Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


انجمن‌هاي بين‌المللي رسانه‌يي را بهتر بشناسيم

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[29 Oct 2006]   [ سيد ايمان ضيابري]




اگر در سطح ملي با يك مقياس كوچك براي درك بيشتر اهميت انجام رسانيدن فعاليتهاي مربوط به حوزه‌ي فرهنگ و رسانه به صورت دسته‌جمعي و گروهي، اصناف و نهادهاي مدني يا سازمانهاي مردم‌نهاد (NGO)ها را در نظر بگيريم، به خوبي مي‌توانيم دريابيم كه واسط اصلي بين مردم و اهرمهاي قدرت، همين سازمانها هستند كه براي تهيه و تامين بودجه‌هاي جاري خود، از كمكهاي دولتي استفاده نمي‌كنند و به صورت مردمي و خودجوش، ايجاد بالانس و تعادل در روابط مردم و حاكميت را بر عهده دارند ضمن اينكه به نحوي، مطالبه‌كننده‌ي حقوق صنفي اعضاي زيرمجموعه‌ي خود نيز هستند.
تراكم و تعدد اين دست انجمنها كه به صورت مردمي و غالباً در سطح بين‌المللي با انگيزه‌ها و اهداف انسان‌دوستانه يا شعارهاي مربوط به دفاع از حقوق انساني فعاليت مي‌كنند، در حوزه‌ي رسانه و مطبوعات بسيار بيشتر است و در حال حاضر صدها انجمن، سازمان و فدراسيون بين‌المللي با موضوع مطبوعات و رسانه‌ها هستند كه ضمن برخورداري از سابقه‌ي كاري طولاني، در سراسر جهان اعضاي خاص خود را نيز دارند.
سابقه‌ي NGOها و سازمانهاي مردم نهاد در دنيا، به ما مي‌گويد كه صليب سرخ بين‌المللي و جنبش هلال احمر كشورهاي مسلمان، بزرگترين مجموعه‌ي سازمانهاي مردم‌نهاد (سمن‌هاي) مربوط به فعاليتهاي انساندوستانه را صاحب هستند و نخستين انجمنها با اين وضعيت و از اين دست را نيز سامان بخشيده‌اند.
براي نخستين بار در دنيا، واژه‌ي NGO كه مخفف كلمات ‌Non-Governmental Organizations به شمار مي‌رود، در مقاله‌ي 71 از بخش دهم منشور سازمان ملل و در سال 1945 استعمال شد و پنج سال بعد در 27 فوريه‌ي 1950 ميلادي، فرهنگ لغات بين‌المللي ECOSOC نيز NGO را با اين تعريف به عنوان يك مخفف رسمي به داده‌هاي قبلي خود اضافه كرد: هر نهاد بين‌المللي كه بر اساس يك معاهده‌ي بين‌المللي ايجاد نشده باشد.
سمن‌ها در سطح بين‌المللي از چهار روش فعاليت شبكه‌يي، روابط عمومي، مشاوره و مديريت پروژه براي رسيدن به مقاصد خود استفاده مي‌كنند ضمن اينكه تا به امروز و تا پايان پنجمين نشست بين‌المللي انجمن‌هاي غيردولتي پورتو آلگره در برزيل، سال 2005، 6 نوع NGO شناخته شده كه شامل INGO به عنوان سازمانهاي بين‌المللي غيردولتي، BINGOها به عنوان سازمانهاي غيردولتي بين‌المللي اقتصادي، RINGO به عنوان سازمانهاي غيردولتي بين‌المللي ديني و مذهبي، ENGO به عنوان سازمانهاي غيردولتي زيست محيطي، GONGO به عنوان سازمانهاي غيردولتي نيمه‌مردمي و QUANGOها به عنوان سازمانهاي غيردولتي شبه‌مستقل هستند. در اين بحث، ما قصد داريم چند سازمان بين‌المللي مطبوعاتي و رسانه‌يي كه همگي از زيرشاخه‌هاي QUANGO محسوب مي‌شوند، را معرفي و بررسي نماييم.
در ابتدا، به W3C، كنسرسيوم بين‌الملي وب جهان پهنا مي‌پردازيم. كنسرسيوم بين‌المللي وب‌ جهان‌پهنا، يك ائتلاف بين‌المللي متشكل از يك هسته‌ي انساني با اعضاي تمام‌وقت است كه در پي طراحي استانداردهاي بين‌المللي پذيرفته شده براي وب هستند. اين كنسرسيوم كار خود را با وضع پروتكل‌ها و قوانيني شروع كرد كه به رشد و پيشرفت درازمدت اينترنت در جهان كمك مي‌كردند.
اين كنسرسيوم كه توسط تيم لي برنر و در سال 1994 ميلادي راه‌اندازي شد، براي اولين بار در دنيا و به عنوان پايه‌ي فعاليتهاي اينترنتي غير از ارسال ايميل، پروتكلهاي URL: Uniform Resource Locator، همينطور پروتكل معروف HTTP: Hyper Text Transfer Protocol و از همه مهمتر پروتكل WWW: World Wide Web را ساخت و به جهان عرضه كرد تا بعد از ايميل كه هم اكنون سي سال است به عنوان قديمي‌ترين سرويس اينترنتي شناخته مي‌شود، وب نيز به خانه‌هاي كاربران و سطح نهادها و ادارات راه يابد. همينطور براي يك مدت محدود، مديريت و اداره‌ي اين كنسرسيوم بر عهده‌ي دپارتمان كامپيوتر دانشگاه MIT بود. در حال حاضر نيز دانشگاه كيو در ژاپن به مديريت اين كنسرسيوم كمك مي‌كند. اين كنسرسيوم در كشورهايي همانند هلند، لوكزامبورگ، بلژيك، چين، فنلاند، اتريش، هنگ كنگ، يونان، هند، ايرلند، ايتاليا، كره‌ي شمالي و جنوبي، ژاپن و سوئد، دفترهاي نمايندگي دارد.
***
فدراسيون بين‌المللي روزنامه‌نگاران با مديريت و دبيركلي آيدان وايت، روزنامه‌نگار سابق گاردين كه خود اهل ايرلند است، در بروكسلز، پايتخت كشور اروپايي بلژيك قرار دارد.
اين فدراسيون براي نخستين بار در سال 1926 ميلادي افتتاح شد، پس از اندكي، تا سال 194در سال 1952 تاسيس شد و در حال حاضر بر اساس آمارهاي تقريب اعلام شده، بيش از 100 كشور دنيا، 500 هزار عضو و نماينده دارد. از سال 1994، فدراسيون، اقدام به چاپ يك گزارش سالانه مي‌كند كه در آن، آمار روزنامه‌نگاران و اصحاب كشته‌ شده يا به قتل رسيده‌ي رسانه را درج مي‌نمايد و از اين طريق، به كمپين تامين امنيت جاني روزنامه‌نگاران نيز كمكي هرچند ناچيز خواهد كرد.
IFJ، روزنامه‌نگاران مختلف از سراسر دنيا را به دو صورت عضو رسمي و عضو افتخاري مي‌پذيرد، هرچند امكان عضويت اينترنتي و ثبت نام براي روزنامه‌نگاران وجود ندارد، اما با دريافت فرمهايي كه روي سايت هست و سوالات مختلفي در مورد وضعيت كاري هر روزنامه‌نگار را مي‌پرسد، مي‌توان در يك بازه‌ي زماني تقريباً طولاني، به عضويت IFJ در آمد. همينطور در هر كشوري، فدراسيون بين‌المللي روزنامه‌نگاران، يك نمايندگي دارد كه رسيدگي به وضعيت روزنامه‌نگاران و همينطور برقراري ارتباط هر ژورناليست با فدراسيون را بر عهده دارد. تا مدتي پيش، روزنامه‌نگاران ايراني از طريق انجمن صنفي روزنامه‌نگاري با International Federation of Journalists در ارتباط بودند كه البته در حال حاضر اين ارتباط برقرار نيست.
اين فدراسيون هر سه سال يكبار، كنگره‌يي بين‌المللي براي انتخاب دبيركل تشكيل مي‌دهد كه آخرين آن، در سال 2004 و در آتن يونان برگزار شد. جالب است بدانيد كه اين فدراسيون، خود عضوي از بورس بين‌المللي آزادي بيان است. اين بورس، بيش از 70 سازمان غيردولتي و NGO دارد كه همگي در زمينه‌ي آزادي اطلاعات و امنيت شغلي اصحاب رسانه‌ها فعاليت مي‌كنند.
آن دسته از روزنامه‌نگاراني مي‌توانند حق عضويت كامل فدراسيون را داشته باشند كه نشريه‌ي متبوع آنها، عضوي از بخش خصوصي كشور نباشد.
***
IPI كه اختصار كلمات International Press Institute محسوب مي‌شود، يك سازمان غيردولتي بين‌المللي است كه به حمايت و گسترش آزادي مطبوعات و توسعه‌ي روزنامه‌نگاري علمي و حرفه‌يي مي‌پردازد، در سال 1950 به طور رسمي افتتاح شد و در حال حاضر در بيش از 115 كشور جهان، اعضاي دايم و ثابت دارد.
در بسياري از كشورهاي جهان سومي، مانند نپال يا آذربايجان، اعضاي IPI به صورت خودجوش و البته با مجوز رسمي انيستيتوي بين‌المللي مطبوعات، اقدام به راه‌اندازي و مديريت نمايندگي‌هاي محلي اين نهاد مردمي كرده‌اند كه به كمك اختيارات بين‌المللي، به آزادي بيان، مطبوعات و گسترش امنيت جاني و شغلي روزنامه‌نگاران خود كمك كنند.
اين نهاد بين‌المللي همينطور به عنوان مشاور رسانه‌يي با سازمان ملل متحد و همينطور سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي ملل متحد (يونسكو) همكاري مي‌كند و نمايندگان آن در جلسات اتحاديه‌ي اروپا به عنوان مشاور نيز شركت دارند. انيستيتو همينطور هر ساله جايزه‌ي Free Media Pioneer Award را به اشخاص و رسانه‌هايي كه به كمك حداقلهاي كار و كمترين امكانات موجود، در راه مبارزه با خطراتي كه روزنامه‌نگاران و اصحاب رسانه‌ها را تهديد مي‌كند، اهدا مي‌نمايد.
اين جايزه تا به امروز به رسانه‌ها و خبرنگاران بسياري از كشورهاي جهان سومي تعلق گرفته است از جمله جايزه‌ي پايونير سال 2006 اين انيستيتو به روزنامه‌ي يمن تايمز، جايزه‌ي 2005 پايونير به راديو زيمباوه و جايزه‌ي سال 1999 آن به انجمن روزنامه‌نگاران آزاد اتيوپي تعلق گرفته است.
به گزارش ديده‌بان مرگ آي‌پي‌آي، از سال 1997 تا پايان آگوست 2006، 585 روزنامه‌نگار در سراسر دنيا در حين انجام وظيفه كشته شدند كه اين آمار توسط نهادهاي داخلي هر كشور، تاييد شده است.
***
انيستيتوي بين‌المللي پوينتر كه بزرگترين مدرسه‌ي خصوصي آموزش روزنامه‌نگاري در دنيا محسوب مي‌شود و هر ساله به عده‌يي از روزنامه‌نگاران جوان و مستعد سراسر دنيا براي گذراندن دوره‌هاي تخصصي روزنامه‌نگاري، بورس تحصيلي اعطا مي‌كند، در سن پترزبورگ و فلوريدا واقع است و در سال 1975 توسط نلسون پوينتر بنا گذاشته شد كه در آن زمان، مديرمسوول نشريه‌ي سن پترزبورگ تايمز بود. سه سال بعد نيز مديريت آن به جيمز رومنسكو سپرده شد تا از سهام پوينتر در بازار بورس آمريكا براي اداره‌ي اين مدرسه و اعطاي بورس تحصيلي به دانش‌آموزان استفاده كند.
دوره‌هاي آموزشي پوينتر، يك برنامه‌ي شش هفته‌يي تابستاني را تشكيل مي‌دهند كه به روزنامه‌نگاران جوان سراسر دنيا به شرط تسلط به زبان انگليسي، فنون نويسندگي، طراحي و فتوژورناليسم را به خوبي آموزش مي‌دهد. سسي كلوني خبرنگار واشينگتن پست، استيو دورسي طراح و گرافيست ديترويت پرس و جيسون دي پارله برنده‌ي جايزه‌ي برترين خبرنگار سال نيويورك تايمز، همگي از دانش‌آموختگان پوينتر بوده‌اند.



مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۶ آوریل ۲۰۲۴

+ چرا غرب غلبه کرده است؟ نویسنده: سید محمد طبیبیان مترجم:

+ وابستگی کامل نظام به روسیه فرهاد یزدی

+ انسان آینده‌نگر کیست؟ مارتین ‌ای.پی. سلیگمن و جان تیرنی

+ اثر تصمین حداقل درآمد فردی بر احتمال شکوفائی اقتصادی روستا. فرهاد طالع یزدی

+ سال نو مبارک  

+ بعد از عبور از کرونا، کجا خواهیم بود؟ ماتیاس هورکس

+ یادگیری ماشین، یادنگیری انسان در یک جهان کرونایی هرمز پوررستمی

+ آینده کرونا ویروس  حامد امینی

+ من بسیار امیدوارم: آینده ایران تماشایی است  محمدرضا اسلامی

+ آینده ای بهتر برای مردم جهان 

+ ۱ 

+ آموزش سواد اطلاعاتی. پوریا رفیعی فارسیجانی

+ آیا رژیم دست به مصالحه خارجی خواهد زد؟ فرهاد یزدی

+ آیا احساس خشنودی از بدبختی دیگران غیر اخلاقی است؟ دکتر مصطفی آب روشن

+ ابوالفضل قدیانی چاره رفع مشکلات ایران را برکناری خامنه‌ای از قدرت دانست 

+ درس از تاریخ فرهاد یزدی

+ ورشکستگی بازار ایدئولوژیک (1)  فرانسیس ساندرز

+ دانایی، فلسفه و علم رضا داوری اردکانی

+ «دومین رویارویی» شناورهای سپاه با ناوهای آمریکایی طی یک هفته 

+ از این به بعد ربات‌ها زباله‫ها را جمع می‫کنند شاهراه اطلاعات

+ کتاب قانون اساسی زمینشهر منتشر شد: اکرمی، موسی

+ اعتراف : ۲۲ بهمن روز چیرگی کفر بر ایمان بود. 

+ استفان هاوکینگ: محبوبیت ترامپ غیرقابل توضیح است و برکزیت بوی فاجعه می دهد 

+  

+ ۱۱ نشانه از آینده هیجان انگیز تکنولوژی 

+ پیش‌بینی زندگی انسان در دو قرن آینده. میثم لطفی

+ سنت حقوقی مسلمانان و چالش برابری جنسیتی دکتر زیبا میرحسینی

+ تفاوت آیند ه پژوهی و آینده نگری  

+ سلسله بحثهایی برای خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی(10) 

+ سلسله بحث هایی برای خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی(9) 

+ سلسله بحثهایی برای خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی(8) 

+ سلسله بحث های خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی (7) 

+ آسمان بر ما جفا نکرده است دکترمحسن رنانی

+ زندگی در سیاره اورانوس 

+ جامعه اطلاعاتى: زمينه اقتصاد فراملّى و پيامدهاى آن.  ويليام. اچ. ملودى

+ آینده آزمایی شراره عاضدی تهرانی

+ آسیب شناسی کم جانی علم اقتصاد در آکادمی ایران  دکاتیر محمد فاضلی و محسن رنانی

+ نيروي كار فناوري اطلاعات 

+ فلسفه در محکمه ایدئولوژي دکتر رضا داوری اردکانی

+ بی توجهی به مسؤولیتهای اجتماعی، بر شاخه نشستن و بن بریدن است پروفسور محمدرضا سرکار آرانی

+ تجارت قرن بیست و یکم رابرت تی کیوساکی

+ کتاب «آینده ذهن» منتشر شد 

+ قربانیان عید قربان و چالش قدرت در خاندان ال سعود رضا علوی

+ گیدنز؛ مدرنیسم، پست‌مدرنیسم و راه سوم  فرهاد بذرافکن

+ تبیین خانواده‌ی دموکراتیک در نظریه‌ی راه سوم گیدنز نسرین قوامی

+ آﻳﻨﺪهﭘﮋوﻫﻲ و ﻋﻠﻮم اﻧﺴﺎﻧﻲ: ﺑﺮرﺳﻲ ﻣﺴﺄﻟﺔ ﺳﻨﺎرﻳﻮﻫﺎي ﻫﻨﺠﺎري ﺟﻤﻴﺰ اوﮔﻴﻠﻮي

+ نقش رسانه‌ها در توسعه همه‎جانبه کشور محمدحسن آغاز

+ آینده‌ پژوهی و آینده شناسی نیاز مبرم مدیریت توسعه ملی 

+ آینده در تصرف رسانه‌های مجازی 

+ جهانی شدن و تنوع فرهنگ مترجم: وحیدرضا نعیمی

+ انقلاب فناوری در افغانستان ترجمه: نسترن صائبی

+ قدرت روابط انسانی  کوین جویس، مترجم: سیما مهذب حسينيان

+ چگونه مديري با اعتماد به نفس باشيم؟ ناديا گودمن - مترجم: زهرا آزموده

+ آينده نگري بحران امير محمدي

+ خلاصه کتاب ساختار انقلاب های علمی توماس کوهن حجت غلام زاده

+ دوراندیشی در فناوری 

+ چرا دورانديشي؟ 

+ كارآفريني ديجيتال، روند غالب دهه‌هاي آينده محمد علي آذري نيا

+ تشریح فرآیند تاریخی موضوع درایران 

+ نگاهي ديگر به مديريت زمان مترجمان: حسن قربانی ،حسن خسروی

+ ورود به دنیای دیجیتال جاناتان فیلدز

+ نقش دولت‌ها در قرن ارتباطات و فناوری اطلاعات  ترجمه: نیما کاووسی

+ مهارت‌های قرن بیست و ‌یکم ترجمه دکتر فریده مشایخ

+ نفت، امنیت و سیاست: آیا چین آمریکا را در خلیج فارس به چالش می‌کشد؟ گزارش راهبردی اندیشکده دانمارکی

+ هوش مصنوعی مثل هميشه پيچيده‌ است یوآب جکسون

+ این ژل خون‌ریزی شما را بلافاصله قطع می‌کند جو لاندولینا

+ فلسفه تاريخ و جهاني شدن بن درفمن

+ مدیران شایسته وتحول سازمانی مهشید باستانی پور مقدم

+ نقش مديريت دانش در آموزش عالي فاطمه شعيبي- سيد محمود هاشمي

+  

+ تحولات تکنولوژی و ماهیت مشاغل در عصر اطلاعات و ارتباطات جرمی ریف کین

+ رقص تغییر در عصر نوین 

+ رهبری در عصر فرانوگرایی مترجم: عبدالصمد خدامی

+ جهانی شدن و هویتِ قومی در ایران 

+ جهانی شدن فرهنگ، هویت گل محمدی، احمد

+ ﺟﻬﺎﻧﻲ ﺷﺪﻥ - ﺑﺨﺖ ﺑﺎ ﺷﺠﺎﻋﺎﻥ ﻳﺎﺭ ﺍﺳﺖ ﻟﺴﺘﺮ ﺗﺎﺭﻭ

+ ﺟﻬﺎﻧﻲ ﺷﺪﻥ، ﻓﻨﺎﻭﺭﻱ ﺍﻃﻼﻋﺎﺕ ﻭ ﭼﺎﻟﺸﻬﺎ ﺁﻗﺎﺯﺍﺩﻩ، ﺳﺎﺭﺍ- ﺣﺴﻴﻦ ﻣﺒﺎﺭﻛﻲ

+ مقدمه و فصل اول کتاب جامعه ي دانايي و پرسش هاي پژوهشي آينده ايلكا تومي

+ توسعه پایدار، توسعه انسانی و اشتغال دانش آموختگان جواد پورکریمی

+ آموزش عالی و گذار به جامعه مبتنی بر دانایی 

+ جهانی شدن و چالش های فراروی دولت محمد ندیری

+ انقلاب اطلاعاتي و ساختار نظام دموكراتيك جهاني دونالد – چنفيلد

+  

+ آسیب اجتماعی چیست و با آن چه باید کرد؟  سعید معیدفردر

+ از انقلاب بهمن چه ميتوان آموخت ؟ نشست پالتاکی اتحاد برای پیشبرد سکولار دموکراسی در ایران

+ لباس های تمیز، اقیانوس های کثیف مترجم: فرناز حیدری

+ مخاطرات افزایش تعداد شهرهای بزرگ  جرمی ریفکین

+ کار از راه دور فرصتی نوین در دنیای دیجیتال حوریه سادات برهانی

+ نگاه امنیتی نمي‌گذارد شکاف دیجیتالی از بین رود  محیا برکت

+  

+ جستاری در تاریخچه، مبانی و شاخه‌های علم هوش مصنوعی‌ 

+ گلوبالیسم یا جهانی شدن  

+ دنیای آینده با نانو تکنولوژی  

+ نابرابری اطلاعاتی; مسئله جامعه اطلاعاتی- 3 سیـد عـلی نـاظـم زاده

+ نابرابری اطلاعاتی; مسئله جامعه اطلاعاتی - 2 سیـد عـلی نـاظـم زاده

+ کرمی: رهبری جنبش محدود به خاتمی، موسوی و کروبی نیست  هانا کاویانی

+ افرادی با هوش‌های متفاوت مترجم: رزیتا شاهرخ

+ سرعت و دقت رایانه در راه رسیدن به توان انسانی پارسا ستوده‌نیا

+ جاه‌طلبانه‌ترین نظریه در فیزیک بنیادی ریچارد - دیوید

+ نوآوری؛ کلید توسعه دانایی محور دکتر شهرام یزدانی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995