تصور کنید که در سفری یک ماه و یا یک هفته ای و یا چند روزه از اینترنت و دنیای مجازی به دور باشید، حال و روزتان چه شکلی می شود ؟


آیا برای شما امکان دوری از دنیای مجازی ، اگر چه برای مدتی کوتاه امکان پذیر است ؟ یعنی امکان جدایی از کامپیوتر ، تلفن همراه وسایر سرویس های مجازی برایتان وجود دارد ؟ چقدر می توانید دوام بیاورید ؟


اگر برخی از افراد چنین اراده و مدیریتی بر رفتار و زندگی شان داشته باشند ، بطور قطع برای بسیاری این امر دشوار خواهد بود چرا که تنیدگی زندگی روزمره و مشغله های مرتبط با دنیای مجازی چنین امکانی را به آنها نخواهد داد . بگذریم از خیل آدمیانی که ( بخوانید بیشتر جوانان) صبحشان بدون موبایل و اینترنت آغاز نمی شود و شبهایشان بدون آخرین ارتباط و اتصال با سیم و بی سیم به آخر نمی رسد .!


اما باید دانست که تکنیک و تکنولوژی مانند شمشیری دو دَم است که اگر هوشیارانه و مشروط استفاده نشود آسیب هایی را متوجه ما خواهد کرد که بعضا زیان آنها به دلیل خاصیت آهستگی و پنهانی بودن ، جبران ناپذیر خواهند بود .


ما دراینجا از مباحث مربوط به آسیب های فیزیکی و زیست محیطی ناشی از فراگیر شدن روزافزون زندگی الکترونیک که خود موضوعاتی هستند بسیار جدی صرفنظر کرده و تنها به آسیب ها و ضرر و زیانهای نرم افزاری و مجازی می پردازیم


هیچ کس منکر منافع دیجیتالی یا الکترونیکی شدن زندگی بشر کنونی نیست و یا هیچ بنی بشری نمی تواند سرعت ، دقت و نظم ایجاد شده در زندگی مدرن کنونی را که در پرتو فراگیر شدن شبکه ها و اینترنت و سایر عناصر مربوطه رخ نموده است حاشا و ندیده انگارد .


اما قبل از هر چیز بهتر است در ابتدا به آمار و ارقامهای محیط اینترنت نظری داشته باشیم تا درک مطالب بعدی سهل تر شود .


کاربران اینترنت در جهان بیش از ۲ میلیارد است .


نزدیک به ۳ میلیارد نشانی اینترنتی برای تبادل نامه های الکترونیک ساخته شده است .


روزانه بیش از ۲۵۰ میلیارد نامه الکترونیک در محیط اینترنت تبادل میشود که بیش از ۸۰% آنها هرزنامه(spam) هستند .