Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


بيگانه با اينترنت - با مدارس هوشمند چقدر فاصله داريم؟

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[28 Sep 2011]   [ ]


بيشتر مدارس در ايران به اينترنت متصل نيستند و آنهايي که متصل اند محتواي چنداني براي آموزش به دانش آموزان ندارند


تا همين چند سال پيش که دانش آموز بوديم نه اجازه داشتيم با خودمان تلفن همراه به مدرسه بياوريم و نه اجازه داشتيم به يک يا دو کامپيوتري که در اتاق هاي ويژه اي به نام کامپيوتر بود دست بزنيم. اين داستان تا دوران دانشجويي هم ادامه داشت. هميشه فکر مي کرديم ديگر به دانشگاه که راه پيدا کنيم حتما مي توانيم از کامپيوتر هاي دانشگاه و اينترنت رايگان آن براي کارهاي تحقيقاتي خود استفاده کنيم. اما اين اتفاق در اين دوران هم رخ نداد. در واقع کامپيوترها بيشتر دستگاه هاي تجملي قلمداد مي شدند که تنها در کتابخانه مي توانسيتم به آنها دسترسي داشته باشيم که اکثر اوقات هم استفاده از آنها ممکن نبود؛ چرا که مسوول اين کامپيوترها به همراه رمز ورود به دستگاه در اکثرمواقع در دانشگاه حضور نداشتند. اما حالاگويا داستان فرق کرده است البته نه فرق آنچناني اما گويا چندين مدرسه به صورت آزمايشي اقدام به راه اندازي مدارس هوشمند (SMART SCHOOLS) کرده اند و حتي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات هم قول داده است که مهر ماه امسال 20 هزار مدرسه به شبکه ملي اطلاعات وصل مي شوند. با تمام تلاش هايي که وزارت ارتباطات و وزارت آموزش و پرورش در راه اندازي مدارس هوشمند و گسترش استفاده از اينترنت در مدارس کشور انجام داده اند، اما گويا اين تلاش ها تا کنون به نتيجه مطلوبي نرسيده است.
جديدترين گزارش مجمع جهاني اقتصاد از نظر شاخص دسترسي مدارس به اينترنت، ايران از ميان 142 کشور، رتبه 118 را به خود اختصاص داده است.
در اين رده بندي کشورهاي ايسلند، سوئد، استوني، فنلاند، هلند، سنگاپور، قطر، دانمارک، سوئيس و کره جنوبي با کسب بالاترين نمره، رده هاي اول تا دهم را از آن خود کرده اند و کشورهاي بوروندي، يمن، آنگولا، چاد و هائيتي در پايين ترين رده جدول دسترسي به اينترنت در مدارس قرار گرفته اند. همچنين چين پرجمعيت ترين کشور جهان در اين رده بندي رتبه 28 را به خود اختصاص داده است.
در منطقه خاورميانه بهترين وضعيت از نظر شاخص دسترسي مدارس به شبکه اينترنت مربوط به کشورهاي قطر، امارات و بحرين است و ايران از نظر اين شاخص در بين کشورهاي خاورميانه، بالاتر از سوريه قراردارد و اين در حالي است که براساس آمار وب سايت Internet World Stats بيش از نيمي از کاربران اينترنت خاورميانه به کشور ايران اختصاص دارند، ولي با اين حال ايران نتوانسته از نظر شاخص پيشرفت در زمينه اتصال مدارس به اينترنت جايگاه مناسبي را به خود اختصاص دهد.


مدارس بي اينترنت
تلاش هاي مشترک دو وزارتخانه ارتباطات و فناوري اطلاعات و آموزش و پرورش براي اتصال مدارس کشور به شبکه ملي اينترنت از سال 86 آغاز شد که در فاز پايلوت منجر به اتصال 5800 مدرسه به اين شبکه شد. براين اساس مقرر شد در يک بازه زماني 3 تا 5 ساله تمامي مدارس کشور که حدود 150 هزار مدرسه در 100 هزار نقطه است تجهيز و متصل به شبکه ملي اينترنت شوند. ضمن آنکه امکان توسعه کيفيت آموزش تحصيلي در مدارس کشور اقتصادپذير نيز باشد و در قالب اجراي پروژه ها و مناسبت هاي ملي و انجام طرح هاي آمارگيري نيز به صورت الکترونيکي از بستر ايجاد شده استفاده شود.











در آن زمان تدوين طرح جامع اتصالات وزارت آموزش و پرورش، برقراري ارتباط 20 هزار نقطه به شبکه ملي اينترنت در فاز نخست، ايجاد ايميل رايگان براي جامعه دانش آموزي کشور، تجهيز 500 آزمايشگاه فناوري اطلاعات در مدارس و توليد محتواي الکترونيکي 50 عنوان درسي دردستور کار وزارت ارتباطات قرار گرفت. در آن زمان مدير کل برنامه ريزي و کنترل برنامه هاي شرکت فناوري اطلاعات گفته بود که ارائه سرويس هاي نرم افزارهاي آموزشي و مالتي مديا و توليد محتواي الکترونيکي بسته هاي آموزشي براي پاسخگويي به نيازهاي دانش آموزان در زمره سرويس هاي تکليفي مصوبه هيات دولت است که در اين راستا 50 عنوان درسي با پيشنهاد سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي از مقاطع تحصيلي مختلف انتخاب و توليد آن در دست تهيه است. شهريورماه سال گذشته نيز بار ديگر وزراي ارتباطات و آموزش و پرورش در نشست مشترکي ابعاد مختلف طرح اتصال مدارس به شبکه ملي اينترنت را مورد بررسي قرار دادند و پيش بيني کردند که تا پايان سال تحصيلي 90، اتصال 70 هزار مرکز آموزشي به شبکه ملي اينترنت علمياتي شود. سعيد مهديون، مديرعامل سازمان فناوري اطلاعات ايران، که متولي اتصال مدارس به شبکه ملي اينترنت است در گفت وگو با خبرگزاري مهر از پيشرفت مناسب طرح اتصال مدارس به شبکه ملي خبر داده و تاکيد کرده که لزوما نيازي به اتصال مدارس به شبکه اينترنت جهاني به صورت مستقيم وجود ندارد و شبکه ملي اينترنت تمامي نيازهاي مدارس به اينترنت را تامين خواهد کرد.
وي با بيان اينکه وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات برنامه اي براي اتصال مدارس به شبکه اينترنت جهاني ندارد، ادامه داد: هم اکنون طرح اتصال مدارس به شبکه ملي اطلاعات يا همان اينترانت ملي در دست انجام است که اين شبکه مي تواند تمامي نيازها را پاسخ دهد.
وي با اشاره به بر نامه هاي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات براي اتصال مدارس به شبکه ملي اطلاعات تاکيد کرد که اين برنامه طبق زمان بندي پيش مي رود و قرار است در هر فاز 20 هزار مدرسه کشور تحت پوشش اين شبکه قرار گيرند.
وي با بيان اينکه اين شبکه براي پاسخگويي به نياز کادر آموزشي و محصلان در مدارس در نظر گرفته شده است، گفت: با اتصال مدارس به شبکه ملي، امکان ارائه دروس الکترونيکي و ايجاد مدارس هوشمند فراهم شده و برنامه هايي که از سوي وزارت آموزش و پرورش تدوين مي شود در اين شبکه کاربردي خواهد شد.


مدرسه هوشمند کجاست؟
اما به غير از طرح اتصال مدارس به شبکه ملي اينترنت که تا کنون به نتيجه دلخواه نرسيده است، تشکيل مدارس هوشمند هم در هاله اي از ابهام قرار دارد. براساس گزارش هاي منتشر شده طبق مصوبات شوراي ICT وزارت متبوع در سال تحصيلي1383-84، طرح پايلوت مدارس هوشمند را به سازمان آموزش و پرورش شهر تهران واگذار کرد.
پس از طرح موضوع در شوراي راهبري فناوري اطلاعات و ارتباطات، تعداد 4 دبيرستان در 4 منطقه تهران انتخاب و از سال تحصيلي بعد اجراي آزمايشي طرح در اين مدارس آغاز شد. براي اجراي طرح، وضعيت موجود مدارس از لحاظ تجهيزات و وضعيت نيروي انساني مورد بررسي قرار گرفت. مديران مدارس فوق ضمن شركت در جلسات متعدد كارشناسي در جريان کارها قرارگرفتند. تجهيز و ايجاد شبكه واحدهاي داخلي و نحوه توليد محتواي الكترونيك ، آموزش معلمان (زبان انگليسي و مهارت هاي ICDL) نيز به انجام رسيد.
جهت بررسي چگونگي عملکرد طرح مدارس هوشمند بارها با مسوولان سازمان فناوري اطلاعات و مديريت اين مدارس تماس گرفتيم، ولي موفق به صحبت با هيچ کدام از اين مسوولان نشديم. گفته مي شود مدارسي که به صورت آزمايشي اقدام به راه اندازي مدارس هوشمند کرده اند عبارتند از: دبيرستان آبسال منطقه 4 www.aabsalschool.com، دبيرستان دکتر مصاحب منطقه 5 www.mosahebhighschool.com و دبيرستان نداي آزادي منطقه 7 www.nedaye-azadi.sch.ir .
از بين اين چند سايت تنها آدرس اينترنتي يکي از مدرسه ها باز مي شود که آن قدر طراحي آن پيچيده است که نمي توان چندان اطلاعات دقيقي در مورد روش تدريس از طريق مدارس هوشمند به دست آورد. با تمام اينها، هرچند توسعه مدارس هوشمند درسال هاي اخير دردستور كار مسوولان قرار گرفته، ولي مشكلاتي وجود دارد كه مانع توسعه همه جانبه در اين زمينه مي شود.
بستر هاي قانوني مورد نياز دراين مدارس با مدارس سنتي متفاوت است. بنابراين نبود مقررات در اين زمينه باعث ايجاد مشكلات متعدد در مدرسه هوشمند شده است. همچنين باورهاي فرهنگي جامعه به ويژه اولياي دانش آموزان نيز يكي از موانع بزرگ در مسير طرح مدارس هوشمند است. علاوه بر اين مشکلات يکي از پيش زمينه هاي اصلي در تشکيل مدارس هوشمند در کشور يعني اينترنت با موانع زيادي همراه است. متاسفانه به رغم پيشرفت قابل توجه اينترنت در دنيا، هنوز شبكه هاي ارتباطي كشور توسعه لازم را نيافته و برقراري تعاملات اينترنتي مخابراتي چندان آسان نيست.


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



يكشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۸ آوریل ۲۰۲۴

تکنولوژی

+ راهنمای جامع آشنایی با مدل هوش مصنوعی مولد، کاربردها و انواع آن مترجم: حمیدرضا تائبی

+ تولید متن یا Text Generation چیست؟  حمیدرضا تائبی

+ چه تکنولوژی‌هایی باعث تحول دیجیتال در صنعت کشاورزی می‌شوند؟ -

+ ارتباط انقلاب صنعتی چهارم با تحول دیجیتال چیست؟ -

+ هوش مصنوعی در خدمت دموکراسی /

+ انقلاب صنعتی چهارم چیست و چگونه بر زندگی ما تاثیر می گذارد؟ فاطمه حسینی

+ یادگیری ماشین آنلاین چیست و چرا نقش مهمی در دنیای هوش مصنوعی دارد؟  حمیدرضا تائبی

+ خودیابی فرهنگی در جهان دیجیتال  فرهنگ امروز/ عیسی عبدی

+ انقلاب بزرگ فین‌تک‌ها در یک دهه آینده مترجم: مهسا قنبری

+ راهکار محققان برای مجهز شدن IoT به شبکه‌های عصبی بهینه  مهدی صنعت‌جو

+ ۱۰ شغلی که هوش مصنوعی تصاحب نخواهد کرد  مهدی صنعت‌جو

+ پیوند کامپیوتر و مغز انسان محسن آقاجانی

+ فناوری‌های نوظهور 

+ قدرت‌نمایی هوش مصنوعی در دنیای داروسازی حمیدرضا تائبی

+ تاثیر ابزارهای هوشمند بر کنترل شیوع بیماری‌های فراگیر 

+ فناوری تشخیص چهره در یک قدمی زندگی ما حمیدرضا تائبی

+ آیا تلفن هوشمند، بخشی از وجود ماست؟ 

+ انقلاب عاشقانه در زمانه تکنولوژی 

+ آیا تکنولوژی باعث خوشبختی بشر می‌شود؟ محمدحسین آشنا

+ آیا فناوری تشخیص چهره نگران کننده است؟  مهدی زارع سریزدی

+ روبات‌هایی که می‌بینند و از انسان می‌آموزند- مهدی صنعت‌جو

+ یک راهکار عالی برای آنکه بدانید اینترنت شما چه زمانی قطع شده است حمیدرضا تائبی

+ آیا ماشین‌ها ما را از کار برکنار خواهند کرد؟ حمیدرضا مازندرانی

+ پیامدهای نسل چهارم فناوری رسانه‌های اجتماعی  دکتر محمود سریع‌القلم

+ طبقه‌ای به نام علوم انسانی دیجیتال 

+ تکنولوژی و آینده جامعه 

+ گشايش اولین فروشگاه بدون فروشنده و صف توسط آمازون 

+ فناوری‌هایی که در سال ۲۰۱۸ رشد می‌کنند مهدی مطلبی

+ صوفیا، ربات شهروند تمایل به تشکیل خانواده دارد! 

+ روبات عصیانگر در شهر بی‌قانون؛ آغاز عصر وحشت حمیدرضا تائبی

+ اسکلت‌ پوشیدنی شنوا برای معلولین مهدی صنعت‌جو

+ سازمان ملل، هوش مصنوعی را زیر نظر می‌گیرد مهدی صنعت‌جو

+ عطش ساختن فردا  سید کامران باقری

+ کارخانه های آینده | کسب و کاری با فناوری چاپ سه بعدی 

+ تكنولوژى‌آموزشى‌ يا‌تكنولوژى‌يادگيرى 

+ با این لباس هوشمند گرم می‌شوید 

+ خطر هک‌شدن خودروهای هوشمند جدی است 

+ آیا هوش مصنوعی بزرگترین تهدید برای تمدن بشری است؟ مهدی صنعت‌جو

+ انسان یا محصول، نسل‌های آینده کدامند؟ حمیدرضا تائبی

+ این روبات 500 برابر سریع‌تر از انسان کار می‌کند حمید نیک‌روش

+ جلوگیری از تصادفات منجر به مرگ خودران‌ها با تصمیم‌گیری به سبک انسان حمید نیک‌روش

+ کدام شغل‌ها تا ۱۰ سال آینده نابود می‌شوند؟ حمیدرضا تائبی

+ از این پس هوش مصنوعی مصدومیت‌های ورزشکاران را پیش‌بینی می‌کند حمیدرضا تائبی

+ هوش مصنوعی خودسر!/ آیا ترس دانشمندان به واقعیت بدل می‌شود؟ 

+ آیا در نهایت ماشین ها میتوانند پیش داوری و تعصب داشته باشند؟ 

+ تجاری‌سازی فناوری رابط مغز و کامپیوتر 5 دستاورد مهم دارد 

+ این ربات خیلی راحت و سریع خودروی شما را پارک می کند! +تصاویر 

+ استفاده از ربات‌ها در صنعت بیمه 

+ پایان عصر نفت! بهزاد احمدی نیا

+ چاپ 3 بعدی استخوان مصنوعی 

+ تولید دست مصنوعی 15 دلاری 

+ انسان‌ها و هوش مصنوعی همزیستی مستقل را تجربه خواهند کرد حمیدرضا تائبی

+ روبات‌ها به یکدیگر مهارت‌های جدید را یاد می‌دهند حمید نیک‌روش

+ دختر یازده ساله در نشست سالانه سهامدارن مایکروسافت چه سوالی مطرح کرد؟ حمیدرضا تائبی

+ بیشتر از ۸۰ درصد مشاغل امروزی تا چند سال آینده از بین می‌روند! حمید نیک‌روش

+ انقلاب الکترونیک , یا چگونه قاره آسیا زباله دان جهان شد 

+ فناوری های تشخیص هویت. صالح سپهری‌فر

+ رانندگی در واقعیت افزوده فرانک فراهانی جم

+ با بمب الکترومغناطیسی آشنا شویم 

+ ساخت جوهر از آلودگی هوا! 

+ خانه‌ای که در باد می‌رقصد+تصاویر 

+ مرکز تخصصی بازی‌های رایانه‌ای به حوزه درمان و امنیت وارد می‌شود 

+ ویژگی‌های بایسته معلمان در بهبود فرآیند یاددهی-یادگیری مدارس هوشمند 

+ جهان در 150 سال آینده چگونه خواهد بود؟. 

+ آینده نگری در مدیران IT 

+ بازی پیامکی و محتوای آموزشی - سرگرمی برای آینده پژوهی وحید وحیدی مطلق

+ ماشین هایی هوشمند تر از انسان 

+ مجازی بودگی و قدرت «دولت موبایل» داود زارعیان

+ تکنولوژی های آینده چگونه خواهند بود؟ عرفان کسرایی

+ انقلاب صنعتی چهارم در راه است احمد علوی

+ بررسی رابطه ی بین سناریو های تکنولوژی با داستان های علمی- تخیلی با نگاهی به چرخه ی روبوت آسیموف و فضای سایبری گیبسون مریم اخوی

+ آیا حضور ربات‌ها را در زندگی‌مان خواهیم پذیرفت؟ جین ویکفیلد - بی‌بی‌سی

+ ﺗﻌﺎرض دو ﻧﮕﺮش در ﻓﻠﺴﻔﮥ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی و ﭘﮋواک آن در ﻓﻀﺎی ﻓﮑﺮی اﯾﺮان رهبر محمودزاده

+ روبات های پرستار در راه اند...مزایا ، معایب و خطرات صالح سپهری فر

+ سیر تحولی علم و تکنولوژي بعد از جنگ جهانی دوم الکساندر کینگ

+ ضرورت ارزیابی اخلاقی تکنولوژی های نوین ارتباطی وحیده علی پور

+ فیسبوک چگونه با استفاده از هوش مصنوعی تصاویر را برای نابینایان قابل درک می کند؟  مریم موسوی

+ چيني ها آيفون توليد مي کنند نه استيو جابز جوزف ناي

+ بهبود الگوی زندگی در مساله انرژی و تکنولوژی جلال نبهانی‌زاده

+ برای زندگی درکنار ربات ها آماده اید؟ شهرام یزدان پناه

+ دوران رباتی میترا بهاری

+ دسترسی ۵۰ درصدی کشورهای در حال توسعه به اینترنت باندپهن 

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي در ﻛﺸﻮرﻫﺎي در ﺣﺎل ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ فناوری اطلاعات در سازمان ها و ادارات شهاب وهابزاده

+ جنگ‌‌‌ بر ‌‌پایه ‌‌فناوری ‌‌اطلاعات‌ فریبا فرهادیان‌

+ تأملی دوباره در مفهوم اطلاعات و دانش: با تأکید بر حوزۀ علم اطلاعات و دانش شناسی مریم صابری

+ فهم سواد اطلاعاتي Barbara Humes

+ فناوری اطلاعات در حال ایجاد تحولی انقلابی در محصولات است روشنگری مدیریت اینترنت اشیاء

+ سبقت کتابهای الکترونیکی از کتابهای چاپی تا ۲۰۱۸ 

+ انقلاب اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۰ 

+ نقش فناوری اطلاعات در سازمان‌های امروزی 

+ نابرابری دیجیتالی 

+ آینده پژوهی و چالشهای صنعت نساجی  فاطمه رئيسي 1 ، احسان قرباني 2 ، محمد قانع، فاطمه معدني

+ فناوری نسل آینده مترجم: فرناز رجبی مهر

+ نسل جديد خانه‌هاي خورشيدي 

+ خانه‌هایی که از صاحبان‌شان باهوش‌ترند 

+ افزایش شدت حملات سایبری در دهه آینده 

+ هرآنچه که درباره اینترنت اشیا می‌دانیم  زومیت

+ سفری به دنیای آینده 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995