Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


زندگی در دنیایی بدون مرز

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[02 Nov 2011]   [ ]


آینده در تسخیر فناوری‌های دیجیتال


هر ثانیه از فناوری جدیدی در گوشه‌ای از این کره خاکی رونمایی می‌شود. اگر نگاهی به گذشته بیندازیم و زندگی امروز خود را از جنبه‌های مختلف با وضعیت زندگی انسان‌های ساکن این کره خاکی در گذشته مقایسه کنیم، متوجه خواهیم شد که انسان‌های امروزی امکانات بیشتری را در اختیار دارند که به کمک آنها می‌توانند زندگی راحت‌تری را تجربه کنند.

این در حالی است که بسیاری از این امکانات و فناوری‌های نوین که به نظر می‌رسد از اجزای جدایی‌ناپذیر زندگی امروز ما هستند یا در گذشته ردپایی از آنها در داستان‌های علمی ـ تخیلی یافت می‌شد یا این که اصلا ایده طراحی و ساخت آنها به ذهن هیچ انسانی خطور نکرده بود. هر روز اخبار جدیدی مبنی بر طراحی و ساخت فناوری‌های نوین منتشر می‌شود و هر لحظه فناوری جدیدی قدم به زندگی ما انسان‌ها می‌گذارد که تا به خود می‌آییم و درباره خرید آن تصمیم می‌گیریم، مدل جدیدتری از آن به بازار عرضه می‌شود که بناچار باید با توجه به شرایط خود و اولویت‌هایمان از میان‌ آنها دست به انتخاب بزنیم.

براساس بررسی‌های انجام شده بسیاری از شرکت‌های بزرگ تولیدکننده لوازم الکترونیکی و دیجیتالی در رقابتی تنگاتنگ در تلاش هستند تا بتوانند دستاوردهای جدیدی را طراحی کنند که به نظر می‌رسد بتواند زندگی آینده ما انسان‌ها را بیش از پیش تحت تاثیر خود قرار دهد که در این میان شرکت‌های بزرگی همچون نوکیا ـ‌ که توانسته است رتبه نخست فهرست رتبه‌بندی محصولات سبز را که توسط سازمان جهانی صلح سبز اعلام شده از آن خود سازد ـ در مقایسه با دیگر رقبای خود پیشگام بوده است و پیش‌بینی می‌شود که این شرکت و همچنین شرکت‌های بزرگ دیگری که در زمینه ساخت ابزارهای دیجیتالی دستی بر آتش دارند، بتوانند در آینده‌ای نه‌چندان دور علاوه بر بهبود وضعیت زندگی انسان‌ها از نظر استانداردهای زندگی، روابط اجتماعی آنها را نیز به گونه شگفت‌انگیزی متحول کنند.

زندگی در دنیایی بدون مرز

پیش‌بینی می‌شود آنچه به عنوان افق فناوری پیش‌روی ما انسان‌هاست، فراتر از اینها باشد.
بسیاری از خدمات ارائه شده در فناوری‌های دیجیتال همچون گوشی‌های تلفن همراه با هدف ایجاد دنیایی جدید طراحی شده‌اند که در این دنیا افراد می‌توانند با آنچه برایشان حائزاهمیت است، در ارتباط باشند و به این ترتیب از زندگی خود به نحو مطلوب و موثری استفاده کنند. یکی از این خدمات، سرویس‌های جدیدی است که در برخی از انواع نسل جدید گوشی‌های تلفن همراه ارائه شده که از آن به عنوان Life tools نام برده شده است.
همان‌طور که از نام آن پیداست این خدمات ابزارهایی هستند که اطلاعات موردنیاز برای تصمیم‌گیری آگاهانه را در اختیار کاربران خود قرار می‌‌دهند و به این طریق امکان دسترسی آسان به اینترنت را برای کاربرانی که به رایانه دسترسی ندارند، فراهم می‌سازند. این سرویس، اطلاعات موردنیاز کاربران را در 3 گروه کشاورزی، خدمات آموزشی و سرگرمی تقسیم‌بندی می‌کند و خدمات موردنیاز برای برخورداری از یک زندگی پیشرفته در دنیای امروز را برای کاربران و بخصوص آن دسته از کاربرانی که در مناطقی خارج از محدوده‌های شهری زندگی می‌کنند، در اختیار آنها قرار می‌دهد. پیش‌بینی می‌شود با نصب و راه‌اندازی این خدمات نرم‌افزاری در گوشی‌های تلفن همراه در نقاط مختلف دنیا، همه ساکنان زمین بتوانند از طریق گوشی‌های تلفن همراه که یکی از کاربردی‌ترین سیستم‌های ارتباطی در دنیای امروز محسوب می‌شوند، گردهم آمده و از تجربیات هم بهره‌مند شوند. یکی از ویژگی‌‌های Life tools این است که اطلاعات ارائه شده از طریق این نرم‌‌افزار به زبان‌های مختلف و حتی به زبان‌های محلی نیز قابل دسترسی است. اطلاعات ارائه شده در بخش کشاورزی این سرویس علاوه بر این که می‌توانند اطلاعات مهمی را درباره وضعیت کشاورزی و عملیات کشاورزی در یک منطقه بخصوص در اختیار کاربر قرار دهند، اخبار مربوط به پیش‌بینی وضعیت آب و هوایی آن منطقه را نیز اعلام می‌کنند. این در حالی است که اطلاعات بخش آموزشی نیز می‌تواند به کاربر کمک کند تا علاوه بر این که اطلاعات علمی مربوط به حوزه فعالیت کاری خود را به آسانی در اختیار داشته باشد، از امکانات و اطلاعات ارائه شده به عنوان یک راهنمای خوب در انتخاب بهترین‌های حوزه آموزش بهره‌مند شود. اطلاعات بخش سرگرمی نیز راهکار مناسبی برای پرشدن اوقات فراغت کاربران و همچنین دسترسی به اخبار جدید اعلام شده در حوزه‌های مختلف خبری است.

ورود به دنیای ارتباطی با یک کلید اختصاصی

گاهی کاربران فناوری که از پیشرفت‌های به دست آمده در دنیای فناوری شگفت‌زده شده‌‌اند درباره این که آینده فناوری در چه مسیری و چگونه پیش خواهد رفت، دچار سردرگمی می‌شوند. چرا که این روزها هر آنچه را که روزی به نظرشان تنها یک داستان علمی ـ‌ تخیلی بوده است در عالم واقع به چشم خود دیده‌اند. آنچه مسلم است این است که گوشی‌های تلفن همراه نقش اساسی و کلیدی را در تصویرسازی آینده فناوری به عهده خواهند داشت.
به‌رغم این که در سال‌های اخیر محققان موفق شده‌اند با استفاده از فناوری‌های سلولی، بلوتوث، امواج مادون قرمز یا شبکه‌‌های ارتباطی بی‌سیم (WLAN)، برقراری ارتباط بین سیستم‌های دیجیتالی سیار نظیر گوشی‌های تلفن همراه یا لپ‌تاپ‌ها را امکان‌پذیر سازند، اما به نظر می‌رسد که باید در آینده‌ای نه‌چندان دور این سیستم‌ها را که تنها چند سالی است از ورود آنها به دنیای فناوری می‌گذرد، به دست فراموشی سپرد. محققان پس از تحقیقات انجام‌ شده در زمینه امکان حذف و از میان برداشتن محدودیت‌های ارتباطی، سیستم‌های جدیدی را تحت عنوان ارتباط همزمان یا Instant Community طراحی کرده‌اند که کلید ورود به دنیای جدیدی از ارتباطات است و به این ترتیب همه کاربرانی که در فواصل نزدیک به‌هم از سیستم‌‌های دیجیتالی استفاده می‌کنند، بدون نیاز به استفاده از فناوری بخصوصی با هم در ارتباط خواهند بود. این سیستم به کمک یک wi-fi اختصاصی و بدون مواجه شدن با هرگونه مشکلی در برقراری ارتباط عمل می‌کند و به این ترتیب در هر زمانی و هر مکانی می‌توانید دوستان جدیدی برای خودتان پیدا کنید.

این سیستم به شما امکان می‌دهد که بدون عبور از درگاه ارتباطی اینترنت با مقدار نامحدودی از سیستم‌های دیجیتالی در یک محدوده جغرافیایی نسبتا وسیع در ارتباط باشید. اما آنچه ممکن است موجب نگرانی کاربران دنیای فناوری شود، ترس از فاش شدن اطلاعات خصوصی و محرمانه ذخیره‌شده در حافظه گوشی تلفن همراه یا لپ‌تاپ آنهاست، اما باید این نوید را به شما بدهیم که طراحان این سیستم فکر این را هم کرده‌اند و به این ترتیب می‌توانید این بخش از اطلاعات خود را دور از دسترس دیگر کاربران قرار دهید. در حقیقت این سیستم نسل جدیدی از خدمات ارائه‌شده تحت عنوان شبکه‌های آنلاین ارتباطی است که به شما اجازه می‌دهد علاقه‌مندی‌های خود را با دیگر کاربران به اشتراک بگذارید، با این تفاوت که از این پس برای ورود به این شبکه‌های مجازی آنلاین از یک درگاه اختصاصی و متفاوت با آنچه پیش از این برقراری ارتباط بین دو کاربر را در زمینه فناوری امکان‌پذیر می‌ساخت، استفاده خواهید کرد.

نانو در دنیای دیجیتال

یکی از گام‌های ابتدایی در زمینه کاربرد هرچه بیشتر نانوفناوری در ساخت سیستم‌های دیجیتالی، ساخت گوشی‌های تلفن همراه جدیدی است که براساس اصول و روش‌های نانو فناوری طراحی و ساخته شده‌اند و با توجه به این از بسیاری جهات با گوشی‌های تلفن همراه امروزی متفاوت خواهند بود. بر این اساس در آینده‌ای نزدیک دستگاه‌های دیجیتالی سیاری به بازار عرضه خواهند شد که به قدری انعطاف‌پذیرند که می‌توانید براحتی آن را به شکل دلخواه خود درآورید.

جالب است بدانید که این دستگاه‌ها نیازی به شارژ مجدد ندارند. با تبدیل انرژی خورشیدی به انرژی الکتریکی، انرژی مورد نیاز خود را تامین می‌کنند. علاوه بر این‌که می‌توانید شکل ظاهری آنها را تغییر دهید، این امکان هم وجود دارد که رنگ آن را نیز عوض کنید. اساسا در هر زمینه‌ای که نانوفناوری قدم به آنجا می‌گذارد، شگفتی‌های بسیاری را خلق خواهد کرد. در مفهوم مورف که توسط گروهی از محققان دانشگاه کمبریج برای ساخت نسل جدید دستگاه‌های دیجیتالی ارائه شده است، وسایل الکترونیکی به گونه‌ای طراحی می‌شوند که شفاف هستند و نور می‌تواند از آنها عبور کند و از آنجایی که در این مفهوم در ساخت سیستم‌های الکترونیکی از ساختاری شبیه به ساختار تشکیل تارهای عنکبوت استفاده می‌شود، می‌توان آنها را به شکل‌های مختلفی تغییر داد و به این ترتیب به نظر می‌رسد که از این پس شاهد تغییر و تحولات اساسی در کارکرد دستگاه‌های سیار خواهیم بود.

مورف سیستمی است که از آلودگی متنفر و بیزار است. این سیستم به آسانی آلودگی‌ها را شناسایی کرده و هیچ گاه کثیف نخواهد شد.

در انتظار ارتباطات هوشمند بی‌سیم

پیش‌بینی می‌شود که روز به روز حجم ترافیک اینترنتی ارتباطات سیار افزایش یابد که با توجه به اهمیت این موضوع ارائه راهکاری جدید برای تولید نرم‌افزارها و خدمات اینترنتی به کاربران تلفن همراه بسیار ضروری خواهد بود. فناوری ارتباطات هوشمند بی‌سیم یا Cognitive Radio که به نظر می‌رسد بتواند ضمن همگرایی فناوری ارتباطات و اینترنت، این امکان را در اختیار کاربر قرار دهد تا بتواند تجربیات منحصر به فردی را در این زمینه به دست آورد.

با استفاده از این سیستم ارتباطات هوشمند رادیویی، کاربران با سرعت بیشتری از امکانات سیستم‌های اطلاعاتی مبتنی بر شبکه‌های اینترنتی استفاده می‌کنند و به این ترتیب نه تنها می‌توانند براحتی و آنلاین به تماشای یک فایل ویدئویی بنشینند بلکه می‌توانند نرم‌افزارهای نصب شده روی سیستم عامل گوشی تلفن همراه یا لپ تاپ خود را به روز کرده و فایلی را به کاربر دیگری ارسال کنند یا حتی به کمک سیستم‌های موقعیت‌یاب جهانی، موقعیت کنونی خود را شناسایی کنند.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این سیستم قابلیت آن در شناسایی موقعیت کاربر است که براساس آن خدمات بهتری را در اختیار او قرار خواهد داد. این سیستم هوشمند رادیویی در صورت لزوم پهنای باند بیشتری را در اختیار کاربر قرار می‌دهد تا بتواند یک فایل ویدئویی را با کیفیت بهتری ارسال یا دریافت کند. براساس آنچه گفته شد، کاربران دنیای فناوری، آینده‌ای مملو از فناوری‌های جدید و خلاقانه را پیش رو خواهند داشت که پیشگامان تولیدات تجهیزات الکترونیکی دیجیتالی در تلاش هستند تا در این دنیای پرهیاهو بیش از پیش پاسخگوی نیاز کاربران خود باشند.

4 کلید ارتباطات در آینده

Life tools امکان دسترسی آسان به اینترنت را برای کاربرانی که به رایانه دسترسی ندارند، فراهم می‌سازند.
به کمک Instant Community همه کاربرانی که در فواصل نزدیک به‌هم از سیستم‌‌های دیجیتالی استفاده می‌کنند، بدون نیاز به استفاده از فناوری بخصوصی با هم در ارتباط خواهند بود.
در آینده‌ای نزدیک دستگاه‌های دیجیتالی سیاری به بازار عرضه خواهند شد که به قدری انعطاف‌پذیرند که می‌توانید براحتی آن را به شکل دلخواه خود درآوری. د
با استفاده از Cognitive Radio سیستم ارتباطات هوشمند رادیویی، کاربران با سرعت بیشتری از امکانات سیستم‌های اطلاعاتی مبتنی بر شبکه‌های اینترنتی استفاده می‌کنند.



مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۹ آوریل ۲۰۲۴

انسان گلوبال

+ بهترین آموزش‌های یادگیری ماشین با پایتون -

+ آیا فناوری AI جای انسان‌ها را خواهد گرفت؟ -

+ شبكه ها --

+ ایران، پس از رهایی یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ نسل دهه ۸۰، دنبال تغییر نیست، خود ِ تغییره! //

+ ۳ تغییر که برای آینده محتوا و بازاریابی باید بدانید محسن راعی

+ تفكر توسعه‌خواهي دکتر شهیندخت خوارزمی

+ برترین شغل‌های حوزه کامپیوتر در سال‌های آینده  مهسا قنبری

+ صنعت چهارم و ویروس جهان‌گشا سرآغازی بر یک تحول بزرگ  مهدی صنعت‌جو

+ انقلاب صنعتی چهارم و تحولات کار در آینده  علی حسینی

+ آینده جهان از زبان مدیر عامل شرکت بنز 

+ چند نفر در جهان هنوز روزنامه می خوانند؟ میثم لطفی

+ انواع تفکر : تفکر انتقادی 

+ روش های خودشناسی : تست شخصیت 

+ مهارت مدیریت افراد هرمز پوررستمی

+ خلاصه کتاب موج سوم؛ نوشته الوين تافلر تافلر

+ انسان، زندگی و دانایی رضا داوری اردکانی

+ جهان گیری (ویروس کرونا) و نظم سیاسی، فرانسیس فوکویاما برگردان رحیم باجغلی

+ تفکر سیستمی چیست ؟ هدی ولی‌پور زند

+ امریکای دوران ترامپ و موج سوم الوین تافلر  بهروز بهزادی (روزنامه نگار)

+ ویروس کرونا بحرانی سیاسی است نه پزشکی یووال نوح هراری:بی بی سی

+ «علم» ، «امید» و «بحران کرونا» 

+ اعتماد، به انسان یا به کرونا؟ مسئله این است کرونانت

+ موقعیت پساکرونایی انسان سعید قاسمی زاده

+ بعد از عبور از كرونا، ما كجا خواهيم بود؟ 

+ معنی تازه «سواد» در قرن ۲۱ حمیده احمدیان راد

+ انواع سازمان و انواع برنامه ریزی 

+ خلاصه کتاب: جهانی شدن فرهنگ، هویت 

+ تاریخ اجتماعی رسانه‌ها؛ از گوتنبرگ تا اینترنت 

+ مهارت های اساسی یک کودک قرن ۲۱ 

+ شکاف بین نسلی رسانه ای  دکتر حجت اله عباسی

+ انواع تفکر : تفکر انتقادی  مسیر آینده

+ عصر دانش‌ و ابعاد آن‌ دکتر پرويز حاجياني

+ فوکویاما علیه فوکویاما سیدمصطفی شاداب

+ مرگ مدرسه یا آیندۀ مدرسه؟ ابراهیم مجیدی*:

+ تافلر و فلسفه ی تربیت بازسازی گرایی عبدالله افراسیابی

+ تکنولوژی در جامعه فراصنعتی 

+ دانشگاه آرمانی‌شده: ضرورت دگرگونی معیارهای قدمایی فرهیختگی 

+ آرمانی‌سازی گذشته و آینده 

+ هویت چیست؟ 

+ زنده باد انقلاب! یووال نوح هراری

+ سرنوشت آینده بشریت چه خواهد شد؟ میچیو کاکو

+ شکل زندگی در ۵۰ سال آینده 

+ شخصیت شناسی آینده نگری 

+ کتاب انسان آینده، تسخیر سیر تکامل به دست بشر میچیو کاکو

+ آن بالا قفل شده است؛ جنبش ها را از پایین بیاغازید یادداشت‌های یک آینده‌پژوه

+ ۲۱ درس برای قرن ۲۱: کتاب تازه‌ای از یووال نوح هراری 

+ نگرانی‌های ما در قرن بیست و یکم بیل گیتس

+ بمب ساعتی در آزمايشگاه  یووال نوح هراری

+ آئين اطلاعات  

+ انقلاب صنعتی چهارم و نشانه های ظهور 

+ «انسان خداگونه» در انتظار فردا فرد پطروسیان

+ نقد کتاب « آموزش و دموکراسی در قرن ۲۱» اثر نل نادینگز؛ 

+ جامعه اطلاعاتی و جنسیت سها صراف

+ پیامدهای مدرنیت آنتونی گیدنز

+ فرهنگ در جهان بدون مرز 

+ فرهنگ جهانی چیست؟ 

+ نظم نوین جهانی 

+ «انسان سالاری»، محور جامعه اطلاعاتی. 

+ از خانه‌های زیر آب تا تور گردشگری به مریخ! 

+ پیش‌بینی جزئیات زندگی انسان در دو قرن آینده. 

+ مهارت های زندگی در قرن بیست و یکم  آسیه مک دار

+ «گردشگری»صنعتی میلیارد دلاری و استوار بر پایه ی آینده نگری پیشینیانِ فرهیخته ی ما رضا بردستانی

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (3) – بخش پایانی دکتر همایون مهمنش

+ زندگی ما و زندگی آنها  علی دادپی

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (2) دکتر همایون مهمنش

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (1) دکتر همایون مهمنش

+ پیش‌بینی آینده غیرممکن شده است فرانسیس فوکویاما

+ آیندگان ما را به‌سبب کدام خطای اخلاقی ملامت خواهند کرد؟ 

+ مقدمه‌ای برای همه آینده نگری‌ها/ ضروری‌ترین علمی که در کشور ما به آن بی‌اعتنایی می‌شود رضا داوری اردکانی

+ قدرت آینده مهدی صنعت‌جو

+ از عصر اطلاعات تا عصر مولكول. مترجم : فيروزه امين

+ تفاوت‌های حیرت‌انگیز فرزندان 

+ عجیب‌ترین قوانین ترافیکی دنیا> از جریمه خودروهای کثیف تا منع راندن خودروی مشکی در روزهای خاص 

+ فناوری‌های مورد استفاده در جنگ‌های آینده چه خواهند بود؟ 

+ موج فراصنعتی چه کسانی را خواهد برد هرمز پوررستمی

+ مدیریت استراتژیک پورتفولیو پروژه ها در هلدینگها و سازمانهای بزرگ  

+ ضرورت آینده پژوهی و نگاه به آینده به عنوان نقش برجسته روابط عمومی نوین 

+ تکنولوژی علیه تبعیض اندرو فینبرگ

+ آیا فکرعبور جایگزین رمز عبور می شود​​​​​​​ سید محمد باقر نوربخش

+ جامعه اطلاعاتی, دگرگونی تکنولوژی های نوین ارتباطی و اطلاعاتی و تحول در روابط انسانی۲ 

+ جامعه اطلاعاتی, دگرگونی تکنولوژی های نوین ارتباطی و اطلاعاتی و تحول در روابط انسانی 

+ نمایش زندگی اجتماعی در جامعه اطلاعاتی  مانا سرایی

+ سخنرانی بیل گیتس درباره بیماری‌های فراگیر، بهداشت جهانی و حملات بیولوژیکی حمیدرضا تائبی

+ آینده نگری استر اتژی فناوری اطلاعات دکتر امین گلستانی

+ روندهای علم و فناوری در سال 2017 حمدرضا میرزایی

+ دو گروه از جوانان در برابر « قانون کار » ونسا پینتو برگردان سعید جوادزاده امینی

+ اندیشیدن به آینده نظریه اجتماعی: آری به جامعه‌شناسی محمدرضا مهدیزاده

+ نقش جامعه اطلاعاتی در تحولات فرهنگی 

+ تحلیل اقتصادی آزادی دکتر محسن رنانی

+ آیا در کارها حضور بشر لازم است؟ 

+ آینده‎پذیری: چالش اساسی آینده‎پژوهی در جهان در حال توسعه. 

+ اثرات اقتصادی جامعه اطلاعاتی در جهان 

+ چگونه انسان‌ها از صد درصد توانایی مغز خود استفاده می‌کنند حمیدرضا تائبی

+ آیا اینترنت اشیا ما را به ابر انسان تبدیل خواهد کرد؟ حمیدرضا تائبی

+ آیا سیاست می تواند از قرن 21 جان سالم به در ببرد؟. کنت میناگ

+ آینده، اکنون است ـ بخش اول آرش بصیرت

+ آینده، اکنون است ـ بخش دوم آرش بصیرت

+ سیاست‌گذاران همه کشورها خواهد بود. 

+ جهانی شدن و آموزش و پرورش 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995