Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


امید اقتصاد جوان ترکیه به نسل آینده است

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[08 Sep 2012]   [ ]


شایدبتوان پدر را از مسیر فرزندانش شناخت. فرزند ۱۶ ساله ثوریا جیلیو مدیرعامل ترک سل، یک شرکت مخابرات فعال در زمینه تلفن همراه با ۶۵ میلیون مشترک، که در آمریکا بزرگ شده، نشانه های زیادی از پدرش و همچنین نسل جدید ترکیه با خود دارد.


ثوریا جیلیو می گوید: «زمانی بود که در ترکیه همه می خواستند به آمریکا بروند تا چیزی یاد بگیرند، به عنوان نمونه خود من در دهه ۷۰ برای اینکه بتوانم به اطلاعات، کتاب ها و دانش روز دسترسی داشته باشم به آمریکا رفتم»، کاری که بسیاری دیگر از مردم ترکیه هم انجام دادند.

جیلیو نخست یک بورس تحصیلی برای رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه میشیگان دریافت کرده و پس از آن هم تحصیلات خود را در رشته MBA در دانشگاه هاروارد ادامه داده است. در اواسط دهه ۹۰ او یک شرکت کامپیوتری در بوستون تاسیس کرده و در نهایت شرکت خود را به فروش رسانده و برای مدیریت واحد ترکیه شرکت مایکروسافت به کشورش بازگشته است. او هم اکنون مدیریت ترک سل را بر عهده دارد. شرکتی با ارزش بازاری حدود ۱۰ میلیارد دلار. در اقتصاد رو به رشد ترکیه (رشد اخیر ۵/۸ درصدی آن ما را به یاد رشد اقتصاد چین می اندازد) ترک سل تنها شرکتی است که سهامش در بورس نیویورک عرضه و مبادله می شود.

«ترکیه تغییر کرده، امروز فرزند من در ترکیه عقب نخواهد ماند، شاید حتی اگر در ترکیه تحصیل کند برایش فایده بیشتری هم داشته باشد، چراکه می تواند پویایی ترکیه را تجربه کند بدون اینکه اطلاعاتی را که هم اکنون در آمریکا به آن دسترسی دارد، از دست بدهد.»

جیلیو ۵۳ ساله که رفتاری شبیه سایر همه مدیران مشاوری که در آمریکا تحصیل کرده اند، دارد، به گوشی تلفن همراه خود اشاره می کند و می گوید: «در گذشته کتابخانه ها مرکز دانش بودند، به همین دلیل هم نسل گذشته بازرگانان ترکیه تلاش می کردند(برای کسب دانش) به خارج از کشور بروند. اما امروزه کتابخانه و تمام دانشی که فرزند من ممکن است به آن احتیاج داشته باشد، همین جا است در همین گوشی های تلفن همراه»، «حقیقت این است که تقاضا برای خدمات ما آنقدر با سرعت رشد کرده که بزرگ ترین چالش پیش روی ترک سل، پاسخگویی به این نیازها است.»

معلوم نیست فرزند ثوریا جیلیو هم تصمیم می گیرد مانند پدرش برای تحصیل به آمریکا برود یا در ترکیه ادامه تحصیل خواهد داد؛ اما چیزی که مشخص است این است که ترکیه اکنون تمام تلاش خود را می کند تا شرایطی فراهم کند که نیاز به چنین سفری وجود نداشته باشد. در زمانی که همسایگان اروپایی این کشور دست و پا می زنند تا اتحاد به مخاطره افتاده یورو را حفظ کنند، تقریبا همه شاخص های اقتصادی ترکیه نشان از شکوفایی این کشور می دهند. نُه فصل متوالی از رشد بی وقفه، ضریب اطمینان مصرف کنندگان بسیار بالاتر از میانگین اروپا، بیکاری رو به کاهش و... همه از ویژگی های اقتصاد امروز ترکیه هستند.

تعدادی از اقتصاددانان و متخصصین در امور ترکیه، به ویژه آنهایی که در خارج از این کشور حضور دارند به نشانه های هشداردهنده ای در اقتصاد این کشور و به ویژه در زمینه صادرات ترکیه اشاره می کنند. واردات ترکیه به مراتب بیش از صادرات این کشور است. ترکیه بیش از ۹۰ درصد انرژی خود را از خارج تامین می کند. در نتیجه کسری تراز تجاری این کشور حدود ۱۰درصد تولید ناخالص داخلی آن است که می تواند یک نقطه آسیب پذیری جدی محسوب شود. البته این کسری به لطف کاهش قیمت نفت و همچنین پایین آمدن ارزش لیره ترکیه رو به کاهش است.

جیلیو در سال ۲۰۰۷ و پس از اینکه در دفتر اصلی مایکروسافت در واشنگتن فعالیت کرد، به سمت مدیریت عاملی ترک سل برگزیده شد. پس هم زمانی از بیرون، اقتصاد ترکیه را مد نظر داشته و هم چند سال را در یک مقام مهم در درون اقتصاد ترکیه فعالیت کرده است.

در دوره فعلی ترکیه جایگاه خود را به عنوان یک قدرت در خاورمیانه و جهان اسلام تحکیم کرده و تلاش دارد پای بندی خود را به تجارت و بازار آزاد تقویت کند. به عنوان یک معیار سنجش این سخن می توان به اطلاعات ارائه شده توسط وزارت اقتصاد ترکیه پیرامون سرمایه گذاری مستقیم خارجی در این کشور اشاره کرد که از ژانویه تا مارس، ۲/۸ درصد افزایش یافته و به حدود ۶/۴ میلیارد دلار رسیده است. همچنین در ماه جولای قانون تجارت جدیدی قرار است به اجرا درآید که هدف از آن، پاسخگویی به مسائل پیرامون شفاف سازی فعالیت های تجاری است. این قوانین می تواند اطمینان را در میان مردم بالا ببرد و باعث از بین رفتن شک و تردید بسیاری برای سرمایه گذاری شود. «۲۵ سال پیش، برقراری ارتباط تلفنی از یک شهر به شهر دیگر در ترکیه حدود ۳ ساعت به درازا می کشید، شما باید با یک اپراتور تماس برقرار می کردید و سپس منتظر می ماندید تا آنها ارتباط شما را با فرد مورد نظرتان برقرار می کردند. ما راه زیادی را طی کرده ایم تا به وضعیت امروز رسیده ایم.»

برای مثال بنا به گفته جیلیو در صنعت مخابرات، در دو سال گذشته ترافیک اطلاعات بر روی تلفن همراه شرکت ترک سل ۱۳ برابر شده است.

علاوه بر این، طبق تحقیقی که فروم اقتصاد جهانی و دانشگاه اینسید (Insead) فرانسه انجام داده اند، در میان ۱۳۸ کشور، ترکیه رتبه اول پوشش تلفن همراه را برای جمعیت خود داشته است.

البته ضریب نفوذ تلفن همراه در ترکیه حدود ۹۰ درصد است که این میزان پایین تر از میانگین ۱۲۶ درصد در اروپاست که خود نشان دهنده فضای پیشرفت بیشتر در این صنعت است.(بسیاری از مردم اروپا بیش از یک تلفن همراه دارند).

سایر بخش ها مانند خودرو سازی و صنایع نساجی هم به شدت در حال رشد هستند. «اگر به کمپین انتخاباتی سال ۲۰۱۱ حزب عدالت و توسعه نگاه کنیم، می بینیم که شعارها چقدر شبیه به پیشنهادهای بانک های سرمایه گذاری است.» رهبران حزب می گویند: «اینها کارهایی است که در هشت سال گذشته انجام داده ایم و این هم برنامه ما برای چهار سال آینده است.»

و اگر به آنچه آنها در هشت سال گذشته انجام داده اند بنگریم اهمیت کار آنها را متوجه می شویم: تعداد افرادی که با هواپیما مسافرت می کنند از هشت میلیون نفر در سال ۲۰۰۲ به ۱۰۲ میلیون نفر در سال گذشته افزایش یافته، طول بزرگ راه های کشور از ۶۰۰۰ کیلومتر به ۲۲۰۰۰ کیلومتر رسیده، نرخ تورم سه رقمی ترکیه حالا تک رقمی شده و تعداد دانشگاه ها هم به میزان زیادی افزایش یافته است».

جیلیو علاقه زیادی به نظریه ژورنالیست و نویسنده آمریکایی، توماس فریدمن دارد که می گوید اینترنت دنیا را هم سطح کرده، چرا که تفاوت در سطح دانش را از میان برده است. «مردم ترکیه بسیار باانگیزه و تشنه موفقیت اند و از آنجا که موفقیت یا شکست هر کسب وکار تازه ای را می توان از افراد ایجادکننده آن تشخیص داد، ما هم ابتدا باید به مردم ترکیه نگاه کنیم. آنها هستند که آینده را تعیین می کنند. بسیاری از جوانان ترکیه امروز می پرسند که با وجود اینترنت چه نیازی هست که ترکیه را ترک کنند و به اروپا یا آمریکا بروند؟»

ترکیه از دارایی های ارزشمندی برخوردار است. میانگین سنی این کشور نزدیک به ۳۰ سال است که نشان می دهد جمعیت ترکیه ۱۰ سال جوان تر از کشورهای اروپایی است.

از دید جیلیو، مزایای پیوستن به اتحادیه اروپا کاملا روشن است. «ما یک اقتصاد بسیار نیرومند هستیم که به زیرساخت و دانشی که اروپا می تواند برای ما فراهم کند هم نیاز داریم. این یک سناریوی بُرد بُرد خواهد بود چرا که هم اروپا و هم ترکیه از آن سود خواهند برد.»

اخیرا وزیر امور خارجه آلمان «گیدو وستر وله» با همتای ترکیه ای خود احمد داوود اوغلو، پیرامون «دوره جدیدی» از روابط ترکیه و اتحادیه اروپا ملاقات کردند، که نشانه ای است از اینکه شاید خواسته ترکیه برای پیوست به اتحادیه اروپا جان تازه ای بگیرد.

البته جیلیو در این مورد زیاد خوشبین نیست. «اتحادیه اروپا مشکلات داخلی زیادی دارد و همین باعث می شود نتواند تا چهار سال آینده عضو جدیدی را بپذیرد. علاوه بر این ترکیه یک کشور مسلمان است و همین امر باعث می شود که تعلل بیشتری در این قضیه ایجاد شود.» به نظر جیلیو مشکل ترکیه وجهه جهانی این کشور است.

«من فکر می کنم ترکیه نتوانسته تصویری واقعی از خود به جهان نشان بدهد. بگذارید یک مثال بزنم. وقتی که قرار شد سری جدید فیلم جیمز باند در استانبول فیلمبرداری شود، آنها به دنبال محل هایی می گشتند که ویژگی های جیلیو می گوید که ترکیه قدیم تمام شده و «در بسیاری نقاط استانبول معماری مدرن و پیچیده غالب شده، اما گروه فیلم برداری توجهی به این مناطق نکردند. آنها مشتاق مکان های متفاوت هستند و وجهه ترکیه قربانی این خواسته آنها می شود.»


نویسنده: کیم هلمگارد
مترجم: محمدحسین تاجورپور
منبع: وال استریت ژورنال


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



يكشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۸ آوریل ۲۰۲۴

اقتصاد فراصنعتی

+ اقتصاد از چشم‌اندازی زنانه مریم یوسفیان

+ انسان شناسی اقتصادی پیر بوردیو سعدیه صالحی

+ چطور می‌توانیم در زمان رکود اقتصادی بازهم موفق ظاهر شویم؟ حمیدرضا تائبی

+ خلاصه کتاب چالشهای مدیریت در قرن ۲۱،پیتر دراکر سید محمد افقهی

+ چرا زنان مدیران بهتری هستند داریوش نوروزی

+ اقتصاد خرد جوزف استیگلیتز

+ پروفسور مارگلین کسی است که تمامی مدارج اقتصاد نئوکلاسیک را تا انتها طی کرده است استفان مارگلین

+ نگاهی متفاوت در علت یابی کاستی های نظام آموزشی 

+ اقتصاد نفتی کارآفرینی و تولید علم را فلج کرده است 

+ چرا با وجود سخنرانی خوب از نتیجه جلسه راضی نیستید؟ 

+ چگونه مدیران را مدیریت کنیم مترجم: رویا مرسلی

+ ركود از جنگ و امريكا هم خطرناك‌تر است محسن رنانی

+ اقتصاد دانایی محسن عارف

+ نوآوری استراتژيک در چهار مرحله. نادیا شادوش

+ آينده نگري ، تحقیق و توسعه و نوآوری ، جهاني انديشيدن 

+ اقتصاد سیاسی، نفت و بحران اقتصادی ایران / گفت‌وگو با محسن رنانی دکترمحسن رنانی

+ یک دیدگاه فرآیندی از مدیریت دانش مترجم: مصطفی پارسانیا

+ راهنمایان گردشگری،‌ کاشفان سرمایه‌های نمادین دکترمحسن رنانی

+ تحلیل اقتصادی آزادی دکترمحسن رنانی

+ عصر مدیران. 

+ ايران پسا تحریم و بحران در شرکت‌های نفت بين‌المللی  سید کامران باقری

+ با حضور زنان در جامعه به توسعه می‌رسیم دکترمحسن رنانی

+ واكاوي نفت: رنـج اقتصـاد ايـران از سـه تـهديد در گفتگو با ناصر فکوهی دکتر ناصر فکوهی

+ طرحی برای آینده‌نگری اقتصاد ایران علیرضا صابونی‌ها

+ درک دموکراسی 

+ جدل رنانی و مصباحی‌مقدم بر سر توسعه 

+ افق‌های کوتاه مقیاس‌های کوچک فرشاد مومنی

+ صنعت‌داری یا صنعتی‌شدن؟ عباس شاکری

+ روند های جدید پویا در کارآفرینی 

+ خلاقیت راهکاری جهت توسعه گردشگری 

+ فرصت‌های از دست رفته بایزید مردوخی

+ راهکارهای تحقیق اقتصاد بدون نفت دکتر بایزید مردوخی

+ بیم و امیدهای نفتی سعیده شفیعی

+ روندها، فرصت‌ها و تهدیدها حسین تسلیمی

+ شجاعانه اما پر اشتباه دیدره مک کلاسکی/ استاد دانشگاه اقتصاد در شکاگو

+ توسعه انساني يعني توانمند سازي سیدمحمدسعید نوری‌نائینی

+ سودای تغییر بدون تغییر ، اساسی ترین مشکل بنگاههای خصوصی مهندس صلاح الدین همایون

+ دنیای نو اقتصاد نو 

+ مدیریت دانش در سازمان 

+ چطور سازمان ها یمان را برآینده متمرکز کنیم ؟  یان ویلسن / برگردان : مهندس حمید رضا عرفانیان

+ این رکود پایان ناپذیر…! 

+ ﺟﻬﺎﻧﻲﺷﺪﻥ ﻭ ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ ﺭﺍﻫﺒﺮﺩﻱ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺍﻧﺴﺎﻧﻲ ﺭﻭﺯﺑﻪ ﺣﺒﻴﺒﻲ

+ در آستانه دوره پایان نفت هستیم دکترمحسن رنانی

+ آنچه پیتر دراکر درباره‌ سال 2020 می‌دانست 

+ اصول مدیریت دولتی 

+ سال٩٤، پایان حضور دولت در عرصه توسعه دکترمحسن رنانی

+ بخشی از اقتصاد در آستانه ورشکستگی است دکترمحسن رنانی

+ ما نیازمند انقلابی پایدار هستیم 

+ چالشهای فراروی مدیریت منابع انسانی مهدی صانعی

+ ﻧﻈﺎﻡ ﺍﻗﺘﺼﺎﺩﻱ ﺟﺪﻳﺪ ﻛﻮﻳﻦ ﻛِﻠﻲ

+ ریشه نابرابری در کجاست؟ پل کروگمن

+ کروگمن، استگلیتز و توماس پیکتی جزء پرنفوذترین اقتصاددانان اکونومیست

+ تحصیل دانایی و مدیریت دانایی جان وَن بِویرن

+ تاثير اجزاء اقتصاد دانش محور بر بهره وري نيروي كار رضا خواجه نائيني

+ جهانی سازی یعنی ادغام اقتصادهای ملی/من منتقد سرسخت‌ راهبردهای‌ اصلاحی‌ مثل‌ «شوک درمانی» هستم/واکنش شدید علیه جهانی‌سازی‌، به علت افزایش نابرابری  استیگلیتز

+ پیش نیازهای اقتصاد دانایی محور زهرا شمسی

+ چرا در صنایع علم محور، قدرت رقابت جهانی نداشته ایم؟ علی بابایی

+ علم اقتصاد در ایران تبدیل به ایدئولوژی شده است 

+ اﺗﻢ, ﻧﺸﺎﻧﻪ ﻗﺮن ﺑﻴﺴﺘﻢ, ﻧِﺖ، آﻳﻨﺪهي ﻣﺎﺳﺖ ﻛﻮﻳﻦ ﻛِﻠﻲ

+ ﻧﻈﺎﻡ ﺍﻗﺘﺼﺎﺩﻱ ﺟﺪﻳﺪ ﻛﻮﻳﻦ ﻛِﻠﻲ

+ خدایان مدیریت چارلز هندی

+ اخلاق در رفتار سازمانی مهندس صلاح الدین همایون

+ مدیریت از زبان بزرگمهر بابک بهی

+ اقتصاد دانان فردا_2 

+ اقتصاددانان فردا 

+ رشد اقتصادی بدون سیاستگذاری هوشمندانه امکان پذیر نیست رعیا

+ خرما و کشمش جایگزین واردات شکر مهدی ازرقی

+ ايجاد يك جامعه يادگيرنده پروفسور جوزف استيگليتز

+ رشد اقتصادی در جهان کندتر می شود/ آیا بشر در آینده ثروتمندتر می شود؟ ندای ایرانیان

+ چرا هنوز به مدیران نیاز داریم؟ مترجم: فريبا وليزاده

+ سودهای بانکی مردم را خانه نشین کرد. ثروت های دروغین در اقتصاد پول مبنا دکتروحید شقاقی شهری

+ اقتصاد دیجیتالی  علیرضا ابراهیمی

+ رقابت جهاني در قرن 21 مصطفی مؤمنی

+ ساختارهای جدید سازمانی 

+ داﻧﺶ ﺗﺼﻤﻴﻢ ﮔﻴﺮي در ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ ﻣﻨﺎﺑﻊ اﻧﺴﺎﻧﻲ Decision  آرش ﻣﻮﻣﻨﻲ

+ مدیر قرن بیست و یکم  ترجمه و اقتباس: تورج مجیبی و محسن محمدیان ساروی

+ چالش‌های سودآوری و رشد در سازمان‌های قائم به ذات فرنود حسنی

+ سازمان تندآموز  

+ روند آینده رقابت و تقسیم بازار در نظام بانکی ایران  فرنود حسني

+ سازمانهای یادگیرنده  

+ فرهنگ سازمانی سید محمدعلی رجبی

+ سیاست‌گذاری مناسب در خصوص رسیدن به اقتصاد دانش­محور هومن ابوترابی

+ جایگاه ایران در اقتصاد دانش‌محور هومن ابوترابی

+ نبرد با ادم اسمیت (و کارل مارکس) Daniel Jafari

+ بی عدالتی درمیان ثروتمندان زیاد شده / از ثروتمندان مالیات بیشتری بگیرید حتی اگر فقیر شوند 

+ کتاب “سرمایه در قرن ۲۱″ ”توماس پیکتی”  مدرسه اقتصاد

+ مدیریت و سازمان در قرن بیست و یکم  ’امیر یوسفی

+ مدیریت بحران، بحران مدیریت  امیررضا پوررضایی

+ هند و پاکستان در بازار لوازم‌التحریر ایران  

+ نگرشی جدید نسبت به روش های توسعه مدیریت  Gaurav Moda, Anshu Nahar, Jai Sinha

+ بهره گیری از ارتباطات داخلی برای پشبرد استراتژی بقای سازمان عادل میرشاهی

+ چين کپی‌کار را فراموش کنيد!  سيد کامران باقری

+ کارآفرینی و خلق ثروت بدون سرمایه مالی  

+ قابلیت‌های تصمیم‌‌گیری پايدار را به سازمان خود بیاورید  

+ مثبت اندیشی عاملی برای افزایش بهره‌وری در محیط کار  مترجم: نفیسه هاشم خانی

+ چرا مدیران منابع انسانی شانس کمتری برای مدیر عامل شدن دارند؟  مترجم: مریم رضایی

+ بشنويد که افراد دقيقا چه مي‌گويند؟! سيد محمد اعظمی نژاد

+ درگیری شدید سیاسی بین سنت گرایان و تجددگرایان حوزه اقتصاد ایران 

+ چالشهای یک مدیر درایران کنونی صلاح الدین همایون

+ مهارت‌های مدیریتی Eric McNulty



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995