Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


مرزهای نو در ارتباطات بین‌الملل

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[14 Jun 2015]   [ مهدی ستمی]


کتاب مسائل گوناگون و جدیدی در حوزه ارتباطات بین‌المللی را مورد بررسی قرار داده است. از جمله این حوزها: بررسی مدل چهار نظریه مطبوعات، تبارشناسی انتقادی ارتباطات توسعه و تغییرات اجتماعی، دولت ـ ملت در دوران پسااستعماری، بیماری ایدز و ارتباطات بهداشتی، تروریسم و روابط بین‌الملل، رخدادهای خارق‌العاده رسانه‌ای، جنگ و رسانه‏های ضد جنگ، چندگانگی فرهنگی، اینترنت و سازمان‌های سیاسی بین‌المللی، اصلاح نژادی، اروپا محوری که با مطالعات منطقه‌ای چون آمریکای لاتین، کشورهای اتحادیه اروپا و اسلام‌گرایی می‌باشد. کتاب از مقدمه ، ۴ بخش و ۱۴ فصل تشکیل شده است.
ویراستار انگلیسی: دکتر مهدی سمتی
مترجم: دکتر حسن بشیر و همکاران
ناشر: دانشگاه امام صادق (ع)، ۱۳۸۸
مشخصات ظاهری: ۵۷۶ ص.
عنوان اصلی: New Frontiers in International Communication Theory
قیمت: ۷۵۰۰۰ ریال
تاریخ چاپ: ۱۳۸۸
موضوع: ۱٫ ارتباطات بین‌المللی
بخش اول با عنوان «بازاندیشی در مسائل ارتباطات بین­الملل» شامل چهار فصل به شرح ذیل است: فصل اول با نام «ادراک چهار نظریه مطبوعات: بازتاب‌های یک مدل مشهور»، که توسط جان نرونه نوشته شده است، مدل قدیمی مربوط به نظریه مطبوعات را که به شکل یک چارچوب غیررسمی برای «تحلیل مقایسه‌ای» در مطالعات سیستم­های رسانه‎ای بین‎المللی در آمده است، تحلیل می‎کند. وی نشان می‎دهد که «چهار نظریه مطبوعات» تا چه اندازه به مثابه یک چارچوب «روشنفکرانه» و محصولی بازمانده از دوران جنگ سرد و صحنه دانشگاهی آمریکایی آن، می‌باشد. تحلیل‌های او اهمیت و تأثیر چهار نظریه را بر روی رشته ارتباطات و مطالعات رسانه‎ای را نشان می‌دهد و در عین حال کوته‌نظری قابل توجه آن را اثبات می‌نماید. فصل دوم با نام «به‌سوی یک تبارشناسی انتقادی، از ارتباطات، توسعه و تغییرات اجتماعی» که توسط سوجاتا سوسال به رشته تحریر در آمده است؛ پاسخ نظری و عمیق برای توسعه به عنوان یک گفتمان، و یک تبارشناسی در معنای فوکویی آن را مطرح می‌نماید. او در این فصل، از یک طرف، فن‌آوری، اقتصاد، و فرهنگ را به عنوان اجزای اساسی گفتمان ارتباطات و توسعه و از طرف دیگر، شرایط و دورنماهای دیگر را در پاسخ به گفتمان توسعه بیان می‎دارد. فصل سوم با نام «ارتباطات و دولت ـ ملت پسااستعماری»، توسط امین الحسن نوشته شده است. وی نقش دولت پسااستعماری و دولت ـ ملت پسااستعماری را در مفهوم ادبیات توسعه بیان می‎کند. همچنین استدلال می‎کند که بخش قابل توجهی از این ادبیات، چه حمایت‌کننده و چه انتقادی، فاقد یک نظریه کافی دولتی هستند. تحلیل‌های او نشان می‎دهد که دورنمای دولت از منظر طرفداران الگوی توسعه، بیشتر نتیجه جهت‎گیری‌های سیاسی‎شان است تا نگاه‌های تحلیلی‌شان، که بر اساس فعالیت بازیگران و نهادهای بومی صورت گرفته باشد. فصل چهارم با نام «بیماری جهان‌گیر ایدز، فن‌آوری اطلاعات و انسان‌گرایی انتقادی: بازسازی ارتباطات بهداشتی در فضای بین‌الملل» است. در این فصل، جان نگویت ارنی، در میان سایر موارد، به دو هدف اساسی برای مقاصد کتاب در بازاندیشی مرزها نائل می‎شود. اول اینکه او با توسعه مرزها، «ارتباطات سلامت» را ورای بافت ملی‎اش در حوزه ‎های جهانی مورد بازاندیشی و تدقیق قرار می‌دهد؛ و دوم اینکه، وی مرزهای ارتباطات بین‎الملل را با نشان دادن ارتباطات سلامت جهانی در هم می‌آمیزد.
بخش دوم با عنوان «بردارهای جهانی ارتباطات» شامل سه فصل به شرح ذیل می‌باشد: فصل پنجم با نام «وحشت تصویر: روابط بین‌الملل و مدار تصویر جهانی» است که فرانسوا دبریکس، بردارهای جهانی ارتباطات را با دیدگاهی متشکل از مطالعات انتقادی رسانه‌ای، رویکردهای فراساختاری روابط اجتماعی و بین‌الملل و همچنین دیگر نظریات تصویری مقابل آن مورد بررسی قرار می‌دهد. زمینه تحقیقاتی دبریکس در این کتاب و آثار دیگر زمینه‌ای است که فناوری‌های ارتباطات بین‌الملل را عاملی برای اجرای سیاست‌های خارجی و ساخت روابط اجتماعی بین‌المللی می‌شمارد. جریان رسانه‌های جهانی (همچون شبکه سی.ان.ان) دارای دامنه‌ای از مسائل و تعارض‌های سیاست خارجی هستند که با استفاده از فرآیند کالایی شدن اخبار، آنها را بدون کوچکترین مکثی به مصرف داخلی می‌رسانند و بدین ترتیب، تعارض‌ها به مثابه محتواهای رسانه‌ای به مصرف شبکه‌های تمام خبری می‌رسد. دبریکس این نکته را به شکلی متفاوت طرح می‌کند: هنگامی که رسانه‌ها قادر به کنترل تصاویر نباشند، و یا وقتی نتوانند مطالب را به شکلی منسجم و منطقی ارائه کنند، چه اتفاقی می‌افتد؟ اگر رسانه‌ها اصول سیاسی نظم نوین جهانی را به رهبری ایالات متحده تسهیل کنند، بحران معنی که سیاست‌ها را تشدید می‌کند تسهیل می‌شود و به طور ناخواسته، این رسانه‌ها می‌توانند تناقض‌های موجود را آسان نمایند. فصل ششم با نام «رخدادهای خارق‌العاده رسانه‌ای جهان و متفکرین تاکتیکی» که توسط مکنزی وارک نوشته شده است نیز در مورد بردارهای ارتباطی جهانی است. وقتی او از رخدادهای خارق‌العاده رسانه‌ای در این بردارها صحبت می‌کند منظورش مسائل شبیه به مسائلی است که دبریکس در به تصویر کشیدن رسانه‌ها طرح کرده است. وارک و دبریکس به بُعد زمانی رسانه‌های بین‌الملل توجه می‌کنند، چراکه رسانه‌ها روی این بعد سرمایه‌گذاری می‌کنند، مثلاً روزنامه‌نگاری در زمان واقعی آنها به زمانی توجه می‌کنند که بحران معنی پیش می‌آید. فصل هفتم اثر «امپراتوری، جنگ و رسانه‌های ضد جنگ» است. در این میان، جان دی. ایچ. داونینگ به فرهیختگان و نقش آنها در بردارهای جهانی می‌پردازد. او بررسی اثر امپراتوری را در بردار خود طرح می‌نماید، که بخشی از نظم جهانی کنونی است و آن را با توجه به جنبه‌های منفی آن، جنگ و جایگاه رسانه‌های ارتباطی و فرضیه‌های آن را شرح می‌دهد. همچنین یک بافت سیاسی و منطقی را طرح می‌نماید که در آن می‌توانیم آثاری از مارکسیسم و لنینیسم را نیز در آن بیابیم.
بخش سوم با عنوان «مدل‌ها و ابزارهای پژوهش در ارتباطات بین‌الملل» شامل سه فصل به شرح ذیل است: فصل هشتم با عنوان «رسانه‌های جمعی، قوانین و سیاست‌های فرهنگی فرامرزی در اتحادیه اروپا» است. کلیفورد جونز، مجموعه‏ای از موضوعات جاری در ارتباطات بین‏الملل را از منظر قانونگذاری مورد تأکید قرار داده که بسیاری از موضوعات فرهنگی و سیاسی را شامل می‏شود و این مسائل از منظر امپریالیسم فرهنگی مورد بحث قرار گرفته‌اند. عوامل گوناگونی وجود دارند که انگیزه لازم را در تلاش برای ایجاد «ایالات متحده اروپا» فراهم کرده‌اند، که شاید مهمترین آنها را بتوان چنین شمرد: تمایل برای ایجاد یک بازار مشترک دارای قابلیت رشد و توسعه گسترده، اشتیاق و علاقه برای رقابت با ایالات متحده آمریکا، و نیاز برای ایجاد شرایط مطلوب برای وحدت و انسجام منطقه‏ای. فصل نهم به نام «نقش رسانه‌ها و دموکراسی‌سازی: بازتاب‌های تجربه آمریکای مرکزی» است. ریک راکول، در فصل مربوطه خود بر فساد به‏ عنوان عامل عمده تحت بررسی‌اش در فرآیند دموکراسی‌سازی و ارتباط آن با رسانه‏ها تأکید می‏ورزد. بحث راکول این است که موضوع رشوه‏خواری و فساد به ‏صورت علمی و به اندازه کافی به ‏عنوان یک موضوع تحلیلی تجربی و نظری مورد توجه قرار نگرفته است. در دوران پس از فاجعة جنجالی دهه ۱۹۸۰ در آمریکای مرکزی، اکثر نظام‏‏های رسانه‏ای، به‏ عنوان بخشی از تغییرات ساختاری بزرگتر، اقدام به دور شدن از کنترل مستبدانه کرده و فرآیند تحول را تجربه کرده‌اند. راکول از توضیحات نظری در حال توسعه مربوط به روابط میان نظام‏های رسانه‏ای، نهادهای سیاسی و ساختارهای جامعه مدنی به ‏عنوان چارچوب‏هایی برای بررسی فساد جانبداری می‏کند. و در این میان، وی روشی جدید برای ارزیابی نظام‏های رسانه‏ای در گذار از استبدادگرایی را پیشنهاد می‏نماید. فصل دهم با نام «امیدها و خطرات تحقیق قوم‌شناسی در مطالعات ارتباطات بین‌الملل» است. در این فصل، مایکل رابرت ایوانز از قوم‏نگاری به ‏عنوان ابزاری برای پژوهش درباره ارتباطات بین‏الملل بحث می‏کند. مباحث او الهام‏گرفته از مقوله‏های مخاطب‏پژوهی در مطالعات فرهنگی و پژوهش در ارتباطات و رسانه‏ها و همچنین مباحث انتقادی «نظریه مخاطب فعال» است که طی سال‏های اخیر شکل گرفته‏ است. برای مثال، مخالفان مطالعات فرهنگی، مطالعات فرهنگی قوم‌نگارانه را به‏ عنوان اصلاح‏گرایی محض تلقی می‌کنند. در حالی‏که مدافعان، ملاحظات خود را نسبت به «اورتودوکس‏های نظری» مطرح کرده‏اند. این مباحث، ایوانز را بر‏انگیخته تا قوم‏پژوهی را به عنوان روشی برای مسائل ارتباطات و مردم‏شناسی طرح نماید که قادر به ادراک جوانب علمی، اجتماعی و انسان‏شناختی حوزه خود می‌باشد.
بخش چهارم با عنوان «افق‌های سیاسی ‌ـ نظری ارتباطات بین‌الملل» شامل چهار فصل به شرح ذیل می‌باشد: فصل یازدهم با نام «سلول‌ها و شبکه‌های اطلاعاتی و امنیت دولتی‌: سازمان‌های سیاسی بین‌المللی و کنترل و نظارت بر اینترنت» است. در این فصل، هایدی ماری براش به تکنولوژی‌های الکترونیکی اشاره کرده و محدودیت‌هایش را در گفتمان وضعیت امنیت نشان می‌دهد. او به وضوح، سختی‌ها و مشکلاتِ نظارت و کنترل بر موجودی چون اینترنت را نشان می‌دهد. چنین شبکة غیرمتمرکزی که گستره بسیاری یافته است همانند استراتژی و راهبرد دفاعی جنگ سرد، ادراک و احساس را در یک جهان دو قطبی شکل می‌دهد. این ساختار متشابه مانند مکانیسمی است که امکان نفوذ و مقاومت را به ابزاری قدرتمند برای کسانی بدل می‌کند که آرزوی فرار از سلسله مراتب‌ها، مرزها و کنترل ملی و بین‌المللی را دارند. براش «ضد شبکه» را به عنوان یک نهاد سلسله مراتبی در برابر اینترنت مطرح می‌کند و «جنگ شبکه‌ای» و یا عوامل غیردولتی و غیرنظامی را در جایگاه عوامل ویژه‌ای می‌بیند که در مقابل «جنگ سایبر» یعنی تکنولوژی‌های سلسله مراتبی نظامی در استفاده از اطلاعات قرار می‌گیرند. فصل دوازدهم با نام «از فرهنگ تا چندگانگی فرهنگی در ارتباطات بین‌الملل» است. در این فصل، ماروان ام کرایدی به بررسی و کاوش در مسیرهای مفهومی گذشته‌ای می‌پردازد که در حوزه ارتباطات بین‌الملل قرار دارند. ارزیابی‌های او درباره اصطلاح «فرهنگی» در ادبیات ارتباطات بین‌الملل نشان می‌دهد که دشواری‌های آشکاری در طبقه‌بندی و تعریف فرهنگ در ادبیات بین‌الملل وجود دارد. در شرایط کنونی جهانی، توجه به مسئله «فرهنگی» با موضوع «پیوندسازی» با تمام حوزه‌های مفروض باروری گره خورده است. همان‌گونه که کرایدی نشان می‌دهد، پُرطرفدارترین نظریه پیوندسازی می‌تواند هم به صورت ترقی‌خواهانه و هم به شکل هژمونیک مطرح گردد. فصل سیزدهم با نام «ژن در مباحثات بین‌المللی و بازگشت به اصلاح نژادی» است. در این فصل، معروف حسن، به بحث و ارزیابی مسائل مربوط به اصلاح نژادی می‌پردازد. سیاست زیستی و نحوه حکومت جهانی پشت صحنه‌ای است که در مسیری خلاف این گفتمان همچنان به پیش می‌رود. از طرف دیگر، در نیمه دوم قرن بیستم، گفتمان «اصلاح نژادی» بدل به حوزه‌ای زشت و ناپسند گردید. با این وجود، بحث اصلاح نژادی در تفکر آنگلوساکسون ـ آمریکایی تاریخی پیچیده دارد، چنانکه این موضوع توسط حسن در کتابی مختص همین مسئله به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته است. او در ارزیابی‌هایش از قانون اصلاح نژادی چین، واکنش‌های مطبوعاتی مربوط به آن و حتی سیر نادیده انگاشته شدنش به سئوال و تحلیل می‌پردازد. یکی از منافع چنین تحلیل‌هایی آن است که ما بینش و بصیرتی در «شاخص‌های» نمادینی بدست می‌آوریم که برای تعیین مرزهای «شرق» و «غرب»، «شمال» و «جنوب»، «توسعه‌یافته» و «توسعه‌نیافته»، و مسائل مربوط به آن، بکار می‌روند. فصل چهاردهم با نام «اسلام‌گرایی و سیاست‌های اروپا محوری» است. اس. سید در بحث انتهایی کتاب، روی موضوع اسلام‌گرایی تأمل می‌کند. هرچند قرارگیری موضوع اسلام‌گرایی در کتابی که به کاوش در مرزهای جدید ارتباطات بین‌الملل می‌پردازد، امری بدیهی به نظر می‌رسد، اما لازم است که در اینجا به نکته مهمی اشاره گردد. ضرورت توجه ارتباطات بین‌الملل به چشم‌اندازهای غیرغربی دیدگاه‌های فکری و فلسفی جهانی روز به روز بیشتر می‌شود. در این میان، تلاش‌هایی که برای ضابطه‌مند‌سازی «رویکرد اسلامی» در ارتباطات بین‌الملل بکار می‌رود، نیز بخشی از این مسئله است. بعلاوه چارچوب‌های فرهنگی، سیاسی و بین‌المللی نیز که در بحث‌های مربوط به جهانی شدن و یا نظم جهانی نوین وجود دارند، با فرضیات و دیدگاه‌های نسبت به اسلام ترکیب شده‌اند و خود از جمله آن مواردند. آنچه که معروف به جنگ تمدن‌ها شده است به عنوان یک وضعیت جدید جهانی، نمونه‌ای از چنین چارچوبی است.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۴ آوریل ۲۰۲۴

معرفی کتب و نشریات آینده‌نگری به زبان فارسی

+ ما به آینده چه دِینی داریم؟   ویلیام مک‌اسکیل

+ کتاب دمکراسی در قرن ۲۱ منتشر شد 

+ کتاب دمکراسی در قرن ۲۱  حسین مولا

+ انتشار یادنامه هوشنگ کشاورز صدر در سوئد نشر باران

+ معرفی کتاب «جهان لغزنده است» نوشته آنتونی گیدنز 

+ گزارش کامل رونمایی کتاب و کنفرانس در دانشگاه ملاردالن مهرداد درویش پور و نیکلاس مونسون

+ نگاهی به کتاب فرهنگ و جامعه؛ 

+ پرچم داران علم 

+ دموکراسی. جان پاتریک گانینگ

+ انسان‌بودن در عصر هوش مصنوعی مکس تگمارک

+ خلاصه کتاب انسان خداگونه سروش فتحی

+ مروری بر کتاب «جهان مسطح است» اثر توماس فریدمن منبع: مجله رسانه  

+ آینده قدرت  دکتر مهدی مطهرنیا

+ انسان خردمند: تاریخ مختصر بشر در سه هزار کلمه یووال نوح هراری

+ کتاب «پزشکی فرا دقیق آینده» تازه‌ترین اثر دانشمند بوشهری 

+ کتاب «آینده تکنولوژی»  دانیل بل

+ آینده: یک معرفی بسیار کوتاه. 

+ در جست‌وجوی یحیی خاطرات حسین مولا - منتشر شد حسین مولا

+ آینده: تمام آنچه اهمیت دارد محسن طاهری دمنه

+ کتاب قانون اساسی زمینشهر منتشر شد اکرمی موسی

+  

+ جامعه ­شناسیِ نظمِ جهانیِ انسان­ستیز ژان تسیگلر (زیگلر)

+ شماره 42 و 43 فصلنامه باران منتشر شد مسعود مافان

+ تفکر سیستمی – مدیریت پیچیدگی و آشفتگی، پلاتفرمی برای طراحی و معماری نظامهاى سازمانى جمشید قراجه داغی

+ نوآوری باز. سید کامران باقری

+ بازآفرینی سازمان – طرحی برای سازمان‌های سده بیست و یکم  راسل.ال - اپکاف

+ بررسی کتاب افسوس برای نرگس های افغانستان- از زنان افغانستان تا زنان ایران 

+ کتاب آینده پژوهی در کار و کسب منتشر شد 

+ مرزهای نو در ارتباطات بین‌الملل مهدی ستمی

+ توفان آینده همه را با خود خواهد برد 

+ سرمایه در قرن بیست و یکم محسن رنانی

+ جامعه اطلاعاتی به مثابه جامعه پسا صنعتی 

+ خلاصه ای از کتابهای آینده پژوهی 

+ هنر ساختن آینده ی کار لیندا گراتن

+ خبر و روزنامه‌نگاری در عصر دیجیتال ویراسته استوارت آلن

+ در مراسم رونمايي از ترجمه فارسي «سرمايه در قرن 21» چه گذشت 

+ سرمایه در قرن 21 ترجمه شد 

+ ترجمه‌ی کتاب سرمایه در قرن بیست‌ویکم؛ ترجمه ایی غیردقیق و کاملاً ناویراسته 

+ سرمایه در قرن بیست و یکم  توماس پیکتی

+ تعلیم و تربیت و دموکراسی در قرن بیست و یکم 

+ عصر فرهنگ فناورانه؛ از جامعه اطلاعاتی تا زندگی مجازی فرانک وبستر – کوین رابینز

+ فلسفه و آینده‌نگری  دکتر رضا داوری اردکانی

+ آینده شهری قرن 21: دستور کار جهانی برای شهرهای قرن بیست‌و‌یکم  

+ جهانی‌شدن و شهر  

+ نظریه‌های جامعه اطلاعات/// فرانک وبستر  

+ هنر ساختن آینده‌ی کار لیندا گراتن-- ترجمه: مسعود بینش ، سیما مهذب

+ آینده‌پژوهی و انرژی  

+ بالندگی فردی و سازمانی مسعود بينش

+ مدیری که تجربه‌هایش را به اشتراک می‌گذارد / دو کتاب تازه حسین انتظامی در فرهنگستان هنر نقد شد  

+ آينده شهري قرن 21: برنامه جهاني براي شهرهاي قرن بيست و يكم 

+ معرفی کتاب قدرت اطلاعات، تأثیر اطلاعات بر نظریۀ توسعه هومن ابوترابی

+ "نوآوری باز خدماتی" سيد کامران باقری

+ پيش‌بيني 100 سال آينده به قلم فریدمن 

+ «صد سال آینده، پیش بینی قرن بیست‌ و یکم» نقد می‌شود 

+ «اقتصاد ایران در تنگنای توسعه» منتشر شد  

+ اقتدار گرائی ایرانی در عهد قاجار 

+ نود ‌و سومين شمارة فصلنامة نگاه‌نو منتشر شد 

+ کتاب «ایران، جامعه کوتاه‌مدت»؛ روایتی تازه از توسعه‌نیافتگی در ایران مهرداد قاسمفر

+ آمایش سر زمین دکتر مهندس محمد پولاددژ

+ زندگی را آسان بگیرید  ریچارد کارلسون

+ فناوری نوآوری و راندمان در عصر اطلاعات  مانا سرايي

+ آینده‌نگاری فنّاوری دريا در ايران ۱۴۰۴  امير ناظمي، روح الله قديري

+ شماره ی جدید «نگاه نو» ویژه ی اصغر فرهادی 

+ فرشتگان بهتر در طبیعت ما استیون پینکر

+ تئوری اوربیتالهای مولکول شیرزاد کلهری

+ معرفی و نقد جلد دوم کتاب: عصر اطلاعات؛ اقتصاد، جامعه و فرهنگ [1] محمد خلجی

+ دموكراسي، ترجيح فرادستان جامعه است 

+ عبور از طوفان 

+ نگاهی راهبردی به دوران سبز حسن مکارمی

+ مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها منتشر شد  ترجمه محمدرضا سرکار آرانی و مریم داداش‌زاده

+ شماره 30 و 31 فصلنامه‌ی باران منتشر شده 

+ کتاب فراسوی رشد اقتصادی: پیش درآمدی بر توسعه پایدار   ترجمه دکتر محمد رضا سرکار آرانی و دکتر عباس معدندار آرانی

+ آینده‌نگری و ارزیابی رقبای منطقه و پیشگامان جهانی در حوزه علم و فناوری  

+ کتاب "تفکر سیستمی – مدیریت پیچیدگی و آشفتگی، پلاتفرمی برای طراحی و معماری نظامهاى سازمانى" جمشید قراجه داغی

+ ثروت انقلابي 

+ شماره تازه باران و نمایشنامه‌ای از رضا دانشور  فصلنامه باران

+ اولین گرامر مدرن فارسی به زبان سوئدی منتشر شد اشک داهلن،

+ نگاه‌نو شماره‌ي‌88 منتشر شد 

+ هنر برنامه ریزی کوانتومی پيتر شوارتز

+ کتاب فرهنگ آموزش و یادگیری منتشر شد دکتر محمدرضا سرکار آرانی

+ کتاب فرهنگ آموزش و یادگیری منتشر شد دکتر محمدرضا سرکار آرانی

+ دموکراسی واقتصاد علی میرزائی

+ بیست‌وششمین و بیست‌وهفتمین شماره‌ی فصلنامه‌ی «باران» در سوئد منتشر شد. 

+ پرورش توانايي‌هاي رهبري آرتور بل، ديل اسميت

+ روش‌شناسي آينده‌نگاري ترجمه: دكتر سعيد خزائي

+ کتاب مدیریت روابط عمومی الکترونیکی منتشر شد فرنود حسني

+ آينده بي‌نهايت: كلان روندهايي كه جهان را در 5، 10 و 20 سال آينده بازآفريني مي‌كنند سید علیرضا حجازی

+ سازمان تيم محور: راهنماي عملي براي تحول سازماني  مايكل- اٍ- وست و لين ماركي ويكز

+ بنگاههاي برتر جهاني  مسعود بينش

+ فرهنگ لغات و اصطلاحات آينـده فيث پاپ كورن و آدام هنف

+ مرجع كامل سوالات تستي مديريت توليد و عمليات دكتر حسن فارسيجاني

+ استراتژي كلاس جهاني در مديريت كيفيت بازرسي سيد محمد باقري زاده

+ 6 جهان آينده، 6 ارتش آينده ترجمه: مسعود منزوي

+ مدار بسته ی استبداد علی طایفی

+ سناریونگاری: برنده جایزه کتاب فصل عزیز علیزاده، وحید وحیدی مطلق، امیر ناظمی

+ بولتن فدراسیون جهانی آینده پژوهی  World Futures Studies Federation

+ راهنماي گام‌به‌گام آينده‌پژوهي راهبردي دكتر سعيد خزائي و عبدالرحيم پدرام

+ انسان و فرهنگ ماكس فوكس

+ کتاب مدیریت بانکداری الکترونیکی منتشر شد مهندس فرنود حسنی, سهیلا سلطانی, فرشته ضرابیه

+ کتاب اصول روزنامه‌نگاری " The Elements of Journalis " بیل کوواچ [1] و تام روزن استیل [2]



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995