Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


نسلی که با اینترنت باهوش می‌شوند

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[03 Feb 2012]   [ ]

شبکه‌های اجتماعی پایان عصر طلایی یا آغاز آن

نویسنده: ویویک وادوا مترجم: آرش ساریخانی اینترنت مغز شما یا فرزندانتان را پوک نمی کند؛ وب فقط به ما کمک می کند تا با جهان آسانتر ارتباط برقرار کنیم.


اگر به اواخر قرن 18 برگردیم با افرادی روبه‌رو خواهیم شد که با ورود ماشین بخار و دستگاه چاپ زندگیشان متحول شده و موج کتاب‌های ارزان همه جا را فرا گرفته است. خودتان تصور کنید پدربزرگان‌تان چقدر وحشت کرده‌اند. آنها می‌دیدند که پدرانتان تمام وقت خود را صرف خواندن کتاب‌های ترسناک و عاشقانه می‌کنند و از این می‌ترسیدند که اخلاقیات نزد فرزندانشان ضعیف شود و روز را بدون انجام کارهای ضروری به پایان برسانند. این گرداب وحشت حتی توماس جفرسون و جان آدامز را نیز به درون خود کشید.


حالا فکر می‌کنید جوانان آن زمان چه کردند، مغلوب پدرانشان شدند؟ آنها به خواندن کتاب بیشتر علاقه‌مند شدند. اما برای اینکه والدینشان از این موضوع بویی نبرند کتاب‌ها را از جلوی چشم آنها پنهان می‌کردند. دوختن جیب مخفی بسیار کارآمد بود. با شنیدن این داستان فکر نمی‌کنید تاریخ دوباره دارد تکرار می‌شود. اما این بار موضوع بر سر شبکه‌های اجتماعی است.


نیکلاس کار نویسنده کتاب "اینترنت با مغز ما چه می‌کند" ترس خود را از اینترنت اینگونه بیان می‌کند: تحقیقات روی اعصاب مغز نشان داده هر عملی که ما انجام می‌دهیم مغزمان را تغییر می‌دهد. با افزایش استفاده از اینترنت عملکرد مغزمان همانند اینترنت می‌شود. از قبل سریع‌تر و حواس پرت‌تر می‌شویم. نیکلاس کار پیش‌بینی می‌کند که اگر انسان همینطور به استفاده از اینترنت ادامه بدهد دیگر قادر نخواهد بود که روی موضوع‌های مختلف عمیق فکر کند. انسان به اندازه اینترنت موجودی سطحی خواهد شد.


کلیفورد نس، استاد دانشگاه استنفورد از این هم فراتر می‌رود. او درباره این صحبت می‌کند که انجام چندین کار در یک زمان-راه رفتن، صحبت کردن، خوردن، خواندن، فرستادن پیام هنگام تماشای تلویزیون- ما را به فردی بی‌کفایت و حواس پرت تبدیل می‌کند و به حافظه مان آسیب می‌رساند. او به آزمایشی اشاره می‌کند که در آن مشخص می‌شود افرادی که توانایی به‌خصوصی در انجام چندین کار در یک زمان دارند، نمی‌توانند از دانش خود در انجام یک کار در کار بعدی استفاده کنند. به نظر می‌رسد نس واقعا بر این جمله باور دارد که انجام چندین کار به همه ابعاد زندگی ما از جمله حافظه، آگاهی، روابط شخصی آسیب می‌رساند.


شری ترکل، پروفسور دانشگاه امایتی در این رابطه می‌گوید: «روشی که فرزندان ما برای ارتباط با دیگران انتخاب کرده‌اند از طریق اساماس، فیس‌بوک و توییتر به مهارت‌های ارتباطی آنها صدمه می‌زند. آنها ترجیح می‌دهند از ارتباطات الکترونیکی به جای ارتباط چهره‌به‌چهره استفاده کنند. تمام وقت خود را درون یکی از این شبکه‌های اجتماعی می‌گذرانند. اگر به همین روش ادامه بدهند تنها خواهند مرد. مگر اینکه ما به آنها یاد بدیم که روش خود را عوض کنند. شری در این مورد والدین را مقصر می‌داند. « بچه‌ها والدین خود را نگاه می‌کنند که از وسایل الکترونیکی استفاده می‌کنند. این حسادت آنها را به شدت برمی‌انگیزد. آنها شروع می‌کنند به استفاده از این شبکه‌های ارتباطی به آنها معتاد می‌شوند. در نتیجه روابط خود را نابود می‌کنند.»


شما حرف‌های این افراد را باور می‌کنید؟ واقعا یک بار دیگر برگردید بالا و دوباره بخوانید باور می‌کنید؟! من که احساس می‌کنم دوباره به 1800 برگشتم و رمان‌های شیطانی همه‌جا را تسخیر کرده‌اند. درست است که اینترنت و شبکه‌های اجتماعی زندگی را از قبل پیچیده‌تر کرده‌اند؛ من هر روز تعداد زیادی ایمیل دریافت می‌کنم و باید به خیلی از پیغام‌ها در فیس‌بوک و توییتر پاسخ بدم. اما این وسایل درهای تازهای را روی ما باز کرده‌اند. من از طریق اینترنت است که به منابع وسیعی از اطلاعات دسترسی دارم. می‌توانم با میلیون‌ها نفر در جهان ارتباط برقرار کنم. می‌توانم با خانواده‌ام تماس بگیرم و فرقی هم نمی‌کند که کجای دنیا باشم. وقتی عکس‌های نزدیکانم را دورن فیس‌بوک می‌بینم لذت می‌برم. اینترنت به افکار من عمق داده است.


وقتی سخنان همکارم کتی دیویدسون در دانشگاه داک را شنیدم خیلی خوشحال شدم. « لازم نیست تحقیقات تازه‌ای انجام بدهیم تا بهمان ثابت شود که اینترنت زندگی ما را تغییر داده است و فقط هم اینطور نیست که جوانان از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند. حتی پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها هم از فیس‌بوک، کیندل، آی‌پد و آیفون استفاده می‌کنند و به نوه‌های خود ایمیل می‌زنند.»


کتاب دیودسن به نام "بیاید با هم ببینیم: چگونه مبحث توجه در علوم شناختی نحوه زندگی، کار و آموختن ما را تغییر خواهد داد» ماه آینده بیرون می‌آید. در این کتاب جزییات تحقیقات عصب شناشان را درباره "نقطه کور ادراک" آورده است. منظور از نقطه کور ادراک این است که وقتی ما روی موضوعی زیاد تمرکز می‌کنیم توجه‌مان نسبت به وقایع اطراف از بین می‌رود. توجه این کتاب بیشتر بر آزمایش معروف گوریل معطوف است. که در سال 1999 توسط دو روانشناس در دانشگاه هاروارد انجام شد. در این آزمایش از آزمایش‌شوندگان خواسته شد تعداد پرتاب توپ را میان بازیکنان سیاه پوش را بشمارند. در شرایط عادی همه شرکت‌کنندگان در آزمایش توانستند تعداد پرتاب‌ها را درست بشمارند. اما فقط نصف آنها متوجه شدند که در طی آزمایش فردی با لباس گوریل به مدت 9 ثانیه در میان بسکتبال‌ها حرکت می‌کند و به سینه خود می‌کوبد و سپس خارج می‌شود.


دیویدسن علت عدم توجه آنها را اینگونه توضیح می‌دهد: «آموزش در عصر صنعتی و محیط کار صنعتی به گونه طراحی شده است که فرد را برای انجام یک کار واحد آماده می‌کند. که در آن یک فرد به تنهایی یک کار را از آغاز تا پایان انجام می‌دهد. افراد برای اینکه موفق شوند تعداد پرتاب‌ها را درست می‌شمارند و به همین دلیل گوریل را فراموش می‌کنند. چون اینگونه بار آمده‌اند. در نتیجه انجام چندین کار در یک زمان ما را محدود نمی‌کند بلکه انجام یک کار به‌صورت کامل ما را محدود می‌کند.»


حالا فکر می‌کنید اینترنت به شما آسیب می‌رساند؟ دیویدسون نظری دیگر دارد. او به آسایشگاهی در آمستردام اشاره می‌کند که تصمیم می‌گیرد برای سالمندان کامپیوتر تهیه کند تا آنها بتوانند با نوه‌هایشان در کافه‌ها چت کنند. نتیجه اینکه نرخ افسردگی در میان سالمندان کم و میل آنها به زندگی بیشتر می‌شود.


حالا درباره اساماس چه فکر می‌کنید. دیودسون می‌گوید: «نوشتن با دست کار احمقانه‌ای است. ترس ما از غریبه‌ها باعث شده است آزادی فرزندانمان را کم کنیم. با آنها به زمین بازی می‌رویم تا مراقبشان باشیم. فرستادن اساماس به این بچه‌ها کمک می‌کند استقلال پیدا کنند و بزرگ شوند. درواقع این راحل آنها برای شرایطی است که ما به‌وجود آورده‌ایم.»


من با دیویدسون موافقم. این نسل در بدترین شرایط اقتصادی بزرگ شده‌اند. اما آمار نشان می‌دهد میزان جرم و جنایت در میان آنها کم است. بیشتر امید، بیشترین عشق والدین، بیشترین آگاهی نسبت به جهان، کمترین پیش داوری را دارند. مصرف مواد و الکل در میان آنها کم است. این نسلی است که امید می‌رود دستاوردهایش نسبت به نسل قبل زیادتر باشد.


فرزندان ما دانش خود را از کتاب‌هایی که می‌خوانند به‌دست نیاورده‌اند. آنها می‌توانند از همه همسالانشان در دور دنیا یاد بگیرند.


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



يكشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۸ آوریل ۲۰۲۴

انسان گلوبال

+ بهترین آموزش‌های یادگیری ماشین با پایتون -

+ آیا فناوری AI جای انسان‌ها را خواهد گرفت؟ -

+ شبكه ها --

+ ایران، پس از رهایی یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ نسل دهه ۸۰، دنبال تغییر نیست، خود ِ تغییره! //

+ ۳ تغییر که برای آینده محتوا و بازاریابی باید بدانید محسن راعی

+ تفكر توسعه‌خواهي دکتر شهیندخت خوارزمی

+ برترین شغل‌های حوزه کامپیوتر در سال‌های آینده  مهسا قنبری

+ صنعت چهارم و ویروس جهان‌گشا سرآغازی بر یک تحول بزرگ  مهدی صنعت‌جو

+ انقلاب صنعتی چهارم و تحولات کار در آینده  علی حسینی

+ آینده جهان از زبان مدیر عامل شرکت بنز 

+ چند نفر در جهان هنوز روزنامه می خوانند؟ میثم لطفی

+ انواع تفکر : تفکر انتقادی 

+ روش های خودشناسی : تست شخصیت 

+ مهارت مدیریت افراد هرمز پوررستمی

+ خلاصه کتاب موج سوم؛ نوشته الوين تافلر تافلر

+ انسان، زندگی و دانایی رضا داوری اردکانی

+ جهان گیری (ویروس کرونا) و نظم سیاسی، فرانسیس فوکویاما برگردان رحیم باجغلی

+ تفکر سیستمی چیست ؟ هدی ولی‌پور زند

+ امریکای دوران ترامپ و موج سوم الوین تافلر  بهروز بهزادی (روزنامه نگار)

+ ویروس کرونا بحرانی سیاسی است نه پزشکی یووال نوح هراری:بی بی سی

+ «علم» ، «امید» و «بحران کرونا» 

+ اعتماد، به انسان یا به کرونا؟ مسئله این است کرونانت

+ موقعیت پساکرونایی انسان سعید قاسمی زاده

+ بعد از عبور از كرونا، ما كجا خواهيم بود؟ 

+ معنی تازه «سواد» در قرن ۲۱ حمیده احمدیان راد

+ انواع سازمان و انواع برنامه ریزی 

+ خلاصه کتاب: جهانی شدن فرهنگ، هویت 

+ تاریخ اجتماعی رسانه‌ها؛ از گوتنبرگ تا اینترنت 

+ مهارت های اساسی یک کودک قرن ۲۱ 

+ شکاف بین نسلی رسانه ای  دکتر حجت اله عباسی

+ انواع تفکر : تفکر انتقادی  مسیر آینده

+ عصر دانش‌ و ابعاد آن‌ دکتر پرويز حاجياني

+ فوکویاما علیه فوکویاما سیدمصطفی شاداب

+ مرگ مدرسه یا آیندۀ مدرسه؟ ابراهیم مجیدی*:

+ تافلر و فلسفه ی تربیت بازسازی گرایی عبدالله افراسیابی

+ تکنولوژی در جامعه فراصنعتی 

+ دانشگاه آرمانی‌شده: ضرورت دگرگونی معیارهای قدمایی فرهیختگی 

+ آرمانی‌سازی گذشته و آینده 

+ هویت چیست؟ 

+ زنده باد انقلاب! یووال نوح هراری

+ سرنوشت آینده بشریت چه خواهد شد؟ میچیو کاکو

+ شکل زندگی در ۵۰ سال آینده 

+ شخصیت شناسی آینده نگری 

+ کتاب انسان آینده، تسخیر سیر تکامل به دست بشر میچیو کاکو

+ آن بالا قفل شده است؛ جنبش ها را از پایین بیاغازید یادداشت‌های یک آینده‌پژوه

+ ۲۱ درس برای قرن ۲۱: کتاب تازه‌ای از یووال نوح هراری 

+ نگرانی‌های ما در قرن بیست و یکم بیل گیتس

+ بمب ساعتی در آزمايشگاه  یووال نوح هراری

+ آئين اطلاعات  

+ انقلاب صنعتی چهارم و نشانه های ظهور 

+ «انسان خداگونه» در انتظار فردا فرد پطروسیان

+ نقد کتاب « آموزش و دموکراسی در قرن ۲۱» اثر نل نادینگز؛ 

+ جامعه اطلاعاتی و جنسیت سها صراف

+ پیامدهای مدرنیت آنتونی گیدنز

+ فرهنگ در جهان بدون مرز 

+ فرهنگ جهانی چیست؟ 

+ نظم نوین جهانی 

+ «انسان سالاری»، محور جامعه اطلاعاتی. 

+ از خانه‌های زیر آب تا تور گردشگری به مریخ! 

+ پیش‌بینی جزئیات زندگی انسان در دو قرن آینده. 

+ مهارت های زندگی در قرن بیست و یکم  آسیه مک دار

+ «گردشگری»صنعتی میلیارد دلاری و استوار بر پایه ی آینده نگری پیشینیانِ فرهیخته ی ما رضا بردستانی

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (3) – بخش پایانی دکتر همایون مهمنش

+ زندگی ما و زندگی آنها  علی دادپی

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (2) دکتر همایون مهمنش

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (1) دکتر همایون مهمنش

+ پیش‌بینی آینده غیرممکن شده است فرانسیس فوکویاما

+ آیندگان ما را به‌سبب کدام خطای اخلاقی ملامت خواهند کرد؟ 

+ مقدمه‌ای برای همه آینده نگری‌ها/ ضروری‌ترین علمی که در کشور ما به آن بی‌اعتنایی می‌شود رضا داوری اردکانی

+ قدرت آینده مهدی صنعت‌جو

+ از عصر اطلاعات تا عصر مولكول. مترجم : فيروزه امين

+ تفاوت‌های حیرت‌انگیز فرزندان 

+ عجیب‌ترین قوانین ترافیکی دنیا> از جریمه خودروهای کثیف تا منع راندن خودروی مشکی در روزهای خاص 

+ فناوری‌های مورد استفاده در جنگ‌های آینده چه خواهند بود؟ 

+ موج فراصنعتی چه کسانی را خواهد برد هرمز پوررستمی

+ مدیریت استراتژیک پورتفولیو پروژه ها در هلدینگها و سازمانهای بزرگ  

+ ضرورت آینده پژوهی و نگاه به آینده به عنوان نقش برجسته روابط عمومی نوین 

+ تکنولوژی علیه تبعیض اندرو فینبرگ

+ آیا فکرعبور جایگزین رمز عبور می شود​​​​​​​ سید محمد باقر نوربخش

+ جامعه اطلاعاتی, دگرگونی تکنولوژی های نوین ارتباطی و اطلاعاتی و تحول در روابط انسانی۲ 

+ جامعه اطلاعاتی, دگرگونی تکنولوژی های نوین ارتباطی و اطلاعاتی و تحول در روابط انسانی 

+ نمایش زندگی اجتماعی در جامعه اطلاعاتی  مانا سرایی

+ سخنرانی بیل گیتس درباره بیماری‌های فراگیر، بهداشت جهانی و حملات بیولوژیکی حمیدرضا تائبی

+ آینده نگری استر اتژی فناوری اطلاعات دکتر امین گلستانی

+ روندهای علم و فناوری در سال 2017 حمدرضا میرزایی

+ دو گروه از جوانان در برابر « قانون کار » ونسا پینتو برگردان سعید جوادزاده امینی

+ اندیشیدن به آینده نظریه اجتماعی: آری به جامعه‌شناسی محمدرضا مهدیزاده

+ نقش جامعه اطلاعاتی در تحولات فرهنگی 

+ تحلیل اقتصادی آزادی دکتر محسن رنانی

+ آیا در کارها حضور بشر لازم است؟ 

+ آینده‎پذیری: چالش اساسی آینده‎پژوهی در جهان در حال توسعه. 

+ اثرات اقتصادی جامعه اطلاعاتی در جهان 

+ چگونه انسان‌ها از صد درصد توانایی مغز خود استفاده می‌کنند حمیدرضا تائبی

+ آیا اینترنت اشیا ما را به ابر انسان تبدیل خواهد کرد؟ حمیدرضا تائبی

+ آیا سیاست می تواند از قرن 21 جان سالم به در ببرد؟. کنت میناگ

+ آینده، اکنون است ـ بخش اول آرش بصیرت

+ آینده، اکنون است ـ بخش دوم آرش بصیرت

+ سیاست‌گذاران همه کشورها خواهد بود. 

+ جهانی شدن و آموزش و پرورش 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995