Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


شهرهای آینده: Made In China

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[25 Sep 2012]   [ ]


از اتوبوس های ترافیک گریز (traffic jumping ) گرفته تا تاکسی های الکتریکی چین امروزه در خط مقدم پرزرق وبرق ترین ابداعات شهری قرار دارد.







در بیشتر سال های قرن بیستم، جهان برای دیدن آینده به شهرهای آمریکا نظر می افکند. شهرهایی مانند نیویورک و شیکاگو بلندترین آسمان خراش ها جدیدترین فرودگاه ها پرسرعت ترین بزرگ راه ها و بهترین شبکه های برق را داشتند.

اما امروزه با گذشت تنها ۱۲ سال از قرنی که قرن آسیا نام گرفته است عنوان «شهر آینده» بیشتر مناسب شهرهای چینی است. حتی معاون رییس جمهور آمریکا جو بایدن هم به این موضوع معترف بود آن زمان که در سخنرانی اش گفت: «اگر من به آمریکایی ها چشم بند می زدم و آنها را به بعضی از فرودگاه ها یا بنادر چین می کشاندم و سپس در نیمه شب به هر کدام از شهرهای شما می آوردم... و آن گاه می پرسیدم: «کدامشان آمریکایی است؟ کدام در شهر شما در آمریکاست؟ و کدام یک در چین است؟» بیشتر آمریکایی ها جواب می دادند: «خب آنکه چشمگیرتر است در آمریکا است.» که خب البته این طور نیست!» این سخنرانی باعث تعجب اکثر خبرنگاران شد؛ اما برای هر کس که در پکن هنگ کنگ یا شانگهای (یا حتی شهرهای کمتر شناخته شده ای نظیر شن ژن یا دالیان) بوده باشد به نکته ای بدیهی اشاره می کند.

در این شهرها بازدیدکنندگان به فرودگاه هایی درخشان با معماری جالب توجه وارد می شوند و سپس با تاکسی های الکتریکی به مراکز شهر برده می شوند که پر هستند از آسمان خراش های منطبق با استانداردهای زیست محیطی. در آینده نه چندان دور این بازدیدکنندگان سوار بر اتوبوس های ترافیک گریز می شوند که با انرژی پاک و ایمن خورشیدی تغذیه می شوند. با توجه به بودجه سالانه ۵۰۰ میلیارد دلاری که چین صرف زیرساخت های شهری اش می کند (رقمی معادل ۹ درصد تولید ناخالص ملی اش و بسیار بیشتر از کشورهای اروپایی و آمریکا است) و همچنین با توجه به بیشترین نرخ مهاجرت جمعیت روستاهای چینی به مناطق شهری که در طول تاریخ انسانی بی سابقه است هر تصمیمی که دولت چین در مورد شهرهایش بگیرد آینده شهرنشینی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. می خواهید بدانید که آینده تکنولوژی شهری چگونه خواهد بود؟ به نصیحت معاون رییس جمهور آمریکا گوش کنید و چشم هایتان را به شرق بدوزید!

● آسمان خراش های منطبق بر استاندارد

سرعت پیشرفت چین که تا به حال خیره کننده بوده است در آینده حتی بیشتر هم خواهد شد. یک شرکت ساختمانی چینی یک روش ساخت منطبق بر استاندارد ابداع کرده است که ساخت آسمان خراش های با الگوی بهینه مصرف انرژی را در چند هفته ممکن می کند و هزینه و تلفات ساخت را به طور قابل ملاحظه ای کاهش می دهد. شرکت براود گروپ (Broad Group ) امسال این روش را به آزمون نهایی خواهد گذاشت و یک آسمان خراش ۲۲۰ طبقه – بلندترین آسمان خراش جهان را ظرف تنها ۹۰ روز در شانگسا در جنوب چین خواهد ساخت. (ساخت بلندترین ساختمان حال حاضر جهان برج خلیفه در دبی که بیش از ۱۶۰ طبقه دارد ۶ سال به طول انجامید.)

با وجود اینکه این پروژه سنگ بزرگی به نظر می رسد که براود برداشته است اما این شرکت پیش تر از این توانایی خودش را در چند طرح آزمایشی ثابت کرده است. در دسامبر گذشته این شرکت یک هتل ۳۰ طبقه را در شانگسای در نزدیکی دفتر مرکزی اش ظرف تنها ۱۵ روز ساخت. روش ساخت به کار گرفته شده بر استفاده از قطعات پیش ساخته مبتنی است (۹۳ درصد کار هتل در کارخانه انجام شده بود) که باعث می شود ضایعات ساخت، ۱ درصد یک پروژه معمولی ساختمانی باشد. همچنین با توجه به اینکه قسمت های زیادی از ساختمان از قبل سر هم می شوند مهندسان می توانند امکانات زیست محیطی نظیر عایق های حرارتی یا آسانسورهای تولید کننده برق را به طور یکپارچه در ساختمان تعبیه کنند. براود اظهار کرده که تا به حال امتیاز استفاده از روشش را به ۶ شرکت چینی فروخته است و در حال مذاکره با دو شرکت خارجی هم هست.

● اتوبوس های ترافیک گریز

چینی ها در سال ۲۰۱۱، ۵/۱۴ میلیون ماشین خریده اند. این رقم تا آخر این دهه ممکن است به ۵۰ میلیون عدد هم افزایش پیدا کند و منجر به ترافیک وحشتناک در جاده های چین شود. (اخیرا یک گره ترافیکی در بیرون شهر پکن ۱۱ روز به طول انجامید.) با توجه به چنین مشکلات حاد ترافیکی عجیب هم هست که کسی قبل از این به فکر اتوبوس های تندرو سه بعدی نیفتاده است. استدلال ساده است: اگر نمی توانید از لابه لای ماشین های قفل شده بگذرید خب از بالای سرشان رد شوید!

این وسایل نقلیه قوس دار که اتوبوس های ترافیک گریز نام گرفته اند مانند یک بازی کروکت (بازی گوی و حلقه) عمل می کنند؛ اما بازی ای که در آن حلقه از بالای سر گوی ها عبور می کند. این وسیله که توسط شرکت تجهیزات حمل ونقل شن ژن هوشی (Shenzhen Huashi Future Parking Equipment ) ساخته شده می تواند در هر واگن ۱۲۰۰ مسافر را از بالای یک خیابان دو طرفه عبور دهد در حالی که ماشین ها در خیابان زیری به سهولت حرکت می کنند (یا نمی کنند! در ساعات شلوغ و پرترافیک!). این شرکت ادعا می کند که این وسیله گره های ترافیکی را تا ۳۰ درصد کاهش می دهند و از آنجا که به تونل یا ریل های هوایی نیاز ندارد ۹۰ درصد ارزان تر از مترو یا مونوریل تمام می شود. این وسیله با تولید برق به وسیله صفحات (پنل های) خورشیدی تعبیه شده بر روی سقف یا در ایستگاه ها هزینه کمتری هم خواهد داشت.

● تاکسی های الکتریکی

دولت چین که امید دارد طلایه دار حمل ونقل الکتریکی در جهان باشد می خواهد که ۵۰۰ هزار وسیله نقلیه الکتریکی و برقی دوگانه سوز (plug in hybrid) تا سال ۲۰۱۵ و بیش از ۵۰ میلیون دستگاه تا سال ۲۰۲۰ در راه های چین تردد کنند. دولت برای محقق شدن این هدف اقدام به پرداخت کمک هزینه هم می کند؛ کمک هزینه هایی شامل۸۸۰۰ دلار برای هر وسیله نقلیه الکتریکی که توسط شرکت های تاکسی رانی و دولت های محلی خریداری شود.

در نتیجه دولت چین بیشترین تعداد تاکسی های الکتریکی در سراسر جهان را دارا است و احتمالا تفوقش را گسترش هم خواهد داد. در حومه شهر پکن فوتون های الکتریکی مسافرها را به مقصد دیوار چین یا از مبدا آنجا جابه جا می کنند. در شهر جنوبی شن ژن که بزرگ ترین ناوگان تاکسی ها و اتوبوس های بدون کربن را دارا است رانندگان تاکسی صدها ای سیکس( E۶) را می رانند ماشین الکتریکی ساخت کارخانه اتومبیل سازی بی وای دی(BYD) به پشتیبانی وارن بافت. دولت محلی شن ژن تمایل دارد که تا آخر این سال ۲۴۰۰۰ وسیله نقلیه الکتریکی و ۱۲۷۵۰ ایستگاه شارژ را در جاده های شهر ببیند. اما این برنامه ها ممکن است متعاقب تصادف منجر به مرگ یک تاکسی الکتریکی (ممکن است باتری دستگاه معیوب بوده باشد) متوقف شوند؛ هرچند که نگرانی های امنیتی به ندرت در چین منجر به توقف پروژه های بلندپروازانه دولت می شوند.

● انرژی هسته ای پاکیزه تر و ایمن تر

چین که از کمبود انرژی الکتریکی در بسیاری از شهرهایش نگران است عجله دارد که تکنولوژی هسته ای اش را که با سوخت توریوم تغذیه می شود توسعه دهد. بعضی از کارشناسان انرژی پیش بینی می کنند که توریوم انقلابی در صنعت هسته ای – که از بعد حادثه نیروگاه فوکوشیمای ژاپن در سال ۲۰۱۱ با نگرانی های امنیتی دست به گریبان است – به وجود خواهد آورد. در مقایسه با اورانیوم، توریوم در طبیعت فراوان تر است باعث گداخت هسته مرکزی نمی شود و ضایعات رادیواکتیو کمتری هم تولید می کند. مجموعه این عوامل آن را به گزینه جذاب تری برای جبران کمبود الکتریسیته چین کرده اند (هرچند که منتقدین هشدار می دهند که توریوم هنوز در مقیاس تجاری آزمایش نشده و هنوز مشکلات جدی امنیتی و ضایعاتی دارد.)

جالب است که ایالات متحده در خلال جنگ سرد پیشگام تحقیقات هسته ای در مورد توریوم بود و سپس آن را به خاطر کاربرد محدودش در تولید سلاح رها کرد. چین (همراه با فرانسه، هند و نروژ) در حال حاضر آن تحقیقات اولیه را پیش برده و قصد دارد که پیش قراول ابداعات جهانی در زمینه توریوم باشد. چین ۴۰ درصد تاسیسات هسته ای جهان را ساخته است و اگر موفق شود توریوم را به کار گیرد (نمونه آزمایشگاهی نخستین نیروگاه کشور طبق برنامه باید تا ۵ سال دیگر کامل شود) این تکنولوژی قطعا نقش مهمی در برنامه های دولت خواهد داشت. طبق این برنامه ها دولت باید تولید انرژی هسته ای اش را ظرف ۲ دهه آتی تا ۲۰ برابر افزایش داده و وابستگی اش را به سوخت فسیلی کاهش دهد.

● قطارهای فشنگی

سیستم حمل ونقل ریلی پرسرعت چین با داشتن وسیع ترین شبکه ریلی جهان و قطارهای بسیار پیشرفته اش یادآور دنیای آینده است. اما آخرین ابداع چین بیشتر الهام گرفته از گذشته است. جدیدترین قطار فشنگی چین که شکلی شبیه شمشیرهای سنتی چینی دارد با سرعت بیشینه ۳۱۱ مایل در ساعت هوا را می شکافد و می تواند فاصله بین پکن و شانگهای را در کمتر از ۳ ساعت طی کند؛ ۵/۴ برابر سریع تر از قطارهای آمترک (Amtrak) که در مسیر پرتردد بوستون – واشنگتن رفت وآمد می کنند (که در آن ترافیک معمولی قطارها از همین سرعت نیز می کاهد).

در آینده قطارهایی مانند این قادر خواهند بدون اینکه مجبور باشند به خاطر مسافرها توقف کنند مسیر بین شهرها را به سرعت بپیمایند. چن جیانجون (Chen Jianjun) طراح در فکر ساخت سیستمی متشکل از چند غلاف است که بتوانند بر روی قطارهای در حال حرکت سوار یا از آنها جدا شوند تا مسافرها از آنها پیاده و سوار شوند بدون اینکه قطار مجبور به توقف شود. توقف های قطار در حال حاضر ۵/۲ ساعت به زمان سفر بین پکن و گوان ژو اضافه می کند. محققان دانشگاه جیاتونگ (Southwest Jiaotong University ) در حال کار بر روی گونه ای از قطارهای مگلو (Maglev style trains) هستند که مسافران را با سرعتی بیش از ۶۰۰ مایل بر ساعت جابه جا می کنند. ابداعاتی نظیر این می توانند کاری کنند که سفر هوایی به تاریخ بپیوندند.

● جدیدترین فرودگاه های جهان

توانایی چین در ساخت سریع و بهینه زیرساخت های شهری در هیچ قسمتی مانند حمل ونقل هوایی نمود ندارد. تنها در سال های بین ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ دولت مرکزی با صرف هزینه ۴۰ میلیارد دلار ۳۳ فرودگاه جدید ساخت و ۳۳ فرودگاه دیگر را هم نوسازی و تجهیز کرد. این سرعت سرگیجه آور قرار است تا سه سال دیگر هم ادامه پیدا کند زمانی که چین ۷۰ فرودگاه دیگر هم خواهد ساخت؛ از جمله یک فرودگاه عظیم در پکن – سومین فرودگاه شهر – که ظرفیت سالانه اش دو برابر ظرفیت فرودگاه هارتسفیلد آتلانتا (Hartsfield) – شلوغ ترین فرودگاه حال حاضر جهان – خواهد بود.

اینها همه سفر هوایی بین شهری در چین را متحول کرده اند و در کشوری که تا همین اواخر هم شدیدا وابسته به قطارهایش بود راه ها را کوتاه کرده اند. خطوط هوایی شبکه های محلی شان را گسترده تر می کنند (هرچند که میزان تقاضای مسافران به سرعت ظرفیت ها افزایش نمی یابند؛ نمونه اش فرودگاهی که ۵ سال پیش با هزینه ۵۷ میلیون دلار در ایالت گوییژو (Guizhou) ساخته شد و در کل سال ۲۰۰۹ تنها ۱۵۱ مسافر به خود دید).

فرودگاه های چین همچنین مجهز به جدیدترین تکنولوژی های این عرصه هستند. نظیر تکنولوژی های زیست محیطی خطوط خودکار کنترل گذرنامه و پیشرفته ترین دستگاه های تشخیص مواد منفجره. مسافران هم متوجه این نکات شده اند: در لیست سکای ترکس (Skytrax) از بهترین فرودگاه های جهان در سال ۲۰۱۲ دو فرودگاه از چین به چشم می خورد که بیشتر از هر کشور دیگری در جهان است.

● انرژی خورشیدی

در سال ۲۰۱۰ چین با پیشی گرفتن از آمریکا لقب بزرگ ترین مصرف کننده انرژی جهان را از آن خود کرد. این کشور برای تامین نیاز ظاهرا بی پایان انرژی اش به صنعت انرژی خورشیدی توجه نشان داده است. چین در حال حاضر هم در زمینه ساخت صفحات خورشیدی (پنل های خورشیدی) در جهان پیشرو است و آماده ساخت یک نیروگاه خورشیدی عظیم می شود.یک نیروگاه خورشیدی با ظرفیت تولید ۱ گیگاوات توان قرار است در داتانگ (Datong) شهری در ایالت شانگ زی (Shanxi) که به خاطر ذخایر زغال سنگش معروف است ایجاد شود در همین حال دو شرکت چینی و آمریکایی در ساخت یک نیروگاه خورشیدی با ظرفیت تولید ۲ گیگاوات در مغولستان داخلی همکاری می کنند. این نیروگاه بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی جهان خواهد بود و ظرفیتی دو برابر بیشتر از رآکتورهای هسته ای فعال ایالات متحده خواهد داشت. گروه بازرگانان چین

(Hong Kong based China Merchants Group)نیز در همین حین در حال ساخت یک نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی است که صفحات خورشیدی آن به جای آنکه مطابق استاندارد فعلی این صنعت بر زمین قرار گیرند روی سقف نصب می شوند. این شرکت از مساحت ۳۲ میلیون فوت مربعی سقف ها استفاده می کند و به این ترتیب دغدغه های زیست محیطی مبنی بر اشغال بیش از اندازه اراضی را که در مورد نیروگاه های متداول وجود دارد کاهش می دهد.

● بازیافت زباله

با رشد و توسعه شهرهای چین ساکنان این شهرها هر روز کوهی از زباله تولید می کنند که مناطق شهری را احاطه می کنند. فقط پکن در هر روز ۱۸۰۰۰ تن زباله تولید می کند. با این مقدار زباله می توان در یک سال ورزشگاه رز باول کالیفرنیا (Rose Bowl) را ۲۹ بار پر کرد. برای حل این مساله شرکت های چینی در حال توسعه تکنولوژی های مدرن و پیشرفته ای هستند که به زودی روش هایی نظیر دفن یا سوزاندن زباله را منسوخ می کنند یا اقلا از رواج آنها خواهند کاست.

گلدن وی بیوتک (Goldenway Bio Tech ) در چین سیستمی را ابداع کرده که می تواند در هر روز ۴۰۰ تن زباله غذایی را به کود تبدیل کند. این فرآیند بدون بو از یک آنزیم فرآوری شده استفاده می کند که زباله ها را ظرف تنها ۱۰ ساعت تجزیه کرده و پودر قهوه ای رنگی حاصل می کند که به گفته گلدن وی مناسب استفاده در کشاورزی ارگانیک است. این شرکت در حال بهره برداری از ۱۰ کارخانه از این نوع در سراسر چین است هر چند که از زمان پرده برداری از طرح هایش با مخالفت شهروندانی روبه رو شده است که نگران مشکلات بهداشتی و بوی بد ناشی از این کارخانه ها هستند.


دوستین رواسا
مترجم: بهار رییس زاده
منبع: فارن پالیسی



مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



يكشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۸ آوریل ۲۰۲۴

تکنولوژی

+ راهنمای جامع آشنایی با مدل هوش مصنوعی مولد، کاربردها و انواع آن مترجم: حمیدرضا تائبی

+ تولید متن یا Text Generation چیست؟  حمیدرضا تائبی

+ چه تکنولوژی‌هایی باعث تحول دیجیتال در صنعت کشاورزی می‌شوند؟ -

+ ارتباط انقلاب صنعتی چهارم با تحول دیجیتال چیست؟ -

+ هوش مصنوعی در خدمت دموکراسی /

+ انقلاب صنعتی چهارم چیست و چگونه بر زندگی ما تاثیر می گذارد؟ فاطمه حسینی

+ یادگیری ماشین آنلاین چیست و چرا نقش مهمی در دنیای هوش مصنوعی دارد؟  حمیدرضا تائبی

+ خودیابی فرهنگی در جهان دیجیتال  فرهنگ امروز/ عیسی عبدی

+ انقلاب بزرگ فین‌تک‌ها در یک دهه آینده مترجم: مهسا قنبری

+ راهکار محققان برای مجهز شدن IoT به شبکه‌های عصبی بهینه  مهدی صنعت‌جو

+ ۱۰ شغلی که هوش مصنوعی تصاحب نخواهد کرد  مهدی صنعت‌جو

+ پیوند کامپیوتر و مغز انسان محسن آقاجانی

+ فناوری‌های نوظهور 

+ قدرت‌نمایی هوش مصنوعی در دنیای داروسازی حمیدرضا تائبی

+ تاثیر ابزارهای هوشمند بر کنترل شیوع بیماری‌های فراگیر 

+ فناوری تشخیص چهره در یک قدمی زندگی ما حمیدرضا تائبی

+ آیا تلفن هوشمند، بخشی از وجود ماست؟ 

+ انقلاب عاشقانه در زمانه تکنولوژی 

+ آیا تکنولوژی باعث خوشبختی بشر می‌شود؟ محمدحسین آشنا

+ آیا فناوری تشخیص چهره نگران کننده است؟  مهدی زارع سریزدی

+ روبات‌هایی که می‌بینند و از انسان می‌آموزند- مهدی صنعت‌جو

+ یک راهکار عالی برای آنکه بدانید اینترنت شما چه زمانی قطع شده است حمیدرضا تائبی

+ آیا ماشین‌ها ما را از کار برکنار خواهند کرد؟ حمیدرضا مازندرانی

+ پیامدهای نسل چهارم فناوری رسانه‌های اجتماعی  دکتر محمود سریع‌القلم

+ طبقه‌ای به نام علوم انسانی دیجیتال 

+ تکنولوژی و آینده جامعه 

+ گشايش اولین فروشگاه بدون فروشنده و صف توسط آمازون 

+ فناوری‌هایی که در سال ۲۰۱۸ رشد می‌کنند مهدی مطلبی

+ صوفیا، ربات شهروند تمایل به تشکیل خانواده دارد! 

+ روبات عصیانگر در شهر بی‌قانون؛ آغاز عصر وحشت حمیدرضا تائبی

+ اسکلت‌ پوشیدنی شنوا برای معلولین مهدی صنعت‌جو

+ سازمان ملل، هوش مصنوعی را زیر نظر می‌گیرد مهدی صنعت‌جو

+ عطش ساختن فردا  سید کامران باقری

+ کارخانه های آینده | کسب و کاری با فناوری چاپ سه بعدی 

+ تكنولوژى‌آموزشى‌ يا‌تكنولوژى‌يادگيرى 

+ با این لباس هوشمند گرم می‌شوید 

+ خطر هک‌شدن خودروهای هوشمند جدی است 

+ آیا هوش مصنوعی بزرگترین تهدید برای تمدن بشری است؟ مهدی صنعت‌جو

+ انسان یا محصول، نسل‌های آینده کدامند؟ حمیدرضا تائبی

+ این روبات 500 برابر سریع‌تر از انسان کار می‌کند حمید نیک‌روش

+ جلوگیری از تصادفات منجر به مرگ خودران‌ها با تصمیم‌گیری به سبک انسان حمید نیک‌روش

+ کدام شغل‌ها تا ۱۰ سال آینده نابود می‌شوند؟ حمیدرضا تائبی

+ از این پس هوش مصنوعی مصدومیت‌های ورزشکاران را پیش‌بینی می‌کند حمیدرضا تائبی

+ هوش مصنوعی خودسر!/ آیا ترس دانشمندان به واقعیت بدل می‌شود؟ 

+ آیا در نهایت ماشین ها میتوانند پیش داوری و تعصب داشته باشند؟ 

+ تجاری‌سازی فناوری رابط مغز و کامپیوتر 5 دستاورد مهم دارد 

+ این ربات خیلی راحت و سریع خودروی شما را پارک می کند! +تصاویر 

+ استفاده از ربات‌ها در صنعت بیمه 

+ پایان عصر نفت! بهزاد احمدی نیا

+ چاپ 3 بعدی استخوان مصنوعی 

+ تولید دست مصنوعی 15 دلاری 

+ انسان‌ها و هوش مصنوعی همزیستی مستقل را تجربه خواهند کرد حمیدرضا تائبی

+ روبات‌ها به یکدیگر مهارت‌های جدید را یاد می‌دهند حمید نیک‌روش

+ دختر یازده ساله در نشست سالانه سهامدارن مایکروسافت چه سوالی مطرح کرد؟ حمیدرضا تائبی

+ بیشتر از ۸۰ درصد مشاغل امروزی تا چند سال آینده از بین می‌روند! حمید نیک‌روش

+ انقلاب الکترونیک , یا چگونه قاره آسیا زباله دان جهان شد 

+ فناوری های تشخیص هویت. صالح سپهری‌فر

+ رانندگی در واقعیت افزوده فرانک فراهانی جم

+ با بمب الکترومغناطیسی آشنا شویم 

+ ساخت جوهر از آلودگی هوا! 

+ خانه‌ای که در باد می‌رقصد+تصاویر 

+ مرکز تخصصی بازی‌های رایانه‌ای به حوزه درمان و امنیت وارد می‌شود 

+ ویژگی‌های بایسته معلمان در بهبود فرآیند یاددهی-یادگیری مدارس هوشمند 

+ جهان در 150 سال آینده چگونه خواهد بود؟. 

+ آینده نگری در مدیران IT 

+ بازی پیامکی و محتوای آموزشی - سرگرمی برای آینده پژوهی وحید وحیدی مطلق

+ ماشین هایی هوشمند تر از انسان 

+ مجازی بودگی و قدرت «دولت موبایل» داود زارعیان

+ تکنولوژی های آینده چگونه خواهند بود؟ عرفان کسرایی

+ انقلاب صنعتی چهارم در راه است احمد علوی

+ بررسی رابطه ی بین سناریو های تکنولوژی با داستان های علمی- تخیلی با نگاهی به چرخه ی روبوت آسیموف و فضای سایبری گیبسون مریم اخوی

+ آیا حضور ربات‌ها را در زندگی‌مان خواهیم پذیرفت؟ جین ویکفیلد - بی‌بی‌سی

+ ﺗﻌﺎرض دو ﻧﮕﺮش در ﻓﻠﺴﻔﮥ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی و ﭘﮋواک آن در ﻓﻀﺎی ﻓﮑﺮی اﯾﺮان رهبر محمودزاده

+ روبات های پرستار در راه اند...مزایا ، معایب و خطرات صالح سپهری فر

+ سیر تحولی علم و تکنولوژي بعد از جنگ جهانی دوم الکساندر کینگ

+ ضرورت ارزیابی اخلاقی تکنولوژی های نوین ارتباطی وحیده علی پور

+ فیسبوک چگونه با استفاده از هوش مصنوعی تصاویر را برای نابینایان قابل درک می کند؟  مریم موسوی

+ چيني ها آيفون توليد مي کنند نه استيو جابز جوزف ناي

+ بهبود الگوی زندگی در مساله انرژی و تکنولوژی جلال نبهانی‌زاده

+ برای زندگی درکنار ربات ها آماده اید؟ شهرام یزدان پناه

+ دوران رباتی میترا بهاری

+ دسترسی ۵۰ درصدی کشورهای در حال توسعه به اینترنت باندپهن 

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي در ﻛﺸﻮرﻫﺎي در ﺣﺎل ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ فناوری اطلاعات در سازمان ها و ادارات شهاب وهابزاده

+ جنگ‌‌‌ بر ‌‌پایه ‌‌فناوری ‌‌اطلاعات‌ فریبا فرهادیان‌

+ تأملی دوباره در مفهوم اطلاعات و دانش: با تأکید بر حوزۀ علم اطلاعات و دانش شناسی مریم صابری

+ فهم سواد اطلاعاتي Barbara Humes

+ فناوری اطلاعات در حال ایجاد تحولی انقلابی در محصولات است روشنگری مدیریت اینترنت اشیاء

+ سبقت کتابهای الکترونیکی از کتابهای چاپی تا ۲۰۱۸ 

+ انقلاب اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۰ 

+ نقش فناوری اطلاعات در سازمان‌های امروزی 

+ نابرابری دیجیتالی 

+ آینده پژوهی و چالشهای صنعت نساجی  فاطمه رئيسي 1 ، احسان قرباني 2 ، محمد قانع، فاطمه معدني

+ فناوری نسل آینده مترجم: فرناز رجبی مهر

+ نسل جديد خانه‌هاي خورشيدي 

+ خانه‌هایی که از صاحبان‌شان باهوش‌ترند 

+ افزایش شدت حملات سایبری در دهه آینده 

+ هرآنچه که درباره اینترنت اشیا می‌دانیم  زومیت

+ سفری به دنیای آینده 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995