Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


جهان در تسخیر فناوری اطلاعات خواهد بود

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[02 Jan 2012]   [ ]




مرور رویدادهای سال ۲۰۱۱ و پیش بینی ۲۰۱۲ دنیای فناوری اطلاعات






سال ۲۰۱۱ میلادی سرانجام به پایان رسید، سالی که در آن اینترنت و فناوری اطلاعات تاثیرگذاری خود بر دیگر عرصه ها و به خصوص سیاست، فرهنگ و اجتماع را به اثبات رساند. برخی با نگاهی به گذشته به بیان مهم ترین رویدادهای سال ۲۰۱۱ می پردازند و عده ای نیز با نگاهی به آینده به پیش بینی سال پیش رو اهتمام داشتند. در این میان نقطه مشترکی میان مرور گذشته و پیش بینی آینده وجود دارد و اینکه همه بر این امر واقفند که دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات نه سال به سال بلکه روزبه روز بر سیطره خود بر تمامی عرصه های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی می افزاید. شاید مروری کوتاه بر آنچه گذشت و آنچه خواهد آمد، تایید این ادعا باشد.



● آنچه در ۲۰۱۱ اتفاق افتاد

دیدگاه های مختلفی در مورد مهم ترین رویدادهای سال گذشته میلادی بیان می شود. هر گروهی با توجه به زمینه کاری خود به بیان مهم ترین ها می پردازد. برخی رویدادهای سیاسی متاثر از فناوری اطلاعات را مهم تر می دانند و برخی رویدادهای اقتصادی پیش آمده در این زمینه را متمایز می کنند. اینترنت و امکانات مختلف موجود در فضای مجازی به تضعیف و سرنگونی تعدادی از دیکتاتورهای عرب خاورمیانه کمک شایانی کردند. در این میان می توان به طور خاص به کشورهای مصر و لیبی اشاره کرد. مخالفان مبارک و قذافی از اینترنت برای اطلاع رسانی در مورد فعالیت های خود به جهان خارج و همین طور سازماندهی اعتراضات و مخالفت های شان تا حد زیادی استفاده کردند. همین مساله موجب شد تا مبارک و قذافی دسترسی به اینترنت را محدود و در مواردی به طور کامل قطع کنند. خدمات تلفن همراه هم در این کشورها بارها مختل یا به طور کامل مسدود شدند.

برخی صاحب نظران بر نقش شبکه های اجتماعی در این رویدادها تاکید کردند. به هر حال فضای سایبر، ضمن تسهیل اعتراضات به رساندن صدای معترضان به جهان کمک کرد. در حالی که اعتراضات مردمی در شهرهای لندن، منچستر و بیرمنگام درخصوص رکود اقتصادی ادامه داشت، مقامات انگلیسی به فکر فیلترکردن فیس بوک و توییتر، مختل کردن شبکه های تلفن همراه و پیامک و کنترل پیام های ردوبدل شده از طریق موبایل و اینترنت افتادند تا بلکه سازمان دهندگان این اعتراضات را شناسایی کنند.

نابسامانی های اقتصادی و سیاسی در غرب باعث شد تا اعتراضات به سیاست های دولت های اروپایی و آمریکایی و همین طور شرکت های اقتصادی همکار این دولت ها به فضای مجازی کشیده شود و گروه های هکری شکل بگیرند که به جای تلاش برای دستیابی به منافع مالی و مادی در تلاش برای رساندن صدای اعتراض خود به جهان از این طریق باشند. از جمله مشهورترین این گروه ها می توان به LulzSec و Anonymous و همین طور TeamPoison اشاره کرد که با نفوذ به سرورهای سایت های گوگل، یاهو، مایکروسافت، پنتاگون، سیا، موساد، MI۶ و همین طور شرکت های نظامی، اقتصادی و رسانه ای حامی کاخ سفید ضمن سرقت اطلاعات حساس آنها تلاش کردند، نسبت به سیاست های این دولت ها اعتراض کنند. رفتار هوشمندانه و در عین حال هرج و مرج طلبانه این گروه ها، مقابله پلیس با آنها را تا حد زیادی دشوار کرده است.

از طرفی در مهر ماه امسال خالق محصولات استثنایی مانند رایانه ها و نوت بوک های مک، آی فون، آی پد، آی پاد، آی تیونز و... در سن ۵۶ سالگی به علت ابتلا به بیماری سرطان درگذشت.

فوت استیو جابز، مردی که با اختراعاتش سبک زندگی میلیون ها نفر را در سراسر جهان تغییر داد، انعکاس خبری گسترده ای در سطح جهان داشت و علاقه مندان وی در ده ها کشور به شیوه های مختلفی نسبت به این مساله واکنش نشان دادند و با خانواده جابز همدردی کردند. در سال۲۰۱۱ نبرد حقوقی شرکت های ( آی تی) بر ضد یکدیگر به بهانه نقض حق اختراع و استفاده بی اجازه از تولیدات و دستاوردهای یکدیگر ادامه و گسترش چشمگیری یافت. در این میان نبرد اپل و سامسونگ بر سر کپی برداری سامسونگ از طراحی آی پد و آی فون و همین طور اپل با نوکیا وموتورولا به دلایل مشابه باعث شد وکلا و حقوق دانان میلیون ها دلار به جیب بزنند. گوگل و اوراکل هم بر سر سیستم عامل اندروید با یکدیگر درگیر شدند و شکایت ناشران و نویسندگان از گوگل به علت نقض کپی رایت کتب و نشریات از طریق سرویس Google Books هم ادامه یافت.



● آنچه در ۲۰۱۲ اتفاق خواهد افتاد

درحالی که سال۲۰۱۱ میلادی به پایان رسیده گمانه زنی در مورد رویدادهای مهم فناوری در سال۲۰۱۲ آغاز شده، سوالی که در این مورد وجود دارد این است که کدامیک از این رویدادها بیش از بقیه خبرساز خواهد شد. با این توضیح، باز این پرسش مطرح می شود که بزرگ ترین تغییرات در این زمینه طی سه سال آینده چه چیز خواهد بود؟ مرکز تحقیقاتی گارتنر که عنوان بزرگ ترین شرکت تحقیقاتی حوزه فناوری اطلاعات را نیز به خود اختصاص داده، برای پاسخگویی به این سوال مطالعات گسترده ای را انجام داده است تا دریابد مهم ترین درگیری ها و توسعه های فناوری در سال۲۰۱۲ چه چیز خواهد بود. به اعتقاد این مرکز، یکی از بزرگ ترین فضاهایی که هم اکنون آینده درخشانی برای آن پیش بینی می شود، نرم افزارهای متن باز است که روزبه روز بر محبوبیت آنها افزوده می شود و به همین دلیل احتمال می رود طی سه سال آینده تحولات گسترده ای را پیش رو داشته باشد. از دیگر پیشرفت هایی که برای این دوره زمانی پیش بینی شده می توان به فناوری پادکست اپل، فناوری های مربوط به تلفن ها و همچنین نسل جدید فناوری های سازگار با محیط زیست موسوم به «فناوری های سبز» اشاره کرد. به اعتقاد گارتنر، این آینده ای است که مایکروسافت را چندان خوشحال نمی کند و آن را تا اندازه ای نگران می سازد. به اعتقاد کارشناسان گارتنر، اپل هم اکنون یکی از موفق ترین تولیدکنندگان رایانه های شخصی و رایانه های همراه در سراسر جهان محسوب می شود و تا سال ۲۰۱۲ میلادی، سهم خود را از بازار جهانی رایانه ها تا دو برابر افزایش می دهد.

در سال۲۰۱۲ میلادی بیش از ۴۰ درصد نرم افزارها و ابزارهایی که برای زیرساخت های IT خریداری می شود، بر مبنای اینترنت و خدمات آنلاین خواهد بود. افزایش پهنای باند برای سازمان ها و شرکت ها موجب خواهد شد، مراکز زیرساخت فناوری، خدمات خود را با سرعت بیشتر و کیفیت بهتر در اختیار کاربران بگذارند و نسل جدید سرویس های مبتنی برCloud Computing بیش از گذشته در اختیار کاربران قرار گیرد. شرکت مطالعاتی و تحقیقاتی گارتنر بر این باور است که در سال ۲۰۱۲ میلادی هدف غایی شرکت ها، تولید ابزارها و محصولاتی برای کاربران معمولی و خانگی خواهد بود.

قابلیت اتصال به اینترنت و استفاده از رابط های کاربری با مرورگرهای پیشرفته مهم ترین فناوری هایی خواهد بود که در زندگی روزانه مردم استفاده می شود. همچنین در سال ۲۰۱۱ میلادی تعداد چاپگرهای سه بعدی در منازل و شرکت ها در سراسر دنیا نسبت به سال ۲۰۰۶ تا صد برابر افزایش خواهد یافت. از طرفی بدون شک برگزاری المپیک لندن به شرکت های بزرگ فناوری در سراسر جهان امکان خواهد داد که تازه ترین و پیشرفته ترین فناوری های خود را در معرض دید علاقه مندان قرار دهند. همچنین پیش بینی می شود که فروش تبلت در سال آینده ۵۵۲ درصد افزایش یابد و حدود ۹۹۳ میلیون تبلت فروش خواهد رفت و در نهایت اینکه سال آینده شاهد حجم گسترده تری از بدافزارهای موبایلی خواهیم بود و بخش قابل ملاحظه ای از این بدافزارها با هدف سرقت از حساب های الکترونیکی کاربران عرضه خواهند شد. اینها تنها بخشی از مرور وقایع گذشته و آینده بود که بیان شد.



مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



يكشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۸ آوریل ۲۰۲۴

انسان گلوبال

+ بهترین آموزش‌های یادگیری ماشین با پایتون -

+ آیا فناوری AI جای انسان‌ها را خواهد گرفت؟ -

+ شبكه ها --

+ ایران، پس از رهایی یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ نسل دهه ۸۰، دنبال تغییر نیست، خود ِ تغییره! //

+ ۳ تغییر که برای آینده محتوا و بازاریابی باید بدانید محسن راعی

+ تفكر توسعه‌خواهي دکتر شهیندخت خوارزمی

+ برترین شغل‌های حوزه کامپیوتر در سال‌های آینده  مهسا قنبری

+ صنعت چهارم و ویروس جهان‌گشا سرآغازی بر یک تحول بزرگ  مهدی صنعت‌جو

+ انقلاب صنعتی چهارم و تحولات کار در آینده  علی حسینی

+ آینده جهان از زبان مدیر عامل شرکت بنز 

+ چند نفر در جهان هنوز روزنامه می خوانند؟ میثم لطفی

+ انواع تفکر : تفکر انتقادی 

+ روش های خودشناسی : تست شخصیت 

+ مهارت مدیریت افراد هرمز پوررستمی

+ خلاصه کتاب موج سوم؛ نوشته الوين تافلر تافلر

+ انسان، زندگی و دانایی رضا داوری اردکانی

+ جهان گیری (ویروس کرونا) و نظم سیاسی، فرانسیس فوکویاما برگردان رحیم باجغلی

+ تفکر سیستمی چیست ؟ هدی ولی‌پور زند

+ امریکای دوران ترامپ و موج سوم الوین تافلر  بهروز بهزادی (روزنامه نگار)

+ ویروس کرونا بحرانی سیاسی است نه پزشکی یووال نوح هراری:بی بی سی

+ «علم» ، «امید» و «بحران کرونا» 

+ اعتماد، به انسان یا به کرونا؟ مسئله این است کرونانت

+ موقعیت پساکرونایی انسان سعید قاسمی زاده

+ بعد از عبور از كرونا، ما كجا خواهيم بود؟ 

+ معنی تازه «سواد» در قرن ۲۱ حمیده احمدیان راد

+ انواع سازمان و انواع برنامه ریزی 

+ خلاصه کتاب: جهانی شدن فرهنگ، هویت 

+ تاریخ اجتماعی رسانه‌ها؛ از گوتنبرگ تا اینترنت 

+ مهارت های اساسی یک کودک قرن ۲۱ 

+ شکاف بین نسلی رسانه ای  دکتر حجت اله عباسی

+ انواع تفکر : تفکر انتقادی  مسیر آینده

+ عصر دانش‌ و ابعاد آن‌ دکتر پرويز حاجياني

+ فوکویاما علیه فوکویاما سیدمصطفی شاداب

+ مرگ مدرسه یا آیندۀ مدرسه؟ ابراهیم مجیدی*:

+ تافلر و فلسفه ی تربیت بازسازی گرایی عبدالله افراسیابی

+ تکنولوژی در جامعه فراصنعتی 

+ دانشگاه آرمانی‌شده: ضرورت دگرگونی معیارهای قدمایی فرهیختگی 

+ آرمانی‌سازی گذشته و آینده 

+ هویت چیست؟ 

+ زنده باد انقلاب! یووال نوح هراری

+ سرنوشت آینده بشریت چه خواهد شد؟ میچیو کاکو

+ شکل زندگی در ۵۰ سال آینده 

+ شخصیت شناسی آینده نگری 

+ کتاب انسان آینده، تسخیر سیر تکامل به دست بشر میچیو کاکو

+ آن بالا قفل شده است؛ جنبش ها را از پایین بیاغازید یادداشت‌های یک آینده‌پژوه

+ ۲۱ درس برای قرن ۲۱: کتاب تازه‌ای از یووال نوح هراری 

+ نگرانی‌های ما در قرن بیست و یکم بیل گیتس

+ بمب ساعتی در آزمايشگاه  یووال نوح هراری

+ آئين اطلاعات  

+ انقلاب صنعتی چهارم و نشانه های ظهور 

+ «انسان خداگونه» در انتظار فردا فرد پطروسیان

+ نقد کتاب « آموزش و دموکراسی در قرن ۲۱» اثر نل نادینگز؛ 

+ جامعه اطلاعاتی و جنسیت سها صراف

+ پیامدهای مدرنیت آنتونی گیدنز

+ فرهنگ در جهان بدون مرز 

+ فرهنگ جهانی چیست؟ 

+ نظم نوین جهانی 

+ «انسان سالاری»، محور جامعه اطلاعاتی. 

+ از خانه‌های زیر آب تا تور گردشگری به مریخ! 

+ پیش‌بینی جزئیات زندگی انسان در دو قرن آینده. 

+ مهارت های زندگی در قرن بیست و یکم  آسیه مک دار

+ «گردشگری»صنعتی میلیارد دلاری و استوار بر پایه ی آینده نگری پیشینیانِ فرهیخته ی ما رضا بردستانی

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (3) – بخش پایانی دکتر همایون مهمنش

+ زندگی ما و زندگی آنها  علی دادپی

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (2) دکتر همایون مهمنش

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (1) دکتر همایون مهمنش

+ پیش‌بینی آینده غیرممکن شده است فرانسیس فوکویاما

+ آیندگان ما را به‌سبب کدام خطای اخلاقی ملامت خواهند کرد؟ 

+ مقدمه‌ای برای همه آینده نگری‌ها/ ضروری‌ترین علمی که در کشور ما به آن بی‌اعتنایی می‌شود رضا داوری اردکانی

+ قدرت آینده مهدی صنعت‌جو

+ از عصر اطلاعات تا عصر مولكول. مترجم : فيروزه امين

+ تفاوت‌های حیرت‌انگیز فرزندان 

+ عجیب‌ترین قوانین ترافیکی دنیا> از جریمه خودروهای کثیف تا منع راندن خودروی مشکی در روزهای خاص 

+ فناوری‌های مورد استفاده در جنگ‌های آینده چه خواهند بود؟ 

+ موج فراصنعتی چه کسانی را خواهد برد هرمز پوررستمی

+ مدیریت استراتژیک پورتفولیو پروژه ها در هلدینگها و سازمانهای بزرگ  

+ ضرورت آینده پژوهی و نگاه به آینده به عنوان نقش برجسته روابط عمومی نوین 

+ تکنولوژی علیه تبعیض اندرو فینبرگ

+ آیا فکرعبور جایگزین رمز عبور می شود​​​​​​​ سید محمد باقر نوربخش

+ جامعه اطلاعاتی, دگرگونی تکنولوژی های نوین ارتباطی و اطلاعاتی و تحول در روابط انسانی۲ 

+ جامعه اطلاعاتی, دگرگونی تکنولوژی های نوین ارتباطی و اطلاعاتی و تحول در روابط انسانی 

+ نمایش زندگی اجتماعی در جامعه اطلاعاتی  مانا سرایی

+ سخنرانی بیل گیتس درباره بیماری‌های فراگیر، بهداشت جهانی و حملات بیولوژیکی حمیدرضا تائبی

+ آینده نگری استر اتژی فناوری اطلاعات دکتر امین گلستانی

+ روندهای علم و فناوری در سال 2017 حمدرضا میرزایی

+ دو گروه از جوانان در برابر « قانون کار » ونسا پینتو برگردان سعید جوادزاده امینی

+ اندیشیدن به آینده نظریه اجتماعی: آری به جامعه‌شناسی محمدرضا مهدیزاده

+ نقش جامعه اطلاعاتی در تحولات فرهنگی 

+ تحلیل اقتصادی آزادی دکتر محسن رنانی

+ آیا در کارها حضور بشر لازم است؟ 

+ آینده‎پذیری: چالش اساسی آینده‎پژوهی در جهان در حال توسعه. 

+ اثرات اقتصادی جامعه اطلاعاتی در جهان 

+ چگونه انسان‌ها از صد درصد توانایی مغز خود استفاده می‌کنند حمیدرضا تائبی

+ آیا اینترنت اشیا ما را به ابر انسان تبدیل خواهد کرد؟ حمیدرضا تائبی

+ آیا سیاست می تواند از قرن 21 جان سالم به در ببرد؟. کنت میناگ

+ آینده، اکنون است ـ بخش اول آرش بصیرت

+ آینده، اکنون است ـ بخش دوم آرش بصیرت

+ سیاست‌گذاران همه کشورها خواهد بود. 

+ جهانی شدن و آموزش و پرورش 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995