع خاص از رسانه را طلب مى كند.



3-گاهى خصوصيّات ويژه ى فراگيران نوع خاص از رسانه را طلب مى كند.



4-در انتخاب رسانه بايد به گرايش شاگردان به رسانه مورد نظر و برداشت آنان از نظر ميزان يادگيرى از طريق آن رسانه، توجه شود و در هر موردى پيش بينى هاى لازم براى انتخاب رسانه بهتر به عمل آيد.



5-گاهى مسايل اقتصادي، فرهنگى و غيره نوع خاصى از رسانه را طلب مى كند.



علاوه بر معيارهاى گفته شده ى بالا، هر رسانه آموزشى خود داراى معايب ومزاياى زيادى مى باشد و در امر پيشبرد يادگيرى و پيشرفت تحصيلى و همچنين ارايه عناوين و موضوعات خاص داراى توانمندى ها و نكات ضعف متعددى است . در اين راستا بايد هنگام انتخاب رسانه هاى آموزشى علاوه بر در نظر گرفتن نقاط پيشگفت و تناسب رسانه با اهداف رفتارى آموزشى اين نكات قوّت و ضعف رسانه ها نيز در نظر گرفته شود.



شاخص هاى اساسى علم

ارجاعات را شايد بتوان به عنوان اساسى ترين شاخص علم سنجى معرفى كرد، كه نشان دهندة ميزان تاثير علم توليد شده مى باشد. بر اساس ارجاعات يا استناد شاخص هاى اساسى ، علم تعريف مى شود. اين شاخص ها عبارتند از :



1-دانشمندان

2-مؤسسات

3-كشورها
4-مجلات

5-مقالات پر استناد

6-مقالات داغ


7-زمينه هاى تحقيق پيشتاز

لازم به ذكر است كه اين قسمت هر دو ماه يك بار ارزيابى مى شود و اگر موارد فوق الذكر توانستند آستانه لازم را كسب نمايند در فهرست باقى مى مانند.

نتقال و توسعه تكنولوژي

سير تكامل تكنولوژى همواره مستلزم پيشرفت علوم و توسعه ى مرزهاى دانش بشرى بوده است. در عين حال، رشد و توسعه ى علم و تكنولوژى نيز، لازم و ملزوم يكديگر و مستلزم يك جريان طبيعى است. گشايش ابواب و گسترش دامنه ى علوم، اگر چه از آرمان هاى هر يك از جوامع بشرى است، وليكن بدون كوشش براى توسعه ى تكنولوژي، به مفهوم«علم فقط براى علم» است. در عين حال، به كار گيرى و يا «به عاريت گرفتن» تكنولوژي، بدون اتكاء به مبانى علمى و تحقيقاتى خود، اگر چه مى تواند مبين تحول و نوآورى باشد، وليكن به مثابه يك ساختمان«بدون پي»خواهد بود .
انتقال تكنولوژى هاى نوين از يك جامعه پيشرفته علمى به يك جامعه سنتى و عوام، به مثابه كاشتن يك شاخه غير قابل «قلمه زدن» در خاك، و يا غرس يك نهال بدون ريشه در زمين است. زيرا، اين قلمه و يا نهال بدون ريشه، براى احياء و بقاى خود، مدتها مى كوشد تا بتواند ريشه بزند، ولى چون توان ريشه زايى نيافته. و راهى به ذخائر و رابطه اى با منابع لازم براى «تغذيه» و استقرار خود در خاك ندارد، لاجرم پس از مدتها تلاش و صرف وقت و انرژى براى بقاى حيات خود، پژمرده مى شود و مى خشكد.
از اين بابت فرض مى شود كه انتقال«صرف» تكنولوژى از يك سرزمين پيشرفته ى علمى به يك سرزمين غير پيشرفته و غير علمي،يك انتقال، نوآورى و اشاعه ى غير طبيعى است. حالت طبيعى اين انتقال و نوآوري،آن است كه تكنولوژى نوين فقط در محيطى مى تواند نشو و نماى عادى و مؤثر داشته باشد ، كه متكى بر منابع علمى همان جامعه و منتج از شرايط اجتماعى و اقتصادى حاكم بر آن باشد. بنابراين، توسعه و تكامل تكنولوژى پيشرفته فقط در جايى عملى امكان پذير بادوام مؤثر است كه بر مبناى توسعه علوم و دانش هاى پيشرفته در دل همان جامعه نضج گرفته باشد، يا حداقل، علوم و تكنولوژى هاى مربوط در درون همان جامعه،هر دو توأمان در حال رشد و تكامل باشند، تا سرانجام نهال تكنولوژى «ريشه دار» گردد.
تكنولوژى «بى ريشه»، ويا به عبارتى تكنولوژى «عاريتي» يا وارداتى و يا تحميلي، فقط زمانى در جريان توسعه يك سرزمين قابل استفاده و مؤثر است كه ريشه هاى آن همواره به همان منابع خارجى توليد كننده متصل باشد ، كه اين حالت هم فقط مى تواند تابع و ناشى از شرايط اقتصادي-سياسى حاكم بر پيوندها و روابط موجود فى مابين دو كشور يا جامعه ى «دهندة تكنولوژي» و «گيرنده ى » آن باشد. براى يك جامعه و يا يك كشور «گيرنده» آن قبيل تكنولوژى پيشرفته اى كه كليد آن در دست دانشمندان و يا تكنولوژيست هاى كشور «دهنده ى » آن باشد، رابطه ى فى مابين، به مفهوم يك وابستگى علمي-فنى و به صورت يك رابطه ى ناعادلانه وغير استوار، نيز به مفهوم يك وابستگى سياسي-اجتماعي-اقتصادى و يا شايد هم، نوعى استثمار باشد.
سير طبيعى پيدايش و توسعه تكنولوژى در يك جامعه انديشمند و پيشرو، عبارت از مبتنى كردن و متكى نمودن ريشه هاى آن تكنولوژى بر منابع علم موجود در ضمير همان جامعه است. به بيان ديگر، ابداع و نوآورى الگوهاى تكنولوژيك براى تحول و توسعه در يك جامعه، مى بايد مولد تلاش هاى علمى و محصول ابتكارات تحقيقاتى دانشمندان و پژوهندگان همان جامعه، و يا ثمره ى پژوهش هاى مربوط به تغيير و تحول وتطبيق اصول و مبانى تكنولوژى هاى پيشرفته وارداتى براى اشاعه در شرايط ويژه جامعه وارد كننده، به دست پژوهندگان و متخصصان و مجريان همان جامعه ى وارد كننده باشد.
هر جامعه داراى ويژگى هايى در فرهنگ و منابع انساني، محيطى و طبيعى خاص خود است و از اين لحاظ، پذيرش و اشاعه هر بخش از تكنولوژى بستگى به انطباق آن تكنولوژى با شرايط و ويژگى هاى فرهنگي، اجتماعى و طبيعى آن جامعه دارد. بدين سبب،همواره توصيه مى گردد كه هر نو آورى تكنولوژيك مى بايد متناسب با شرايط اقتصادى و اجتماعي، هماهنگ با توان هاى فني، و دمساز با فرهنگ غالب در جامعه بهره بردار باشد ، يا به ساده ترين عبارت، نوآورى هاى تكنولوژيك مى بايد متناسب با شرايط مردم استفاده كننده از آن باشد.

نتيجه
اگر چه در اغلب فرهنگ ها واژة تكنولوژى را به شناخت فنون و مهارت هاى فنى و يا فن شناسى معنى مى كنند، و در واقع معناى لغوى خود كلمه نيز همين است، و ليكن امروزه مفاهيم گسترده ترى از اين واژه در ارتباطات علمى و فنى در سطح جامعه رايج و يا قابل استنباط است.
تكنولوژى نه علم محض است و نه فن مطلق. تكنولوژى كاربرد علم در حوزه فنون و مهارت هاى كاربردى است.
علم، مجموعه اى از حقايق و واقعيات اصولي، و نيز مبانى و قواعد تعميم يافته ى مربوط به بيولوژى و فيزيولوژى يك پديده را مورد تفحص قرار مى دهدو نتيجتاً، «چراها» را پاسخ مى گويد. و حال آن كه تكنولوژي، در قالب اصول وقواعد و موازين علمي-كاربردى مربوط به آن پديده ى ، دانش فنى و يا روش ها و فنون مربوط به بهره بردارى هاى گوناگون از آن پديدة شناخته و تعريف شده را در زمينه هاى متنوع، ولى مرتبط ، جستجو كرده و به «چطورى و چگونگي» هاى آنها، پاسخ هاى علمى و امكان پذير مى دهد.از اين رو، مى توان اظهار داشت كه تكنولوژى منتج از علم است، در حالى كه اين نتايج (يعنى تكنولوژي) پس از رشد و تكامل مى تواند در اختيار حوزه هاى مختلف همان علم و ديگر زمينه هاى علم نيز قرار گيرد.
اين بدان معنى است كه گسترش دامنه هاى كاربردى علوم موجب رشد و كمال تكنولوژى شده و ماحصل آن به عنوان ابزار و راه وروش هاى مؤثرتر و مناسب تر، در جهت توسعه مرزها و حوزه هاى علوم مختلف به كار گرفته مى شود.
علم بشر تاريخى كهنسال دارد،و تكنولوژى متناسب با آن نيز «هم-عصر» ولى متاخر بر پيدايش علم، تكامل يافته است. ادعا مى كنيم كه علم و تكنولوژى هر دو پيشرفت كرده اند، در حالى كه علم هميشه مقدم بر تكنولوژى بوده و مى باشد،ضمن اين كه همين تكنولوژى منتج از زمينه هاى علمى هم، در خيلى از موارد به عنوان ابزارى براى توسعه همان علم و علوم مختلف ديگر به كار گرفته مى شود.
جواامع پيشرفته، ظاهراً با متانت و به آرامي، و باطناً باشتاب و هيجان، هر لحظه به توسعه و پيشبرد علوم و تكنولوژى هاى مبتنى بر آن مشغول هستند، و تدريجاً سلطه علمى خود بر جوامع غير پيشرفته و در حال پيشرفت را افزايش مى دهند. در اين حال، جوامع تازه بيدار شده ى جهان در حال توسعه نيز براى احياء و بهره بردارى از منابع موجود و مستعد، و به منظور احراز يك موقعيّت علمى نوين براى خود، در تلاش مستمر هستند.زيرا، آگاهى به زمينه هاى مختلف علم و كسب مهارت هاى مربوط به كاربرد علوم براى ابداع تكنولوژى هاى مناسب، و تدارك و تطبيق شرايط و زمينه هاى مورد نياز آنها، نه تنها در انحصار هيچ قوم و ملّتى نيست، بلكه به طور فطرى در نهاد هر يك از ابناء بشر در عرصة طبيعت به وديعت سپرده شده و ملل جهان در حال توسعه نيز خود را محق به تحصيل آنها مى دانند.
توسعه، كه يك مفهوم ضمنى آن به كار گيرى صحيح منابع انسانى و يا نيروهاى بالقوه در فرايند تحول است، قاعدتاً در نظامى مفهوم مى يابد كه تخصص به صورت اصيل در آن مطرح باشد. در اين تخصص ها نيز مبتنى بر دست آوردها و نوآورى هاى علمى باشند. ارتقاء به مراتب تخصصى و زمينه هاى متنوع علمى و سطوح مختلف كاربردي،به نوبه ى خود، تابع متن و محتواى نظام آموزش و پرورش پايه و پيشرفته و روش هاى علمى مورد استفاده در اين فرايند در هر جامعه است.
بنابراين،در فرآيند توسعه تكنولوژى مناسب و پيشرفته، هرگاه حركت در جهت تحول و توسعه فرهنگى جامعه مقدم ترين اقدام فرض شود، به دنبال آن استراتژى توسعه آموزش و پرورش در سطوح مختلف براى كليه اعضاى جامعه مطرح مى گردد.
توسعه آموزش و پرورش، و به ويژه تلاش در افزايش سطح آگاهى هاى عمومى و علمى مردم، به نوبه خود مستلزم گسترش امر تحقيقات علمى از طريق ايجاد ارتباط منسجم بين منابع علمى و پژوهشى با واحدهاى توليدى و خدماتى به منظور ايجاد تعادل بين دانش هاى محض و نظرى با تكنولوژى ها يا دانش فنى در جريان زندگى و اشتغال اعضاى جامعه مى باشد. يك نهاد آموزشي، موظف به ايجاد اين ارتباط منسجم بين منابع علمى و پژوهشى از يك سوي، و اعضاى جوامع روستايى و عشايرى از سوى ديگر، به منظور ايجاد تحول در بينش، و افزايش ميزان معلومات و انتقال و اشاعه تكنولوژى هاى مناسب در بين آنان است. و اين، راهى براى دستيابى اقشار محروم جامعه، به ويژه در جهان در حال توسعه به منظور استيلا بر حوزه هاى علوم ومعارف، و نيز بهره مندى از تكنولوژي، به عنوان يك موهبت الهى است.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



يكشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۸ آوریل ۲۰۲۴

تکنولوژی

+ راهنمای جامع آشنایی با مدل هوش مصنوعی مولد، کاربردها و انواع آن مترجم: حمیدرضا تائبی

+ تولید متن یا Text Generation چیست؟  حمیدرضا تائبی

+ چه تکنولوژی‌هایی باعث تحول دیجیتال در صنعت کشاورزی می‌شوند؟ -

+ ارتباط انقلاب صنعتی چهارم با تحول دیجیتال چیست؟ -

+ هوش مصنوعی در خدمت دموکراسی /

+ انقلاب صنعتی چهارم چیست و چگونه بر زندگی ما تاثیر می گذارد؟ فاطمه حسینی

+ یادگیری ماشین آنلاین چیست و چرا نقش مهمی در دنیای هوش مصنوعی دارد؟  حمیدرضا تائبی

+ خودیابی فرهنگی در جهان دیجیتال  فرهنگ امروز/ عیسی عبدی

+ انقلاب بزرگ فین‌تک‌ها در یک دهه آینده مترجم: مهسا قنبری

+ راهکار محققان برای مجهز شدن IoT به شبکه‌های عصبی بهینه  مهدی صنعت‌جو

+ ۱۰ شغلی که هوش مصنوعی تصاحب نخواهد کرد  مهدی صنعت‌جو

+ پیوند کامپیوتر و مغز انسان محسن آقاجانی

+ فناوری‌های نوظهور 

+ قدرت‌نمایی هوش مصنوعی در دنیای داروسازی حمیدرضا تائبی

+ تاثیر ابزارهای هوشمند بر کنترل شیوع بیماری‌های فراگیر 

+ فناوری تشخیص چهره در یک قدمی زندگی ما حمیدرضا تائبی

+ آیا تلفن هوشمند، بخشی از وجود ماست؟ 

+ انقلاب عاشقانه در زمانه تکنولوژی 

+ آیا تکنولوژی باعث خوشبختی بشر می‌شود؟ محمدحسین آشنا

+ آیا فناوری تشخیص چهره نگران کننده است؟  مهدی زارع سریزدی

+ روبات‌هایی که می‌بینند و از انسان می‌آموزند- مهدی صنعت‌جو

+ یک راهکار عالی برای آنکه بدانید اینترنت شما چه زمانی قطع شده است حمیدرضا تائبی

+ آیا ماشین‌ها ما را از کار برکنار خواهند کرد؟ حمیدرضا مازندرانی

+ پیامدهای نسل چهارم فناوری رسانه‌های اجتماعی  دکتر محمود سریع‌القلم

+ طبقه‌ای به نام علوم انسانی دیجیتال 

+ تکنولوژی و آینده جامعه 

+ گشايش اولین فروشگاه بدون فروشنده و صف توسط آمازون 

+ فناوری‌هایی که در سال ۲۰۱۸ رشد می‌کنند مهدی مطلبی

+ صوفیا، ربات شهروند تمایل به تشکیل خانواده دارد! 

+ روبات عصیانگر در شهر بی‌قانون؛ آغاز عصر وحشت حمیدرضا تائبی

+ اسکلت‌ پوشیدنی شنوا برای معلولین مهدی صنعت‌جو

+ سازمان ملل، هوش مصنوعی را زیر نظر می‌گیرد مهدی صنعت‌جو

+ عطش ساختن فردا  سید کامران باقری

+ کارخانه های آینده | کسب و کاری با فناوری چاپ سه بعدی 

+ تكنولوژى‌آموزشى‌ يا‌تكنولوژى‌يادگيرى 

+ با این لباس هوشمند گرم می‌شوید 

+ خطر هک‌شدن خودروهای هوشمند جدی است 

+ آیا هوش مصنوعی بزرگترین تهدید برای تمدن بشری است؟ مهدی صنعت‌جو

+ انسان یا محصول، نسل‌های آینده کدامند؟ حمیدرضا تائبی

+ این روبات 500 برابر سریع‌تر از انسان کار می‌کند حمید نیک‌روش

+ جلوگیری از تصادفات منجر به مرگ خودران‌ها با تصمیم‌گیری به سبک انسان حمید نیک‌روش

+ کدام شغل‌ها تا ۱۰ سال آینده نابود می‌شوند؟ حمیدرضا تائبی

+ از این پس هوش مصنوعی مصدومیت‌های ورزشکاران را پیش‌بینی می‌کند حمیدرضا تائبی

+ هوش مصنوعی خودسر!/ آیا ترس دانشمندان به واقعیت بدل می‌شود؟ 

+ آیا در نهایت ماشین ها میتوانند پیش داوری و تعصب داشته باشند؟ 

+ تجاری‌سازی فناوری رابط مغز و کامپیوتر 5 دستاورد مهم دارد 

+ این ربات خیلی راحت و سریع خودروی شما را پارک می کند! +تصاویر 

+ استفاده از ربات‌ها در صنعت بیمه 

+ پایان عصر نفت! بهزاد احمدی نیا

+ چاپ 3 بعدی استخوان مصنوعی 

+ تولید دست مصنوعی 15 دلاری 

+ انسان‌ها و هوش مصنوعی همزیستی مستقل را تجربه خواهند کرد حمیدرضا تائبی

+ روبات‌ها به یکدیگر مهارت‌های جدید را یاد می‌دهند حمید نیک‌روش

+ دختر یازده ساله در نشست سالانه سهامدارن مایکروسافت چه سوالی مطرح کرد؟ حمیدرضا تائبی

+ بیشتر از ۸۰ درصد مشاغل امروزی تا چند سال آینده از بین می‌روند! حمید نیک‌روش

+ انقلاب الکترونیک , یا چگونه قاره آسیا زباله دان جهان شد 

+ فناوری های تشخیص هویت. صالح سپهری‌فر

+ رانندگی در واقعیت افزوده فرانک فراهانی جم

+ با بمب الکترومغناطیسی آشنا شویم 

+ ساخت جوهر از آلودگی هوا! 

+ خانه‌ای که در باد می‌رقصد+تصاویر 

+ مرکز تخصصی بازی‌های رایانه‌ای به حوزه درمان و امنیت وارد می‌شود 

+ ویژگی‌های بایسته معلمان در بهبود فرآیند یاددهی-یادگیری مدارس هوشمند 

+ جهان در 150 سال آینده چگونه خواهد بود؟. 

+ آینده نگری در مدیران IT 

+ بازی پیامکی و محتوای آموزشی - سرگرمی برای آینده پژوهی وحید وحیدی مطلق

+ ماشین هایی هوشمند تر از انسان 

+ مجازی بودگی و قدرت «دولت موبایل» داود زارعیان

+ تکنولوژی های آینده چگونه خواهند بود؟ عرفان کسرایی

+ انقلاب صنعتی چهارم در راه است احمد علوی

+ بررسی رابطه ی بین سناریو های تکنولوژی با داستان های علمی- تخیلی با نگاهی به چرخه ی روبوت آسیموف و فضای سایبری گیبسون مریم اخوی

+ آیا حضور ربات‌ها را در زندگی‌مان خواهیم پذیرفت؟ جین ویکفیلد - بی‌بی‌سی

+ ﺗﻌﺎرض دو ﻧﮕﺮش در ﻓﻠﺴﻔﮥ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی و ﭘﮋواک آن در ﻓﻀﺎی ﻓﮑﺮی اﯾﺮان رهبر محمودزاده

+ روبات های پرستار در راه اند...مزایا ، معایب و خطرات صالح سپهری فر

+ سیر تحولی علم و تکنولوژي بعد از جنگ جهانی دوم الکساندر کینگ

+ ضرورت ارزیابی اخلاقی تکنولوژی های نوین ارتباطی وحیده علی پور

+ فیسبوک چگونه با استفاده از هوش مصنوعی تصاویر را برای نابینایان قابل درک می کند؟  مریم موسوی

+ چيني ها آيفون توليد مي کنند نه استيو جابز جوزف ناي

+ بهبود الگوی زندگی در مساله انرژی و تکنولوژی جلال نبهانی‌زاده

+ برای زندگی درکنار ربات ها آماده اید؟ شهرام یزدان پناه

+ دوران رباتی میترا بهاری

+ دسترسی ۵۰ درصدی کشورهای در حال توسعه به اینترنت باندپهن 

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي در ﻛﺸﻮرﻫﺎي در ﺣﺎل ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ فناوری اطلاعات در سازمان ها و ادارات شهاب وهابزاده

+ جنگ‌‌‌ بر ‌‌پایه ‌‌فناوری ‌‌اطلاعات‌ فریبا فرهادیان‌

+ تأملی دوباره در مفهوم اطلاعات و دانش: با تأکید بر حوزۀ علم اطلاعات و دانش شناسی مریم صابری

+ فهم سواد اطلاعاتي Barbara Humes

+ فناوری اطلاعات در حال ایجاد تحولی انقلابی در محصولات است روشنگری مدیریت اینترنت اشیاء

+ سبقت کتابهای الکترونیکی از کتابهای چاپی تا ۲۰۱۸ 

+ انقلاب اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۰ 

+ نقش فناوری اطلاعات در سازمان‌های امروزی 

+ نابرابری دیجیتالی 

+ آینده پژوهی و چالشهای صنعت نساجی  فاطمه رئيسي 1 ، احسان قرباني 2 ، محمد قانع، فاطمه معدني

+ فناوری نسل آینده مترجم: فرناز رجبی مهر

+ نسل جديد خانه‌هاي خورشيدي 

+ خانه‌هایی که از صاحبان‌شان باهوش‌ترند 

+ افزایش شدت حملات سایبری در دهه آینده 

+ هرآنچه که درباره اینترنت اشیا می‌دانیم  زومیت

+ سفری به دنیای آینده 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995