Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


پر کردن شکاف دیجیتالی چالش بزرگ قرن بیست و یکم

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[03 Jun 2011]   [ ]


چنانچه اینترنت در آینده به کانون جهانی داد و ستد تبدیل گردد ، آنگاه چه سرنوشتی در انتظار میلیونها نفری خواهد بود که اتصال به اینترنت برای آنان امکان پذیر نیست و شاید هرگز نتوانیم پاسخ این سوال را بدست آوریم .

استحاله و دگرگونی یک شبکه اسرار آمیز دولتی و نفوذ آن در سیستم ارتباط جهانی ، تبادل اطلاعات و بازارهای تجاری ، اینترنت را به عنوان سرچشمه و مظهر شکافی عظیم مابین کشورهای صنعتی و در حال توسعه مطرح ساخته است . اصطلاح شکاف دیجیتالی ( Digital Divide ) صورت مختصر و کوتاه شده ای برای بیان نابرابریهای بین المللی در زمینه دسترسی به تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات تلقی می شود .

به عبارت دیگر می توان گفت تا اندازه ای شکاف مذکور نشانه ای از تهدید قدرتهای نیرومندی است که جهان را در قرن بیست و یکم به پاره ای نابرابر از نظر دسترسی به اطلاعات تقسیم می کنند . برخی استدلال می کنند نیروهای مذکور موجب شده اند اغلب ملل جهان در دام عقب ماندگی دائمی گرفتار شوند . همچنین کشمکشها و درگیریهای منطقه ای می تواند روحیه هر ملتی را تضعیف کرده و دچار گرفتاریهای فراوان کند .

هر چند شواهدی دال بر نقض عملکرد جهانی در خصوص دسترسی به تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات وجود دارد اما برخی ناظران از اینترنت به عنوان عامل بالقوه ای برای نجات مردم عقب مانده جهان نام می برند . این قبیل ناظران خوشبین استدلال می کنند شیوه اقتصادی جهانی به گونه ای دگرگون شده که باعث ایجاد فرصتهای جدیدی برای تولید ثروت گردیده است . اما برای بهره برداری از فرصتهای مذکور چاره ای جز استفاده از شبکه جهانی اینترنت وجود ندارد .

ارتباط با شبکه جهانی اینترنت در اغلب مناطق جهان کاری بس دشوار است . در حالی که ساکنان نیویورک در اندیشه ارتقاء سیستم ارتباط با اینترنت از طریق تلفن های متعارف با سیستم باند پهن ( Broadband ) هستند . اغلب ساکنان کشورهای در حال توسعه هرگز صدای بوق آزاد تلفن را نشنیده اند چه برسد به اینکه از ماوس یا موتور جستجوگر اینترنتی استفاده کنند . دسترسی میلیونها نفر از ساکنان کشورهای یاد شده به اینترنت ، می تواند به طرق مختلف موجب بهبود زندگی آن گردد . اما به نظر می رسد تحقق این امر کاری بس دشوار و طاقت فرسا باشد .

با این همه تعداد کسانی که این چالش را پذیرفته اند روز به روز در حال افزایش است . این کارآفرینان فعال برای پیشبرد اهدافشان که مبتنی بر عدالت و انصاف در زمینه برنامه های جهانی گسترش قدرت استفاده از اینترنت برای تمامی ملل دنیاست ، از هیچگونه کمک مالی و حمایت معنوی مضایقه ندارند .

اما با این حال هیچ یک از افراد یاد شده توقع ایجاد یک مدینه فاضله را نیز در سر نمی پرورانند . در اکثر موارد ، اقدامات انجام شده هیچ گونه سود مادی برای آنان در بر ندارد . آنها فقط به تحقق اهدافشان می اندیشند .

کار در محل سام کارلسون اقتصاددان ، بنیانگذار و مدیر اجرایی موسسه ورلد لینکس ( World Linls ) است . فعالیتهای موسسه مذکور که در واشنگتن مستقر است در زمینه پر کردن شکاف دیجیتالی است . کارلسون پس از چهار سال کار برای بانک جهانی پیرامون برنامه های آموزشی پایه در بامکو پایتخت کشور مالی ، تصمیم گرفت موسسه (ورلد لینکس ) را تاسیس کند . در زمان بازگشت وی به واشنگتن در تابستان ۱۹۹۶ ، اینترنت واقعاٌ رشد چشمگیری را آغاز کرده بود .

وی می گوید : مدت زمان طولانی کار در یک کشور در حال توسعه موجب شده بود به مشکلات عادت کنم ، اما رشد خارق العاده اینترنت در همین مدت مرا به فکر واداشت . کارلسون در تابستان ۱۹۹۶ چندین بار از مدارس منطقه واشنگتن دی سی بازدید به عمل آورد و مشاهده کرد چگونه تکنولوژی موجب دگرگونی روشهای یادگیری کودکان شده است .

سپس بر پایه آن ، مشاهدات وی می افزاید : برای من مشخص شده است که اگر بانک جهانی تمام فعالیت خود را بر آموزشهای پایه ای در کشورهای فقیر و آفریقایی متمرکز سازد ، آنگاه ۲۵ سال طول خواهد کشید تا تمامی ساکنان اینگونه کشورها بتوانند از دوره آموزش ابتدایی همگانی برخوردار شوند . تازه این مسئله نیز در صورت تحقق ، تمامی مشکلات آن کشور ها را حل نخواهد کرد . مسئله پیش گفته در ماموریت جدید کارلسون تجلی یافت : دسترسی کودکان کشورهای در حال توسعه به اقتصاد مبتنی بر دانش ( The Knowledge Economy ) .

بنابراین ، هدف اساسی موسسه ورلد لینکس آموزش معلمان و دانش آموزان کشورهای در حال توسعه برای استفاده از تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات به منظور بهبود روشهای آموزش و یادگیری است . مبارزه برای دستیابی به هدف یاد شده منوط به حل ِیکسری مسائل به هم پیوسته به شرح ذیل است : مجهز کردن مدارس به اینترنت .

تهیه و تدارک کامپیوتر و نگهداری از آن .

آموزش مربیان و تهیه مواد آموزش مناسب .

پیچیدگی وظیفه مذکور ، موسسه ورلد لینکس را بر آن داشت که به منظور پر کردن شکاف دیجیتالی ، راهبردی منسجم در پیش گیرد . مشاوره و تهیه کمکهای مادی ، حداقل اجزای تشکیل دهنده راهبر یاد شده هستند . کارلسون که در زمینه آموزش و پرورش نیز از تجربیاتی برخوردار است ، به ویژه در خصوص امر آموزش احساس نگرانی می کند و می گوید : وقتی شما توانستید تمامی تجهیزات لازم را برای نصب کامپیوتر در کلاسهای درس فراهم کنید ، آنگاه مشکل ترین بخش کار یعنی آموزش مربیان ، مدیران مدارس و دانش آموزان فرا می رسد . ما باید به این افراد یاد دهیم چگونه می توان از تکنولوژی های پیش گفته به طرز مفید و ثمر بخشی استفاده کنند .

در حال حاضر ، موسسه ورلد لینکس در ۲۶ کشور در حال توسعه شامل ۱۲ کشور آفریقایی و خاورمیانه ، ۷ کشور در آسیا و ۷ کشور در آسیا و ۷ کشور نیز در آمریکای لاتین فعالیت دارد . موسسه مزبور معمولاٌ فعالیتهای خود را در کشوری جدید با اجرای یک پروژه آزمایشی در تعدادی از مدارس آن کشور شروع می کند . به نحوی که مدارس یاد شده از تمامی امکانات پروژه آزمایشی از قبیل کامپیوتر ها ، ارتباط با اینترنت و آموزشهای لازم برخوردار می گردند .

هدف نهایی از اجرای برنامه های فوق این است که مقامات محلی یا از طریق تامین مالی توسط دولت و یا از طریق جلب حمایت مالی وام دهندگان بین المللی برای گسترش اینگونه پروژه ها در سطح کشور ترغیب شوند .

در تضاد با راهبرد جامع و کاملی که از سوی موسسه ورلد لینکس اتخاذ شده ، موسسه اسکولز آن لاین ( Schools Online ) مستقر در سان خوزه کالیفرنیا حداکثر مساعی خودرا منحصراٌ به مسئله اتصال به اینترنت متمرکز کرده است . موسسه اسکولز آن لاین در سال ۱۹۹۶ توسط کامران الهیان و گروهی دیگر از دست اندرکاران تکنولوژی پیشرفته تاسیس گردید .

شرکت اسکولز آن لاین اساساٌ به منظور نصب اینترنت در مدارس مناطق محروم آمریکا بوجود آمده است . موسسه مذکور در اواسط سال ۱۹۹۹ از طریق مشارکت با شرکت ورلد لینکس و دیگر سازمانهای غیرانتفاعی که در این زمینه فعالیت می کردند ، کوششهای خود را متوجه کشورهای در حال توسعه کرد . تورج رحیمی از حدود سال پیش ، زمانی که شرکت اسکولز آن لاین تاسیس شد ریاست هیئت مدیره ۵ شرکت را به عهده گرفت .

شرکت اسکولز آن لاین در حال حاضر از طریق نامه های الکترونیکی که از آفریقای جنوبی دریافت می کند ، به راه اندازی پروژه آزمایشی ۴ مدرسه در منطقه کمک می کند . رحیمی تاکید می کند ایسترن کیپ ( Eastern Cape ) نهادینه کردن و استطاعت مالی مهمترین مشکلات گروه کاری وی به شمار می روند .

وی می افزاید : چقدر خوب است یک برنامه آموزش ریاضی طراحی شده در ایالات متحده از طریق اینترنت برای مدرسه ای در مناطق روستایی کشور زیمبابوه ارسال شود . تکنولوژی مذکور برای ارتقاء سطح زندگی معلمان و داشن آموزان آن مناطق مفید و ارزشمند خواهد بود . رحیمی می نویسد : تنها از طریق نهادینه کردن و مشارکت توده مردم می توان مشکلات را از میان برداشت . البته در صورتی که امکانات لازم فراهم نباشد یا اینکه شرکتهای فراهم کننده خدمات اینترنتی ( Internet ) به فعالیت خود خاتمه دهند ، هیچ یک از امور ( Service Provider = ISP ) فوق عملی نخواهد شد . رحیمی مسائل فوق را مربوط به معضل تامین مالی می داند . وی می نویسد : اگر مسئله استطاعت مالی حل شود ، نه تنها دسترسی به اینترنت ، بلکه تمامی مسائل مربوط به اجرای پروژه حل خواهد شد . علاوه بر این معلمان ناچارند برای جبران هزینه های مالی علاوه بر این ، معلمان ناچارند برای جبران هزینه های مالی به اضافه کاری بپردازند. مدارس تحت پوشش طرح نیز برای پرداخت هزینه کاغذ، تونر(TONER) و ... نیاز به پول دارند. همچنین هزینه های مربوط به استفاده از خدمات شرکتهای اینترنتی نیز که در تعداد زیادی از مناطق گران است باید پرداخت گردد و همچنین فضای آموزشی مورد نیاز بایستی ساخته، نگهداری و تعمیر شود. ما با ارائه برنامه های ویژه ای به مدارس تحت پوشش طرح یاد می دهیم چگونه مدارس مشابه توانسته اند امکان تداوم اجرای پروژه را فراهم آورند.

این مدارس می توانند الگوی مناسبی در این زمینه باشند. آنان ناچارند طرحی را برای استمرار پروژه به نحوی طراحی کنند که برای آنان کارساز باشد . اساسی ترین کاری که شرکت اسکولز آن لاین مسئولیت اجرای آن را در مدارس به عهده دارد ، ایجاد مرکز یادگیری اینترنتی ( THE INTERNET LEARNING CENTER ) است.

در این مرکز ۱۰ کامپیوتر متصل به اینترنت، تعدادی پرینتر، یک اسکنر و یک دستگاه دوربین دیجیتالی وجود دارد. ضمناً تمامی دستگاههای فوق به یک شبکه محلی کامپیوتری (LOCAL AREA NETWORK ) متصل هستند . شرکت اسکولز آن لاین برای تداوم فعالیت مراکز اینترنتی فوق، معلمان محلی را آموزش داده و از مقامات منطقه ای دعوت می کند برای اطمینان یافتن از اتصال به اینترنت از اینگونه اماکن بازدید به عمل آورند. موسسه یادشده تا اواخر سال ۲۰۰۱ ، حدود ۱۹ پروژه آموزش اینترنتی را در کشورهای در حال توسعه، آمریکا، اسپانیا، فلسطین اشغالی و ژاپن راه اندازی کرده است.

سومین برنامه ای که در این خصوص ارائه شده مربوط به موسسه ورلد کامپیوتر اکسچنج(WORLD COMPUTER EXCHANGE ) مستقر در ایالت ماساچوست است. برنامه مذکور به شدت بر مسئله تامین سخت افزارهای کامپیوتری تاکید دارد . تیموتی اندرسون بنیانگذار و رئیس موسسه یادشده می گوید: شما هرکجا بخواهید می توانید این برنامه را آغاز کنید. ما بانی اجرای آن هستیم. وی می افزاید : ما می گوئیم شما می توانید با قیمت بسیار ارزان تجهیزات کامپیوتری را خریداری کرده و به اینترنت متصل شوید . ما تنها اجرای بخش کوچکی از کار را به عهده داریم. موسسه ما اکیداً به مسئله کودکان توجه دارد. جوانان فقیر نیز بایستی بتوانند از اینترنت استفاده کنند. کامپیوترهایی که توسط موسسه ورلد کامپیوتر اکسچنج به کشورهای درحال توسعه فرستاده می شود ازسوی شرکتهای بازرگانی اهدا شده اند.

کامپیوترهای ارسالی دست دوم ولی مفید و کارا هستند. دستگاههای مذکور توسط اندرسون و کارکنان داوطلبش مجدداً تعمیر و بازسازی می شوند. شرکت ورلد کامپیوتر اکسچنج تا اواسط ماه نوامبر ۲۰۰۱ با ۸۶۹ مدرسه در ۲۴ کشور جهان در این خصوص همکاری داشته است. همچنین طی شش ماه گذشته موسسه یادشده کانتینرهای چهل فوتی را که حاوی حدود ۳۸۰ دستگاه کامپیوتر، مانیتور، ماوس و تجهیزات گوناگون شبکه های کامپیوتری بود، برای استفاده گروهی از مددکاران اجتماعی به مناطق روستایی نپال و همچنین به برنامه های توسعه پایدار سازمان ملل در کامرون و بنین و برای یک گروه بین المللی کمک رسانی در نیجریه و آنگولا و نیز پروژه انجمن کامپیوتر برای مدارس در شهر گوا(GOA) هندوستان ارسال کرده است.

علاوه براین، در اوائل این سال نیز محموله دیگری آماده ارسال به بنگلادش، اوگاندا و ایالت گجرات (هندوستان) است. اندرسون به گزارش اخیر موسسه برجیس (BRIDGES.ORG) یک سازمان بین المللی غیردولتی است که به ارزیابی ابتکارات و سیاستهای رفع شکاف دیجیتالی می پردازد اشاره می کند و می گوید : در گزارش مذکور مسئله دسترسی واقعی به اینترنت تشریح و گفته شده این امر فراتر از دسترسی فیزیکی به اینترنت است. دسترسی واقعی به اینترنت این امکان را برای مردم فراهم می آورد که بااستفاده از تکنولوژی به نحو موثری سطح زندگی خویش را ارتقاء دهند.

به هرحال، شرکت ورلد کامپیوتر اکسچنج به جای اینکه اهم تلاش خود را صرف مونتاژ تمامی قطعات لازم برای دسترسی به اینترنت کند ، سعی دارد بااتکاء بر شرکای اصلی و دریافت کنندگان کامپیوترهای خود ، تعداد زیادی از معضلات اجرای پروژه را حل کرده و بر مشکلات کار فائق آید. موسسه یادشده و شرکای اصلی آن همواره برای کاربران کامپیوترهای خود ، توصیه هایی پیرامون چگونگی تداوم فعالیت پروژه ارائه می کنند که از جمله می توان به سالم نگه داشتن کامپیوترها ، شبکه و نحوه استفاده درست از آن اشاره کرد. همچنین آنان را ترغیب می کند برنامه های خود را در این زمینه به صورت کتبی برای شرکت ارسال کنند.

همچنین این شرکت برای تعمیم روحیه پاسخگویی در میان کاربران ، متعاقباً برنامه های دریافتی را از طریق شبکه اینترنت برای بررسی و درک آن توسط مردم در دسترس آنان قرار می دهد. شرکت یادشده به منظور اینکه در بلند مدت بتواند هزینه های اجرای پروژه را تامین کند از یک استراتژی دومنظوره استفاده می کند. بدین ترتیب که در تعدادی از مدارس تحت پوشش پروژه ، طی ساعات متعارف کلاسهای درس، استفاده از کامپیوتر تنها اختصاص به دانش آموزان دارد اما در ساعات غروب و پس از پایان کلاس هرکس می تواند با پرداخت مبلغ معینی از خدمات اینترنتی مدرسه استفاده کند.

با استفاده از درآمدی که از طریق عملیات تجاری فوق به دست می آید می توان هزینه های جاری اتصال به اینترنت را پرداخت کرد. همچنین این عملیات تجاری می تواند موجب نفوذ اینترنت در اقشار مختلف مردم و نیز باعث توسعه محلی گردد. اندرسون اظهار می دارد: هدف ما کمک به مردم ضعیف است. وی می افزاید: ما اطمینان داریم دسترسی به کامپیوتر موجب تحول و دگرگونی در مناطق روستایی خواهد شد.

چنانچه اینترنت در آینده به کانون جهانی داد و ستد تبدیل گردد ، آنگاه چه سرنوشتی در انتظار میلیونها نفری خواهد بود که اتصال به اینترنت برای آنان امکان پذیر نیست و شاید هرگز نتوانیم پاسخ این سوال را بدست آوریم .

استحاله و دگرگونی یک شبکه اسرار آمیز دولتی و نفوذ آن در سیستم ارتباط جهانی ، تبادل اطلاعات و بازارهای تجاری ، اینترنت را به عنوان سرچشمه و مظهر شکافی عظیم مابین کشورهای صنعتی و در حال توسعه مطرح ساخته است . اصطلاح شکاف دیجیتالی ( Digital Divide ) صورت مختصر و کوتاه شده ای برای بیان نابرابریهای بین المللی در زمینه دسترسی به تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات تلقی می شود .

به عبارت دیگر می توان گفت تا اندازه ای شکاف مذکور نشانه ای از تهدید قدرتهای نیرومندی است که جهان را در قرن بیست و یکم به پاره ای نابرابر از نظر دسترسی به اطلاعات تقسیم می کنند . برخی استدلال می کنند نیروهای مذکور موجب شده اند اغلب ملل جهان در دام عقب ماندگی دائمی گرفتار شوند . همچنین کشمکشها و درگیریهای منطقه ای می تواند روحیه هر ملتی را تضعیف کرده و دچار گرفتاریهای فراوان کند .

هر چند شواهدی دال بر نقض عملکرد جهانی در خصوص دسترسی به تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات وجود دارد اما برخی ناظران از اینترنت به عنوان عامل بالقوه ای برای نجات مردم عقب مانده جهان نام می برند . این قبیل ناظران خوشبین استدلال می کنند شیوه اقتصادی جهانی به گونه ای دگرگون شده که باعث ایجاد فرصتهای جدیدی برای تولید ثروت گردیده است . اما برای بهره برداری از فرصتهای مذکور چاره ای جز استفاده از شبکه جهانی اینترنت وجود ندارد . ارتباط با شبکه جهانی اینترنت در اغلب مناطق جهان کاری بس دشوار است . در حالی که ساکنان نیویورک در اندیشه ارتقاء سیستم ارتباط با اینترنت از طریق تلفن های متعارف با سیستم باند پهن ( Broadband ) هستند . اغلب ساکنان کشورهای در حال توسعه هرگز صدای بوق آزاد تلفن را نشنیده اند چه برسد به اینکه از ماوس یا موتور جستجوگر اینترنتی استفاده کنند . دسترسی میلیونها نفر از ساکنان کشورهای یاد شده به اینترنت ، می تواند به طرق مختلف موجب بهبود زندگی آن گردد . اما به نظر می رسد تحقق این امر کاری بس دشوار و طاقت فرسا باشد .

با این همه تعداد کسانی که این چالش را پذیرفته اند روز به روز در حال افزایش است . این کارآفرینان فعال برای پیشبرد اهدافشان که مبتنی بر عدالت و انصاف در زمینه برنامه های جهانی گسترش قدرت استفاده از اینترنت برای تمامی ملل دنیاست ، از هیچگونه کمک مالی و حمایت معنوی مضایقه ندارند . اما با این حال هیچ یک از افراد یاد شده توقع ایجاد یک مدینه فاضله را نیز در سر نمی پرورانند . در اکثر موارد ، اقدامات انجام شده هیچ گونه سود مادی برای آنان در بر ندارد . آنها فقط به تحقق اهدافشان می اندیشند . کار در محل سام کارلسون اقتصاددان ، بنیانگذار و مدیر اجرایی موسسه ورلد لینکس ( World Linls ) است . فعالیتهای موسسه مذکور که در واشنگتن مستقر است در زمینه پر کردن شکاف دیجیتالی است . کارلسون پس از چهار سال کار برای بانک جهانی پیرامون برنامه های آموزشی پایه در بامکو پایتخت کشور مالی ، تصمیم گرفت موسسه (ورلد لینکس ) را تاسیس کند . در زمان بازگشت وی به واشنگتن در تابستان ۱۹۹۶ ، اینترنت واقعاٌ رشد چشمگیری را آغاز کرده بود . وی می گوید : مدت زمان طولانی کار در یک کشور در حال توسعه موجب شده بود به مشکلات عادت کنم ، اما رشد خارق العاده اینترنت در همین مدت مرا به فکر واداشت . کارلسون در تابستان ۱۹۹۶ چندین بار از مدارس منطقه واشنگتن دی سی بازدید به عمل آورد و مشاهده کرد چگونه تکنولوژی موجب دگرگونی روشهای یادگیری کودکان شده است . سپس بر پایه آن ، مشاهدات وی می افزاید : برای من مشخص شده است که اگر بانک جهانی تمام فعالیت خود را بر آموزشهای پایه ای در کشورهای فقیر و آفریقایی متمرکز سازد ، آنگاه ۲۵ سال طول خواهد کشید تا تمامی ساکنان اینگونه کشورها بتوانند از دوره آموزش ابتدایی همگانی برخوردار شوند . تازه این مسئله نیز در صورت تحقق ، تمامی مشکلات آن کشور ها را حل نخواهد کرد . مسئله پیش گفته در ماموریت جدید کارلسون تجلی یافت : دسترسی کودکان کشورهای در حال توسعه به اقتصاد مبتنی بر دانش ( The Knowledge Economy ) . بنابراین ، هدف اساسی موسسه ورلد لینکس آموزش معلمان و دانش آموزان کشورهای در حال توسعه برای استفاده از تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات به منظور بهبود روشهای آموزش و یادگیری است . مبارزه برای دستیابی به هدف یاد شده منوط به حل ِیکسری مسائل به هم پیوسته به شرح ذیل است :

مجهز کردن مدارس به اینترنت .

تهیه و تدارک کامپیوتر و نگهداری از آن .

آموزش مربیان و تهیه مواد آموزش مناسب .

پیچیدگی وظیفه مذکور ، موسسه ورلد لینکس را بر آن داشت که به منظور پر کردن شکاف دیجیتالی ، راهبردی منسجم در پیش گیرد . مشاوره و تهیه کمکهای مادی ، حداقل اجزای تشکیل دهنده راهبر یاد شده هستند . کارلسون که در زمینه آموزش و پرورش نیز از تجربیاتی برخوردار است ، به ویژه در خصوص امر آموزش احساس نگرانی می کند و می گوید : وقتی شما توانستید تمامی تجهیزات لازم را برای نصب کامپیوتر در کلاسهای درس فراهم کنید ، آنگاه مشکل ترین بخش کار یعنی آموزش مربیان ، مدیران مدارس و دانش آموزان فرا می رسد . ما باید به این افراد یاد دهیم چگونه می توان از تکنولوژی های پیش گفته به طرز مفید و ثمر بخشی استفاده کنند . در حال حاضر ، موسسه ورلد لینکس در ۲۶ کشور در حال توسعه شامل ۱۲ کشور آفریقایی و خاورمیانه ، ۷ کشور در آسیا و ۷ کشور در آسیا و ۷ کشور نیز در آمریکای لاتین فعالیت دارد . موسسه مزبور معمولاٌ فعالیتهای خود را در کشوری جدید با اجرای یک پروژه آزمایشی در تعدادی از مدارس آن کشور شروع می کند . به نحوی که مدارس یاد شده از تمامی امکانات پروژه آزمایشی از قبیل کامپیوتر ها ، ارتباط با اینترنت و آموزشهای لازم برخوردار می گردند . هدف نهایی از اجرای برنامه های فوق این است که مقامات محلی یا از طریق تامین مالی توسط دولت و یا از طریق جلب حمایت مالی وام دهندگان بین المللی برای گسترش اینگونه پروژه ها در سطح کشور ترغیب شوند . در تضاد با راهبرد جامع و کاملی که از سوی موسسه ورلد لینکس اتخاذ شده ، موسسه اسکولز آن لاین ( Schools Online ) مستقر در سان خوزه کالیفرنیا حداکثر مساعی خودرا منحصراٌ به مسئله اتصال به اینترنت متمرکز کرده است .




مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



يكشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۸ آوریل ۲۰۲۴

انسان گلوبال

+ بهترین آموزش‌های یادگیری ماشین با پایتون -

+ آیا فناوری AI جای انسان‌ها را خواهد گرفت؟ -

+ شبكه ها --

+ ایران، پس از رهایی یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ نسل دهه ۸۰، دنبال تغییر نیست، خود ِ تغییره! //

+ ۳ تغییر که برای آینده محتوا و بازاریابی باید بدانید محسن راعی

+ تفكر توسعه‌خواهي دکتر شهیندخت خوارزمی

+ برترین شغل‌های حوزه کامپیوتر در سال‌های آینده  مهسا قنبری

+ صنعت چهارم و ویروس جهان‌گشا سرآغازی بر یک تحول بزرگ  مهدی صنعت‌جو

+ انقلاب صنعتی چهارم و تحولات کار در آینده  علی حسینی

+ آینده جهان از زبان مدیر عامل شرکت بنز 

+ چند نفر در جهان هنوز روزنامه می خوانند؟ میثم لطفی

+ انواع تفکر : تفکر انتقادی 

+ روش های خودشناسی : تست شخصیت 

+ مهارت مدیریت افراد هرمز پوررستمی

+ خلاصه کتاب موج سوم؛ نوشته الوين تافلر تافلر

+ انسان، زندگی و دانایی رضا داوری اردکانی

+ جهان گیری (ویروس کرونا) و نظم سیاسی، فرانسیس فوکویاما برگردان رحیم باجغلی

+ تفکر سیستمی چیست ؟ هدی ولی‌پور زند

+ امریکای دوران ترامپ و موج سوم الوین تافلر  بهروز بهزادی (روزنامه نگار)

+ ویروس کرونا بحرانی سیاسی است نه پزشکی یووال نوح هراری:بی بی سی

+ «علم» ، «امید» و «بحران کرونا» 

+ اعتماد، به انسان یا به کرونا؟ مسئله این است کرونانت

+ موقعیت پساکرونایی انسان سعید قاسمی زاده

+ بعد از عبور از كرونا، ما كجا خواهيم بود؟ 

+ معنی تازه «سواد» در قرن ۲۱ حمیده احمدیان راد

+ انواع سازمان و انواع برنامه ریزی 

+ خلاصه کتاب: جهانی شدن فرهنگ، هویت 

+ تاریخ اجتماعی رسانه‌ها؛ از گوتنبرگ تا اینترنت 

+ مهارت های اساسی یک کودک قرن ۲۱ 

+ شکاف بین نسلی رسانه ای  دکتر حجت اله عباسی

+ انواع تفکر : تفکر انتقادی  مسیر آینده

+ عصر دانش‌ و ابعاد آن‌ دکتر پرويز حاجياني

+ فوکویاما علیه فوکویاما سیدمصطفی شاداب

+ مرگ مدرسه یا آیندۀ مدرسه؟ ابراهیم مجیدی*:

+ تافلر و فلسفه ی تربیت بازسازی گرایی عبدالله افراسیابی

+ تکنولوژی در جامعه فراصنعتی 

+ دانشگاه آرمانی‌شده: ضرورت دگرگونی معیارهای قدمایی فرهیختگی 

+ آرمانی‌سازی گذشته و آینده 

+ هویت چیست؟ 

+ زنده باد انقلاب! یووال نوح هراری

+ سرنوشت آینده بشریت چه خواهد شد؟ میچیو کاکو

+ شکل زندگی در ۵۰ سال آینده 

+ شخصیت شناسی آینده نگری 

+ کتاب انسان آینده، تسخیر سیر تکامل به دست بشر میچیو کاکو

+ آن بالا قفل شده است؛ جنبش ها را از پایین بیاغازید یادداشت‌های یک آینده‌پژوه

+ ۲۱ درس برای قرن ۲۱: کتاب تازه‌ای از یووال نوح هراری 

+ نگرانی‌های ما در قرن بیست و یکم بیل گیتس

+ بمب ساعتی در آزمايشگاه  یووال نوح هراری

+ آئين اطلاعات  

+ انقلاب صنعتی چهارم و نشانه های ظهور 

+ «انسان خداگونه» در انتظار فردا فرد پطروسیان

+ نقد کتاب « آموزش و دموکراسی در قرن ۲۱» اثر نل نادینگز؛ 

+ جامعه اطلاعاتی و جنسیت سها صراف

+ پیامدهای مدرنیت آنتونی گیدنز

+ فرهنگ در جهان بدون مرز 

+ فرهنگ جهانی چیست؟ 

+ نظم نوین جهانی 

+ «انسان سالاری»، محور جامعه اطلاعاتی. 

+ از خانه‌های زیر آب تا تور گردشگری به مریخ! 

+ پیش‌بینی جزئیات زندگی انسان در دو قرن آینده. 

+ مهارت های زندگی در قرن بیست و یکم  آسیه مک دار

+ «گردشگری»صنعتی میلیارد دلاری و استوار بر پایه ی آینده نگری پیشینیانِ فرهیخته ی ما رضا بردستانی

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (3) – بخش پایانی دکتر همایون مهمنش

+ زندگی ما و زندگی آنها  علی دادپی

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (2) دکتر همایون مهمنش

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (1) دکتر همایون مهمنش

+ پیش‌بینی آینده غیرممکن شده است فرانسیس فوکویاما

+ آیندگان ما را به‌سبب کدام خطای اخلاقی ملامت خواهند کرد؟ 

+ مقدمه‌ای برای همه آینده نگری‌ها/ ضروری‌ترین علمی که در کشور ما به آن بی‌اعتنایی می‌شود رضا داوری اردکانی

+ قدرت آینده مهدی صنعت‌جو

+ از عصر اطلاعات تا عصر مولكول. مترجم : فيروزه امين

+ تفاوت‌های حیرت‌انگیز فرزندان 

+ عجیب‌ترین قوانین ترافیکی دنیا> از جریمه خودروهای کثیف تا منع راندن خودروی مشکی در روزهای خاص 

+ فناوری‌های مورد استفاده در جنگ‌های آینده چه خواهند بود؟ 

+ موج فراصنعتی چه کسانی را خواهد برد هرمز پوررستمی

+ مدیریت استراتژیک پورتفولیو پروژه ها در هلدینگها و سازمانهای بزرگ  

+ ضرورت آینده پژوهی و نگاه به آینده به عنوان نقش برجسته روابط عمومی نوین 

+ تکنولوژی علیه تبعیض اندرو فینبرگ

+ آیا فکرعبور جایگزین رمز عبور می شود​​​​​​​ سید محمد باقر نوربخش

+ جامعه اطلاعاتی, دگرگونی تکنولوژی های نوین ارتباطی و اطلاعاتی و تحول در روابط انسانی۲ 

+ جامعه اطلاعاتی, دگرگونی تکنولوژی های نوین ارتباطی و اطلاعاتی و تحول در روابط انسانی 

+ نمایش زندگی اجتماعی در جامعه اطلاعاتی  مانا سرایی

+ سخنرانی بیل گیتس درباره بیماری‌های فراگیر، بهداشت جهانی و حملات بیولوژیکی حمیدرضا تائبی

+ آینده نگری استر اتژی فناوری اطلاعات دکتر امین گلستانی

+ روندهای علم و فناوری در سال 2017 حمدرضا میرزایی

+ دو گروه از جوانان در برابر « قانون کار » ونسا پینتو برگردان سعید جوادزاده امینی

+ اندیشیدن به آینده نظریه اجتماعی: آری به جامعه‌شناسی محمدرضا مهدیزاده

+ نقش جامعه اطلاعاتی در تحولات فرهنگی 

+ تحلیل اقتصادی آزادی دکتر محسن رنانی

+ آیا در کارها حضور بشر لازم است؟ 

+ آینده‎پذیری: چالش اساسی آینده‎پژوهی در جهان در حال توسعه. 

+ اثرات اقتصادی جامعه اطلاعاتی در جهان 

+ چگونه انسان‌ها از صد درصد توانایی مغز خود استفاده می‌کنند حمیدرضا تائبی

+ آیا اینترنت اشیا ما را به ابر انسان تبدیل خواهد کرد؟ حمیدرضا تائبی

+ آیا سیاست می تواند از قرن 21 جان سالم به در ببرد؟. کنت میناگ

+ آینده، اکنون است ـ بخش اول آرش بصیرت

+ آینده، اکنون است ـ بخش دوم آرش بصیرت

+ سیاست‌گذاران همه کشورها خواهد بود. 

+ جهانی شدن و آموزش و پرورش 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995